Michael Kjems

CPR-kontor: Årelang uberettiget overførsel af CPR-oplysninger kan ikke undgås

Jeg har muligvis ikke læst indenad. Hvordan ser man hvemm der abbonerer på sin data?

Kunne man ikke forestille sig et system, hvor man logger ind med NemId/MitId og ser en oversigt? Her kunne man så fjerne adgang, eller i det mindste anfægte deres behov. Det burde ikke være det sværeste system at få på benene

9. december 2019 kl. 08:16
Derfor blev de selvkørende biler overhalet indenom

Jeg drømmer om en selvkørende bil til min daglige pendling. Jeg har endnu ikke set en scooter der på min rute :-)

Selvkørende biler er ikke (kun) en konkurrent til bus og taxi, det er også en konkurrent med toget, da den tilbyder pendlere nem dør-til-dør transport. Dør til dør udhvilet med tid til at arbejde undervejs gør måske selvkørende i stand til at konkurrere med indenrigsflyvninger, hvis man indregner turen til og fra lufthavn.

Men ja, skal jeg 2-5 km i en by, så er scooteren da smart.

11. juli 2019 kl. 14:02
Datalæk i bank: Cpr-numre på flere end tusind kunder lækket i fejlsendt mail

...funktion i Outlook, til at slette ulæste beskeder, du selv har sendt, hos modtager. Kræver Outlook i begge ender, og at funktionen er slået til

24. maj 2019 kl. 08:29
Nu slipper du for at fjerne pc'en, når du går igennem sikkerhedskontrollen i USA

Der var tidligere historier om, at man blev afkrævet kode på sin pc, så den kunne inspiceres af en af 3-bogstavsforkortelserne. Sker det stadigvæk? Gider ikke tage den bærbare med på ferie, hvis der skal laves ballade med den. Eller også formaterer jeg den og tager bare linux-distroens dvd med, så jeg kan installere frisk efter ankomst

3. april 2019 kl. 12:22
Mindre ransomwarevirus – nu er det ‘cryptojacking’, det gælder

Havde den pinlige ære, at få en VM inficeret med en crypto-miner, pga. et svagt password på en upriviligeret bruger (pinligt)

Det blev opdaget efter kort tid (½ time), da VM gik fra 1-5% load til max. Mange angreb kan opdages ved at overvåge load på cpu og netværk, og sammenholde dette med typisk load.

Det er bare det der med at få det hele med ind i overvågningen, selv en hjemmerouter, med sin begrænsede kræfter, er et godt mål for crypto-minerne. De har god tid, så længe du betaler strømmen.

6. marts 2019 kl. 14:10
Stort sikkerhedshul rettet med Ubuntu 16.04.6

køre "apt update" ?

nå nej :-)

4. marts 2019 kl. 10:45
Bots og Internet Archive fixer millioner af døde links i Wikipedia

IA gemmer jo også løbende ændringer på siderne. Linkes der så til den oprindelige udgave, den sidste før siden forsvandt, eller til siden som den så ud, da linket blev sat ind på wiki-siden?

4. oktober 2018 kl. 10:52
Dansk undersøgelse: 38 pct. tager ikke backup af computerdata

sjovt, jeg har skullet redde mine windows-maskiner et par gange, og det meste af det man vil redde ligger under c:\users[minbruger] og så har jeg rimelig godt styr på hvor de få andre mapper de spændende ting ellers ligger i. Hvis det er kun 8GB, så back sguda det hele op! -Så dyr er en terabyte-disk da hellerikke!

Bruger selv Resilio i gratisudgaven, som backer op til en NAS og til en kammerats NAS (og hans til min) så der også er offsite-backup. det er nemt at sætte op, og findes til både windows og linux.

Da fruens harddisk stod af, var det bare at reinstallere windows, og sætte IMAP-mailkonti op igen, og kopiere dokumentmappe og skrivebordsmappe ind igen fra NAS og så var hun kørende. Det eneste hun mistede var de rettelser i det åbne dokument, som Word ikke havde nået at autosave.

2. oktober 2018 kl. 15:37
Russisk cybertrussel sender ideen om elektroniske valg i graven

...og har man overvejet hvilke vidtrækkende konsekvenser det kan have, hvis kun pro-Putin kandidater sidder i menighedsrådende? :-)

17. september 2018 kl. 10:50
Bibliotekers udlån af specialer blokeret af persondatalov

Kunne man sætte en studentermedhjælp til at klippe cpr og andet følsomt ud af udlånseksemplarerne? :-)

15. august 2018 kl. 08:51
Neurolog og AI-professor: Sådan undgår vi at lave onde algoritmer

Rækkefølgen af Asimovs love er faktisk super vigtig :-)

https://xkcd.com/1613/

18. maj 2017 kl. 10:31
Kritisk bagdør fundet i serie af kinesiske IoT-enheder

Ikke usandsynligt, at der er noget de er pålagt vedligeholde af en sikkerhedstjeneste.

6. marts 2017 kl. 09:15
Ny teknik hjælper politi med at finde borgere, der er faret vild

Har engang kørt af vejen i Sverige og landede bilen oven på den eneste sten i miles omkreds. Ringer til vejhjælp, og læser både GPS koordinater, samt GPS'ens indbyggede "dumbed down" vejbeskrivelse "du står på hovedvej AX, 200 meter nord for kryds med vej Y, 3 km syd for by Z". Det tager så vejhjælp 6 timer at finde os, pga de enten ikke hørte koordinater ordentligt, eller fordi der gik kinesisk telefon i overbringelsen af koordinater, så redder startede med at køre 80km i den forkerte retning. Hvorfor de ikke brugte den simplere stedbeskrivelse først ved jeg ikke, og jo jeg opfordrede dem til det flere gange.

Men havde jeg kunne sende dem koordinater i elektronisk form, med beskrivelse af format osv, så havde de kunnet sende et link direkte til redderens telefon.

Heldigvis var der rigeligt med hjælpsomme lokale, så kone og børn blev fragtet til nærmeste tankstation, hvor de spiste varme pandekager, mens jeg blev ved bilen og frøs i 6 timer :-(

12. februar 2017 kl. 10:29
Ny EU-dom mod dataindsamling er mavepuster til britisk overvågning

Kan brexit ikke netop betyde, at de er ligeglade?

Der er sjældent de store konsekvenser ved at et land ignorerer EU-domstolen og ville hammeren nå at falde inden udtrædelsen effektueres?

22. december 2016 kl. 06:11
Banker tvinges til at lukke it-startups ind i baglokalet

Gad vide hvordan bankerne skal kompenseres? der er jo et kæmpe lov-apparat for sikkerhed bogføring og whatnot, som en bank skal leve op til, og som kræver løbende og dyr udvikling. Hvis et fintech, eller facebook gratis kan belaste et eksisterende system, kan det blive dyrt at være bank. Hvis et fintech så ikke har styr på sikkerheden og dette afstedkommer pengetab for en slutbruger, er det så stadig banken der skal tage tabet som i dag? Tror der er mange gode muligheder i det her, men der er også en del bekymringer. Nets/IBM evnede ikke at forhindre Se&Hør-sagen, mon et lille fintech med røven i vandskorpen er endnu mere fristet til at udskyde en sikkerhedsinvestering lidt? Personligt ser jeg da frem til at kunne shoppe mig frem til den bedste netbank-løsning, kombineret med den eksisterende bank med bedste gebyrprofil for mig.

28. oktober 2016 kl. 08:42
Center for Cybersikkerhed: Alt for mange usikre hovsapasswords

Når jeg denne gang at være den første til at poste denne?https://xkcd.com/936/kort forklaret, hellere et langt password du kan huske, end et kort indviklet et du glemmer

26. september 2016 kl. 12:50
Fra næste år vil Google Chrome sladre om alle ukrypterede hjemmesider

Der er jo heller ikke mange undskyldninger tilbage, for ikke at kryptere, efter fx LetsEncrypt kom til.

Det er forbløffende nemt at bruge, og man får mere end man betaler for :-)

9. september 2016 kl. 10:31
Du bør checke fil-integriteten på din webserver

Hvis man nu vil forsøge sig med dette på sin Linux-server, er der så nogen her, der har erfaringer med værktøjer til dette?

Det er næppe nogen super ide at strikke noget sammen med et md5-hash i en database. Der er jo oftest nogen der har haft samme ide, og gjort mere ud af det

17. juni 2016 kl. 08:12
Australien: Forbrugere har ret til at omgå geoblokering

Så ok, det er helt efter reglerne i Australien at omgå blokeringen via VPN eller andet.

Men det forhindrer jo ikke Netflix mfl. at blokere det amerikanske VPN endpoint, som må antages at være på amerikansk grund?

9. maj 2016 kl. 13:42
Dansk VPN-udbyder: Netflix har blokeret tre af vores servere

Netflix burde kende lokationen ud fra det købte abonnement.

...men så længe rettighedshaverne fastholder et geografisk princip, så betyder din fysiske placering i dette øjeblik mest for dem.

Man får det indtryk, at Netflix ønsker kun at blokere nok, til at de kan fremvise en indsats over for dem de køber indhold af, mere end at de ønsker en effektiv blokering af VPN

3. marts 2016 kl. 14:53