Malthe Høj-Sunesen

CBS-leder om Office-overvågning af medarbejdere: »Meget ubehageligt«

I dag skulle jeg lige se, hvad jeg havde sendt til 6 andre, bare for at være sikker på, at jeg ikke havde skrevet noget vås. Da jeg åbnede mailen fra Sendt-mappen kunne jeg se, at "60 % of recipients have opened this mail" fra Viva.

Jeg har ikke bedt om at se hvem der åbner mine mails. Der er altså tracking for mig, uden jeg har bedt om det eller brug for det.

30. november kl. 10:56
NemID Nedbrud -1/2

Tilføjelse: det sker især i Firefox på telefonen.

Det skete bl.a. da jeg skrev dette indlæg, og "telefon" forsvandt

26. november kl. 09:56
Venstre og SF vil have en it-minister i ny regering

Jeg glæder mig til at den seneste kvindelige forsvarsminister indtager it-ministeriet. Det kan kun blive godt!

26. november kl. 09:53
NemID Nedbrud -1/2

men det lyder som om det operative personale kører deres eget løb med en højere standard end Nets ledelse lægger op til.

Bla. afviser de at bruge forskellige officielle Nets tiltag (#4/21/IAM4) fordi de ikke er gode nok.

De afviser (DuH!) også et krav i Nets' officielle dokumenter om at bruger NemID som adgangskontrol (#4/22/IAM9)

og

I TV-Avisen stod Nets' talsmand og kaldte det "En menneskelig fejl"

Jeg udleder lidt at det så er ledelsen som har fejlet.

25. november kl. 09:52
NemID Nedbrud -1/2

Slightly off topic: Men der er noget der klipper dine indlæg af næsten hver gang. Kan du ikke checke preview før du poster.

Det er også sket for mig. Preview ser fint ud, man trykker Udgiv. Jeg bruger Firefox, min formodning er, at phk også bruger Firefox. Efterhånden er Chrome lige så udbredt som IE engang var, så Firefox igen er underlagt "gider vi ikke understøtte"-syndrom.

25. november kl. 09:44
MitID, Aula og kommunen skraber bunden: Her er brugernes dom over de offentlige it-løsninger

Ovenstående ville svare til, at du skulle have indtil flere fysiske postkasser hængende ved dit hus, fordi afsenderen af breve stiller krav til udseende, størrelse og monteringshøjde af din postkasse.

Ret mig hvis jeg tager fejl - men har vi ikke haft præcis det, hvor landejendomme som ville modtage avis, skulle have et rør placeret ved nærmeste store vej, og en postkasse ved huset til almindelig post?

22. november kl. 19:22
KMD-fejl sender E-boks til tælling

Nej det er ikke synonymt med "hack". Enhver med professionel erfaring med it-systemer har oplevet fejl, hvor der ikke er et bud på, hvornår fejlen er rettet.

I dette tilfælde meldte DR ud, at e-boks var oppe igen, 2 minutter før dine spekulationer. https://www.dr.dk/nyheder/seneste/det-er-nu-muligt-logge-paa-e-boks-igen

21. november kl. 11:49
En kodefejl gav rød blok et mandat for lidt i DR's valgprognose

Men I behøver da ikke føle jer truffet allesammen?

Når du angriber udvikleres/programmørers faglighed - jo. Vi har alle siddet på opgaver, hvor andre bagefter har siddet og kloget sig uden at kende alle detaljer.

9. november kl. 10:16
For 328 mia orgler, tak!

Alle de tjeneste der skød op efter at Trump blev forvist fra Twitter har måtte indse den samme sandhed, der er ikke nogen vej udenom moderation, hvis man også vil have brugere på sin tjeneste.

Jeg tror i højere grad problemet er at få et cashflow. Hvis en platform har meget stødende indhold, vil mange forretninger ikke have annoncer på platformen. Tænk, hvis en Adidas-reklame står ved siden af Kanye Wests jøde-angreb, eller en reklame for H&M sammenkobles med Trumpistiske angreb på demokratiet.

Elon Musk bliver enten nødt til at hælde overskud fra Tesla og SpaceX over i Twitter, eller acceptere at ytringsfriheden måske er absolut, men at der stadig er konsekvenser ved det.

31. oktober kl. 11:10
500.000 borgere risikerer at miste adgang til deres netbank

Mon ikke der vanker en bonus, hvis MitId kan fejres som en "triumf" på tirsdag?

På samme måde som det blev hyldet som en succes da SU fik alle ansøgninger digitalt, efter det var et krav at alle skulle søge digitalt? https://www.computerworld.dk/art/52620/tvangs-digitalisering-af-suen-giver-pote

28. oktober kl. 10:07
Ekspert frygter internet-sabotage: »Kablerne er ikke svære at finde«

Jeg gik engang ud fra, at myndighederne med jævne mellemrum overvejer forskellige ulykker/katastrofer/ondsindede gerninger i stor skala.

D. 11. marts 2020 sagde jeg højt: "Så, nu kører de efter en plan. De ved hvad der skal ske." Der blev jeg klogere...

28. oktober kl. 10:03
Efter MitID-problemer: Venstre vil nedsætte it-havarikommission

en her på sitet kendt blogger

Han er primært en kendt blogger herinde pga. sit arbejde med FreeBSD og Varnish (som sørger for at 3,4 mio. hjemmesider funker lidt

24. oktober kl. 16:44
Datatilsynet: Derfor er Chromebooks tilbage i Helsingør trods risici for børns data

Det primære problem, som jeg har forstået det, er, at skolerne kan lække elevernes navne til f.eks. YouTube. Det kan Google så parre med elevens egen profil, givet at navnet er unikt. På den måde kan data lækkes mellem en skole-profil og den private profil og tilbage igen. Google har også mulighed for at holde på data i årevis (de siger at de sletter historik efter 18 måneder, men altså...), hvilket øger problemets omfang.

5. oktober kl. 09:45
ITB-chef: It-folkets lønfest er på vej på pause

Opløftende dog, at ITB-chefen har fattet, at de højest betalte under indtryk af inflationen ikke kan forvente de højeste lønstigninger igen.

Så en repræsentant for arbejdsgiverne siger at ansatte ikke skal forvente lønstigninger, mens en repræsentant for arbejdstagere siger, at det er naturligt at arbejdstager vil have højere løn.

Med andre ord: Vandet er vådt.

5. oktober kl. 09:40
Nets moderselskab vil frasælge NemID og MitID

Så når de vil sælge eID-forretningen handler det (efter min mening) om, at sælge en potentiel økonomisk gevindst

Min betragtning: Nexi/Nets har en afgrænset mængde ressourcer. De har vurderet at de ressourcer er bedre anvendt på at få deres primære marked - betalingstjenester - til at vokse. Hvis de mener, at de kan tjene f.eks. det dobbelte pr. brugt ressource på betalingstjenester kontra eID, er det en ret pragmatisk tilgang. Der ligger formentlig ikke noget dramatisk over det.

3. oktober kl. 14:04
Uhyre simpelt hack kan gætte brugernavne og blokere adgangen til MitID

Og tilsyneladende er app brugernes brugernavne svagere end nøgleviser brugernes navne?

Næ, det tror jeg skam ikke.

Med nøgleviser skal brugerne indtaste både brugernavn og adgangskode.

Med app skal man kun indtaste brugernavn, og godkende i app efterfølgende.

3. oktober kl. 13:43
IT og strømforbruget

Men vores forholdsvis moderne (<3år) massagestol bruger 11W i standby

I standby? Hvis den er yngre end 3 år må den ikke bruge mere end 0,5 W i standby: https://ec.europa.eu/info/energy-climate-change-environment/standards-tools-and-labels/products-labelling-rules-and-requirements/energy-label-and-ecodesign/energy-efficient-products/mode-standby-and-networked-standby_en

Din massagestol bør være omfattet af https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/HTML/?uri=CELEX:32008R1275&from=EN i kraft af at være et massageapparat.

22. september kl. 21:08
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

men hvis man synes, IDA-medlemmer bør have privilegeret adgang til version2, må det vel være fordi man opfatter det som et medlemsblad?

Min arbejdsgiver betaler for min adgang til Computerworld, DigiTech, DataTech og ITWatch. Det gør ikke dem til "interne medlemsblade" for min arbejdsgiver.

15. september kl. 11:51
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

det skal vel ikke blot være statsstøtte til IDA's interne medlemsblad

Der er fire-fem sider i Ingeniøren som har med IDA at gøre. Mig bekendt betaler IDA annoncekroner til Ingeniøren for de sider. Men at kalde det for et internt medlemsblad når alle og enhver uden tilhørsforhold til IDA kan købe abonnement er at stramme skruen så kærven går i stykker.

14. september kl. 12:41
Ulovlig adgang til 23 børns Aula-data: KMD igen i problemer med Datatilsynet

Det bliver ikke bedre - snarere værre. Mon ikke vi snart skal drage den konklusion, at det ikke er muligt at sikre data

Den eneste grund til at vi hører mere og mere er, at der er pligt til at underrette Datatilsynet. Du havde ikke hørt om det her brud før GDPR.

8. september kl. 07:23