Claus E. Hansen

Datatilsynet tjekker cloud-brug hos Topdanmark Forsikring og Falck Healthcare

Der er vel ikke noget unormalt eller overraskende i at DataTilsynet laver denne type forespørgsel / undersøgelse. Blot en del af deres "Daily work", og vi må forvente at de her nævnte virksomheder TopDanmark og Falck også er velforberedte på disse dokumentations ønsker samt kan fremlægge eventuelle risikovurderinger underbyggende deres beslutninger og tiltag. /Claus Freelance Senior Security ConsultantInfrasec DK

7. juli kl. 10:59
Danske it-chefer føler sig presset til at nedtone it-sikkerhedstrusler

Jeg forstår på en måde godt at disse chefer reagrere på den måde, det kan jo tolkes som om de ikke "har styr på det". Men jeg må sige at så mener jeg ikke at de udfører deres opgave på en, lad os bare sige betrykkende måde. Når bomben falder og IT ligger på ryggen vil firmaledelsen spørge var IT klar over denne risiko, og hvorfor sagde i ikke noget. Sikkerhedsfunktionerne har sikker i den forgangne tid været frustreret over at de tilsyneladende tale for døve ører, og måske endda begyndt at undlade rapporteringer når de ikke fandt ørenlyd for advarslerne. Da må jeg sige at proceduren hvor rapporten som medarbejderen laver, bliver samlet, og bliver sendt direkte til ledelsen, Den Virker ! :) Om der så kommer økonomi til alt er selvfølgelig en anden sag. Men jeg mener at det er disse IT-chefers PLIGT at informere om kendte ricici, for ALLE parter. Synlighed, skaber awareness og forhåbentlig action. Pas på derude.

16. november 2021 kl. 11:04
Facebook og Instagram ramt af stort nedbrud

Tilsyneladende har Facebook mistet deres SOA. DNS SOA = 'start of authority' - Der hvor deres DNS entry "bor" Med andre ord - ingen kender Facebook.

4. oktober 2021 kl. 21:35
Danfoss outsourcer til Indien: 'Danske it-folk frygter Udkantsdanmark'

Godt at CIO Kenneth Bjerregaard korrigerer. !

Ja det var vist 10% i første omgang, men der var flere omgange på 10-20 % hver gang. ( Dette er tal for "back-office", hvor jeg arbejdede. ) 3 - 4 styk omgange. og som Brian skriver "Stabile og loyale medarbejdere" med 25, 30 eller flere års erfaring - og, sidst nogle chefer... Dertil kommer dem som "gik selv".

  • så der må efterhånden være god plads i bygningerne.
8. januar 2013 kl. 17:17