Ebbe Hansen

Max Schrems dumper nyt Microsoft-setup: NSA har stadig adgang til dine data

Løsningen går vel hen og bliver en europæisk cloud på et separat lukket net. For ingen kan vel forestille sig en cloud-løsning, som ikke bliver tilgængelig for NSA og Co. Og løsningen kan kun blive midlertidig, for uanset hvor meget et netværk separeres, vil de amerikanske efterretningstjenester snarere før end siden skaffe sig fuld adgang.

11. maj 2021 kl. 10:35
Kaos på dansk vaccine-booking: Køen er gået i stå

Jeg kan anbefale en lydbog

7. maj 2021 kl. 10:23
Kaos på dansk vaccine-booking: Køen er gået i stå

Til gengæld er tidsspildet hos 16000 personer langt større end hos de 50, der sidder i bilkøen foran dig. Hvis man ellers lægger sammen ?

7. maj 2021 kl. 10:02
Bagmand bag piratserver idømt et års fængsel

De 250.000 til Rettighedsalliancen ("erstatning") er nok en vurdering af den fortjeneste de er gået glip af.

Der mangler nok et sted mellem tre og seks nuller, hvis du spørger rettighedsalliancen ;)

28. april 2021 kl. 23:54
Ombudsmanden vil helt ind i designet af SKATs systemer: Fejlene skal fanges tidligere

At den nuværende skattelovgivning med krummelurer, gesvejsninger, frabedrag etc. kan bringes til at fungere i et it-miljø? Jeg tillader at stille mig tvivlende, uanset hvor mange kræfter man bruger på at rette fejl og mangler. Tror det er lidt ligesom i eventyret; hvis man kapper hovedet af en fejl, medfører det straks 3 nye utilsigtede sideeffekter. Kan der overhovedet laves et it-skat uden væsentlige fejl?

10. april 2021 kl. 18:33
Nu falder der domme i sager om brug af ulovlige fildelingstjenester

Tilsyneladende er fokus nu på brugere, der har været så "naive" at oprette egne tjenester. Det er svjv ikke længere muligt at få udleveret IP på standard bittorrent brugere, så nu er myndighederne tilsyneladende søgt et led længere ind/ned i fødekæden. Jeg ved ikke, hvor det havner, men vi harefterhånden en uklædelig tendens til at straffe os ud af alt muligt.

30. marts 2021 kl. 10:15
Kommuner: Danmarks skolesystem er blevet afhængigt af Google og Microsoft

Så længe der ikke findes en overordnet tilgang til, hvad disse (MS og Google) tjenester skal og må i forbindelse med folkeskolen. Der må være nogle helt overordnede vurderinger (fra UVM) af de enkelte tjenester, vurderingerder fortæller kommunerne, hvilke rammer, det er muligt at bruge den enkelte tjeneste indenfor.

Og som jeg ser det lige nu, så vil det være vanskeligt at få (brugen af) de to aktuelle tjenester tilpasset, så de holder sig indenfor rammerne, uanset om der er databehandleraftaler i kommunerne eller ej. Der er stadig mange opgaver, der er for store til primærkommunerne.

25. marts 2021 kl. 08:39
Sagen er afgjort: Netcompany og Trifork skal udvikle dansk coronapas

Det er åbenbart nødvendigt med to coronapas (DK og eu), som måske endda er indbyrdes inkompatible (det ene lyser rødt mens det andet viser grønt lys).

Det kan kun give ballade, når det arrangement, jeg gerne vil ind til, kun accepterer det ene og det er det andet, der lyser grønt.

20. marts 2021 kl. 08:14
Digitaliseringsstyrelsen efter groft misbrug: »NemID er en meget sikker løsning«

Tak, Adam Lebech. Godt du i det mindste har indsigt nok til at udstille , at I altså ikke rigtig er nået længere end slangebøsserne i det du selv kalder et våbenkapløb.

En ting jeg gerne ville have som "tilføjelse" til mit nemid er en log. En log der siger hvor og hvornår mit nemid har været anvendt. Og med adgang helt udenom nemid (brugernavn, adgangskode, evt tofaktor).

1. marts 2021 kl. 08:48
Skarp kritik af Digitaliseringsstyrelsen: Blev advaret om Nemkonto-svindel 30 gange

Hele problemet sidder i NemID - vi (IT-folk) må ikke tillade at man flytter rundt på problemet fordi et gør det langt sværere at fjerne kræftbylden (dvs. NemID).

Og hvordan skal det så fixes på en måde, så vi ikke taber Marius i Kæret? Han har det svært nok med, at den usikre distribution af nøglekortet har gjort, at han skal til at vænne sig til nøgleviser eller (glup!) app.

8. februar 2021 kl. 13:53
Skarp kritik af Digitaliseringsstyrelsen: Blev advaret om Nemkonto-svindel 30 gange

- Hvis der fandtes én teknisk løsning, der alene kunne stoppe de kriminelle, der misbruger en NemKonto, ville vi selvfølgelig indføre den løsning med det samme, skriver Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør, Adam Lebech, til DR.

Der er problemer, og bare fordi der ikke er en samlet løsning, bliver der ikke gjort noget. Op til 100 nemkonti er - uden et løftet øjenbryn (endsige en henvendelse til borgerne) fra digitaliseringsstyrelsen - blevet tilknyttet samme bankkonto.

Mon Adam Lebech skal til at kigge efter nyt job inden længe?

8. februar 2021 kl. 10:20
Ingen sager bliver genåbnet efter politiets teledata-skandale

I sagens natur er teleoplysninger yderst sjældent direkte beviser, men indikationer, der bruges til spor i efterforskningen.

Du ved jo hvordan det er, når politiet får en sådan indikation - retvisende eller ej - så bider de sig fast. Der er så meget politiet ikke forstår :-)

3. februar 2021 kl. 12:32
24 kommuner sender børns persondata til Google i blinde: »Det er meget kritisabelt«

Frem med bødeblokken, den store vel at mærke. Disse kommuner er uden for pædagogisk rækkevidde.

Det har aldrig nyttet. Det er borgerne, der betaler gennem højere skatter og dårligere service. Lad i stedet undervisningsministeriet komme med forhåndsvurderinger og anvisninger på, hvordan tjenester som googles skal håndteres. For mig virker det lidt omsonst at alle kommunerne skal lave det samme stykke arbejde helt forfra i forhold til en service, der formentlig ikke kan ændres.

20. januar 2021 kl. 09:26
Microsoft, Oracle og Epic arbejder på digitalt vaccinepas

På Qanon & co. For hvad skal 3 af de største snyltere på persondata, ovenikøbet fra den anden side af dammen, dog med mine oplysninger/mit vaccinepas? Hvis de nævnte virksomheder (eller google for den sags skyld) er inde over, så bliver det uden mig.

15. januar 2021 kl. 13:59
Staten samler al whistleblowing i ét centralt system

Jeg havde det lidt modsat - endelig et tiltag, der kan bringe alt det det fløjtepusteri under kontrol :-)

22. december 2020 kl. 09:30
Beslutningen er taget: Dansk corona-app kobles til tværeuropæisk løsning i november

Så hvad er det lige for data de vil dele - og hvorfor?

Det ville måske være ret smart, hvis du modtog en advarsel efter at have tilbragt en munter aften tæt på en smittet tysker :-)

12. oktober 2020 kl. 10:39
11 udviklere og et nyt ATP-system skal sikre danskerne feriepenge til oktober

Selvfølgelig skulle "projektet" søsættes på borger.dk

Igen igen igen. Borger.dk er lagt ned, fordi siden absolut skal bruges til at uddele nogle ret ligegyldige tiloversblevne feriepenge. Borger.dk er en essentiel del af det offentliges kontakt med borgerne, og det her er sjusk.

Der skulle have været oprettet en særside udenom eksisterende sider til formålet (så var nemide måske blevet stopklodsen), eller man kunne have lavet en tidsmæssig fordeling af adgangen (alle der er født den 23. har adgang fra i dag, den 24. i morgen eller lignende)

Det er måske ok, at de lægger skat ned en gang om året, men borger.dk skal være oppe!

29. september 2020 kl. 09:36