Morten Olsen

NemID Nedbrud - 2/2

NETS OCSP responder kører også som vinden blæser. Beskederne på driftloggen er kun et meget overfladisk billede af hvor tit den fejler

https://www.digitaliser.dk/group/2699207/news

25. november kl. 10:19
Telefoncentral søges

Hvad med PKB kollegierne omkring DTU, mon de stadigvæk har noget stående i kælderen, hvis ikke det er kørt til skrot. Medmindre telefonanlæggene der stadigvæk er i brug?

23. oktober kl. 11:34
Velkommen til det nye Version2

Er der blevet testet på andet end telefon? Hvad er det med web-udviklere og white-space? Der er et eller andet helt skævt i det her layout. I en browser på ~2000x1400pixels kan man læse halvanden overskrift

21. marts kl. 09:58
Skal De også have en SAFe? Fortidens skygger truer

Markedet for SCRUM-certificeringer, -coaching osv. var mættet så det var nødvendigt at brygge noget nyt på så møllen kunne startes forfra

9. marts kl. 13:51
Microsoft stopper alt salg af nye produkter i Rusland

Hvis vi ønskede at skade Rusland, ville det så ikke være bedre at kræve at Microsoft fortsatte med at sælge deres produkter der?

8. marts kl. 14:25
Professor forsvarer milliarddyr udvikling af ejendomsvurderingssystemet

Når der er brugt så mange timer på eksterne konsulenter tyder det på, at der har været for få ansatte. Er det igen en konsekvens af ansættelsesstop eller andre effekter, der gør det nemmere at få konsulenter end at ansatte folk?

Der er svjv ikke tradition for at projekt-ansætte IT folk? Hvis man antog man kunne finde gode udviklere der er villige til at blive fastansatte på de vilkår der nu engang er i staten, så ville man senere skulle fyre dem igen på et tidspunkt. Alternativt blive ved med at opfinde monster-projekter til at beskæftige dem.

6. december 2021 kl. 10:46
Kryptering kan forbydes

Lidt ude af en tangent, så kan jeg varmt anbefale Third Ear's podcast serie "21 Roser" : http://21roser.dk/

Både telefonaflytning og rumaflytning af forbrydere der taler i koder spiller en stor rolle. Jeg vidste faktisk ikke at rumaflytning var noget man brugte i Danmark. Det mindede lidt om "Das Leben der Anderen"

2. september 2021 kl. 15:31
STAR kaster 300 millioner kroner efter nye it-leverandører og siger farvel til to giganter

Det er egentlig en ret spændende fordom, den kunne jeg godt tænke mig at høre en forklaring på...?

At en stor del af læserskaren af version2 er IT-profesionelle, og med den mangel på arbejdskraft der nærmest konstant virker til at være, så næppe har den store kontakt med jobcentre tænker jeg ikke er specielt kontroversielt?

8. juli 2021 kl. 22:30
Ombudsmanden vil helt ind i designet af SKATs systemer: Fejlene skal fanges tidligere

Med snart 20+ år i IT-branchen, og hvor har jeg dog tit tænkt, at det der manglede var (endnu) et ekstra fedtlag af bureaukrater der med "compliance" kan effektivisere ens hverdag. Det ville forøge min arbejdsglæde betragteligt at skulle forfatte en masse død write-only dokumentation for at opfylde nogle checkmarks på en powerpoint der kan præsenteres for mellemleder #3 på 11. kontor. Generelt savner jeg også nogle flere møder med lavt informationsindhold i min arbejdsdag, det var virkelig en bonus da jeg lærte at powernappe med åbne øjne.

10. april 2021 kl. 16:43
Corona-hjemsendelser presser SKATs kriseramte ejendomsvurderingssystem

Der er ingen, fra Skatteministeren og nedefter der har nogensomhelst interesse i at det system nogensinde bliver færdigt. For så skal de stå på mål for de tal som maskinen spytter ud, og der kommer til at være ugevis med EB forsider med human-interest historier om folk der ikke længere har råd til at betale ejendomskatten for deres bolig. Det er i alles bedste interesse at det bliver forsinket for evigt. "Hvis de vil udvikle ejendomsvurderingssystemer, så må de gøre det i deres fritid, Holm!"

https://youtu.be/0nqgWIXRk_M?t=42

9. april 2021 kl. 17:19
Arbejder du agilt?

Jeg undrer mig over at du undrer dig over spørgsmålet hvis du har været i branchen længe. Jeg er glad for at være freelancer, hvad jeg ikke er glad for er, at det desværre for det meste indebærer at mine kontrakter går igennem bureauer der lever fedt på at brugt fem minutters arbejde på at kontakte folk på linkedin, hvor de tit ikke en gang har matchet imellem krav, og hvad der står i ens profil. De rangerer næsten lige så højt som brugtbilsforhandlere og ejendomsmæglere i min verden.

28. september 2020 kl. 10:39
Slut med 'slave' og 'master:' Linux gør op med racistisk terminologi

Du er desværre ikke så langt fra mærket. Der har allerede været diverse woke forsøg fra ansatte hos Google på at nægte salg til det amerikanske politi. Jeg ved ikke om der har været nogen af deres ansatte der protesterer over salg og samarbejde med Kina, sjovt nok.

16. juli 2020 kl. 13:11
DMI har mistet 413.000 månedlige brugere: Hjemmeside får skylden

Det skal jo gå galt når man hyrer et eller andet hipster design bureau til at lave noget der burde have funktion, ikke form som 1. prioritet:

https://medium.com/blixtdunder/party-testing-3c26d3f0e2ec

14. juli 2020 kl. 17:30
DMI har mistet 413.000 månedlige brugere: Hjemmeside får skylden

Du er ikke særlig forkert på den. Frontend udvikling og udviklere er i høj grad plaget af NIH syndrom, og "framework-of-the-week".

14. juli 2020 kl. 17:12
Skats it-værn mod milliardsvindel med udbytteskat har lange udsigter

Yes! Al lovgivning skal skrives i formel verificerbar logik :) På den måde kan vi også få nogle comp.sci folk in i lovgivningsarbejdet, på samme måde som de meget successfuldt har fået mast nogle djøffere ind i IT-værdikæden med GDPR (/s, sortof)

13. juli 2020 kl. 12:43
Skats it-værn mod milliardsvindel med udbytteskat har lange udsigter

Rene, tror du misser pointen. Jeg mener at problemet er at aktierne kan være ejet af diverse investeringsfonde, men refusionen kan/skal søges af den enkelte skatteyder. Sådan virker det ihvertfald den modsatte vej hvis man ejer amerikanske aktier igennem diverse EFT'er.

10. juli 2020 kl. 10:56
Skats it-værn mod milliardsvindel med udbytteskat har lange udsigter

Der var manuelt kontrol. Det var Svend. Han var effektiv. Måske skulle der have været noget kvalitetssikring, men visse-vasse, det burde ikke være nødvendigt når man har en Svend.

9. juli 2020 kl. 15:40
Medie: Det hvide hus vil bruge Oracle-software til tests af potentiel corona-kur

Medmindre Oracle donerer licenserne, så kan det vist bedre betale sig at lukke landet ned i et halvt år.. :-)

26. marts 2020 kl. 12:25