Bjørn Agger

For 50 mio Rejsekort-prototype, tak!

DSB har også en prototype kørende (eller får det meget snart?), kun til DSB-området. Jeg ved ikke hvem udbyderen er.

Det nye rejsekort bør ikke gå galt, det bør faktisk gå rigtigt godt.

Hvis det nye rejsekort kræver en smartphone med lokation slået til, så bliver det NEJ TAK for mit vedkommende.

Mvh Bjørn

2. september kl. 18:23
Mens vi venter på MitID

#2 "Hvorfor vil du have en kodeoplæser? Okay, det kommer ikke mig ved, men der leveres nok ikke så mange af dem."

Jeg har selv bestilt en mitid chip, da jeg blev tvunget af banken. Der gik ca 3-4 uger, så havde jeg den. Den virker fortrinligt.

Min svigermoder har bestilt en kodeoplæser, da hun vi vil være sikre på, at hun også kan bruge den, når synet begynder at svigte. Det er over 2 måneder siden, at den blev bestilt, og hun har været igennem samme cirkus, som PHK.

Hvis den ikke snart kommer, så vil hun prøve at tage på rådhuset for at få en udleveret. Og hun skal ikke have en app. Hun har rigelig med problemer med at styre de apps, der på nuværende tidspunkt er på hendes telefon.

Mvh Bjørn

1. august kl. 18:16
Sociale medier koger: »MitID er en katastrofal brugeroplevelse«

Bestilling af mitid

I parentes, hvorfor er der 2 bokse til indtastning af kommentar?

Vi har ventet med at migrere til mitid, til vi blev bedt om det af vores bank. Fredag d. 8/4 blev jeg bedt om at migrere, da jeg logede på banken. Jeg vil have en chip, så det valgte jeg, da jeg fik muligheden for at vælge. Jeg kommer så til en side, hvor jeg skal indtaste leveringsoplysninger. Jeg kan "se" indtastningsfelterne, men de er grå, og jeg kan intet taste i dem. Først prøvede jeg support, men mitidsupport var gået hjem. De har arbejdstid fra 8 til 8 (herlig arbejdstid :) ) i følge den support jeg talte med. Så jeg tog et skærmdump (heldigvis) og sendte en klage til min "bankrådgiver".

Mandag kontaktede jeg igen support. I første omgang mente support ikke der var noget problem, men så kunne jeg henvise til min kommunikation med min "bankrådgiver". Support indrømmede så efter at have kontaktet 2. lvlsupport, at der nok var et problem, og jeg ikke var den eneste (min hustru kan ikke bestille kodeviser via bankens side til eksempel).

Som gammel IT-indvikler, så tænker jeg, at det ikke kan være verdens største problem at løse. Så jeg prøvede, naiv som jeg er, igen i dag. Det virker stadig ikke.

Support prøvede både mandag og i dag, at få mig til at bestille via mitid. Nuller og niks. I skal bare levere en løsning, der virker. EOD.

Nordea. I ER NOGLE FUCKING IDIOTAMATØRER.

(Puha, det lettede :) )

Mvh Bjørn

13. april kl. 19:03
Amatørernes dag

Det vrimler med obskure mails i min mail. Der har været meget lidt trafik i umindelige tider. Der er kommet 11 siden midnat, normalen er 0-2 stk. Det er - måske - påfaldende.

Efter Yousee pissede mig så godt grundigt ned af nakken, at jeg oprettede en mail på mit site (som lige pt kun hoster min mail), så har jeg ikke set en eneste spam-mail eller deslige.

Så egentlig burde jeg takke Yousee for at blive våd ned af ryggen :)

Mvh Bjørn

26. februar kl. 15:30
Amatørernes dag

At smide Russerne af SWIFT vil bare betyde at de vestlige virksomheder som har penge til gode i Rusland ikke får sine penge - så det vil være i den grad at skyde sig selv i foden.</p>
<p>Det er lidt det samme med gassen - den flyder stadigvæk for hvis vi først lukker den så sælger russerne den bare til andre (i værste fald Kina) - og så kommer den ikke tilbage til os.

Ad 1. Mon ikke Ukrainere er temmelig ligeglade med at vestlige virksomheder taber penge? Hvis det kan ramme Putin, så bør vi gøre det ASAP. EU har masser af penge, de kan kompensere de berørte virksomheder med.

Ad2. Hellere en "kold tyrker" end Putin får flere penge. Så må vi fyre med olie og kul.

Mvh Bjørn

26. februar kl. 12:58
Alarm i de blinde vinkler

Køb billet til svigermor?</p>
<pre><code>sorry
</code></pre>
<p>

På en lidt kedelig lørdag: Hehe ?

Mvh Bjørn

19. februar kl. 16:29
De første 200.000 danskere er bedt om at migrere til MitID

Vides det om bankerne denne gang accepterer hardware-løsningen (nu kaldet chip)? Bankerne ville jo ikke acceptere hardware-løsningen til nemid.

Mvh Bjørn

7. oktober 2021 kl. 17:16
Facebook ignorerede udvikleres advarsler mod algoritme-ændring

[quote id=432089] NB: Du taler med en, som stod imod fra 2005 til 2017, før han gav efter og oprettede en FB-konto. [/quote

Da FB begyndte i 2005, så var jeg rimelig skeptisk. Jeg var faktisk så skeptisk, at jeg aldrig har lavet en konto. Jeg har på intet tidspunkt fortrudt mit valg ? På min PC dirigeres www.facebook.com til 0.0.0.0 via hosts ?

Mvh Bjørn

25. september 2021 kl. 18:20
Kære Rejsekort(et)...

Hej PHK.

Har du en telefon med NFC eller kan du skaffe en? Det må ikke være en iPhone! Jeg har installeret "kortlæser", der kan aflæse rejsekortet, når NFC er tændt.

Jeg har selv brugt app'en i flere tilfælde, hvor jeg har været i tvivl, om jeg nu havde tjekket ind/ud.

Mvh Bjørn

17. september 2021 kl. 17:36
Derfor kræver MitID, at du scanner dit pas

Jeg kan forstå, at banken på denne måde forbereder sig på MitID. Men at henvise til uspecifikke "lovkrav", er vel ikke iorden? Ja, jeg turde ikke andet end, at levere dokumentation. Ellers var huset vel gået på tvangsauktion?</p>
<p>Mvh Tine- om tre år er vi frie!

Hehe. Jeg fik besked af min bank, om at jeg skulle levere diverse oplysninger. Overførsler til andre banker, hvor tit og hvor mange penge, og hvor jeg havde mine penge fra (ca 70.000).

Så spurgte de også, om jeg havde kontakt med "politiske personer". Det undlod jeg selvfølgelig at svare på. Banken insisterede på at få oplysningen, indtil jeg spurgte efter lov/bekendtgørelse. Så skulle de alligevel ikke bruge oplysningen ?

Moralen er: Spørg din bank efter en lov/bekendtgørelse der legimenterer deres krav.

Mvh Bjørn

19. august 2021 kl. 21:02
Den ultimative smitteopsporing

Mette bashing er jeg ikke med på, men ellers en helt god 1/4 joke ?

Mvh Bjørn

1. april 2021 kl. 13:06
Vi har et problem...

?

Mvh Bjørn

5. marts 2021 kl. 16:34
Politiet udvider massiv ANPG-overvågning: Slettefristen fordobles til 60 dage

Og du kunne passende komme med en argumentation - du mener måske at en slettet straffeattest kun er "logisk" slettet?

Der er to typer straffeattest. Den ene type er til "almidelige" job. De bliver "slettet" efter 5 år. Søger du feks optagelse hos politiet, så finder de lige din gamle slettede straffeattest frem.

Mvh Bjørn

25. februar 2021 kl. 10:41
Region lover forbedring af kritiseret vaccine-booking: Ændringer klar om få dage

De her borgere skal slet ikke være digitale. De har krav på, når it'en bliver for indviklet, at blive fritaget for digital selvbetjening. Desværre har kommunerne intet incitament til at hjælpe disse mennesker, som de skal ifølge loven, ligesom stat og regioner gør en stor indsats for at lokke alle ind i digitaliseringsregimet.

Min svigermor er 85. Jeg viste hende første gang, hvordan hun skulle logge på (jeg kørte fjernovertagelse af hendes PC). Anden gang så jeg, at hun selv kunne, så for hende var det heldigvis ikke så svært. Udover, at hun var pissed over så mange gange, hun skulle logge ind for af en tid. Hun har nu fået tid til 1. og 2. vaccination :) Så lad venligst være med at skære alle ældre over en kam :)

Mvh Bjørn

20. februar 2021 kl. 19:00
2020: Spikes overalt

Så behold en eller anden form for telefon :)</p>
<p>TIP: I kunne evt. overveje at man, lige som med strøm og vand, kan melde sig på en drift-forstyrrelses SMS, så man får besked når der er problemer, det spare nok floden af "jeg har ikke net!" opkald. Havde selv ringet den 13. hvis ikke i lige nåede at få opdateret driftstatussen.

Som jeg læser det, Yoel skriver, så vil det stadig være muligt, at kunne kommunikere telefonisk. Du kan bare ikke ringe til dem. Kviknet ringer til dig.

Dit TIP er jeg meget enig i. Jeg havde også problemer den dag, og jeg havde også værdsat en SMS. Jeg er så heldig, at vi har stabil mobildækning i 3400, så jeg brugte bare min mobil, som hotspot, så det var bare et lille irritationsmoment.

Mvh Bjørn

2. januar 2021 kl. 19:00
Videnskaben vandt 2020

Det er ikke korrekt. Se gerne denne video som giver et godt overblik over den nutidige viden om raceforskelle:

Hvornår har en youtube video nogensinde været evidens for noget som helst? Fis du bare over på nationen, hvor I kan dele jeres "interessante" synspunkter.

/Bjørn

1. januar 2021 kl. 21:29
Er 'smart homes' bæredygtige eller bare ekstra luksus?

Den havde faktisk en funktion jeg har savnet lige siden: afsende SMS'er på klokkeslet

Det findes der faktisk en SMS-app, der kan. Den hedder handcent.

Mvh Bjørn

1. januar 2021 kl. 15:02