Lars Bjerregaard

GDPR vs Cloud

Tusind tak Jesper, for at grave dig ned i det på vores alles vegne!

25. oktober kl. 12:05
Staten gav op: Universiteter indleder jagt på erstatning for bedaget 90er-system

"Cloud" betyder bare "en anden mands server på abonnement" med noget "software på abonnement" installeret på den, that's it.

28. maj kl. 18:11
Housewarming i Datamuseum.dk

Og fedt indslag i Roskilde TV der. Håber det kan lade sig gøre at få museet på finansloven på et tidspunkt, det ville da kun være på sin plads i verdens mest digitaliserede land.

24. februar kl. 23:26
Apple M1 hardware: Jeg er imponeret...

Enig med PHK her, jeg er også ekstremt imponeret af M1 og Rosetta2 er ikke mindre imponerende. Er også specielt glad for at dens single-core performance er gennem loftet.

Købte en M1 Macbook Air til konen i gave og, fra én som i øvrigt hader laptops vil jeg sige at den er så tæt på den perfekte laptop som jeg endnu har mødt. Til "almindelige mennesker" er det maskiNEN man skal købe. Total lydløs (ingen køler) og kølig, fantastisk build kvalitet, performance sparker røv og batteriet holder for evigt. Man tror ikke på det før man har prøvet. Kvantespring er et stort ord men.....

Og KØLIG er nøgleordet her - de fleste mennesker er ikke klar over at den kraftige x86 CPU der sidder i deres laptop er tæt på ubrugelig, da den efter 20 sekunder er løbet så varm at dens performance bliver droslet kraftigt ned. Dette sker ikke på M1, den trucker bare der ud af.

Og M1 Mini er klart den maskine jeg ville købe uden at blinke hvis min iMac stod af lige i dag, fantastisk lille maskine.

18. november 2021 kl. 16:33
Kære Rejsekort(et)...

på en skodorganisation. Lavet af DJØF'er til DJØF'er. Brugerne får en finger. Og det går kun den gale vej.

21. september 2021 kl. 19:57
XGS-PON - en tresporet motorvej i din forhave

Displayet på mit ventilationssystem har i flere år været smådefekt, og helt generelt er det efterhånden kommet dertil, at jeg til alle de kedelige ting (varme, vand, strøm, ventilation osv) foretrækker analoge ting, der ikke går i stykker eller bliver obsolete.</p>
<p>Er jeg mon ved at blive gammel? ;)

Heh, tror der er en vis sammenhæng. Når man når en vis alder så tror jeg tendensen hælder mod "jeg gider ikke det pis mere, skidtet skal bare virke". Man vil ligesom hellere bruge sin kostbare tid på ting der virker mere spændende. Jeg får tit selv lyst til at skrige fra hustaget: "Simpelt, analogt og manuelt er GODT, fat det dog!". Måske har det også noget at gøre med, at som IT mand ved man hvor tæt på et mirakel det er at noget overhovedet virker, og hvor skrøbeligt al hi-tech har tendens til at være. Mit mantra er i hvert fald, at hvis noget relevativt simpelt bare skal virke, så skal det ikke være hi-tech (se også valghandlinger).

8. april 2021 kl. 08:38
Ny dansk forskning: 3 ud af 10 studerende og ansatte falder for phishingangreb

Som folk ovenfor har påpeget, så er en meget stor del af problemet, at legitime links ofte kan være fuldstændigt umulige at skelne fra fishing links. Organisationer elsker at outsource ting, så en legitim handling kan medføre at blive kastet rundt til flere forskellige domæner som ingen har hørt om. Og det udnytter de kriminelle selvfølgelig til fulde, da ingen ved om de bliver kastet rundt til gode eller dårlige domæner. Før vi får en radikal ændring, a'la "ALT hvad du laver hos SKAT er ALTID kun på skat. dk domænet og alt andet end det skal du undgå" så har de kriminelle frit spil. "The good guys" er problemet her og folk er hjælpeløse og det bliver kun værre og værre.

11. oktober 2020 kl. 14:17
Nvidia køber Arm for 40 milliarder dollars

Og ingen gider at software kører med 25% hastighed

Jeg så en klog mands video hvor han citerede Apple for at Rosetta2 vil køre Intel binaries på deres Arm med 10% hastighedstab. Det er fint nok.

17. september 2020 kl. 19:54
Nvidia køber Arm for 40 milliarder dollars

Microsoft leger med at udskifte NTKernel med en Linux kernel

Ehh, Ok, det var sgu en nyhed for mig. Nogen links?

15. september 2020 kl. 14:32
Nvidia køber Arm for 40 milliarder dollars

Og det er der en hel del der tyder på at de vil

Interessant. Har du nogen links?

14. september 2020 kl. 14:34
Nvidia køber Arm for 40 milliarder dollars

Mig bekendt producerer Arm ikke noget hardware. De designer hardware som derefter bliver licenseret til et hav af hardware producenter, som kan tilføje deres egen special sauce til designet og sælge konkrete chips og løsninger.

14. september 2020 kl. 12:50
Huawei vil lancere eget styresystem til smartphones næste år

Meeen, bemærk lige frasen "open-ish-sourced", som godt kan være noget bekymrende, hvis de ikke gå linen helt ud, og der er sjove kinesiske binaries.

Med andre ord: Det samme som Android.

Android er baseret på AOSP (open source) og oveni kommer så alle de lukkede drivere og binaries som får telefonen til at virke.

Som sædvanligt er det virkelige valg: Vil du aflyttes/spioneres på/sælges til Amerikanerne, Kineserne, Russerne, Koreanerne, Japanerne, eller....

14. september 2020 kl. 12:40
De er skøre de [_______]!

er brolagt med symbolpolitik

17. juli 2020 kl. 22:51
DMI har mistet 413.000 månedlige brugere: Hjemmeside får skylden

Jeg kan anbefale <a href="https://bedrevejr.dk/">https://bedrevejr.dk/</a&gt; til dem som ikke kan lide DMI´s nye flotte design

Nyttigt, tak!

Jeg synes også den nye DMI side var et stort skridt tilbage. F.eks. var der på det gamle site en nedbørsradar, hvor man kunne se skyerne rulle ind og temmeligt præcist udregne hvornår man bliver ramt af vandet. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde den igen. Det de kalder "radar" nu er overhovedet ikke det samme.

Men det følger jo bare trenden.... syge designere bestemmer og fuck the rest.

15. juli 2020 kl. 15:19
Det syge økosystem

Hele online annonce økosystemet har været dybt sygt i mange mange år, og er kun blevet værre. Så jeg hopper lige op på min kæphest igen: Finansiering af indhold via annoncer er ikke langtidsholdbart eller bæredygtigt. Den eneste fornuftige vej frem jeg kender til er mikrobetalinger. Det er udelukkende apati og modarbejde fra annoncemafiaen som forhindrer et skifte.

15. juli 2020 kl. 15:03
Inklusion i jobannoncen afmystificeret

skrevet af nogen i HR afdelingen der ikke har den fjerneste anelse om hvad det drejer sig om

Dit indtryk er velbegrundet, det er ofte præcis sådan det hænger sammen. I øvrigt helt enig i dit indlæg.

15. juli 2020 kl. 14:45
Windows vil beskytte mod 'uønskede programmer' i næste store opdatering

fra SysInternals

Yep! Det er måske en meget god anledning her, til at give noget reklame for SysInternals. For dem som har brug for at få fuld kontrol (eller, så meget som muligt) med, eller diagnosticere en Windows maskine, er SysInternals fuldstændigt uundværligt. Skrevet af et geni og er god gammeldags lean, mean power-software. Kan ikke anbefales højt nok: https://docs.microsoft.com/da-dk/sysinternals/downloads/

16. maj 2020 kl. 13:35
Dybt suk fra en Corona positiv … og ting, du kan gøre for at holde hjulene i gang

Hvis man tilhører det segment af befolkningen som godt kan lide at blive klogere, og forstå mere og dybere, så kan jeg meget varmt anbefale bogen "The Coming Plague" af Laurie Garrett. Den har et par år på bagen nu, men i virkeligheden har meget lidt forandret sig. Hvis man vil forstå en hel del om virus, bakterier, epidemi og pandemi opståen, detektion, mekanik, forebyggelse og bekæmpelse, og hvordan de ting i virkeligheden fungerer, så er denne bog guldkorn med guldkorn på, og vil forekomme nærmest profetisk i disse tider.

Den har to fordele:

  • Den er skrevet af en forfatter der virkeligt kan sit stof.
  • Den er på ingen måder tør eller tung, tværtimod er den skrevet blændende godt, faktisk som en medrivende kriminalroman, og er fuldstændigt gribende og sindsygt spændende læsning.

Så hvis du er lidt sulten på at vide hvordan rare ting som Ebola, AIDS, Marburgh, Legionella (og Corona for den sags skyld) opstår, hvilken rolle mennesker spiller og hvilken rolle naturen spiller, så er dette en absolut klassiker. Jeg har selv læst den 5 gange og skal helt sikkert læse den igen.

https://www.amazon.com/Coming-Plague-Emerging-Diseases-Balance/dp/0140250913

13. marts 2020 kl. 16:08