Jakob Steen-Petersen

FE melder pas: Kan ikke genskabe SMS-beskeder fra mink-sagen

Lige præcis. Jeg tror det er helt bevidst, at der hele tiden omtales "SMS".

Fatter ikke hvorfor oppositionen eller jurnalisterne ikke spørger direkte:

"Har PET/FE forsøgt at genskabe Statsminsterens iMessages?" Glem alt om SMS - spørg efter iMessages

7. december 2021 kl. 11:14
Bankerne starter MitID-nedtællingen: NemID skal udskiftes inden 30 dage

Den kan man også. Som tidligere skrevet, så oprettede jeg mig på MitID - udelukkende ved brug af NemID. Intet pas eller andet sjovt. Jeg ved ikke hvorfor nogle skal bruge Pas? Måske dem som kun har nøglekort (ikke NemId app)?

3. december 2021 kl. 11:00
Minkkommissionen vil lade FE genskabe slettede sms'er

Hvad med iMessages? Kigger de også efter dem eller kun SMS?

Bortset fra det, så må man da næsten håbe (og regne med) at FE kommer med samme resultat som Politiet. Ellers vil det jo været en total falliterklæring for Dansk Politi. Tænk hvis de har potientielt alvorlige kriminalsager, som de kunne have opklaret, hvis bare de havde spurgt FE??

Jeg mener, den her sag er jo noget lille i forhold til fx drabssager og andet.

3. december 2021 kl. 10:58
Digital Post snubler på målstregen: Forsinket til 2022

@Thomas

  1. Jamen så kan du jo glæde dig over, at du fortsat vil kunne se din Digitale Post i E-boks, når Næste generation en dag kommer i drift

  2. Men bortset fra det, så er hele projektet absolut fornuftigt. Den oprindelige aftale om drift af Digital Post blev spoleret fuldstændigt, fordi man tillod at Digital Post reelt var lig med E-boks. Man gav derfor et privat firma (E-boks) en kæmpe booster.
    Den nye model på Digital Post, betyder at Staten hjemtager Digital Post - og så får nogle private firmaer til at Udvikle/Drive det. Fuldstændigt som man fx gør med vores motorveje...

26. november 2021 kl. 07:32
Coronapasset er 80 procent færdigt: Sådan kommer det til at se ud

Er "Pas" egentlig ikke et misvisende navn for denne App? Jeg mener i et Pas (og fx også kørekort) er der jo et billede tilknyttet, som på en eller anden måde bruges til at validere at den der fremviser "passet" også er den der er indehaver af det.

Så kan man ikke liiiige låne vennens telefon, hvis man skal klippes eller ind på diskotek xxx?

22. april 2021 kl. 12:59
Regioner frygter for digitaliseringen efter nye EU-anbefalinger

Reelt behøver det vel slet ikke at handle om IT? Som jeg har forstået det, så gælder GDPR såmænd også fysiske dokumenter?

Så hvis regionen vælger at sende fx en blodprøve eller andet i en pakke med UPS - OG UPS af forskellige årsager vælger at sende det på en flyver der mellemlander i Ukraine. Så er det vel fuldstændig samme regelsæt - eller? Det er sådan jeg læser dommen: "data" må aldrig nogensinde forlade EU?

1. december 2020 kl. 11:49
Regioner frygter for digitaliseringen efter nye EU-anbefalinger

Er der en der kan skære ud i pap for mig:

Er hele denne sag en storm i et glas vand eller er der kød på den? Er det kun sølvpapirshattene der har opdaget sagen eller er det virkelig et reelt problem?

Hvad jeg mener er: som jeg læser det, så kommer EU med nogle anbefalinger. Det lyder jo i lægmands ører ikke specielt seriøst. Hvis hele Cloud modellen er under pres, så tror jeg ikke anbefalinger rykker meget. Dem kan man jo vælge ikke at følge....

Samtidig kommer der underlige artikler om virksomheder som ikke længere mener at kunne anvende Office pakken? Undskyld mig, men jeg er ganske sikker på at langt langt de fleste trods alt stadigvæk har en lokal installeret Office pakke på deres PCére. Godt nok købt som Office 365 abonnement, men det er jo blot betalingen - det har intet med problemet at gøre - vel?

Så altså er denne sag ved at køre ud af en tangent eller ligger der helt nederst et seriøst problem? Normalt kan man jo aflæse problemet størrelse ud fra hvor mange medier der omtaler det. Her i sagen har CW og V2 omtalt problemet og ingen andre. CW er så allerede stået af nu.

1. december 2020 kl. 08:57
Sundhedsdatastyrelsen har slettet alle sendte mails fra coronakrisen

Samme tråd - andet indlæg - sorry :-).

1. oktober 2020 kl. 11:28
Sundhedsdatastyrelsen har slettet alle sendte mails fra coronakrisen

Så deres backup af udgående post gælder KUN for elementer med interne modtagere? Al post udelukkende sendt til eksterne modtagere findes ikke i backup? Det lyder sgu spændende. :-)

Ja det er det jeg mener. Det kan godt være jeg ikke er Exchange ekspert - men er der ikke nogen her på sited som kan spørge ind til hvad det er for et særligt backup system som de anvender. Altså som tager backup af alle udgående mails, men kun til de modtagere der ligger inde under samme domæne? Osv. Osv.

Nogle gange (ret tit...) synes jeg at Journalisterne i den her slags sager bliver "spist af" med underlige forklaringer og at de ikke (evner) at spørge mere præcist ind til den slags forklaringer?

Det skyldes jo nok at det reelt er 2 Journalister der interviewer hinanden (Journalist spørger Kommunikationschef).

Lige nu kører News i båndsløjfte hvor en eller anden professor og en politiker synes det er problematisk. Men ikke en eneste spørger ind til hvad der teknisk skal til at slette ALLE sendt post fra et mailsystem?! Og hvordan man kan drive det uden fuld backup

1. oktober 2020 kl. 11:24
Sundhedsdatastyrelsen har slettet alle sendte mails fra coronakrisen

Men hvis en MA hos Sundhedstyrelsen skriver til Novo Nordisk:

"Kære NN - kunne i tænke jer at hjælpe med at teste for Covid-19, fordi vi har selv store problemer med at nå det hele"

Og NN så svarer: "Ja det vil vi gerne"

Så står både det Sundhedsstyrelsen sendte og det NN svarede jo i indbakken hos MA hos Sundhedsstyrelsen.

Så at tro at det er en konspiration og at man kunne fjerne "beviser" ved blot at slette Sendt post - det er vel lidt søgt? Det er korrekt at man kan fjerne en delmængde - men nu siger de jo så at de kan genskabe det meste.

Så den eneste "konspiration" der så kan opstå her er, at når der bliver bedt om aktindsigt, så kan svaret være: desværre lige præcis den her mail var en vi ikke kunne genskabe :-)

1. oktober 2020 kl. 10:46
Sundhedsdatastyrelsen har slettet alle sendte mails fra coronakrisen

Altså man kan jo argumentere for, at hvis det virkelig er en bevidst handling, så er det lidt som at tisse i bukserne:

I og med at det åbenbart kun er Sendt post der er slettet - så må en meget stor del af kommunikationen jo ligge i Indbakken? Enten hos modtager eller i det reply som modtager evt. har givet....

1. oktober 2020 kl. 10:21
Sundhedsdatastyrelsen har slettet alle sendte mails fra coronakrisen

Her på Version 2 kunne det være meget relevant at få en simpel forklaring på hvordan det er sket rent teknisk?

  • Kører de med en on-premise Exchange (antager de bruger MS) eller en Cloud?

  • Hvad er der lige præcis sket per den 22.7? Har en medarbejder kørt et arkiveringsjob som har sagt: "slet alle udgående mails fra 22.7 og bagud"?

  • Hvornår skete selve sletningen præcist? Og hvornår opdagede medarbejderne at deres "Sendt post" var meget lille?

  • Hvad er der backup strategi på Exchange?

I diverse udtalelser kommer man bare med alle mulige overordenede sø-forklaringer og at alt muligt skal undersøges. Men ovenstående spørgsmål behøver jo ingen undersøgelse - det kan IT chefen vel svare på inden for 5 min.?

1. oktober 2020 kl. 10:18
Kulturminister skuffet efter møde med Google: »En fuldstændigt uigennemsigtig og uigennemtrængelig organisation«

Måske vurderede Google at kulturministeren ikke er en beslutningstager og agerede derefter.

Touche. Reelt set er Google jo også en privat virksomhed som jo kan gøre hvad de vil på lige netop dette område. YouTube er vel ikke en public service kanal og vil man have en DR app kan man jo købe en iPhone.

I princippet svarer eksemplet omkring DR vel til, at man ringede til Berlingske og bad dem publicere nogle artikler fra dr.dk?

7. september 2020 kl. 13:49
Du saver demokratiet over med din brug af Facebook, Magnus Heunicke

Det var vel lige netop i den her situation at man kunne ændre det faktum?:

Brug DR.dk som er født til Public Service, har infrastrukturen osv.

Opret coronainfo.dr.dk - giv tre DR medarbejdere til opgave at drive det og meld ud at ALT offentlig information om Corona vil blive publiceret her.

Så skulle vi nok allesammen finde ud af at finder derind.

Ps.: og jo ministeren må meget gerne smide et link til corona.dr.dk op på Facebook/Instagram/Twitter etc. en gang i mellem, hvis han synes der er noget vigtigt som man skal ind og læse (men kun et simpelt link - intet andet :-) ).

11. august 2020 kl. 09:09
Microsoft udvikler Desktop as a Service

Egentlig meget sjovt, for var det rent faktisk ikke præcis dette som IT Factory kunne? Eller påstod at have på vej? Uanset om det var svindel eller ej, så var det jo netop disse tanker som lå bag ikk?

24. juli 2020 kl. 19:42
Eksperter advarer mod dansk Corona-app: »Vi taler om følsomme oplysninger, som man aldrig bør lagre på den måde«

Er det egentlig præcist nok at bruge Bluetooth? Eller hvordan måles distancen? Tænker det er meget præcist, hvis den skal vise om man er inden eller ude for 2 meters afstand af en anden person. Og at det vil give en falsk statistik?

https://ing.dk/artikel/spoerg-scientariet-kan-bluetooth-bestemme-afstanden-mellem-enheder-193252

30. april 2020 kl. 14:50
Google kritiseres for nyt design: Søgeresultater og annoncer ser for ens ud

Det er det samme i Gmail. Her har de nu lagt 2 “spam-mails” ind øverst. Altså reklamer forklædt som e-mails . Det er møg irriterende at man lige skal huske at holde sig fra de 2 øverste...

28. januar 2020 kl. 08:10
Microsoft vil tvangsinstallere Bing-udvidelse hos mange Google Chrome-brugere

Findes der overhovedet nogen der anvender Bing? Jeg har aldrig nogensinde fundet noget som helst ved hjælp af Bing... selv MS knowledge base artikler findes med større præcision ved hjælp af Google.

Jeg havde faktisk en forventning om, at når nu den nye Edge kører med Chrome base, så ville Bing dø?

27. januar 2020 kl. 08:16