Jens Hansen

Datatilsynet afviser at behandle Mette Frederiksen-sag

Forældrerne havde gevet samtykke til at billedet måtte bruges i medierne. Barnet gør så noget, det gør at billedet bliver delt en masse, hvilket er hvad der kan ske, når et billede kommer i medierne. Og Soc. Dem. Fjernede billedet da de blev bedt om det.

Så der er blevet givet et samtykke (og lad nu være med at sige, vi vidste ikke hvad det betød at det kom i medierne). Og da samtykket blev trukket tilbage, reagerede Soc Dem på det, og fjernede det.

At faren hader Mette Frederiksen (som han helt tydeligt har gjort klart i internveiws) skal ikke have indflyde på lovligheden...

13. august 2021 kl. 08:23
Beskyttelse af borgernes data sejler fra myndighed til myndighed

Rigtigt mange har fået trukket tæppet væk under sig pga. Shrems II, og det er endnu ikke klart hvad der kan gøres for at løse det.

Først skal folk arbejds så effektivt som muligt, hvilket for mange betyder at vælge en cloud løsning (der på det tidspunkt var helt lovlig). Så kommer der en rimeligt skelsættende dom, så ændrer hele måden vi tænker IT på i eu (Cloud eller ej). Og så løber Version2 straks ud og svinder det offentlige for at stå i samme kattepine, som rigtigt mange andre også står i...

28. maj 2021 kl. 08:05
Mænd og Børn Først!

Men her tager fædre ofte en langt større del af Barslen (dem der altså selv er offentligt ansatte). Selv min egen kontorchef startede sin karriere som Leder med 4 mdr. barsel. Men kan godt høre på de kvindelige kollegaer, hvor partneren arbejder i private (især små og måske lidt skæve) virksomheder, så ender de ofte men langt størstedelen af barslen, også selvom partneren gerne selv ville tage mere.. I min omgangskreds er det hovedreglen (men der er undtagelser) at manden tager 3-4 mdr af barslen.

24. marts 2021 kl. 08:36
Ministre tavse om GDPR-koks i folkeskoler: »Jeg mødte en mur af tavshed«

Først og fremmest så har vi kommunalt selvstyre, så det er kommunernes ansvar. Det er også dem der er Dataansvarelige i denne situation. Det ville være meget mere relevant tage den op med KL, da de repræsentere kommunerne på tværs.

29. januar 2021 kl. 10:11
GDPR: EUs gave til big tech og et kvælertag på al europæisk innovation

Og så er der kommet ISO27701 er der en ISO standard for persondatabeskyttelse. Men uanset hvilken man vælger skal selv tænke sig lidt om. Man kunne også vende den om og spørge hvorfor diverse brancheforeninger ikke har udviklet nogen standardvejledninger til deres medlemmer?

Det kan godt være at det ikke føles innovativt at skulle dokumnetere den persondatabehandling man foretager sig, men resultatet af det modsatte lever vi med i høj grad i dag.

Man kan jo benytte sider som sikkerdigital.dk hvor der er vejledninger til rigtigt mange ting (hvis man ikke vil benytte en konsulent).

It branchen har alt for længe fået lov til at være pænt lovløs, men nu kommer der altså krav til at man også tænke beskyttelse af borgerne ind. Og det er i min optik kun positivt.

19. august 2020 kl. 12:13