Niklas Larsen

Appen for den officielle spanske fodboldliga bruger mikrofon til at anmelde sortseere

Mit umiddelbare gæt er ja. De slipper godt af sted med det.

Ser vi ikke ofte, at vi på trods af viden og afsløringer, fortsætter mere eller mindre uhæmmet med at bruge diverse tjenester/apps? Facebook er da sluppet af sted med værre ting. Mit personlige gæt er at de fleste vil fortsætte med at bruge denne app, på trods af denne viden.

Men jeg kan jo blive overrasket :-)

13. juni 2018 kl. 15:09
Tyskland vil ikke advare mod brugen af produkter fra Kaspersky - »Intet bevis på hack«

Som nævnt mange gange i sammenhæng med Kaspersky, er det udelukkende fordi det er russisk. Personligt ville jeg være mistænkelig ved amerikansk software...

15. oktober 2017 kl. 13:07
Amerikansk panik over udbredt russisk AV-software - dansk cybermyndighed tavs

Lige mine ord - Alle virker til at være uuuh så bange for at russerne skulle kigge med, så det er bedre at bruge amerikansk software(...) Dafuq?

22. september 2017 kl. 07:32
Russiske Kaspersky anti-virus mister godkendelse i USA

Det er sgu ikke nemt at være russer for tiden - De bliver mistænkeliggjort i alt hvad de gør og laver. Sportsmænd bliver udelukket fra OL, og de får skylden for alverdens hackerangreb. Kaspersky er da ellers af flere omgange blevet udnævnt til at være det bedste antivirus i AV-Comparatives test.

13. juli 2017 kl. 09:14
Tredobling af malware til Macs tyder på nye tider for platformen

Det er klart at hvis man har lyst til at lave malware, så ser man på hvor mange man kan ramme. Så i takt med at andelen af folk med Mac stiger, bliver det også mere attraktivt at skrive "ondsindet kode" rettet mod Mac.

5. juli 2017 kl. 11:50
Programmører, der bruger mellemrum i stedet for tabs, tjener mere

Jeg bruger ingen af delene, da både Visual Studio og Eclipse selv indrykker passende - Men denne artikel fik mig da lige til at kigge efter hvad det så er IDE'erne sætter ind :-)

16. juni 2017 kl. 23:15
Internettets håndtering af bogstaver gør browsere sårbare over for snydedomæner

"12 år senere er Chrome 57 og Firefox 52 stadig sårbare, mens Safari og Internet Explorer skulle håndtere problemet."

Edge håndterer det også, og giver besked om at det nok ikke er den side man ønsker at få fat i :-)

18. april 2017 kl. 13:13
Oplysninger om danske skoleelever flyder frit på populær skoleplatform

Hvorfor skulle man ikke kunne se skoleskemaet? Pga skoleskydninger? Det virker ærlig talt lidt langt ude. Selv hvis skemaet ikke ligger på nettet, kan det da ikke være svært at skaffe!

12. april 2017 kl. 10:54
Anbefaling til danske politikere på vej til Rusland: Lad iPhone, iPad og computer blive hjemme

Aaaaaaargh, jeg bliver snart vanvittig! Jeg gider ikke læse mere om iPhone og iPad som synonym for smartphone eller tablet - Tænk hvis vi kaldte alle biler for Volvo.

7. marts 2017 kl. 12:41
Fælles Front: Microsoft og Google vil nedprioritere piratsites ihjel

Det er meget sødt at putte Bing og Google i samme kasse. Har aldrig hørt eller set nogen bruge Bing :)

21. februar 2017 kl. 10:08
Sådan kommer du i gang med at lære Git

Rigtig fin begynderguide - GIT er en kompliceret størrelse, og involverer en del flere skridt end SVN, men rummer selvfølgelig også lidt flere muligheder.

Jeg synes måske det er værd at nævne at der findes rigtig mange fine clienter til GIT. Altså hvor man slipper for at sidde og skrive i kommandolinjer, men derimod får en grafisk brugergrænseflade, med knapper til diverse kommandoer, og en fin grafik der kan vise hvilken branch man er på, og hvor den er i "træet" - Eksempelvis SourceTree.

Og alt efter hvilket IDE man bruger, er der jo også nogle af dem som har integreret GITversionskontrol - Her tænker jeg på Visual Studio.

Til sidst kan man også nævne at codecademy.com har et kursus til GIT https://www.codecademy.com/learn/learn-git

Det er selvfølgelig en smagssag, og man synes det komplicerer tingene yderligere at have en brugergrænseflade, og man hellere vil lære den "rene" GIT, eller om det er en hjælp.

Men fint med en guide, det kan være svært at komme i gang :-)

17. februar 2017 kl. 09:07
'Enterprise Architect' på dansk?

Jeg mener generelt at man skal holde sig fra at oversætte titler, software, hardware, kode og arbejde der er beslægtet med IT.

I Sverige har man jo stor tradition for at oversætte diverse ting, fx. harddisk (hårddisk), hvilket jeg mener kun giver anledning til misforståelser og besvær.

Jeg mener derfor at titler bør bevares, og ikke oversættes. Min jobtitel er eksempelvis også "Developer" og ikke "Udvikler" selvom det sikkert dækker nøjagtigt det samme. Men hvem gavner det at have den danske titel?

Mens jeg skriver denne kommentar står der i bunden af vinduet: "Websitet anvender cookies" Hvis der havde stået "Hjemmesiden anvender småkager" var der sikkert også kommet mange misforståelser ;0)

15. februar 2017 kl. 10:49
Kaspersky præsenterer et nyt, sikkerhedsbaseret operativsystem

Bliver spændende at følge med i - hvis man skal tro medierne, må de bedste sikkerhedseksperter jo også sidde i Rusland :0)

10. februar 2017 kl. 13:00
Justitsminister: Politiet skal kunne blokere hjemmesider alene ved formodning om lovbrud

Jamen hvorfor? Hjemmesider (og software i det hele taget) kan ikke begrænses, eller holdes nede. Det er ikke ligesom at lukke en rockerborg, hvor der går et par uger eller måneder før de får sig nye lokaler. En hjemmeside tager 30 sekunder at genoprette og koster ingenting.

Det virker som en nyttesløst (for)slag.

6. februar 2017 kl. 11:21
Fjern-eksekvering af kode på Facebook-server udløser rekordstor dusør

Det er tydeligvis ikke alle russiske "hackere" som er ondsindede og statsstøttede :o)

18. januar 2017 kl. 16:03
Claus Hjort: Russiske hackergrupper er klar til at angribe hospitaler i Danmark

Skal vi virkelig blive ved med at opretholde det skræmmebillede af Rusland? Man bliver da træt af at konstant at skulle fodres med cheeseburger og coca-cola, og æde det samme USA-gylle dag ud og dag ind!

Der kommer en masse løgn og propaganda ud af Rusland, og sikkert flere gange så meget fra USA... Og Europa vælger altid at stole blindt på USA's lort.

Jeg håber at Trump kan være med til at ødelægge det glansbillede vi har af USA, og få os til at indse at vi skal vælge et andet forgangsbillede.

13. januar 2017 kl. 12:38
Zalando-chef: Smid nu programmering på skoleskemaet

Jeg er snart træt!

Både af at der ikke bliver gjort noget ved det - for jeg er 100% enig i at programmering i den grad burde på skoleskemaet. Men, jeg bliver næsten lige så træt af at skulle læse den her artikel flere gange om ugen. Det kan snart ikke være en nyhed, eller grundlag for en artikel, at en eller anden chef, forsker, underviser, politiker eller lærer mener at der skal programmering på skoleskemaet.

Suk!

19. december 2016 kl. 13:36
Amazons Grand Tour tager prisen som det mest piratkopierede show nogensinde

"Ifølge Muso svarer pirateriet af alene første afsnit til en tabt indtjening for Amazon på 28 millioner kroner"

Drop nu den hypotetiske tabte indtjening. Hvis muligheden for at have set det gratis ikke havde været der, er det ikke 100% af dem som havde betalt for indholdet.

13. december 2016 kl. 07:37
Nye Linux-spil kræver masser af CPU, GPU og fiflen

Sådan er historien jo overalt.

Hvorfor der er ingen apps til Windows Mobile? Fordi der er ikke er ret mange brugere. Hvorfor kører spillene bedre til Windows end Linux? Fordi ikke ret mange spiller på Linux.

Hvis man er spiludvikler, så vil man da også hellere sikre sig at spillet kører godt på 90% (mine egne tal) end på 10% af brugernes maskiner.

2. december 2016 kl. 14:32
Rusland vil total-blokere LinkedIn: Opbevarer data uden for Rusland

Utroligt at man mellem en gigantisk virksomhed som Microsoft, og et kæmpe land som Rusland, kommunikere med ét brev, og man så kan bruge undskyldningen om forkert adresse!? Det virker absurd.

11. november 2016 kl. 14:33