Kenneth Dornhoff

Flere datatilsyn advarer mod Qatar-apps: »Det er en ‘black box’ selv for os« (ComplianceTech)

På overvågningen er Qatar på ganske fint niveau med Kina, Nordkorea og lign. "slyngelstater" - så her kan man med fordel lade sin smartphone blive hjemme og grave den gamle Nokia 3310 frem. ;-)

30. november kl. 12:47
Lyt ikke til galninge, men hør efter hvad de siger!

Hvis jeg var telenetoperatør, ville jeg sidde helt rank i stolen og tænke over hvad der sker, hvis en rig galning pludselig kaster sig ind på markedet, med et globalt backhaul netværk klappet og klar fra dag 1.

Hvorfor kommer jeg sådan til at drage visse paralleller til Teslas Supercharger-netværk? ;-)

Ganske vist er der en del udfordringer mht. at få en moderne smarttelefonsk form-factor til at spille med nogle satellitter (prøv f.eks. at gå ind i et hus og forsøg at skabe forbindelse) - men hvem siger, at enheden skal forbinde direkte til "skyen"? Det kan man vel have nogle udendørs relæstationer til at klare? De skal ikke gøre ret meget andet end at være noget "4G/5G-til-satellit"-uplink - kræver blot strøm og frit udsyn. Bør findes på ethvert tag i 2025. :-)

29. november kl. 15:59
Politikere ude med riven efter sommerens NemID-nedbrud: »Nets har ikke været sin opgave voksen«

Gid befolkningen kunne trække DigSt. i retten for ikke at leve op til SIT ansvar om at levere en tilstrækkeligt driftsikker løsning. Men der står vel næppe noget om SLA og oppetid i lovgivningen på dette område?

24. november kl. 14:55
Qatars påkrævede VM-app kan læse, slette eller ændre alt indhold

Ja, og det kan man jo så roligt klandre dem for IKKE at have gjort. ;)

"Money talks..."

31. oktober kl. 10:52
Qatars påkrævede VM-app kan læse, slette eller ændre alt indhold

FIFA kan sikkert godt stille krav visse steder, mens de på andre punkter må bare må rette ind ift. lands lov og (u)ret. Så må det være op til den enkelte at "skik følge, eller land fly",

28. oktober kl. 15:58
Qatars påkrævede VM-app kan læse, slette eller ændre alt indhold

Det kan man jo altid. Man kan jo også tage afsted uden, så tvinger de sikkert en til at købe en ved ankomsten. ;-)

26. oktober kl. 16:51
Qatars påkrævede VM-app kan læse, slette eller ændre alt indhold

Ideen er sådan set god, men jeg tror desværre, at man vil komme i en alvorlig knibe, hvis man laver den slags krumspring, og myndighederne også finder ud af det.

Lige på det punkt, ser jeg Qatar på lige fod med Nordkorea, Kina og lign. overvågningsstater, hvor man ikke skal træde ret meget ved siden af, hvis man ikke vil ende bag lås og slå - eller det der er værre.

26. oktober kl. 15:40
Qatars påkrævede VM-app kan læse, slette eller ændre alt indhold

Lige i dette tilfælde hælder jeg mest til Qatar, som tvinger alle udenlandske gæster til at lade sig overvåge. En ting er overvågning på gps, opkaldslogs m.v. - jeg stejler allerede totalt ved, at en stat ligefrem KRÆVER, at jeg installerer en eller anden obskur national app på MIN telefon, før jeg kan få lov til at komme ind i landet. Og hvis man så afinstallerer den, hvad er konsekvenserne? :-)

FIFA holder vist bare lav profil og indretter sig efter "lands lov", tænker jeg. De vil uden tvivl helst undgå at få hænderne i en hvepserede.

Mht. BigTech er det nok - for en gangs skyld - ikke der, skoen trykker mest.

26. oktober kl. 13:29
Qatars påkrævede VM-app kan læse, slette eller ændre alt indhold

Intet nyt under solen der... Under "dække" af smitteopsporing o.lign. vil de overvåge folks gøren og laden totalt. Det er (desværre) en betingelse for at tage til Qatar.

Skulle have været til Doha for at lave noget arbejde for et år siden, der var Ehteraz-appen også et ufravigeligt krav - de ville have fuld kontrol over ens telefon, hvis man ville ind i landet.

Man kan jo bare håbe, at der bliver en masse tomme pladser på tribunerne.

26. oktober kl. 11:59
Helsingørs borgmester raser over Chromebook-afgørelse: »En helt rædselsfuld og totalt urimelig situation«

Det burde du kunne forstå, kære Benedikte.

Alt viser jo blot med tydelighed, at den kære borgmester overhovedet ikke har forstået alvoren i problemstillingen - og tilsyneladende er flintrende ligeglad med beskyttelse af sine yngste borgeres data og privatliv.

Handler man i sine borgeres interesse stiller man sig forrest og bidrager til at udpege den nye retning, tingene skal styre imod - man peger ikke fingre ad alle mulige andre end sig selv og forsøger at flytte ansvaret derover.

Lorten har ligget på jeres tallerken længe og begynder at lugte nu. Det var sikkert smart at kunne spare en masse penge på "rengøringen", men nu er den der så ikke til at hjælpe jer længere. ;-)

19. august kl. 14:49
NemID-nedbrud fortsætter: »Det er ekstremt alvorligt«

Kan borgerne retsforfølge Staten for ikke at leve op til sine forpligtelser ift. at levere/sikre den nødvendige adgang til den digitale postkasse, borgeren jo er lovformeligt tildelt?

24. juni kl. 11:46
NemID-udfasning udskydes med 4 måneder efter MitID-stormløb på Borgerservice

Man kommer nemt til at henlede tankerne på Basil Fawlty, som jo er af den overbevisning, at hans hotel ville fungere yderst perfekt og gnidningsfrit, hvis det ikke var for de der irriterende gæster. ;)

2. maj kl. 13:16
RIP GratisDNS Tak for mange gode år

For hvis man så tjekker standardpris for fornyelse af domæner, så koster det 99 kr (formoder det er inklusive DK Host).

DK Hostmaster opkræver da selv den årlige fornyelse her, og det skal de blot fortsætte med. One.com skal ikke forny noget som helst, de skal blot have et par permanente poster i deres DNS. ;)

15. februar kl. 15:32
Alvorlig kritik af Civilstyrelsen: Videregav barns persondata i skadesag

Fyring på stedet til de pågældende chefer eller i det mindste en alvorlig skriftlig advarsel. Det er ikke bare sjusk, det er dovenskab, hvor det går udover uskyldige mennesker.

Kan vel siges meget enkelt: Har fejlen alvorlige menneskelige konsekvenser for en eller flere borgere, bør det jo ligeledes have alvorlige konsekvenser for den/de ansvarshavende, som ikke har gjort arbejdet godt nok.

Har fejlen f.eks. mildere økonomiske konsekvenser, hvor embedsværket så også pålægges at udbetale kompensation derfor, vil en skriftlig advarsel jo være fin - men bringer man andres menneskers ve og vel i fare grundet sjusk, dovenskab og/eller grov uagtsomhed, bør det helt klart have en ansættelsesmæssig konsekvens, som et minimum! Er vi ude i de helt grelle eksempler, hvor det har fatale konsekvenser for borgeren/borgere (dødsfald), bør frihedsberøvelse være en konsekvens. Ellers holdes man jo reelt fri for ansvar - og tingene får netop lov til at sejle.

24. januar kl. 09:36
Teenager kompromitterede Teslaer over hele verden gennem tredjepartsapps

Hvis bilen bliver misbrugt og du har pillet ved SW - jo.

Der er ikke nogen, som piller ved softwaren. Teslas software er 100% uberørt, der er tale om at anvende nøjagtigt de samme kommandoer og kald, som deres egen officielle app selv benytter. Det foregår blot via en 3. part, hvor der fra brugerens side ikke er tilstrækkeligt styr på sikkerhedsdetaljerne til, at adgangstokens ikke kan stjæles og misbruges.

Hvis vi skal lave analogien, så svarer dette her vel til, at jeg tager hen til bilproducenten og får lavet en ekstra nøgle til min bil. Denne nøgle har jeg så - grundet mgl. tilstrækkelig teknisk viden - fået placeret på et sted, hvor andre relativt nemt kan bryde ind og tage den og dermed stjæle min bil. Producenten har ganske vist sagt, at de ikke vil tage ansvar for, hvor jeg gemmer den. ;)

19. januar kl. 16:57
Teenager kompromitterede Teslaer over hele verden gennem tredjepartsapps

Jeg skriver netop også længere oppe, at det kun kan være brugeren selv, som hænger på følgerne af at anvende noget ikke-understøttet 3. parts software. I dette tilfælde er der så en del personer, som angiveligt har valgt at eksponere deres installationer uden at sikre det ordentligt - og ja, det er noget forbandet skidt.

Om det forsikringsmæssigt kan sammenlignes med den skødesløshed, der er i at lade nøglen sidde i hoveddøren eller lade bilen stå i tomgang på tankstationen, mens der købes marmorkage, må vi jo se, når/hvis der kommer en sag ud af det engang. :)

19. januar kl. 16:34
Teenager kompromitterede Teslaer over hele verden gennem tredjepartsapps

Jeg tror i hvert fald at en hacket løbsk bil kan skade mig mere, end en ditto mobiltelfon :-0</p>
<p>Usikker aps/software giver i hvert fald større mulighed for en bredere kreds til at gøre en bil usikker for andre en ejeren, end når en ejer eller ven i "gamle dage" stod og fuskede med bremser, styrtøj mv. uden at have styr på sikkerheden.

Nu er der ikke mulighed for at påvirke selve kørslen via API'et, i hvert fald ikke ifølge Tesla. Man kan låse bilen op og "starte" den, herefter er der lukket for ydre påvirkninger, indtil bilen sættes i "Park" igen.

Man kan låse/låse op, aktivere hornet, blinke med lygter, styre klimaanlægget og andet gejl. Man kan selvfølgelig udlæse telemetri under kørslen, men der er ikke mulighed for at styre, bremse, accelerere eller lign - hvilket jo også ville være aldeles vanvittigt, hvis det var muligt. ;)

Men ja, jeg forstår da godt din bekymring. :)

19. januar kl. 11:24
Teenager kompromitterede Teslaer over hele verden gennem tredjepartsapps

Tesla skal låse af for enhver form for adgang samt ikke kendte Apps <- som ikke er godkendt og gennemtestede af Tesla eller uafhængigt, godkendt institut/prøveanstalt

Altså et lukket økosystem, hvor Tesla stort set har enevælde (hvilket de efter manges mening i forvejen faktisk har rigeligt af, men det er en anden snak). Er dette ikke netop udgangspunktet for jailbreak/rooting af telefoner og tablets, fordi det er "vores" udstyr, så "vi" vil selv bestemme 100% over det?

I dette tilfælde er der også adgang til en bil involveret, så her er tingene anderledes? :)

19. januar kl. 10:28