Jens Boye Hansen

Danmarks sejeste datafil

ville jeg have elsket dette data! Men ak, måtte istedet for gå igennem universitetet og købe de GIS filer som jeg skulle bruge. Og det var hverken billigt eller nemt at have med at gøre, og dataet var også forældet.

(skulle bruge dem til at forudse GPS satelit dækning i en storby :P)

7. december 2014 kl. 19:20
Begejstring som den vigtigste kompetence!

Hvad hvis ens kollegaer er uvidende ignoranter der ikke ved hvad en Turing maskine er, eller syntes tests er ligegyldigt? Eller for den sags skyld har lyst til at lære noget om det og at blive bedre udviklere? Personligt mister jeg så totalt interessen i de andre medarbejdere, og holder mig for mig selv. Ensbetydende med at lysten til at være på arbejdspladsen daler.

Hvad hvis ens chef kun er interesseret i, at man spytter program på program ud så hurtigt som muligt, uden tanke på kvalitet, eller kundens og slutbrugerens ønsker/problemer? Personligt betyder det så, at jeg mister interessen i at lave et ordentligt stykke arbejde. Desuden får man ikke tid til at gøre det ordentligt. Chefen er ligeglad med det, programmet skal bare ud af døren så hurtigt som muligt.

Hvad hvis man ser ens arbejde som præcist det, et arbejde, og ikke et liv? At man koncenterer sig om det inden for arbejdstiden, og gør en ære ud af det i arbejdstiden, men efter fyraften ikke vil bruge et eneste minut på det? Bevares, hvis ens interesse er, at nørkle med programmering/udvikling, go ahead, brug din fritid på det. Men det er ikke alle som har det sådan. For nogle af os er det bare en måde at tjene penge på så man kan leve, og bruge tid/penge på andre ting. Værende dette madlavning, tabletop gaming, sprog, rejser, sport, hunde, maling, whatever.

Jeg arbejder for at leve. Ikke omvendt. Ja, jeg kan lide programmering. Ja, jeg kan lide udvikling. Heck, jeg er vild med, at analysere hvorfor et interface virker/ikke virker, og hvordan man kan forbedre det. Men begejstring for ens arbejde? Nej. For det er et arbejde. Det er +37 timer om ugen hvor man er tvunget til at løbe i et løbehjul som en anden dresseret hamster.

Hvis du er interesseret i, at gøre folk begejstrede for at arbejde, så løs problemet med at et arbejde er et arbejde. Gør det interessant. Gør det indlevende. Giv medarbejderne indflydelse. Gør det til et sted hvor man kan bruge ens evner, kreativitet og lyst til at lave noget.

Så skal begejstringen nok komme. :)

4. juni 2014 kl. 22:50
Sådan får du et bedre job: Bliv synlig

Hvordan får man overhovedet det først job i en stor nok virksomhed hvor man kan lave sådanne oplæg og gøre sig selv synlig? Hvordan kan man finde open-source projekter at involvere sig selv i? Hvordan får du overhovedet kontakter til folk inden for IT branchen?

Kan ikke være andet end enig i, at man skal gøre sig selv mere synlig, men de ting som bliver beskrevet går ud fra, at man allerede HAR et fornuftigt arbejde, at man ved noget om open-source projekter, at man kender nogen inden for branchen, etc etc etc.

Hvad hvis man står helt på bar bund og bare har en uddannelse som datalog? Hvad da?

15. oktober 2013 kl. 13:15
Mange virksomheder tester i mørke.

Kan kun være enig i, at der burde være en testpolitik og teststrategier. Dog har jeg opdaget at i den virkelige verden ser det hele meget anerledes ud. Groft set: testning er noget man som udvikler laver mens man koder programmet, og det består primært af, at sige til sig selv "det er godt nok" og måske lade en af de andre i firmaet prøve produktet. Grunden til dette er simpelt: kunderne er ikke interesseret i at betale for det. De vil helst have produktet i forgårs, med +100 ekstra features, og til minimum den halve pris.

Jeg har idet mindste ikke stødt på en eneste kunde som ikke var sådan. :)

Så vel nok det vigtigste punkt inden for testning er: hvordan overtaler man kunden til at ville betale for at bruge tid på at teste?

24. september 2013 kl. 07:52
Jeg døber dig, Harddisk1 i Stuepc2. Yeah, right.

Det er måske dumt, men jeg foretrækker at bruge navne som faktisk giver mening i forhold til hvad maskinen/harddisken bruges til...

F.eks. min backup harddisk hedder "Backup". Harddisken der indeholder dokumenter hedder "Documents". Harddisken der indeholder spil (Steam basically) hedder "Games".

Random tilfældige navne ville ikke sige mig en døjt om hvad hardwaren faktisk bruges til. ;)

20. februar 2013 kl. 08:05