Johnny Nielsen

e-Boks: »Ideen om en log vil vi gerne tage med i vores overvejelser«

Og vi er allesammen ligeglade.

Haha, ja. Dansken er blevet sørgelig at se på.

11. august 2017 kl. 17:12
e-Boks: »Ideen om en log vil vi gerne tage med i vores overvejelser«

I e-boks setuppet bliver brevet jo ikke afleveret til dig, men bliver placeret i et dueslag på det elektroniske postkontor, hvor du kan få lov til, ved personligt fremmøde, at få udleveret en kopi af brevet.

Det var jo ikke sådan det blev solgt til os. Det skulle være vores, egen, helt private, postkasse. Derhjemme. På lige fod med de fysiske breve. At man trækker i land lidt efter lidt er forventeligt og det bliver kun forværret med tingenes udvikling.

11. august 2017 kl. 17:06
QR-koder i stedet for trykte køreplaner på busholdepladser vækker kritik

Ud af 4 personer i min omgangskreds på 60 år+, så har 0 af dem 1 smartphone til rådighed. De 2 af dem er unge nok til endnu at kunne nå at lære det. De vil dog ikke forstå hvad det er de har gang i. De 2 andre har opgivet at gøre brug af selv de simple DUKA mobiler. Eller hvad de nu hedder, som bliver tilbudt igennem Ældresagen. Sidder telefonen ikke fast i væggen, så kan man ikke ringe fra den. Gamle hønisser. Så nogle ældre kan, andre kan ikke. Skal der ikke tages hensyn til dem som ikke kan? Eller går man måske bare ud fra at de bliver siddende derhjemme resten af deres liv?

11. august 2017 kl. 16:41
20-årig dansker sigtet for databedrageri: Installerede malware på biblioteks computere

Nu kender jeg ikke så meget til brug af offentlige computere, da det er længe siden at jeg har haft fornøjelsen. For nogle måneder siden skulle et familiemedlem forbi det lokale bibliotek for at få skannet nogle papirer til en myndighed. Det meste af tiden er bibliotekets computere uden opsyn. Det kan ske at der er frivillige som hjælper borgere, i nogle udvalgte timer, nogle gange om ugen. Den pågældende dag vi var på biblioteket kunne jeg få øje på to bibliotekarer, i skranken ved indgangen. Går vi længere tilbage i tiden til dengang internettet ikke var så udbredt, der besøgte jeg diverse datastuer/klubber. Der var det meget normalt at have admin adgang. 'Hjalp' endda den opsynshavende med at installere OpenOffice fordi den kommunale IT administrator ikke havde tid til at komme forbi og installerer Office, specifikt Word, med alle funktioner slået til.

Personligt så kører min computer med admin rettigheder, uden kodeord. Der er noget antivirus installeret, men den pipper aldrig om noget. Logger jeg ind fra fremmede computere? Ja. Skænker jeg nogen tanker til om computeren kan være inficeret? Nej, jeg tager det som en selvfølge at den er sikker. Burde jeg det? Nej.

1. maj 2017 kl. 12:00
Offentlige hjemmesider deler følsomme data om danskernes netbrug

Jeg har vist set reklamer fra 3 forskellige webbutikker som jeg finder relevante. Resten af tiden får jeg noget som jeg dårligt gider skimte for at afkode hvad eller hvem. Elendige reklamenetværk.

22. april 2017 kl. 00:50
ITU-forskere: Digital borgerbetjening kobler handicappede og ikke-vestlige af

Nu til dags kan vi snakke til skærmen derhjemme. Så sparer de alt det renderi til deres sjældent bemandede Borgerservice. Tomme skrænker som kræver tidsbestilling ugevis i forvejen. Personlig oplevelse i sidste måned, bare til orientering.

7. april 2017 kl. 18:18
Forbrugerombudsmanden: Tvungen Windows 10-opdatering var ulovlig

Der var absolut ikke tale om tvang. Jeg er da gået fint igennem uden at få installeret W10. Man skulle bare huske at afkrydse den opdatering hele tiden = ingen tvang. At man snyder, bruger ufine kneb og hvad man ellers vil kalde det falder da fint ind under vildledende markedsføring. At kalde det tvang er at ramme ved siden af.

Tænk at sådan en fin side misbruger de danske ord på den måde.. Det havde jeg ikke forventet.

14. marts 2017 kl. 16:39
Datatilsynet får kritik for at vende det blinde øje til Googles datahøst

Hvordan kan man være det? Har man ikke læst lidt i den samtykkeerklæring man bliver bedt om at acceptere? Som jeg husker den, så står der kort og godt at 'vi har ret til at indsamle alle de data vi kan få fat i'. I det store og hele er alle dem jeg kender ligeglade med hvad der bliver indsamlet af data. Jeg er nu heller ikke meget bedre, men har da slået diverse ting fra på mobilen. Dog mere i håbet om at spare lidt på batteriet end for at skærme mig mod dataindsamling.

27. februar 2017 kl. 11:19
'giraf1' uden nøglekort er godt nok til netbanken

Jeg synes at man har fundet 1 god balance ved log-on til eksempelvis Sydbank uden brug af papkortet. Det er til gene hvis det skal hives op hver gang at man lige vil se sin saldo. At der så kræves godkendelse med papkortet ved overførsel er godt, det giver følelse af sikkerhed og uden at være til stor gene. Hvornår kan jeg få den chip i nakken så jeg kan slippe for papkortet?

15. februar 2017 kl. 12:37
Digital signaturs fader: »Vi var et skridt foran de andre«

Jeg føler at det papkort giver mig den smule mere sikkerhed i forhold til 1 fuld digital løsning. Nok kan man meget med 2 trins verificering, men alt digitalt kan opsnappes. Det er vist ikke særlig besværligt at finde vej til SMSer for dem som kender området. Eller også er jeg bare teknologisk tilbagestående.

2. december 2016 kl. 03:05
Medier i indædt kamp for at lukke adblockere i Tyskland

Nok bruger næsten alle jeg kender adblocker, men selv gør jeg det ikke. Det er jo synd for de hjemmesider jeg frekventerer hvis ikke de kan få lidt skillinger til kassen. Bliver reklamerne for provokerende så holder jeg bare op med at besøge siden, ofte i årevis.

30. november 2016 kl. 12:31
Nets kan miste greb om NemID allerede inden NemID 2.0

Hvilke forhindringer vil der være i at opkøbe NemID som det er i dag og drive indtil den næste udgave er klar engang i 2020'erne? Der findes sikkert 1 lov som kan anvendes så man ikke skal betale på markedsvilkår eller -pris.

28. november 2016 kl. 10:15
Dom puster til debat om blankmedieafgift på smartphones, tablets og Smart TV'er

"De taber da ingen indtægt ved at man som privat person tager en backup kopi af det man allerede har købt og betalt, synes deres præmis er helt forkert, havde jeg ikke kunne kopiere det, havde jeg ikke købt det samme produkt to gange."

Tror det var Sony som for år tilbage (i USA) udtalte at det var meningen at købe den samme sang til hver enhed man ønskede at spille den fra.

"Pariser replied, "When an individual makes a copy of a song for himself, I suppose we can say he stole a song." Making "a copy" of a purchased song is just "a nice way of saying 'steals just one copy'," she said." Fra: http://arstechnica.com/tech-policy/2007/10/sony-bmgs-chief-anti-piracy-lawyer-copying-music-you-own-is-stealing/

Det eneste musik jeg efterhånden hører er det jeg streamer fra Youtube ( som der også er nogen som ønsker stoppet, det hæmmer også musiksalget) og hører på radioen når ellers jeg tænder for den i bilen. Siden jeg oplevede det skidt til DRM på CDen fra Dido har jeg ikke overvejet at købe CDer igen. Efter TDC musik gik ned med deres første udgave af digital butiksdrift har jeg ikke overvejet at købe musik digitalt over internettet.

14. oktober 2016 kl. 12:04
Google tracker konstant din færden: Overvågning via smartphone næsten umulig at undgå

Jeg må indrømme at jeg ikke ser GPS som kort eller vejviser som værende relevant for min verdensorden. Kig på Krak.dk eller på det gamle kort over Danmark, så indprinter jeg mig vejen og kører. Det er kun hvis 1 app spørger direkte efter GPS funktionen at jeg tænder for den, kortvarigt.

18. september 2016 kl. 03:59
Google tracker konstant din færden: Overvågning via smartphone næsten umulig at undgå

Hvorfor i alverden ønsker man at gå rundt med GPS funktionen slået til? Er man så dårlig til at finde rundt i Danmark? Jeg har kun data slået til så jeg kan spille nogle enkelte spil på farten. Jeg kan virkelig ikke se hvad man vil med maps kørende.

14. september 2016 kl. 10:03
It-forhandler gav op til 93 pct. rabat på it-udstyr i webshop ved en fejl

Nu kiggede jeg selv forbi Dustin i weekenden. Der stod med 1 logo at man kunne spare op til 63% (hvis jeg husker tallet rigtigt).

21. oktober 2015 kl. 13:40