Jan Bagge

Tagmonterede solceller forbudt af hensyn til svensk forsvar (BuildingTech)

Husk at CE-mærkning er en 'fabrikant-erklæring'. God artikel, som har nogle vældigt gode henvisninger (link). Når man følger disse, så kan man se at det IKKE er solcellerne, men hele installationen som er problemet, og at det ikke kun er "försvarsmakten", men også andre i samfundet som har problemer. En sjov lille detalje er, at en af de berørte er elektronik ingeniør og radioamatør, og derfor ret kompetent indenfor området ; det endte med at leverandøren måtte skifte de aktuelle 'elektronik komponenter' for at løse problemet. Man skal huske, at selv om 'solcellen' er en fin støjsvag DC-kilde, så kan tilsluttede elektronik komponenter sagtens give alvorlige HF-problemer. Vi kan derfor sagtens forvente tilsvarende problemstillinger i Danmark. En sjov lille detalje er, at der i en af artiklerne står, at der er en EMC-standard på vej for PV-komponenterne, men at den ikke dækker de effekt-optimerende konverterer som tilsluttes direkte til Sol-panelet (er ikke forbundet til lysnettet), og som tilsyneladende er en af årsagerne.

1. december kl. 22:00
Hardware og oppetids-krav forsinker regioners Windows-opdateringer

Det er et problem når der ikke står det samme på Web-siden, som i den "printvenlige" beskrivelse. Hvis kravet var at man skulle bruge det "nyeste operativsystem", så er det jo nærmet et "tag-selv-bord" for Microsoft. Hvis man skal se konsekvensen af dette, så kan man bare kigge tilbage på introduktionen af "Win-8", hvor alle som kunne det holdt fast i "Win-7", så 'Anvisningen' som fremgår af den "printvenlige" beskrivelse er fornuftig. En hel anden problemstilling er, at nye udgaver af et operativsystem ikke altid er "bagud-kompatible", og så bliver problemet endnu større. Men et sådant "formelt" dokument bør ikke findes i 2 udgaver. . . Når man 'udvider' beskrivelsen på WEB-siden så skal man ikke kun se "Formål", men så sandelig også "Anvisningerne". Det er for dårligt at 'myndigheden' ikke selv kan lave en ordentlig web-side.

6. oktober kl. 10:40
Kovending for fuld skrue

For at nu 'afspore' en god debat med lidt fakta, så har jeg kigget på "Den Danske Ordbog" [https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=kovending].

Den dækker både den 'maritime', og den mere jordnære brug.

  1. Dels skift i standpunkt.
  2. Dels beskrivelse af sejlbåds manøvren.

Så at det "fortaber sig i historien" er vist ikke korrekt, når man kan finde en så "autoritativ" kilde som Den Danske Ordbog.

22. januar kl. 23:30
Trods krav om skift: Det nye MitID kan ikke bruges til at bestille corona-test

Det er også lykkedes mig at 'oprette' mig med MitID, og oven i købet på 2 stk IOS-enheder, MEN. . under opretningen krævede den at man både kommer med en 'Bruger -ID' som IKKE måtte være P.Nr, og desuden skulle man også komme med en selvvalgt Pin-kode. . og de skal allesammen opbevares 'hemligt'. At MitID så ikke kan bruges når man betaler med VisaDankort på nettet ( skal bruge Nem ID), viser kun at vi er 'i sin vorden'. MEN hvornår bruger men hvilken???

Jeg gætter på at man gerne vil 'prøvekøre' det i det små hos bankerne. . . og derefter udbrede det. . det er sådan set OK. Ideen med at bruge en App. er OK, MEN hvis 'dimsen' man har installert den på pludsligt vil lave svømme-øvelser (og den ikke har bestået frisvømmere prøven !), så har man et problem. . der var man i gamle dage sikret af 'pap-kortet' som lå et sikker sted de hjemme. .ergo så kan man lige så godt sørge for at anskaffe den der kodeviser og lægge den ved siden af papkortet.

Jeg savner en MitID for Dummies der stille og roligt beskriver hvordan det bruges, og sammenholder hvordan man bruger NemID. At alle brugsanvisninger så (selvfølgelig) skal være kontrolleret godt og grundigt, det anser jeg som en selvfølge, og der tror jeg at "kvalitets-sansen" hos adskillige IT-udviklere er at for lav, fordi de (næsten) altid kan redde den med at 'sende en patch ud'. Det kunne være ret intressant hvis man satte en "pris" på alle "patche", så kunne det være at der noget mere færdig SW ud til brugerne. Med hensyn til at "scanne Passet" så skal man også gøre det når man genererer sin Elektroniske Kørekort-app. da der ligger en chip i passet som indeholder bl.a. et digitalt foto, og det kan man godt gøre med en gammel spand som en IPhone SE-2, men sjovt nok så kan jeg bruge MitID på min IPad, som ikke har noget SIM-kort men kun kører WIFI, så derfor vill jeg gerne se den der MitID for Dummies.

14. december 2021 kl. 22:59
Hvorfor skal alt være digitalt?

Jeg er helt ening med JTJ og andre, at vi begynder at få en kedelig tendens til at skulle digitalisere alting ; Nej, det vigtigste er at det er en hjælp for brugere, og ikke en klods om benet ( som vi ser det nu med tidsbestilling af vaccinering af ældre) Men; når det gælder vaccinepas så er det slet ikke for brug i Danmark,(selv om vi skal krydse både Tryggevælde Å og Storebælt) men hvis vi ønsker at rejse til udlandet, så vil der nok kræves dokumentation for vaccination, og desuden med en rimelig troværdighed. Det der med et stykke pap, med en sløret underskrift, og endnu mere sløret stempel duer nok ikke idag, dertil er kopimaskinerne blevet alt for gode. Så den bedste løsning er nok a la den elektroniske kørekort-App, og så på Schengen basis, så at det bliver accepteret bredt. Jeg tror ikke vi kan bruge vores 'Sundhedskort' ; det er et simpelt magnetkort, uden billede, den holder aldrig ; så længe vi ikke har nationalt ID-kort med elektronisk chip, så må vi kunne bruge vores pas (det har både billede og chip), eller en passende App. på mobil telefonen. Men lad være med at lave et specielt dansk system, behovet findes i hele Europa og lav det nu simpelt så selv tolderne i (luft)havnen kan finde ud af det. Og så vil det være smart hvis kan kan udføres på en 'fremmed' mobiltelefon, så man ikke mister det hele hvis telefonen bliver stjålet eller går i stykker. Men der skal også være en eller anden løsning for dem der ikke kan/vil bruge en mobil tlf. ; det kunne være et 'pap-kort' med begrænset løbetid. Vi har jo det samme med Nem-ID, hvor pap-kortet normalt er 'fall-back' hvis telfonen ikke er til rådighed.

25. februar 2021 kl. 19:38
Vaccinesystem får hård kritik af foreninger: »En meget, meget primitiv udgave«

At man ikke har tænkt over det i tide. Man måtte vel allerede i oktober sidste år vide, at man skulle planlægge en vaccinering. Nå, men Danmark er ikke det eneste sted i verden hvor man skal vaccinere ; I Seattle, Washington har man om muligt en endnu mere blandet landhandel, men da der ikke kræves "sundhedsfagligt personale", så kan man vel bruge IT-folk eller ingeniører. . . og det har man så gjort, uden om det officielle system, og så lavet en WEB-applikation som assisterer :: https://www.seattletimes.com/seattle-news/health/how-some-frustrated-covid-19-vaccine-hunters-are-trying-to-fix-a-broken-system/?utm_source=marketingcloud&utm_medium=email&utm_campaign=TSA_021721160745+New+COVID+vaccine+website+for+Washington+state_2_17_2021&utm_term=Active%20subscriber. Det kunne være at vi skulle gøre det samme her hjemme. Og så er det ikke smart at SSI skal "udvælge folk", men det er kommuner/regioner der er ansvarlige for vaccinationen. Der skal kun være en ansvarlig for en opgave. Der findes massevis af 'bestillings-systemer' til teatre, biografer, restauranter m.v. der virker, der må da være et sådant system der kan tilpasses til opgaven. Vi kan vi ikke være andet bekendt overfor den gruppe af borgere der har opbygget vores nuværende samfund.

17. februar 2021 kl. 22:53
NemID-papkortet på vej til at vige pladsen for en app: »En utilgivelig slækkelse af sikkerheden«

Jeg er helt enig med David om at det vi har behov for er et KISS system; og det lever pap-kortet som jeg ser det op til. Har været bruger at dette system lige siden Jyske Bank indførte "Nøglekort". Og det havde den fordel at det IKKE skulle have en nøglefil på min egen PC (en Mac).
Pap-kortet bruger pricippet i "engangskoder", og det brugte man allerede unden 2'n verdenskrig ( Min far var radio-operatør i modstands bevægelsen ).. og der var det vitalt med sikkerhed. Det helt vitale forhold er, at man nu er begyndt at bruge "Nem -ID" som en digital underskrift til alle mulige ting (ALT i det offentlige, og mange andre steder). Det er derfor IKKE kun tale om forskellige "bank-transaktioner" men min personlige ID.. og den skal man f.g. ikke pille ved. Der er sikkert mange gode 'features' ved NEM-ID app'en , men hvis (når!) man mister sin mobil telefon så er fanden løs... og det samme gælder hvis der ikke er Mobil-dækning. Jeg plejer at sige, at fordelen med Pap-kortet er, at man kan stå på en Internet-kaffe på en strand i Australien, og disponere sikkert, selv om man hverken har personlig computer eller mobil telefon. Med hensyn til sikkerheden, så kan man jo sørge for at det "peronlige" password som man bruger er tilstrækkeligt sikkert. . . Når man nu skal til at bruge Nem-ID til alle mulige sager (incl. læse al mail fra det offentlige via e-boks), så bliver den måske lidt slidt,. well. . så indfør en App eller lignenden MEN behold pap-kortet som en KISS backup løsning.

23. november 2019 kl. 11:16