Mikkel Pedersbæk Falkenberg

Datagiganter har fri leg i Danmark, mens Datatilsynet jager de 'små' syndere

Tak for at bringe Datatilsynets arbejde på banen. Jeg har selv haft fat i Datatilsynet i flere omgange de sidste par år. Det har været sager hvor Gentofte Kommune har overtrådt persondataloven. Det har Datatilsynet også givet mig medhold i. De har også været så flinke at de har sendt et breve til Gentofte Kommune hvor de gør det bedste de kan i forhold til lovgivningen - giver en løftet pegefinger. Den løftede pegefinger er ingen straf og en kommune som Gentofte Kommune ændrer ikke på noget selvom de er blevet pålagt ansvar i adskillige sager. Som jeg ser det, så er Datatilsynet ren symbolpolitik. De har ingen reel magt i forhold til dem der overtræder lovgivningen, men mange borgere i Danmark tror at Datatilsynet er deres garant for at der er styr på IT-sikkerheden. Måske burde man nedlægge Datatilsynet og lave en ny og langt mere uafhængig enhed der også kunne tage på flere uanmeldte kontrolbesøg og som i den sidste ende kunne udskrive nogle store bøder til de virksomheder og kommuner der ikke overholder lovgivningen. Selv en kommune som Gentofte ville hurtigt få styr på deres IT-sikkerhed hvis de vidste at der vankede store bøder i den nærmeste fremtid. Et af de huller der er i Gentofte Kommunes IT-sikkerhed er så grelt at alle der vil kan få direkte adgang til borgernes personlige oplysninger. Jeg har forsøgt at råbe Gentofte Kommune op. Har gået via Datatilsynet, men de siger blot at Gentofte Kommune overholder den nuværende lovgivning i følge de oplysninger de har. Den dokumentation jeg sender dem for de graverende sikkerhedshuller vil de kun bruge hvis de skal på kontrolbesøg og ikke aktivt undersøge. Datatilsynet har for et par år siden været ude med skarp kritik af den generelle IT-sikkerhed i Gentofte Komme (rapporten er på Datatilsynets website) og det mener de gør at der er fokus på problemet i Gentofte Kommune. Personligt, så ser jeg frem til den nye EU lovgivning i 2018, så kan det være at der bliver et sted man kan gå hen og hvor de rent faktisk ønsker at beskytte borgernes oplysninger og give syndere som Gentofte Kommune en straf de kan mærke.

16. februar 2017 kl. 09:28
3 ud af 4 Version2-læsersvar: tjekditnet.dk er fyldt med fejl

Det er da lidt underligt at det altid koster mellem 50 og 60.000 kroner at få en fiber ind, når man spørger TDC.

15. september 2015 kl. 10:06
Offentlig database vildleder om internethastigheder

Erhversstyrelsen/enrgistyrelsen burde være efter TDC på fiberområdet. TDC har fået lov til at have monopol på fiber i Nordsjælland og udnytter det til at give dem der kan få fiber en månedlig "dummebøde" på "fiberleje". TDC burde være forpligtet til at lave en gratis installation da de har monopol. Politikerne vil ikke gøre noget ved at TDC har fået monopol på fiber og udnytter det på det groveste.

10. september 2015 kl. 20:01
Version2 spørger læserne: Kan du få den internethastighed, som Tjekditnet.dk lover?

Her hos mig siger base at man skulle kunne få fiber, men en installation koster 53.000 kroner !!!

10. september 2015 kl. 19:56
Offentlig database vildleder om internethastigheder

Jeg har flere gange sendt besked til Erhvervsstyrelsen om at der er fejl her i Gentofte. Her siger den at det er muligt at få fiber. Det er også teoretisk korrekt. Men da TDC skal have 53.000 kroner for at installere fiberen, så er det ikke realistisk for de fleste almindelige mennesker. Erhvervsstyrelsen retter ikke fejl. Det absurde er at DONG i sin tid installerede tomrør ind til lejlighederne her. Fiberen befinder sig under 15 meter fra min lejlighed. Men TDC synes at de skal have betaling for afstanden op til "gravstenen" for enden af vejen.

10. september 2015 kl. 16:46
Ny kortlægning: 70 procent af danskerne kan få internet med 100 megabit/s

Jeg bor i Gentofte og kan se over til en "gravsten" der er markeret som Fiber (fra DONG) og jeg har et tomrør der løber ind i kælderen. Problemet er at TDC som har monopol siger at de ikke kan brude det tomrør som DONG i sin tid installerede og de derfor kommer frem til en pris på 53000 for at få installeret fiber. Vi har YouSee og kan få ganske fornuftige (teoretiske) hastigheder, mend et kræver at jeg betaler for en TV pakke og for internet. Da jeg ikke har TV, ser jeg det som penge direkte ud af vinduet. Hvad angår YouSee forbindelserne så kan jeg høre fra mine naboer at de oplever voldsomme drop i hastighederne når alle i området er på. Så kan det jo være ligemeget at man har 40Mb/s i teorien, hvis den reelle hastighed er 2Mb/s.

22. januar 2014 kl. 13:52
Hest i internetforbindelsen

En af de ting jeg synes du mangler at nævne er upload hastighed. Jeg undrer mig over at det betyder så lidt for de fleste at vi finder os i 500-800 kb/s i upload. Det er kun marginalt bedre end i ISDN tiderne i begyndelsen af 90´erne.

4. marts 2013 kl. 09:52
Forsyningspligt på fiber

Er der nogen der kan hjælpe mig med oplysninger om hvorfor TDC ikke har forsyningspligt på fiber i hovedstadsområdet. De har monopol i en sådan grad at de kan opkræve dobbelt leje af fiber, hvis man altså kan få en fiberforbindelse. Med dobbelt leje mener jeg at både contentprovideren (f.eks. WAOO) og forbrugeren betaler fiberleje til TDC. Det gør sig jo ikke gældende på hverken ADSL, Kabeltv eller telefoni.

27. september 2016 kl. 15:01