Peter Hansen

Facebooks nedbrud kostede 1 mio. kr. i minuttet

Når samtlige af klodens større medier, normalt ømmer sig over facebooks såkaldte evne til at liste læsere væk fra deres egen fold over i SoMe-indelukket, og så samtidig kvantificerer indtægtstabet, men glemmer at indregne PR-værdien af omtalen ifm nedbruddet, får regnstykket nok en mindre dramatisk, rød dobbeltunderstregning. Måske.

Den selv samme mængde af medier, har vel nok skrevet et eller andet om facebook ifm nedbruddet - og hvad der er tabt på nedbruddet, vindes muligvis på tilbagevending, flere fb-produktister og konvertitter, samt omtalen i sig selv. Denne opstilling er også en smule vinden- blæser, korrekt?

Alt godt, vi ses på fb, mens billederne og memes på ig i de kommende/forgangne timer og sågar dage udtrykker, at livet nu er vendt tilbage til status quo efter facebook-teknik igen kører som smurt. Krydr det med lidt opfølgende information fra officielt hold, som afføder endnu mere PR-værdi, spekulation, konspiration, og dertilhørende aktiened- og optur for det kære hade-medie. Der blev tjent mia. af kroner.

Tillykke kære old-school medier, I har gjort samfundet en tjeneste i oplysningens tjeneste, en bjørnetjeneste for jer selv, og så en tjeneste ved igen at oplyse om fælleskonkurrentens udmeldning desangående - i samfundets tjeneste. Bravo.

8. oktober 2021 kl. 04:49
Dansk spilstudie leverer kæmpe-overskud efter afsluttet trilogi

Hvis folket efterspørger 'skrald', så viser regnskabstallene, at der er blevet leveret. Dine subjektive bemærkninger om spillets kvalitet og holdning til spillet generelt bør vi nok ikke kommentere så meget mere på.

8. oktober 2021 kl. 04:21
Medie: To ud af tre Microsoft-datacentre opføres i Faxe og Slagelse

Køge bliver lokationen for sidste datacenter

5. oktober 2021 kl. 19:48
Dårlig undervisning: Personale var ikke klar til at tage Sundhedsplatformen i brug

Der er så meget snak om den platform - er der evt. nogle der har en video/screenshots så vi kan få syn for sagen?

Hvis det er den her - så forstår jeg godt der bliver snakket i krogene - det er jo smækfyldt med problemer bare på den kundevendte del:https://minsundhedsplatform.dk/mychartppr1/

  • Bygget på ASP (bemærk, ikke .NET!),
  • Ikke responsive / tilpasser sig ikke til mobiler/smartphones
  • Er ikke W3C-compliant (første side efter login rapporterer om 21 fejl + 1 advarsel): Errors found while checking this document as XHTML 1.0 Strict!
  • Designet ligner noget fra i begyndelsen af 2000-tallet

Ifølge Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Active_Server_Pages), skal der så arbejdes "lidt" på systemet igen om nogle år, dvs. en komplet ombygning fra bunden:

ASP remains supported until 14 January 2020 on Windows 7.[3] The use of ASP pages will be supported on Windows 8 for a minimum of 10 years from the Windows 8 release date.

Er det bare mig eller hvad foregår der?

23. juli 2018 kl. 12:42
Kommentar: Nej, jeg ved heller ikke hvorfor Microsoft køber LinkedIn

Jeg bed også mærke i, at finansieringen er en kontanthandel mellem de to selskaber, men Microsoft optager hele beløbet som ny obligationsgæld. Der er jeg bare ikke stærk nok inden for økonomiske fiflerier til at gennemskue, hvorfor det kan være smart.

Årsagen til at Microsoft optager obligationsgæld er at den er billigere at bruge end at tage fra pengekassen. Microsoft har placeret en stor del af deres penge udenfor USA da virksomheden har tjent penge i mange andre lande end lige netop USA. Amerikansk skattelovgivning desangående, kræver at penge tjent i udlandet, som ønskes hjemtaget til USA, skal beskattes med 35 %. Den skattefinurlighed gør det altså til en pebret affære for Microsoft at tage fra kontantbeholdningen. I runde tal svarer det til et skattesmæk på ca. 58.5 mia kr (USDDKK 6.5). I stedet optager Microsoft ny gæld og slipper for skattesmækket. En ekstra bonus ved den finte, er at renter på gæld er fradragsberettiget og nedsætter Microsofts samlede skattebetaling når regnskabsåret er gået.

Apple lavede i øvrigt samme træk for ikke sålænge siden - man optog gæld på ca. 50 mia DKK for at udbetale dividende til aktionærerne. Det gjorde man trods en kontantbeholdning på over 1000 mia. kroner.

Skat er noget fanden har skabt.

15. juni 2016 kl. 00:19
Microsoft køber LinkedIn for 170 milliarder kroner

Mange spørgsmål - her mine vinkler på det:

tl;dr - et opkøb kan give mening hvis potentiel konkurrence og besværet med at bygge noget fra bunden er for stor en mundful ift beløbets størrelse

Kan der så bare ikke komme en ny LinkedIn? MS kontrollerer jo i modsætning til tidligere ikke "teknologien", så opkøbet kan ikke feje konkurrenter af banen. 433 mio "brugere" er derudover ikke 433 mio reelle brugere, og slet ikke i et fremtidigt monopoliseret netværk.

Jo, selvfølgelig kan der komme en ny LinkedIn - og det gør der nok også med smartere features, mere disruption osv. Det der bliver udfordringen for nye konkurrenter er at konkurrere med Microsofts pengetank og -markedsføringsapparat. Det kan lade sig gøre men det bliver ikke nemt. Mig bekendt findes der ikke en konkurrent til LinkedIn.

Det næste er Microsoft har købt sig data om 433 mio brugere. Bare at få 1 mio brugere på et eller andet stykke software kræver alt andet lige lidt benarbejde. Og selvom ikke alle er aktive og at der findes tonsvis af skodkonti, så er der alligevel en del aktive og betalende brugere. Mht et 'fremtidigt monopoliseret netværk' - det er jo netop der er et problemerne med monopol, at det er svært for konkurrenter at få fodfæste og at brugerne derefter ikke kan skifte. Derfor har vi monopollovgivning der kan tages i brug og konkurrence-myndighederne også inde over før endelig købsgodkendelse. Til sammenligning har vi herhjemme i andedammen TDC der sidder tungt på kobberet. Microsoft har siddet tungt på operativsystemer i mange år, og det er så heldigvis ved at dæmme lidt op. Nu ser vi så Android have knap 90 % markedsandele og det kan tegne et monopol hvis det fortsætter. Google's søgemaskine, Nets til dankortbetalinger osv.

Den med "komplementærprodukter" forstår jeg slet, slet ikke. LinkedIn har fabrikeret en simpel CV-platform, kan MS ikke gøre dette selv, er der nogen "teknologi" MS køber, som de ikke selv kunne producere, med 50.000 programmører inhouse? LinkedIn er jo ikke raketvidenskb, det er en platform med et API baseret på andre open source teknologier

Selvfølgelig kan Microsoft det - du og jeg kan kode samme platform, ligesom vi kan kode facebook, officepakken, linux og al mulig andet software. Spørgsmålet er hvor lang tid det vil tage - dels at kode, samt at opnå samme markedsandele og reach. Herudover er der måske nogle 'CV-softwarepatenter' som MS får med i købet. Det er bl.a. den slags strategiske overvejelser virksomheder bruger ved opkøb. Derfor kan et opkøb give mere mening fremfor at udvikle fra bunden.

Man kan godt nok få megen programmering for 170 mia, og MS kunne sikkert få rigtig meget ud af at investere 170 mia på at skabe et produkt selv, så hvorfor gør de ikke dette?

Lad os sige at Microsoft virkelig gerne ville skabe en ny LinkedIn - lad os kalde den 'LinkedOut'. MS ansætter 500-1000 programmører til at bygge LinkedOut på 6 måneder - det koster 'lidt' tid og resourcer. Alt imens fortsætter eksisterende LinkedIn med at vokse. Når MS er færdig med at bygge første version af LinkedOut, skal MS ud og finde brugere der ønsker at bruge LinkedOut, MS skal overbevise folk om at LinkedOut er bedre end LinkedIn osv. Det koster blod, sved og tårer (markedføringskroner). Hvem der vinder brugeren i sidste ende er selvfølgelig uvist på forhånd. Endvidere, er der jo en potentiel mulighed for at en af Microsofts eksisterende konkurrenter (SalesForce fx) blot opkøber LinkedIn, hvilket vil gøre det endnu sværere for MS at få succes med LinkedOut, da en konkurrent med pengetanken i orden vil højst sandsynligt vil intensivere konkurrencen og belaste markedsføringsbudgettet yderligere. Med et opkøb, slipper MS for alle de problemer. Har man penge kan man få :)

Antallet af LinkedIns brugerkonti? Findes der nogle eksempler på at man har kunne købe sig til succes og brugere? Det tror jeg ikke. Der findes succesfulde opkøb - Facebooks instagram, googles Youtube etc. Men opkøb af den slags har aldrig kunne booste kerneproduktet i sig selv, men blive lukrative sideforretninger med synergi-fordele.

Der findes fine eksempler på at opkøb booster kerneprodukterne. Alle de tjenester du nævner er baseret på annonceindtægter - alle sammen er gratistjenester. Som bruger på facebook, er man selv produktet - facebook er ikke produktet men blot et system til at facilitere interaktion med produktet (dvs dig selv). Al den information som facebook hiver ud af dig (som du bl.a. selv oplyser) bruges til at formidle målrettede annoncer. Da facebook bl.a. har købt instagram og whatsapp har de fået endnu flere tjenester hvor de kan formilde annoncer. Begge de tjenester er bygget på devisen "brugeren er produktet". Du er altså produktet og at du kan sidde og dele billeder, videoer og andet hejs, er åbenbart noget af der er med til at fastholde brugerne på sådanne platforme. Google, Twitter og mande andre gratistjenester gør det samme - blot på andre måder. Nu gør Microsoft det så også.

Det blev en lidt længere omgang, men håber det giver mening.

14. juni 2016 kl. 01:25
Microsoft køber LinkedIn for 170 milliarder kroner

Der er lidt mere information her om hvorfor MS + LinkedIn mener at en fusion giver mening (se præsentation nederst). http://mspoweruser.com/microsoft-acquiring-linkedin-26-billion/

  • komplementærprodukter på mange punkter. Ved tættere integration med Office, Dynamics, HRM/CRM og lignende mener MS altså at der kan skabes en god forretning.
  • det økonomiske potentiale er til stede - med 433 mio brugere og en omsætning på knap 20 mia kr er gns-omsætningen/bruger "kun" ca 45 kr. Fordelt på betalende kunder er tallet ganske givet noget højere, så her ligger der måske også et uopdyrket potentiale.

Det bliver spændende at se om tilbagebetalingen kan klares indenfor en rimelig tidsramme - LinkedIns nettoresultat er et akkummuleret tab på ca. 1 mia dkk https://finance.yahoo.com/quote/lnkd/financials?ltr=1 over de seneste 3 år. Aktivmassen vokset til knap 42 mia dkk trods kraftige investeringer, så et eller andet ser LinkedIn ud til at gøre rigtigt.

13. juni 2016 kl. 17:04
Microsoft køber LinkedIn for 170 milliarder kroner

...da Microsoft hverken lægger kontanter eller bytter aktier i handlen, men derimod finansierer den ved ny gæld, selvom pengekassen næppe er tom.

  • øverst i pressemeddelelsen skrives"...Microsoft will acquire LinkedIn for $196 per share in an all-cash transaction" - så der bliver der lagt USD 26,2b i kolde kontanter som finansieres ved udstedelse af ny gæld. Så det skal du nok rette til :)
13. juni 2016 kl. 15:08
Spotify rykker sin platform over i Googles datacentre

...mens det hos Spotify koster 99kr om måneden for 1 bruger hvor man inddrager kundernes udstyr i infrastrukturen.

Det bliver spændende at se om de kan få det til at løbe rundt med skiftet til Cloud. Siden 2009 har Spotify levet på investorernes nåde - med et akkummuleret resultat på ca. minus 400m € ~ i omegnen af minus 3 mia DKK i perioden 2009-2014. Ingen af årene har man leveret et overskud (http://www.statista.com/statistics/244990/spotifys-revenue-and-net-income/) Gad vide hvor længe investorerne bliver ved med at holde hånden under dem.

29. februar 2016 kl. 16:12
Salg af Windows Phone halveret på tre måneder

Der er vist ingen tvivl om at der er folk fra begge lejre her.

Som et punktum mangler vi vel bare en velformuleret, velunderbygget og helt igennem gennemtænkt teleanalyse fra selveste Mr. Strandkuglen, John Strand?

30. januar 2016 kl. 18:13
Salg af Windows Phone halveret på tre måneder

Man kan mene meget om Microsofts performance på mobilmarkedet (ja, det har mildest talt været skuffende de seneste 5 år), men The Verge har stort set altid været kritisk overfor Windows Mobile/Phone og er sjældent sene til at dømme Microsoft-produkter døde.

Faldet i salget er helt i tråd med den strategi der blev lagt i juli 2015 oplyser Microsoft: "Phone revenue declined 49% in constant currency reflecting our strategy change announced in July 2015"

  • så skru ned for sensationsnyhederne, Version2.

Det ville klæde Version2 at linke til kvartalsregnskabet og meddelelsen, og oplyse mere istedet for ukritisk at kopiere indhold og holdninger fra et andet medie!

Q2 2016 :https://www.microsoft.com/investor/EarningsAndFinancials/Earnings/PressReleaseAndWebcast/FY16/Q2/default.aspx

Strategi :https://news.microsoft.com/2015/07/08/microsoft-announces-restructuring-of-phone-hardware-business/

29. januar 2016 kl. 16:21
Skats it-systemer regner også forkert for tusindvis af boligejere

Forældelsesfristen for 2010 indtræder jo snart hvilket betyder, at for meget opkrævet skat ikke bliver tilbagebetalt. Hvis borgerne kunne få at vide hvilke ejendomme der var berørt så kunne forældelsesfristen forlænges; det ser desværre ikke ud til at være muligt qua Skat, Sanne Kjærs udmeldning. Det er herudover usandsynligt at alle borgere vil rette henvendelse i rette tid, og ligeledes er det sikkert heller ikke alle borgere der klar over problemet.

Ved man noget om hvor langt problemet går tilbage?

Vi står reelt i en situation hvor forældelsesfristen kombineret med Skats manglende IT-kompetencer og oplysning har forvandlet Skat til en legaliseret tyveforretning. Skat tager penge, de ikke har krav på og selvom problemet er erkendt, sendes pengene ikke tilbage - hverken nu eller senere pga forældelsesfristen.

Erfaringsmæssigt, er der ikke udsigt til at Skats systemer bliver bragt i orden rettidigt. Derfor vil folk miste deres penge uagtet at Skat udemærket er klar over problematikken. For hvert år der går, bliver tabet for borgerne et tocifret millionbeløb som Skat reelt ikke har krav på, og yderligere ingen muligheder for at tilbagebetale med nuværende lovgivning.

Statens klamme hånd = kommunistens yndlingsredskab, har igen vist sit grimme ansigt. Øv.

Måske en advokat kan kaste mere lys over forældelsesfristen og hvad man skal gøre i sådanne tilfælde?

12. oktober 2015 kl. 15:40
Hosting-branchen må lære af Airbnb eller indstille sig på massedød

Faktisk tror jeg ikke hele den her 'cloud' snak har hjulpet os (service providers) på nogen måde, det har snarere skabt mere forvirring - og jeg ville ønske alle hosters kunne blive enige om ikke at bruge c-ordet mere.

Blot et tankeeksperiment: Hvis man taler for at alt skal kunne flyttes fra hostingudbyder til hostingudbyder helt per automatik (engang i snarlig fremtid), så er ordet "cloud" i sig selv vel ikke så dårligt et bud? - a la data der "svæver (på en sky)" mellem udbydere? Det er ren marketing, men hvis den eneste logiske konklusion er data ikke skal være låst fast til en enkeltudbyder (*trend her) så synes jeg det giver god mening med cloud.

6. marts 2015 kl. 18:04
BitCoin bliver knust

Spåkonebrillerne på igen? :)

6. december 2013 kl. 19:10
Tidligere Nokia-topchef: Vi fejlede mest af alt på softwareudviklingen

Nokia burde efter min mening have satset på Symbian. Som platform var den efterhånden ret stabil, og kernen var ret effektiv og fleksibel nok til at understøtte avancerede grænseflader og applikationer.<br />

Ja, Symbian var og er et fint stykke styresystem. Men i dag handler mobilmarkedet ikke om styresystemer - det handler om økosystemer og dertilhørende apps og spill-overs med andre enheder. Symbian er kun til mobiler, så allerede der var der tabt. Det ville være kræve en enorm indsats og pengetank at få Symbian bredt ud på andre enheder - det var ikke muligt for Nokia på det tidspunkt.

Havde Nokia beholdt Symbian, skulle der kæmpes med iOS, Android, og Windows (Phone). Den kamp havde Nokia ikke magtet - der er/var simpelthen for lidt penge i kassen til den strategi. iOS er som bekendt forbeholdt Apples egne produkter, Android kan bruges af "alle" producenter og det samme med WP. Havde Nokia valgt Android, ved vi i dag at den største spiller er Samsung. Samsung har langt mere kapital og ville alt andet lige vinde den kamp over Nokia med det resultat at Nokia bare ville blive trukket længere ned i sølet. WP var og er det eneste gangbare alternativ.

24. oktober 2013 kl. 16:38
Tidligere Nokia-topchef: Vi fejlede mest af alt på softwareudviklingen

Det var ikke bestyrelsen, men direktøren, der valgte at skifte til Windows Phone.

  • man må formode at et skifte til Windows Phone, havde (har) så vidtrækkende en karakter at bestyrelsen først skulle godkende forslaget. Nu var det i øvrigt ikke kun "den brændende platform (software)" der var skyld i Nokias nedtur - hele virksomheden var blevet for tung (for mange ledelseslag, for store kapitalinvesteringer og R&D -> med et for lille output). Det er sådan at en direktør fremlægger en plan ved større omstruktureringer, der som hovedregel skal godkendes af bestyrelsen. En direktør har sjældent mandat til at forvalte virksomheden 100 % som han selv ønsker.

Der er ikke kommet noget frem, der beviser at Elop handlede på bestyrelsens vegne, da han udsendte sit "burning platform" memo.

  • det er ikke alt offentligheden har eller får indblik i.
24. oktober 2013 kl. 16:20
Teleanalytiker: Mobil-markedet har også plads til Windows Phone

John Strand har kigget i kuglen endnu en gang. Ak.

4. september 2013 kl. 23:53
Seks år forsinket: Fra i dag kradser Skats inddrivelsessystem milliarderne ind

@Leif

Nu er regnestykkerne jo ikke raketvidenskab - men tak for de demonstrative udregninger og det halv-næsvise svar.

Kan du forklare hvorfor hvad vi skal bruge det gennemsnitlige fordringsbeløb til - andet end at du kan vise at du kan regne? Skat har ca. 60 mia. kr tilgode hos borgerne.

2. september 2013 kl. 15:26
Seks år forsinket: Fra i dag kradser Skats inddrivelsessystem milliarderne ind

@Harry Jessen - jeg tror du skal læse Marc Barnholdts svar endnu engang. Han brugte ordet "skyldes" - ikke "skylder".

Størstedelen af gælden er skat og afgifter jf. http://politiken.dk/oekonomi/privatoekonomi/ECE1810348/danskerne-skylder-over-60-milliarder-i-skat/

2. september 2013 kl. 14:24