Kåre Brandborg

Devops – jeg fatter det ikke!

Ud over kultur handler det også meget om mennesker. - Jeg har i hvert fald oplevet, at der meget nemt kommer en os og dem kultur i firmaet med distancerede development og operations afdelinger. Jeg sidder i en DevOps rolle nu. Jeg ser ligeså meget det med at bygge bro imellem mennesker der opfatter systemer og prioritering forskelligt som, at automatisere infrastruktur, sikkerhed, test, dokumentation (som nok er den gængse opfattelse af hvordan DevOps ser dem selv), Det med der kommer nogen mennesker der ikke helt passer ind i development og deres til tider fastlåste toolstack eller ind i operations i deres til tider fastlåste procedure (som der ikke er særligt egnede til, at ting forandre sig). Men som der elsker, at være lidt over det hele. Danne sig et overblik over kode struktur, toolstack, deployment, test, sikkerhed, dokumentation og kommunikere det ud i hele forretningen og på den måde hjælpe med, at drive produkterne i en retning der gør det hurtigere for udviklere, at udvikler og giver operations en ro om, at hvis ting fejler så er der tænkt løsninger ind over der kan håndtere det. Man kan kalde det kultur, disciplin alt muligt. - Nu er der nogen der har valgt, at kalde det DevOps (og dermed give det sit eget ord) - Det tror jeg der er flere, af os der til tider har følt os udstødte fra udvikling eller operations afdelinger der er glade for.

17. oktober 2016 kl. 12:17
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

I min omgangskreds er vi omkring 25 af de mest intelligente it nørder jeg har mødt i igennem mine 12 år inden for faget. Ud af de 25 er én single, 4 med kæreste og uden børn og resten med imellem 1-3 unger. Vi er alle imellem 24-35 år gamle. Uden at være helt sikker så vil jeg tro, at der er flere børn i min omgangskreds en hvis man sammenligner med samme antal inden for en anden faggruppe. Noget der virkelig slår mig er, at i denne gruppe, er der ikke én eneste med fast bopæl i Danmark! Alle er flygtet ud af landet fordi det har været muligt at finde bedre arbejdsvilkår, bedre løn, lavere skattetryk, samme eller bedre sundheds dækning samt arbejdstider der giver en lov til, at være sammen med sin familie i udlandet. Jeg er ikke sikker på den store udfordring ligger i, at nørderne får ført deres gener og skæve humor videre til næste generation. Det helt store problem er hvad i vil gøre for, at beholde dem i Danmark?

3. august 2013 kl. 07:30
Jeg døber dig, Harddisk1 i Stuepc2. Yeah, right.

Mit hjemmenetværk er lidt af en blandet landhandel. ap1-3 er wifi access points. Box er min linux server som jeg stort set aldrig bruger mere efter jeg har fået kørt linux på min workstaion med navnet vintage. Min og min kones macbooks hedder egentlig bare vores navn og telefoner det samme. Det samme gælder som der bare har default navn... Tv og receiver har også default navn... Men tak for dette indlæg - Nu ved jeg hvad jeg skal gruble over den næste uges tid og lave i næste weekend :D

24. februar 2013 kl. 10:59