Normann P. Nielsen

Helsingør Kommune i kovending: Google er ikke uundværlig i folkeskolen

Er det ikke på tide med lidt Version2 undersøgelse omkring alle dem der altid poster mest og højlydt om alle uretfærdighederne og privacy og egentlig - ofte i min optik - bruger mere tid på kommentarer herinde end på mere aktivt at være med til at løse problemet i den virkelig verden.

I mit firma er man meget hooked på Mortens Münsters "Jytte fra Marketing" og Mortens Münster taler jo om "den virkelige verden" og "den parallele verden" og system1 (det vi bare gør "nemt) og system2 (når vi tænker inden handling - når vi altså har ressourcerne)

I den pallelle verden er der fuld privacy og ingen NSA/FISA etc etc. I den paralle verden virker it og går aldrig ned. I den parallel verden er min skatte procent lav.

Det er ret langt fra den virkelige verden og det må jeg forholde mig til.

Samtidigt er mit System2 ret træt efter arbejde og System1 har det med at tage over.

I den virkelige verden har jeg accepteret at vi er et lille land med begrænsede ressoucer og jeg har derfor delvis accepteret at jeg bruger (primært) google, og dermed kan trackes osv. Det er også nemmere for system2 at klare.

Alle dem der syntes at alt er uretfærdigt og Helsingør kommune er tåbelige etc etc - når jeres børn kommer hjem fra skole og siger IT'et virkede ikke rigtigt idag, da det var det der dansk-udviklede/driftede-program vi kun selv bruger, ja - så lærte vi ikke noget. Urimeligt - det gjorde dem der brugte Google...

Var det EU udviklet var det måske lidt bedre.

Nå ja, og iøvrigt er min skatteprocent lidt højere end i de kommuner der bruger Google - men hey, de kan jo trackes og misbruges.

Der er masser af personer herinde der GØR noget og ret mange der nok mest klager. Selv gør jeg stort set intet specielt, jeg brugte DuckDuckGo en overgang pga. Googles reklamer, men jeg er lidt tilbage, da system1 tog over ... men jeg bukker mig for dem der kæmper min sag, tak for det.

Men - jeg startede egentlig dette indlæg med at tænker over at alle dem der klager og finder brug af Google og Office365 [i skolen] etc - hvad bruger I selv udenfor arbejdet; det er - kan jeg ikke tro - nogle som helst af de tjenester.. og hvad bruger jeres børn? Eller er det ok at trackes som privat person?

Eller med Mortens Münsters ord: Hvad er jeres adfærd

2. februar kl. 20:16
Man skulle være nordjyde...

Tak Yoel ??Rart med både gode og klare svar og argumenterne derfor.

10. oktober 2020 kl. 21:02
Pilot-forælder advarer mod Aula: »Jeg håber, resten af kommunerne udskyder – det er ikke færdigt«

Der kan siges meget for/imod NemID :-) Men hvorfor blandes Unilogin ind i Aula for forældre. Vi er informeret af skolen om at lave en unilogin og jeg fik dermed endnu et username/password et sted. For at lave unilogin sulle jeg bruge NemID.

Når jeg nu går på https://www.aula.dk/portal/#/login kan jeg faktisk vælge at bruge NemID (altså bypasse Unilogin).

Det ærger mig at jeg lavede et unilogin, og at det var en besked fra skolen..

Ved forespørgsel til Kombit på: "Jeg vil gerne vide hvorfor jeg som forælder skal have et unilogin, og bruge nemid til at oprette det. Når jeg så skal logge ind i Aula (web) kan jeg vælge at bruge begge dele. I min optik er unilogin her totalt unødvendigt, og bare endnu et login jeg påduttes...
NemID kan integreres til alt (vi implementere det selv til trådløs net hvor jeg arbejder) og er almindeligt brugt til offentlig authentication. Som tillæg - hvem ejer / driver unilogin ( gætter på STIL) og hvilken part har de i dette Aula projekt? "

var svaret:

"Du bedes gå via det lokale support set-up i kommunen. De kan hjælpe dig. Skolesekretæren er som regel et godt sted at starte. Venligst vær opmærksom på at der er 10 kommuner der har valgt en senere ibrugtagning af Aula. Hvis du er i tvivl venligst kontakt din lokale skole."

17. oktober 2019 kl. 10:50
Dansk udvikler: Rigtigt at droppe Umbraco v5 nu

Bestemt thumbs up herfra for at stoppe, istedet for at bevæge sig (længere) ud af en skidt tangent.

14. juni 2012 kl. 16:03
10 PRINT "Tillykke med 30 års fødselsdagen Commodore 64!"

Fantastisk lille indspark der ramte lige i maven, jeg har også brugt timer på bla. at se på ABC Turbo's flimmer og skrive tællernumre i små notesbøger :-)

http://www.mos-eisley.dk/display/it/Historien+om+mine+computere

7. januar 2012 kl. 11:24
Dansk designer knuser Apples patent-argumenter: Tavlecomputere vil altid ligne iPad

Jeg må indrømme (med fare) at jeg ikke har læst Thomas Bækdals kommentarer, men fulgt lidt med i tråden...

Det der slår mig, er nok mest, at jeg føler at argumentet om at "det kan ikke gøres anderledes" bunder i manglende fantasi og innovation, at de fleste af os kan bare ikke kan tænke "ud af boxen" tilstrækkeligt ...

Tænk hvis nogen dagen før iPhonen havde sagt "en mobil kan ikke være anderledes" eller "en sko kan ikke laves anderledes" - så var der godt nok mange der skulle skifte branche...

Det kan altid(!) gøres anderledes; enten helt nyt og banebrydende eller retro med et twist... det er bare et fåtal af mennesker der evner at gøre det.

12. december 2011 kl. 15:22
Apple får ”slide to unlock”-patent

Jeg tager alle former for I betalings midler også det helt nye idiotkort..

Skridt = bevægelse - Er det så rejsekortet du tager? (der som koncept er fint..)

27. oktober 2011 kl. 11:28
Hvis Danmark var IT foregangsland...

Set fra et brugersynspunkt (udelukkende) er jeg sgu pænt begejstret for NemID, der har erstattet mit besværlige Active Card og gør at jeg nu noget nemmere kan looge på Danske NetBank, Borger.dk, ePosthust, E-boks og f.eks visse trådløse net, og smart dba.dk, alt sammen med mit lille papkort. WAF faktoren i vores hjem er også høj, når samme systemer skal tilgåes.

Så jeg forstår ikke disse "Nem-når_der_to_torsdage_i_en_uge'ID" kommentarer, der florer på version2, måske er vi teknikere, men jeg tror at værdi-tilførelsen på brugersiden er ret høj...

30. marts 2011 kl. 08:32
It-chef får fængselsstraf for falsk Jægerbogs-oversættelse

Jeg kan undre mig over disse latterlige lave straffe, vi taler trods alt om mennesker indenfor det millitære system, hvor reglerne bør være anderledes end i det civile; her taler vi om personer der BEVIST har løjet for deres chef; i en sag der iøvrigt dermed yderligere belaster forfatteren af bogen - der nu jo pure er frikendt, eller frikendt, men "mistroet af forsvaret".

30 dages betinget / 8.000 i bøde.

Grotesk....

--Normann

28. februar 2011 kl. 19:42
Ny opgørelse: Cowis nationale test fejlede 11 gange på 4 måneder

Jeg åbner lige denne gamle sag, efter hvad jeg hørte fra min søn og hans skole (Klarup) igår gik der også ged i testen igår(?)

9. februar 2011 kl. 07:47
Medie Center på MacMini

Lige en (syntes jeg) spændende update, da jeg har fået lavet en script som løser en stor problem med at XBMC ikke kan afspille alle optagelser, og man ikke kunne spole ordentligt i dem osv.

Scriptet løser dette ved en export af optagelser fra EyeTV til mp4 fil, men fornuftig navngivning etc.

Bemærk det er "Work in progress" :-) Scriptet vil blive forbedret :-/

http://www.mos-eisley.dk/MCE/Apple%20Media%20Center/Home.aspx

8. februar 2011 kl. 09:37
Hvor skal grupperne bevæge sig hen på Version2?

Jeg har været med i en del grupper efterhåden, og de er alle så godt som døde - ihvertilfælde i forhold til andre fora jeg er med på der har samme indhold, f.eks Apple, Sharepoint og lignende.

Generelt er det min fornemmelse at der sker tæt på nada i langt de fleste grupper; f.eks ville jeg tro at V2 har en hel del apple brugere, men gruppen er jo så godt som død. Der kan ved et uheld faktisk spottes liv i den en gang imellem, men det er rene krampetrækninger..

Grunden er sikkert at andre dedikerede fora bare er mere direkte og koncentrerede omkring enmerne.

Så hvorfor spilde tid på at forsøge at holde liv i dem, og brug resourcerne på det I er bedre til.

Normann

4. februar 2011 kl. 17:28
Morsø Kommune kæmper med antivirus på virtuelle desktoppe

Jeg syntes godt nok ikke overskriften mactcher indholdet af artiklen godt; det lugter altså noget ala Se og Hor eller EB...

4. februar 2011 kl. 14:59
Version2 relancerer på Drupal 7 ? vil du være med?

Det bliver jo superspændende at følge! Thumbs up herfra.

22. januar 2011 kl. 13:13
Putin: Rusland skal køre på Linux og open source i 2015

Jeg har ingen grund til at tro det modsatte - at det ville blive billigere på Open Source; selve software prisen er vel typisk kun en marginaldel af den samlede pris.

Derimod - hvis designet eller projekteringen er noget skidt går det galt med prisen/udgifterne - lige meget hvilken software/platform der ligger nedenunder..

29. december 2010 kl. 12:37
Putin: Rusland skal køre på Linux og open source i 2015

@Michael,

Tror du virkelig at softwaren spiller så stor en rolle og "koster milliarder af unødvendige kroner"?

Jeg kan ikke lade være med at tænke "A fool with a tool is still a fool...."

De penge der spildes på dårlig planlægning, dårlig projektledelse og fejlede projekter er vist meget, meget større end udgifterne til [standard] client/server software. Både i målte kroner og de "usynlige" penge, dvs. alle de omveje der skal til i virksomhederne for at få tingene til at hænge sammen i hverdagen.

Tænk bare på hvad Amanda, EPJ'erne, SKAT's mange fejlede projekter og sidst med ikke mindst Tinglysning har kostet i egentlige kroner samt skrig, skrål svie og smerte....så er det vist et fedt om de kører på Open Source eller Windows og integrerer med Open Office eller Windows..

29. december 2010 kl. 11:24
Medie Center på MacMini

Jeg bruger egentlig kun EyeTV til at optage på, optagelserne kopieres til min MacMini+NAS, så afspillelse kan så ske fra MacMini eller XBoxe (de kan faktisk afspille H264 nu). MacMini'en er i stuen til mit TV (har dog lige fået Sony med DNLA support, men ikke set på afspilning af filer fra NAS endnu).

Det er nu ikke besværligt at schedulere optagelser på min iMac, bestemt lige så nemt som med WMC7 (som jeg også har kørt før i tiden).. og slet ikke unmac, nej :-)

Har man som jeg en iPhone eller iPod har Elgato en suveræn EyeTV app til at schedulere fra. wmcmote til iphone/ipod er iøvrige nice til WMC7.

Men et all-in mediacenter som WMC7 finder du ikke til mac'en, det nærmeste er XBMC eller PLEX, der så mangler TV-delen. Man kommer langt med AppleScript og f.eks RemoteBuddy til automatisk at starte og stoppe programmer, men helt det samme er det ikke.

18. september 2010 kl. 18:32
Medie Center på MacMini

Lige nu bruger jeg også Eye TV + iTunes/VLC med mus/keyboard - jeg må nok indrømme at med alle de ændringer og tinge-tangel der alligevel altid foregår på vores setup - både Media Center og Hifi - har resten af familien vist opgivet lidt at følge med...

Det er vel prisen/åget for at være nørd/IT mand... der er altid noget bedre imorgen...

Jeg har dog også fået den "åbenbaring" at jeg egentlig slet ikke skal have EyeTV på MediaCenteret, der skal optagelserne bare kunne afspilles; hvore de opdates er et fedt...

Så EyeTV er flyttet til konto/stue-pc'en hvor der jo alligevel er mus, keyboard etc og det er "mageligt" at schedulere/redigere etc, og så rsynces optagelserne bare til MacMini + NAS (så vores XBox 360 også kan afspille dem)

17. september 2010 kl. 13:45
Mail i skyen?

Umiddelbart faldt jeg lige over:

" a) I skyen adskilles mine data fra min værste konkurrents data af et password. Er det nok?"

Næsten alle de steder jeg har arbejdet med/ved, arbejder med osv. er webmail kun sikret via username/password - mens man bygger datacentre, seperate brugernavne for admin kontoer osv osv..

Det har altid undret mig at nærmest alle fra chef og nedefter bare accepterer det som en "standard" at deres mail kun er beskytte med username/password. - Og username er jo typisk ret nemt at finde, så er der passwordet tilbage; og er chefen lidt af en travl ting, så har han jo typisk sat "never expires" på sin konto etc; trods alle formaninger...

Så hvor sikre er vores data (eller en delmængde heraf) anyway...

31. august 2010 kl. 09:19
Medie Center på MacMini

Hm - Så røg der sgu en Elgato Hybrid stick i kurven, så må vi se om jeg kan få et fornuftigt media center ud af den mini :-)

Jeg ville lige høre om nogle kender en lille app. til OSX der kan trigge HDMI'en så fjernsynet automatisk skifter over på HDMI - jeg skal nemmerlig trykke ca 5 gange (og vente lidt mellem hvert tryk) for at få mit Samsung på HDMI2; totalt pain hver gang man skal på media center...

22. juli 2010 kl. 12:16