Løsningen går vel hen og bliver en europæisk cloud på et separat lukket net. For ingen kan vel forestille sig en cloud-løsning, som ikke bliver tilgængelig for NSA og Co. Og løsningen kan kun blive midlertidig, for uanset hvor meget et netværk separeres, vil de amerikanske efterretningstjenester snarere før end siden skaffe sig fuld adgang.
Til gengæld er tidsspildet hos 16000 personer langt større end hos de 50, der sidder i bilkøen foran dig. Hvis man ellers lægger sammen 😎
De 250.000 til Rettighedsalliancen ("erstatning") er nok en vurdering af den fortjeneste de er gået glip af.
Der mangler nok et sted mellem tre og seks nuller, hvis du spørger rettighedsalliancen ;)
At den nuværende skattelovgivning med krummelurer, gesvejsninger, frabedrag etc. kan bringes til at fungere i et it-miljø? Jeg tillader at stille mig tvivlende, uanset hvor mange kræfter man bruger på at rette fejl og mangler. Tror det er lidt ligesom i eventyret; hvis man kapper hovedet af en fejl, medfører det straks 3 nye utilsigtede sideeffekter. Kan der overhovedet laves et it-skat uden væsentlige fejl?
Tilsyneladende er fokus nu på brugere, der har været så "naive" at oprette egne tjenester. Det er svjv ikke længere muligt at få udleveret IP på standard bittorrent brugere, så nu er myndighederne tilsyneladende søgt et led længere ind/ned i fødekæden. Jeg ved ikke, hvor det havner, men vi harefterhånden en uklædelig tendens til at straffe os ud af alt muligt.
Så længe der ikke findes en overordnet tilgang til, hvad disse (MS og Google) tjenester skal og må i forbindelse med folkeskolen. Der må være nogle helt overordnede vurderinger (fra UVM) af de enkelte tjenester, vurderingerder fortæller kommunerne, hvilke rammer, det er muligt at bruge den enkelte tjeneste indenfor.
Og som jeg ser det lige nu, så vil det være vanskeligt at få (brugen af) de to aktuelle tjenester tilpasset, så de holder sig indenfor rammerne, uanset om der er databehandleraftaler i kommunerne eller ej. Der er stadig mange opgaver, der er for store til primærkommunerne.
Det er åbenbart nødvendigt med to coronapas (DK og eu), som måske endda er indbyrdes inkompatible (det ene lyser rødt mens det andet viser grønt lys).
Det kan kun give ballade, når det arrangement, jeg gerne vil ind til, kun accepterer det ene og det er det andet, der lyser grønt.
Giv ikke adgang, hvis adgang ikke er nødvendigt.
Det er ofte et tagselv bord, skidtet virker ikke uden internetadgang.
Tak, Adam Lebech. Godt du i det mindste har indsigt nok til at udstille , at I altså ikke rigtig er nået længere end slangebøsserne i det du selv kalder et våbenkapløb.
En ting jeg gerne ville have som "tilføjelse" til mit nemid er en log. En log der siger hvor og hvornår mit nemid har været anvendt. Og med adgang helt udenom nemid (brugernavn, adgangskode, evt tofaktor).
Hele problemet sidder i NemID - vi (IT-folk) må ikke tillade at man flytter rundt på problemet fordi et gør det langt sværere at fjerne kræftbylden (dvs. NemID).
Og hvordan skal det så fixes på en måde, så vi ikke taber Marius i Kæret?
Han har det svært nok med, at den usikre distribution af nøglekortet har gjort, at han skal til at vænne sig til nøgleviser eller (glup!) app.
- Hvis der fandtes én teknisk løsning, der alene kunne stoppe de kriminelle, der misbruger en NemKonto, ville vi selvfølgelig indføre den løsning med det samme, skriver Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør, Adam Lebech, til DR.
Der er problemer, og bare fordi der ikke er en samlet løsning, bliver der ikke gjort noget. Op til 100 nemkonti er - uden et løftet øjenbryn (endsige en henvendelse til borgerne) fra digitaliseringsstyrelsen - blevet tilknyttet samme bankkonto.
Mon Adam Lebech skal til at kigge efter nyt job inden længe?
I sagens natur er teleoplysninger yderst sjældent direkte beviser, men indikationer, der bruges til spor i efterforskningen.
Du ved jo hvordan det er, når politiet får en sådan indikation - retvisende eller ej - så bider de sig fast.
Der er så meget politiet ikke forstår :-)
Frem med bødeblokken, den store vel at mærke. Disse kommuner er uden for pædagogisk rækkevidde.
Det har aldrig nyttet. Det er borgerne, der betaler gennem højere skatter og dårligere service.
Lad i stedet undervisningsministeriet komme med forhåndsvurderinger og anvisninger på, hvordan tjenester som googles skal håndteres. For mig virker det lidt omsonst at alle kommunerne skal lave det samme stykke arbejde helt forfra i forhold til en service, der formentlig ikke kan ændres.
På Qanon & co. For hvad skal 3 af de største snyltere på persondata, ovenikøbet fra den anden side af dammen, dog med mine oplysninger/mit vaccinepas? Hvis de nævnte virksomheder (eller google for den sags skyld) er inde over, så bliver det uden mig.
Jeg havde det lidt modsat - endelig et tiltag, der kan bringe alt det det fløjtepusteri under kontrol :-)
Jeg har aldrig været medlem af folkekirken.
Det er så hermed registreret :-)
Så hvad er det lige for data de vil dele - og hvorfor?
Det ville måske være ret smart, hvis du modtog en advarsel efter at have tilbragt en munter aften tæt på en smittet tysker :-)
Fint at DR gerne vil bruge danske betegnelser, men behøver de at opfinde ordet "reserve-hukommelse", når der allerede findes det velkendte og udbredte ord "sikkerhedskopi"?
Sor mig lyder det med "reserve-hukommelse" som en (dårlig) forklaring på fraværet af en egentlig sikkerhedskopi.
Selvfølgelig skulle "projektet" søsættes på borger.dk
Igen igen igen. Borger.dk er lagt ned, fordi siden absolut skal bruges til at uddele nogle ret ligegyldige tiloversblevne feriepenge. Borger.dk er en essentiel del af det offentliges kontakt med borgerne, og det her er sjusk.
Der skulle have været oprettet en særside udenom eksisterende sider til formålet (så var nemide måske blevet stopklodsen), eller man kunne have lavet en tidsmæssig fordeling af adgangen (alle der er født den 23. har adgang fra i dag, den 24. i morgen eller lignende)
Det er måske ok, at de lægger skat ned en gang om året, men borger.dk skal være oppe!
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- …
- 24
- Næste side
Ebbe Hansen