Thomas Christensen

Værktøjskasse: Sådan skaber vi et mørkt tema med Stylebot og ‘no code’

Med overhængenge fare for a blive opfattet som både gammel, teknologiforskrækket og konservativ er jeg i tak, men nej tak kategorien.

Bruger sort tema på alt det jeg kan fra mobil til desktop. Og med det her hvide inferno på V2 (desktop), kan jeg ikke komme i tanke om et sted, hvor det ville være i højere kurs. Men det bliver via en slider på siden eller ingenting. Ønsker ikke at installere et eksternt plugin.

Og det er virkelig ikke for at være sur eller negativ i et ellers yderst informativt skriv omkring jeres tanker vedr. sort baggrund, men det er bare ikke en mulighed i min måske gammeldags optik.

25. april kl. 11:29
Velkommen til det nye Version2

Der steg min skærms strømforbrug da vist lige med 20-30% med den overdrevne brug af hvid på desktop. Kan man få et mørkt tema til mine hårdt trængte v0,2 øjne...?

Måske jeg skal vænne mig til at køre v2 i 70-80% på desktop (i har ikke nok aktivitet til, at v2 er i en tab på min mobilbrowser). Det er ret vildt, så lidt indhold der rent faktisk vises i 1440 pixels højde. Tør ikke tænke på 1080 folket. Der er noget afstands forskrækkelse, som får maks gas på desktop. Det er synd.

Har altid fremhævet v2 som et af de steder, hvor man rent faktisk har implementeret balancen med at have "Det er en ommer" thumbs down rigtig godt, og det fungerede uden debatten kørte af sporet. Det var virkelig demokratisk bekræftende, hvor alle andre kæmper med det. Så det er et tab, at den er væk, og reducerer samtidig værdien af thumbs up.

Det irriterer mig faktisk lidt, at skulle skrive negative ting herinde. Er lidt fanget mellem dårlig samvittighed og irritation over det. Håber det bedste for folkene bag V2.

25. marts kl. 12:20
Virksomheden tidligere kendt som Facebook får GDPR-smæk på 126 millioner kroner

Sker der ikke ofte det, at når de først får etableret, at praksis x er forkert, så danner den precedens for andre lignende emner, så snebolden begynder at rulle derfra?

Jeg ved det ikke, men synes sjældent de her sager får lov til at stå alene.

16. marts kl. 13:19
Facebook-ejer: Apple-privacy kommer til at koste os milliarder

Undrer mig lidt over, hvor bombastisk Apple's impact blev solgt. Det er ikke første kvartalsregnskab med det slået til hos Apple brugere, og alle hidtidige opgørelser har gjort frygten til skamme.

Har Apple virkelig først fået lukket hullerne så meget i deres implementering, at det tog 3 kvartalsregnskaber før det gik fra ingen til kæmpe indflydelse?

Der har været rigtig mange udfordringer for FB's demografi, som bliver ældre og ældre. Unge vælger dem fra, færre og færre deler indhold, og fødekæden har haft et kæmpe problem. Dels er det blevet negligeret af indtog af markedet som Indien og Afrika, som har holdt hånden under brugervæksten, og dels har de hidtil haft held med at gemme de brugerdata vedr. demografi og delingsstop som x-FB medarbejdere har berettet om væk fra offentligheden.

Det minder mistænekelig meget som om, at FB lavede en take out the trash day, hvor de fandt en ekstern fjende, som de kunne kyle problemerne ind under og få dem bogført under eksterne og ikke interne udfordringer.

4. februar kl. 09:56
Cloud gaming-revolutionen lader vente på sig: »Når Google ikke kan, så ved vi, der er noget galt«

Der er ikke 0ms mellem PC og skærm som oversigten viser. Tidligere Microsoft ingeniør og nuværende System Des Engineer hos NVIDIA, Dan Luu, har lavet nedenstående oversigt over gamle og moderne PC'er i forhold til input tid fra tastatur tryk til skærmopdatering.

PC'erne ligger fra 50ms til 150ms fra tastetryk til det bliver opdateret på skærmen. Det er ikke en endegyldig sandhed, men et tastetryk i default terminal på systemet.

Husk på, at latency for skærme bliver oplyst i grå til grå opdatering. Det siger intet om, hvor lang tid det tager, at få et signal fra PC sender til det bliver vist.

https://danluu.com/input-lag/

14. januar kl. 12:52
ITU klar til at skære studiepladser midt i mangel på it-folk: »Kæmpe tab for samfundet«

"Hovedproblemet er at udflytning af uddannelsespladser ikke er noget som de studerende har ønsket eller bedt om - nærmest tværtimod."

Det er jo også en selvopfyldende profeti. Vi spørger dem, som har slugt den blå pille, om det giver mening at rød pille også er en mulighed. Altså alle dem som enten bor i Aarhus/KBH eller har accepteret at flytte dertil, dem spørger vi, og gad vide hvad resultatet er?

Selvfølgelig synes de Aarhus og KBH er fede byer at studere i. Som Aarhus dreng er jeg jo enig, men det giver heller ikke mening at spørge mig, om det giver mening at flytte uddannelser væk fra, hvor jeg er opvokset og bor. Der er jo et større perspektiv end mig.

Så vi skal dykke mere end i detaljerne for at kunne vurdere skiftet og koncekvenserne. Hvor mange byer snakker vi om, hvor bliver kapacitten til? Er det Aalborg og Odense eller er det Esbjerg, Randers og Kolding? Hvor meget og hvordan kan kapaciteten bygges op? Er Aarhus uni, som laver en afdeling i Kolding eller noget som skal starte helt forfra? Er det VIA, som tilføjer en ny linje i by x, y og z. Altså hvor er kompetancerne, og hvordan bliver de tilføjet og skaleret op andetsteds.

Jeg har ikke svaret på om det er en god ide eller hvor god en ide det evt. er, men svaret ligger helt sikkert ikke i, at spørge alle dem, som allerede har taget pillen eller er flasket op med den.

For mig er det mere et implementerings-spørgsmål end om det giver mening at flytte kapacitet fra Aarhus/KBH til mindre byer.

3. december 2021 kl. 10:22
Europæiske softwarefirmaer er trætte af Onedrive-bundle: Kræver EU-sag mod Microsoft

Det er da også fint nok med europæiske firmaer, som meget få kender, medmindre man har forsøgt Libre/Openoffice, men vægten må formodes at komme fra USA og i særdeleshed Salesforce.

Efter købet af Slack er jo sammen med Google eneste konkurrent til O365. Her er bundlingen jo en gigantisk hurdle, og for specielt Salesforce, da Google også arbejder med bundling og indsovsning fra andre kanaler. Der skal godtnok ske noget hos Marc Benioff og Co, hvis de skal bruge salgsplatforme til at få listet Slack ind i et MS domineret miljø.

Zoom kan man da godt argumentere for i en eller anden form, men uden andet i pakken er de ret reduceret til BtC og det offentlige. Samme med Cisco Webex, som er gået fra markedsleder til pimært at have få globale firmaer som kunder.

I samme isolerede produktgruppe som Zoom er det også problematisk for Dropbox. Hvorfor skal jeg betale det samme hos Dropbox som for 1TB Onedrive, hvor jeg får O365 med gratis.

Det er bare svært at se, hvad der skal komme ud af det. Afkobling og højere priser? En velkomst skærm med mulighed for at tilvælge Slack?

30. november 2021 kl. 16:06
Derfor trækker telebranchen ikke stikket på regeringens logningsdrøm

Jeg tror at Minkkommissionen skal på afstand før loven om logningsregler kommer til en afstemning i folketinget. Så om et par år, så kommer logningsreglerne.

Skiftende regeringer har haft samme holdninger, og benyttet samme taktik. Alle de større partier har grundlæggende samme holdning: don't touch it. Der er ej heller et folkeligt flertal imod logningen.

Så nej minksagen har absolut ingen påvirkning på holdningen til spørgsmålet. Det er nogle andre faktorer, som skal flytte prioriteringgen op/ned, og de kan kun komme udefra EU/USA eller fra befolkning/retssale.

Indtil da arbejder de med at finde et juridisk ståsted for ja tak til logning holdningen, og praktiserer strategien; don't touch it.

Så enig i pointen om et par år, men du zoomer alt for meget ind et øjeblliksbillede af situationen.

12. november 2021 kl. 13:45
Apple M1 hardware: Jeg er imponeret...

Når TSMCs nye fabrikker står klar, og det globale supply demand cirkus løser sig sig, er der potentiale for nogle gode billige CPUer. YaY.

Måske et spørgsmål om perspektiv, men den forstår jeg ikke helt argumentet. To konkurrenter battlede i slut 90'erne. To konkurrenter battlede rigtig hårdt op igennem nullerne. Intel satte sig på tronen, men fortsat kun to konkurrenter fra start 10'erne og frem. To konkurrenter battler om tronen fra AMD viser Zen tænder.

Kan ikke rigtig se, hvorfor AMD og Intel pludselig skulle reducere deres priser fordi efterspøgslen falder til mere normale niveauer - eller for den sags skyld de har købt sig til mere kapacitet.

Deres processorer koster jo det samme som de har gjort i mange år. It aint gonna change.

4. november 2021 kl. 16:17
Google indkasserer fransk bøde på 3,7 mia. kr. for dårlig stil i medieforhandlinger

Jeg er simpelthen helt tosset med din overskrift Tania: "bøde på 3,7 mia. kr. for dårlig stil".

For dårlig stil ligefrem. Det er fedt vinklet. Ikke clickbait eller missende, men dejligt kreativt fortolket. Det er da at kalde en spade for en spade, og det er sagt uden nogen form for sarkasme.

Er ikke sikker på, at en jurist vil være enig i fortolkningen af årsagen, men det er en anden sag eller stil :)

14. juli 2021 kl. 10:15
Masser af Windows 10-pc'er kan ikke køre næste version

Forventer klart, at der kommer indrømmelser på CPU-fronten for egen opdatering via en eksisterende Win10 installation. Der er ingen teknisk forklaring på, hvorfor 3. gen Skylake (Coffee Lake 8xx0) og 4. gen Skylake (Coffee Lake rebranding/refresh 9xx0) er supporterede, mens Skylake 1. gen (Skylake 6xx0) og Skylake 2. gen (Kaby Lake 7xx0) ikke er.

Hvor TPM kravene og udførslen af kravene ender tør jeg ikke spå om.

5. juli 2021 kl. 11:00
Dyster forudsigelse: Chip-krisen vil vare flere år endnu

"Er der nogen konkrete planer for hvordan EU vil forøge sin kapacitet, forstået som specifikke fabrikker man vil bygge?"

Nej. EU vil med en sum penge lokke firmaerne til at investere i lokal produktion indenfor EU's grænser. Det strider imod firmaernes egne produktionshensyn, og det er primært af geopolitiske hensyn og frygt for konkurrenterne, at de vil udvidde med flere geografiske sites.

TSMC har fra start været meget imod, da det strategisk rusker op i markedet, og som den største og med de bedste lokale vilkår, ønsker de selvsagt ikke en ændring eller politisering af markedet. Så de føler sig lidt tvunget til at hoppe på USA's vogn, da de frygter, at andre ellers vil få en ekstra bid af kagen og låse en del af markedet lokalt.

Intel derimod står i en anden situation med IDM 2.0. De skal både tage lidt fra TSMC i toppen, men skal i mindst ligeså høj grad tage kunder fra GloFo på mere modne nodes for at udvidde deres TAM og få kontrakt forretningen til at være rentabel.

TSMC har jo udfordret Intel strategisk ved at have en større TAM, og dermed bedre afskrivning på de enorme beløb udvikling og indkøb af udstyr medfører. Så hvor TSMC frygter fragmentering og effektivitetstab, så er Intel's fokus på TAM på bekostning af fragmentering og effektivitet.

Det efterlader EU med Intel, Samsung eller opgraderinger hos GloFo og de to marginal EU-spillere (tænker UMC har deres fokus på Kina). For at sabotere dette, begynder de lokale regeringer i Sydkorea (Samsung / SK Hynix) og Taiwan (TSMC / UMC) at vifte med pengene: i har det fantastisk her, så lad os da gøre det lidt nemmere for jer at sige nej til EU og begrænse satsningen i USA er budskabet.

Husk kagen bliver ikke større af, at de forskellige lande eller EU vifter med penge up front og gunstige skatteaftaler. Så der kører et indviklet spil, hvor de tre store Intel, Samsung og TSMC på den ene side helst vil have pengene lokalt, men samtidig er bange for, at konkurrenten casher ind og låser delke af markedet regionalt.

TSMC var førstevælger og valgte USA, og Intel forhandler med EU om, hvor meget og hvor hurtigt de skal placere her, og så må vi se, hvor resten af brikkerne falder på plads. GloFo er ikke fan af Intel i deres baghave med IDM 2.0 i baghånden, så de skal også lave et move i både EU og USA.

Det er lidt et mexican standoff vi har gang i, som rusker op i markedet. Så derfor har vi ikke svaret på dit spørgsmål endnu Troels.

19. maj 2021 kl. 09:52
Britiske myndigheder vil kulegrave Nvidias store milliardkøb af ARM

"Problemet er, at Nvidia er en stor kunde hos ARM, og hvis de styrer ARM kunne de dreje udviklingen mod egne behov i stedet for at tilgodese alle kunder ligeligt. "

  1. NVIDIA er ikke storkunde hos ARM. De er ikke i top10, og jeg tænker heller ikke, at de sniger sig i top15. I takt med deres ADAS systemer vækster sniger de sig vel op, men nogen storkunde er de på ingen måde uanset hvilket tal vi kan sætte på deres betydning for ARM.

  2. Det er de brittiske konkurrencemyndigheder røv ligeglade med. De skal kigge på, om det er et konkurrenceproblem med brittiske øjne, og det spørgsmål har de allerede svaret på en gang. Svaret var nej, og så blev ARM solgt.

Jeg er meget enig i problemstillingerne med NVIDIA som opkøber. Det tror jeg alle er. Vinderen er NVIDIA, og taberen er de fleste andre både i x86 og ARM-verdenen. Det har bare ikke så meget med de brittiske konkurrencemyndigheder at gøre.

For lige at tage Hermann Hauser helt specifikt, så mente han det samme om salget til Softbanks. Han kaldte det en sort dag for ARM og UK, da Softbanks udnyttede pundets enorme faldt efter Brexit blev stemt igennem. Hvad betød det? Ikke meget andet end at alle medier kunne citere ham, for udfaldet blev et ok fra de brittiske myndigheder, og jeg kan ikke se, at deres udfald bliver et andet den her gang.

NVIDIA har allerede givet britterne de tilsagn de skal i forhold til øgede investeringer, bevarelse af jobs, fortsættelse af hovedkvater, ny super serverpark så ARM og Universitetets rolle ikke blot bliver bevaret, men også acceleret. Så en generel status quo i + flere penge deres vej i forhold til britternes interesse i ARM. Kan Boris og co klemme mere ud af handlen? Måske, men de kan ikke klemme et nej ud af konkurrencemyndighederne (igen mit påstulat).

I tilfælde af, at EU også skal spørges, så er det version2 (pun intended) af denne nyhed med EU briller inden vi kommer til den reelle slagmark Kina, hvor salget bliver afgjort. Ud fra Jen-Hsen Huang's udmelding omkring hvornår de forventer det afklaret, så bliver det nok næppe før H2-2021.

22. april 2021 kl. 16:13
Britiske myndigheder vil kulegrave Nvidias store milliardkøb af ARM

Med fare for at komme til at være arrogant og komme med påstulater, som viser sig at være forkerte, så er britternes tjek kun den lette forret. Det må forventes, at være den nemmeste godkendelse kun overgået af amerikanernes auto godkendelse. Det bliver en form sag vi kan snakke lidt om mens vi venter på hovedretten.

Britterne har godkendt den før til en japansk fond, som udnyttede pund kursen til at hapse en kronjuvel. Så hvorfor skal de stå stejlt overfor deres nye bedste ven USA, som vil hælde penge i ARM som Softbanks ikke vil.

Kina er den store hurdle. Primært pga. handelskrigen mellem USA og Kina, men sekundært pga. kampen om magten i ARM Kina. Kina har en regel om, at tech firmaer skal have lokalt ejerskab, så alle udenlandske firmaer opretter joint ventures med 51% kinesisk ejerskab. Så er der en kinesisk CEO, somer smidt ud af bestyrelsen, men han har baglandet i orden, og holder firmaet som gidsel eftersom han har det legale dokument.

Så alle har travlt med at sætte spørgsmålstegn ved handlen efter britternes udmelding, men det er bare forreten, og den bliver skyllet ned sammen med rødwhinen fra EU inden man forbereder sig på den store hovedret som hedder Kina. Så må vi se, om NVIDIA kan gabe over den.

NVIDIA selv meldte ud, at de forventede det tog op til 18 måneder at få handlen godkendt. Med et bud fra september 20, er vi dermed i H1-21 .

21. april 2021 kl. 11:04
Amazon giver chauffører et ultimatum: Lad jer overvåge, eller bliv fyret

Det er ikke medarbejdere. Det er new tech's definition af "selvstændige". Som VICE skriver:

"Technically, these drivers aren't even employed by Amazon, but by roughly 800 companies, known as delivery service partners that operate out of Amazon delivery stations. Still, Amazon controls many aspects of its drivers working conditions, from their training to their uniforms to their delivery quotas."

Så hvad der svarer til en "selvstændig" Über chaffør. Så de søger job hos Amazon, gennemgår Amazon startkursus, får dikteret arbejdsforhold af Amazon, kører udelukkende for Amazon, går typisk i tøj med Amazon logo, ofte med Amazon logo på bilen, leaser typisk bil fra Amazon, får dikteret løn af Amazon osv osv., men er i Amazons opfattelse ikke ansat af Amazon.

25. marts 2021 kl. 15:40
Nvidia køber Arm for 40 milliarder dollars

Mht. konkurrence godkendelse, så kommer den nok til at flyve igennem i EU og USA pga. markedsandele for de to respektive firmaer på hinandens hjemmebaner hedder nul. Der kommer nemt til at blive fnidder i medierne pga. de mange interesser fra så mange sider, men myndighederne har ikke så meget at sige nej til.

Der hvor konkurrencegodkendelsen bliver interessant, er i Kina. Det sker det i et storpolitisk spil, hvor ejerskabet og den potentielle katalysator til en udfordring af x86 samt Kina's ønske om at udfordre US tech på compute bliver cementeret i et USA, som leger misfornøjet storebrors og forsøger at holde Kina ude.

Glem regler og markedsandele. Hvad vil Kina have for at godkende handlen, er det reelle spørgsmål. Kinas position er pt. at afvente valget, og så kommer deres reelle svar til alle de tiltag Trump har taget for at holde dem ude.

En interessant kicker er, hvordan diverse af ARMs licensholdere vil forholde sig. Grundet ARMs helt essentielle og unikke position har de alle nogle forbehold til deres licens-aftaler med ARM, hvis der skulle ske et ejerskifte. Så i praksis skal alle de store licensaftaler genforhandles. Så hvis man tror, at konkurrencemyndighederne og den politisk scene imellem USA og Kina er en eneste svære del i processesen, så tager man fejl. Velkommen til en ny slagmark NVIDIA.

#10 Jørgen Henningsen NVIDIA sidekick til Intel og AMD? Point taken i forhold til ambitionsniveau, men NVIDIA har lige for første gang i historien overhalet Intel's markedsværdi og de efterlod AMD i støvet for mange år siden. NVIDIA har lidt under dobbelt så stor omsætning som AMD har selv uden at have en processor.

NVIDIA køber ikke ARM for at lave en SoC. De køber ARM for at have et instruktionssæt, så de kan udfordre Intel i datacentret og all things compute. En SoC til smartphones bliver det sidste NVIDIA selv laver, men at få en Geforce licens ind i mobiløkosystemet: ja tak.

Med opkøbet har NVIDIA næsten alt. De mangler lidt på netværk kontra Intel, men reelt mangler de bare en HPC CPU. Med Mellanox har de ingridiencerne til at smelte det hele sammen i datacentret, og ARM er den sidste brik som falder på plads. Intel har det også, mens AMD blot er komponentleverandør til andre eller skal alliere sig med f.eks HPE/Cray. Den del får AMD ikke sådan lige på plads. Dvs. AMD skal bruge en partner, hvor NVIDIA og Intel har det hele in house. Med opkøbet cementerer NVIDIA sin position som den reelle udfordre til Intel frem for AMD.

15. september 2020 kl. 21:32
AMD lancerer verdens første 7 nm serverprocessor - Google vil bruge den i datacentre

Samt at AMD ikke på samme måde er ramt af spectre og meltdown, som æder flere års CPU forbedringer, når den første sikkerhedspatch bliver lagt ind.

Foruden de bombastiske tal i nyhederne på dagen for offentliggørelsen af sårbareheden, har du så tjekket op på, hvad det reelt betyder, og i hvilke scenarier det reelt betyder noget for ydelsen på Intel processorerne?

Mit bud er nej. De er stærkt overvurderet, og specielt til alm. brug. De få steder, hvor der var rapportere høje ydelsestab (primært de første varianter), var meget use case specifikt og vha. tilpasninger i diverse software lag, er meget af ydelsestabet vundet tilbage igen. Det er i hvert fald ikke flere års generationsforbedringer, der forsvinder grundet patches.

Og hvad er det i øvrigt der foranleder dig til at konkludere, at Navi er en bedre GPU til notebooks end gen11? Jeg ser dem som meget lige for platformen, når vi har Ice Lake med gen 11 og Zen 2 med Navi.

Når de først kommer i retaill version med std RAM, tænker jeg det bliver utrolig lige. Er spændt på, om AMD vil tilbyde mere I/O og kerne på notebookfronten ligesom desktop/server/workstation. Med de første to revisioner af Mobile Zen var svaret langt hen af vejen nej.

På desktop, server og workstattions er det nemmere for AMD at gå på kompromis kontra intel med prisen for at få en konkurrencefordel. På notebook er det bare strømforbruget, som er arkileshælen i forhold til mulighederne og ikke kostprisen.

9. august 2019 kl. 14:22
Nyt Spectre-lignende sikkerhedshul i Intels chipsæts giver hackere adgang Windows-computere

Ifølge Red Hat er AMD også omfattet: https://access.redhat.com/articles/4329821

Ifølge AMD knapt så meget: https://www.amd.com/en/corporate/product-security

Ligner den vurdering AMD tidligere har hafti kølvandet på første bølge, hvor de teoretisk godt kan se, at det skal kunne lade sig gøre, men i praksis ikka har nogen kendte implementeringer, og derhvor de teoretisk kan være sårbare, føler sig dækket af tidligere Spectre 1 rettelser.

7. august 2019 kl. 14:46
Kinesisk grænsemyndighed installerer overvågningsprogram i turisters telefoner

Fik lidt ondt i hovedet af internet bad guy bashing, så et lille diskret forsøg på at få den tilbage til sporet:

Får man ikke lov til at komme ind i regionen inden man har indtastet koden/fingeraftryk, og dermed adgang, eller hvordan får de sneget softwaren ind?

3. juli 2019 kl. 15:42
Usikkerhed om Steams fremtid på Ubuntu

Steam er ikke 64-bit. De har 64-bit elementer, så f.eks. in game steam grafikflade kan køre 64-bit. De har mulighed for at udføre 64-bit spil og stadig bruge deres mange services i forbindelse med spillet, men Steam klienten er 32-bit.

27. juni 2019 kl. 15:39