Lasse Birgit Westy Bech

Så er det sagt...

(hvis den danske krone kunne stige eller falde til det dobbelte/halve på en måned, ville de fleste nok købe guld eller sølv for deres løn)

Bingo! Og nogen regner hurtigere end andre, og forstår hvad fiat er, derfor er der kø og udsolgt i Tavex i DK og her i Bulgarien. Vi kan simpelt hen ikke købe noget guld. Der er en måneds leveringstid!

DKK og EUR fluktuerer ikke, for det har man besluttet, lige som BGN. USD lever stadig på en løgn, men alle må lege den leg, indtil de finder en ny reservevaluta, og så kommer proppen af.

Nå, vi kommer væk fra emnet, men hvidvaskning er sgu det mindste problem de næste to år. Spænd selen!

17. marts kl. 01:04
Så er det sagt...

Så lad os holde Deres aversion mod NFT'ere ud af debatten. Almindelige penge (fiat) kommer snildt in i krypto verden alene af den grund af folk mister tilliden til den gældsbaserede økonomi. Det er også derfor at du ikke har meget held med at gå ned i Tavex og købe en Krügerrand, selv om den er officielt betalingsmiddel i Syd Afrika.

For det hele bliver revet væk før det ramler.

Undskyld, nu er det mig der rider en kæphest. Beklager.

Pointen er, at krypto er ikke et hvidvasknings system, mere end handel med upraktiske barnevogne kunne være. Det skal stadig ud af barnevognssystemet og over i fiat. Det bruger man banker og udenlandske selskaber til, hvis ikke det kan håndteres i kontanter.

16. marts kl. 21:59
Så er det sagt...

Men Hr. Koch, det er jo en helt unødvendig del at sætte ind imellem transaktionen.

Vi er bare tilbage til at det er en kryptobørs, der veksler imellem fiat (det nogen tidligere kaldte rigtig valuta), og noget krypto. Om det så skal bruges til at købe en NFT eller en barnevogn er jo underordnet. Så kan vi ikke blive enige om at NFT intet har at gøre i denne debat? Med mindre barnevogne og jagtpramme også har, men så bliver det lidt langt :-D

16. marts kl. 21:31
Så er det sagt...

Har du lagt mærke til alle de skumle spillekiosker der er dukket op, som alle højlydt reklamerer med at der er "X% garanteret gevinst" ?

Trod min store respekt for din viden, og jeg følger dine skriverier (og savner dem på ing.dk), så er du også offer for din automatreaktion.

Du taler om sorte fiat penge til hvide fiat penge. Det er ikke så svært.

Men du svarede på dette:

Det giver da ikke meget mening? At købe et crypto asset for et andet giver da ikke virkelig valuta?

Og det har han jo helt ret i. Ret mig hvis jeg tager fejl.

16. marts kl. 20:49
Så er det sagt...

Men det kræver jo at hvidvaskningstedet tager imod krypto og betaler i fiat. Hvis de tager imod en krypto og betaler i en anden, så er de jo lige vidt.

Og hvor vil du redegøre for det oprindelige krypto på din kvittering?

Enhver idiot ved da at hvis man vinder i lotto, så kan man sælge sin kupon til dem med penge der skal vaskes og med god fortjeneste - imod at man får pengene kontant.

Men krypto-ting til krypto? Not so much.

16. marts kl. 20:29
Så er det sagt...

Det er underligt at Hr. Bess får de nedstemmer, for der er ingen argumenter imod hvad han skriver i forhold til hvidvaskning. Er det bare fordi at "hvidvaskning" tænder en automatreaktion?

Tværtimod skriver han faktisk et par bud på hvordan man kan gøre, men det får flere downvotes.

Hr. Kochs indlæg #5 giver slet ingen logisk mening, da den eneste, der kunne få fiat penge ud i den transaktion, er en kryptobørs. Og det bliver de ikke hvide af, og salg af en NFT er skattepligtig. Det er ren FUD ævl det her.

Teknikkere er ikke mindre politiserede end en skolelærer (jeg er begge dele). Og det er sgu skuffende.

Jeg finder selv ud...

16. marts kl. 20:17
Horesta kritiserer ‘halv sessionslogning’: »Hvorfor skal vores medlemmer hente de oplysninger?«

Vel talt Hr. Nobel.

Og hvordan i alverden forventer de at man kan personhenføre loggen? Det er jo vanvid af en anden verden. At man skal give kontrolleret brugeradgang individuelt. Det var åbenbart allerede en regel. Så vi er alle kriminiminelle allerede!

Det er godt nok på tide at få luftet ud blandt fantasterne. Og GDPR, som du nævner!!! Det skal nok blive sjovt at se hvordan vi alle bliver kriminelle.

Hvad må jeg skrive, hvem må se det etc...

Lad hele lortet implodere, og lad os nedlægge det korrupte styrre! Vi er nogen der kan noget, så skal vi nok selv bygge en ny civilisation uden de uduelige politikere!

Ja, jeg er vred nu.

1. marts kl. 23:26
Horesta kritiserer ‘halv sessionslogning’: »Hvorfor skal vores medlemmer hente de oplysninger?«

Korrekt, men du kan trække udgiften til din varme fra i regnskabet da det har en indirekte kommerciel funktion.

Den eneste smutvej jeg kan se er at køre dit udstyr privat. Så vil de bitche over at dit SSID hedder BadehotelletsWiFi, og sikkert køre en sag på det for at statuere et eksempel. Modsvaret til det bliver at alle kalder det WiFi og gør det åbent.

Og sådan spilder vi samfundets resourcer ved at vi skal arbejde gratis og sågar selv betale for at blive overvåget endnu mere og få ENDNU mere frihed!!!

Jeg har en palds på nattoget fra Varna til Sofia om et par dage. Reservationerne er skrevet i hånden på en liste, som konduktøren har. Så der går nok et par dage inden man spilder folks tid med at undertrykke sig selv hernede.

1. marts kl. 14:23
Horesta kritiserer ‘halv sessionslogning’: »Hvorfor skal vores medlemmer hente de oplysninger?«

Hvad hvis ens udstyr ikke kan logge de ting, skal man så skifte sin infrastruktur, for at 1984 tilbederne kan blive glade?

Eller er det så pludselig ulovligt at have eksisterende velfungerende udstyr tændt?

En workaround kunne være at lade være at trække udgifterne til det fra i regnskabet, og erklære det for dit private udstyr, som gæster bare kan bruge.

1. marts kl. 13:23
Horesta kritiserer ‘halv sessionslogning’: »Hvorfor skal vores medlemmer hente de oplysninger?«

Den går ikke, de vil til enhver tid hævde at det er en service for at gøre dig attrativ på samme måde som at du har varme på, selv om du ikke tjener på det.

1. marts kl. 12:40
Weekenden bliver uden post fra det offentlige

Den tager jeg på min kappe, da jeg tastede forkert på min aller første linje:

...med mindre det er noget akut afslyning etc.

"aflysning" er skrevet forkert, men "etc." er rigtig nok, og der passer et svar på en PCR test nok fint ind.

19. februar kl. 07:45
Weekenden bliver uden post fra det offentlige

Jeg synes at min pointe står klart og tydeligt på skrift, så jeg vil nøjes med at ønske dig en god weekend Peter, uanset om du som mig har et par møder. Ingen af dem er dog med det offentlige, så det er et frivilligt valg fra min side.

18. februar kl. 15:09
Weekenden bliver uden post fra det offentlige

Det kunne jeg gøre, med de problemer det medfører med to virksomheder og en privat boks. Jeg kunne også spille idiot og blive fritaget. Mulighederne er legio.

Men det var slet ikke min pointe. Den var at det er en uskik at vente med at sende posten til weekenden. Der skulle slet ikke komme noget i weekenden. Enhver selvstændig kan bekræfte at de kommer fredag eftermiddag, men mest lørdag formiddag. For du vil vel ikke bilde mig ind at ATP, Feriekonto, SKAT etc. sidder lørdag formiddag og laver dine opgørelser, selv om de er automatiske?

18. februar kl. 14:45
Weekenden bliver uden post fra det offentlige

Af nøjagtig samme grund som at din chef ikke ringer til dig i weekenden, eller sender dig en sms om at han:

"... har har sendt dig en "vigtig mail som du skal reagere på, da der kan være tidsfrister der skal overholdes". Men du kan bare læse den på mandag når du møder. God weekend!"

Det er weekend! Send den i det tidsrum hvor man forventes at være på arbejde, med mindre det er høj prioritet. Ligesom på mail. Vi får jo også e-mail og en SMS notifikation lørdag formiddag. Ikke på alle vigtige beskeder underligt nok, men det er en anden sag.

18. februar kl. 14:39
Weekenden bliver uden post fra det offentlige

...med mindre det er noget akut afslyning etc.

Enhver selvstændig kender den uskik med at SKAT og lign. sender besked til e-boks fredag eftermiddag, eller allerhelst lørdag formiddag, så man lige kan komme på arbejde i weekenden ved at skulle se hvad det er, eller gå med det i baghovedet til mandag.

Det er sikkert for at man ikke kan få fat i dem imens man er varm, men må vente til mandag. Ellers kan jeg ikke se et argument for at man ikke bare sender beskeden, når den er genereret. For som Gert nævner er det uafhængigt af postvæsenet, og det gælder derfor også at de godt kunne sende det på hverdage, når det var aktuelt.

18. februar kl. 13:34
Betalte for anden kundes kalveflanksteak med app: Nets peger på for kraftig bluetooth som forklaring

Det bliver den person, der aflurer din kode og hugger dit kort, glad for.
Så kan der købes for hele indholdet af din konto.
Med kontaktløst er det kun for et par hundrede kroner, indtil systemet finder købsmønstret usædvanligt og beder om pinkode.

Systemt finder hurtigt ud af, at jeg ringer og melder mit kort stjålet.

3. juni 2019 kl. 16:05
Samtlige briller fra Oculus Rift er ude af drift grundet udløbet certifikat

Men der er kommet en opdatering, og den virker. Man kunne dog snyde den ved at stille på datoen.

https://www.oculus.com/rift-patch/

8. marts 2018 kl. 13:03
Anklaget for KMD-hacking: Jeg ville gøre det igen

Defekt analogi.

Hvis nogen, som er betroet mine ting, ikke låser hoveddøren, er det naturligvis ok at åbne den, og tage billeder af deres svigt. Hvordan skulle jeg ellers vide om deres inkompetence?

29. december 2017 kl. 04:20
Bitcoin-børsen Mt. Gox går i betalingsstandsning

Det virker ikke som om at du forstår princippet bag den nye valuta, som staten (Zimbabwe eks.) ikke er garant for.

Præcis som du ikke kan få nogen til at købe dine matadorpenge til din fastsatte pris, ligeså kan veksling mellem fiat og BTC kun ske ved frivillighed. Og den frivillighed ligger på 550 USD/BTC.

Du kan være uenig og lade være, men du kan ikke omskrive at valutaen er i brug og aktiv, og har en værdi, nøjagtig som tryllepenge som USD, DKK, EUR eller Madam Blå kaffekander har det.

BTC har så ydeligere den fordel at der ikke trykkes 75 mia af dem ekstra om måneden, som ikke var forudset. :-) QE-nfinity...

1. marts 2014 kl. 23:48
Hovedbørsen for bitcoins er lukket

</p>
<p>Du fordrejer tingene. Dem som har penge kender godt forskel på om de har dem i hånden, eller om de har overladt dem til en bank. Det ændrer ikke på at de siger "jeg har penge i banken", og ikke "jeg har udlånt penge til banken". Det at banken administrere en konto, betyder altså ikke at der ændres på den klare linie i at kunden stadig har sine penge. Derfor også indskydergaranti og bankkrav i økonomisk ansvarlige nationer.

Det er en misforståelse at sammenligne Mt. Gox med en bank, det er hvad Nicolai prøver at forklare med sin glimrende Bivi sammenligning.

Mt. Gox var en handelsplads for BTC/USD/EUR. IKKE en bank. Den lukkede, måske på grund af svindel, tyveri etc., og de der havde overført deres penge til denne virksomhed, tabte deres tilgodehavende

I Cryptocoin systemet er du jo din egen bank, med den frihed og det ansvar der følger med. I den traditionelle bankverden hæfter alle solidarisk, med de fordele og ulemper det medbringer.

Håber det bragte lidt klarhed over denne udbredte misforståelse.

27. februar 2014 kl. 17:58