Lars Bendix

Sociale medier koger: »MitID er en katastrofal brugeroplevelse«

Ja naturligvis kan man det, de første 3 nøglevisere er gratis ( skulle nominelt holde ~10 år stykket ).

Det er så vist en sandhed med modifikationer. Jeg prøvede at bestille en kodeoplæser til min gamle far efter at han havde konstateret, at han havde svært ved at læse de små tal på kodeviseren (i det håb at tallene var større på oplæseren). Det kan man godt, men enten skal man betale for den eller også skal kodeviseren meldes "tabt" (hvorefter den nok ikke kan anvendes mere).

15. april kl. 09:23
Kommuner presset i bund af overgangen til MitID

Glem om folk har et pas og om det i så tilfælde er nyt nok ( med chip ) - det er det mindste af problemerne.

Overgangen burde være gearet til at vi alle skulle kunne bruge den primære løsning = kodeviseren.

Glem alt om kodeviseren - mit største problem bliver min 88-årige far. Han havde efterhånden vænnet sig til NemId og papkortet - det var noget han kunne forstå og relatere til. Det tager nok et stykke tid inden en "abstrakt" kodeviser bliver lige så konkret og forståelig for ham - og man kan ikke ringe ind til MitId support på hans vegne :-(

28. marts kl. 10:53
Datatilsynet undersøger virksomhed efter sag om salg af data

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt...

Skulle vi ikke lige klappe hesten og se hvad resultatet bliver? :-/

9. juli 2021 kl. 14:48
Par-programmering og nedsat arbejdstid højner kvaliteten i dansk softwarefirma

Vi vil rigtig gerne dele ud af vores erfaring, og vi gør det allerede lidt i smug i den som måtte være interesserede over en kop kaffe, så du siger bare til

Kunne det være en ide at organiserer det som et Meetup i dette regi:https://www.meetup.com/DevOps-Copenhagen/

Som Allan påpeger kan det være meget givende at lige skulle organisere sine tanker lidt, så det kan ligne en semi-struktureret præsentation. Og mere skal der vel ikke til i et Meetup forum for at få diskussioner og feedback igang.

15. juni 2021 kl. 18:55
Spionchef slår alarm: Ransomware er den største online-trussel mod Storbritannien

En nemt måde at stoppe ransomware er at lukke cryptovalutaer ned. Så stopper ransomware hurtigt. Men det underliggende problem vil fortsætte med at eksistere: den vestlige verdens stadig stigende brug af interconnected IT gør os ekstremt sårbare. Det vil ramme os hårdt i en krisesituation.

Det virkelig slemme kommer vel den dag hvor angriberne ikke bare har tætte forbindelser til Putins inderkreds, men faktisk er Putin(s inderkreds)?

Så måske skal vi i virkeligheden være glade for disse ransomware angreb - de er (forhåbentlig) med til at holde os på tæerne. [naivitet off]

15. juni 2021 kl. 12:24
Skatteministeren ønsker flere penge til kriseramt ejendomsvurderingssystem

… og ham der har forbedret sit hus med et nyt tag for 500.000 sidste år … penge som han HAVDE betalt skat af før han brugte dem på huset … skal han så beskattes af de 500.000 han får mere for huset fordi det har nyt tag?</p>
<pre><code>Så bliver det i givet fald skat med skat på … problemet er langt mere komplekst end det vi lige kan drømme op i kommentarsporet her tror jeg … hvad tror du?
</code></pre>
<p>Man kan søge at gøre tingene komplicerede, så er man sikker på der ikke sker noget.

Egentlig lidt paradoksalt, at når nogen foreslår ændringer til et system som regner 40-60% forkert, så bliver de revet i næsen, at deres forslag ikke er millimeter-retfærdigt?

Også lidt underligt, at folk vil indeksregulere husets værdi ved salg. Hvis jeg for ti år siden smed 2 millioner i Novo Nordisk aktier og sælger dem i dag bliver de oprindelige 2 millioner ikke "inflationsjusteret" inden beregning af skatten. Og så har jeg ikke engang haft muligheden for at bo "gratis" i Novo Nordisk i stedet for at skulle betale for en lejelejlighed?

Ikke at der er meget ingeniørsmæssigt i disse funderinger ;-)

28. maj 2021 kl. 14:27
Hvordan hindrer man snyd i online eksamener?

Et simpelt alternativ findes dog: Træk lod.

Helt ærligt så synes jeg at "Træk lod" rimer lidt for meget på "skod".

Hvis jeg var studerende ville jeg blive helt vildt sur or oprørt.

Der burde kunne være penge til at slippe alle ind på første år (eventuelt med et vist karakterminimum på visse stærkt efterspurgte uddannelser) og så filtrere de "uegnede" fra med fag-specifike or -relevante "stop-prøver" i løbet af det første år. Visse politikerer mener jo ligefrem at vi tjener penge på at låne penge til Covid lige nu ;-) Meget simpelt at implementere - og så får de studerende også mulighed for at vise, at selvom gymnasiet ikke kunne motivere dem, så kan statistik eller biologi eller landmåler eller medicin tænde deres gnist.

Iøvrigt var det tidligere sådan at på visse uddannelser, så var der mindre end 50% af de studerende tilbage på første år når man kom frem til sommerens eksamener.

26. april 2021 kl. 13:03
Hvordan hindrer man snyd i online eksamener?

Vidregående uddannelsespladser skal ikke tildeles efter karaktergennemsnit. De vidregående uddannelser kan sikre at eleven har de forudsætninger, der kræves for uddannelsen, ved at. teste relevante færdigheder i relevante fag. En karakter i idræt skal ikke have indflydelse på om du kan blive psykolog eller fysiker. Det lægger en arbejdsbyrde på universiteterne, men den bør kunne spares af den mindskede byrde for ungdomsuddannelserne.

Jeg har heller ikke forstået at en karakter i idræt skal have indflydelse på om man kan blive psykolog eller fysiker. Men måske det er fordi gymnasierrne har brug for det for at "opmuntre" deres elever til at tage idræt, sang og oldævl alvorligt? Det undrer mig også at ingen har implementeret den lette løsning - at udregne gennemsnittet for hver videregående uddannelse ud fra de fag som uddannelsen mener er relevante.

Da jeg senest interesserede mig lidt for disse sager (mere end 20 år siden) viste danske undersøgelser iøvrigt at der ingen sammenhæng var imellem dit karaktergennemsnit og din sandsynlighed for at gennemføre et studie - med mindre det var på studier som jordmoderuddannelsen som krævede et snit pænt på den anden side af 10 efter gamle skala. Så måske skulle man bare lade alle komme ind og så "filtrere" kraftigt i løbet af det første år på studiet? Hvilket lidt er det som mange studier har med et eller flere svære kurser på første og/eller andet år, så man kan få de unge mennesker til at finde noget andet og for dem bedre inden de spilder for megen tid.

25. april 2021 kl. 14:42
Hvordan hindrer man snyd i online eksamener?

Jeg har set regnestykker hvor undervisere for store hold på uni bruger måske op til 20% af deres undervisningstid til at holde eksamen plus næsten tilsvarende omkostning for censor. Dvs at af 100 kr for betaling for kursus går måske 30-35% til afholdelse af eksamen.</p>
<p>Det synes jeg er lidt dyrt

Der hvor jeg er nu var der en kursusholder som regnede ud at "eksamenstid" spiste mere end 50% af resurserne for at afholde kurset. Det satte nogle tanker igang om hvorvidt det nu var så ekstremt vigtigt at millimeter-retfærdigt bedømme de studerende - og om man nu skulle kunne designe noget som var 80% "retfærdigt" for 20% af prisen.

24. april 2021 kl. 20:18
Hvordan hindrer man snyd i online eksamener?

Nu kender jeg ikke til opgaverne på universitetet, men når det kommer til at løse opgaver på arbejdsmarkedet, så er der få der løser deres opgave ved at bygge det meste fra grunden. Som et eksempel benytter en del websider samme komponenter som er hentet fra f.eks. github.</p>
<p>Jeg syntes godt at man tillade snyd til et vis niveau, spørgsmålet er så bare hvor niveauet skal ligge.

Jeg synes ikke at man skal tillade snyd til et vis niveau - men måske acceptere at man ikke kan bringe niveauet ned på 0 uden for mange uheldige bivirkninger.

Forskellen på industrien og universiteterne er at vi skal levere en individuel bedømmelse af de studerende. Lidt ligesom når du skal til individuel lønsamtale på jobbet. Og vi skal gøre det specifikt fag for fag og ikke bare generelt hvor "værdifuld" en studerende har været for sin gruppe/årgang.

Da jeg var på Aalborg Universitet (da det stadig hed AUC), så havde free-riders et meget kort liv. Andre studerende smed dem enten ud af gruppen - eller også "spredte de ordet" så den studerende ikke kom i gruppe på næste semester. Så den slags studerende blev luget ud allerede på basisuddannelsen.

Jeg fatter ikke hvorfor nogle insisterer på at en mundtlig eksamen er mere omkostningsfuld end en skriftlig. Jeg bruger et par timer på at forberede mig på den mundtlige eksamen på mit kursus - meget mindre end hvis jeg skulle finde på skriftlige opgaver. Og derefter 20 minutter per studerende på selve eksamen - cirka det samme som det vel tager at rette et skriftligt opgavesæt. Jeg har prøvet at gøre det på et kursus med 250 studerende - og det fungerede. Men det ville selvfølgelig ikke fungere der hvor jeg er nu, hvor alle eksamener i alle kurser skal afholdes samme uge.

Så mit forslag er "mundtlig eksamen" på mindre kurser - og gruppeprojekt (i selvvalgte grupper) på større kurser. Og så måske en mere udbredt anvendelse af bestået/ikke bestået.

23. april 2021 kl. 12:33
Kommuner: Danmarks skolesystem er blevet afhængigt af Google og Microsoft

Der skal findes eller skrives programmel, der ikke skal køre i skyen. Noget under dansk herredømme. Og som passer til danske metoder i undervisningen. Hvis f.eks. svenskerne eller andre er med på ideen, så fint.

Var det ikke det som vi gerne ville undgå med Covid-passet og smitte-appen? En dansk enegang og genopfinden af den dybe tallerken, for vi er så unike at andre generelle løsninger ikke passer til os? Hvis det er GDPR og USA der er problemet, så burde vi vel satse på en "europæisk løsning" - at samle kræfterne? Noget der fungerer i Sverige, Tyskland eller Italien skulle nok også være så fleksibelt, at det kan bruges i Danmark.

25. marts 2021 kl. 12:09
Politiet udvider massiv ANPG-overvågning: Slettefristen fordobles til 60 dage

men som kommentarerne også afslører er den sondring ikke specielt sigende længere, da Enhendslisten efterhånden er de eneste der agerer bare nogenlunde vagthund for det private menneske

Det kunne være at man skulle kontakte Enhedslisten - klappe dem lidt på skulderen - rose dem for deres gode arbejde - og gøre sit bedste for at klæde dem endnu bedre på i deres rolle som vagthund? Det er nok en lidt lettere vej ind i Folketinget end at starte sit eget parti.

24. februar 2021 kl. 18:00
Politiet udvider massiv ANPG-overvågning: Slettefristen fordobles til 60 dage

Hvis I egentlig bare vil have fred til at sidde og brokke jer i det lunkne øl på bodegaen, så lad endelig ikke mig forstyrre jer.

Øllen er absolut ikke lunken - den er dejlig kold - her i vores hyggelige lille ekko-kammer - vi er også blevet så gamle og senile at vi hverken kan høre eller se - så kør bare på Poul-Henning - du forstyrrer slet ikke ;-)

24. februar 2021 kl. 11:14
Kontroversiel SSI-aftale: Facebook kan tjene penge på danske blodprøver

Ingen har noget at skjule, det er så fint.

Så længe vi har mørklægningsloven - og regeringen ikke har ønske om at ændre den - så må vi vel gå ud fra, at regeringen har noget at skjule.

Eller er det Nick Hækkerup-logik?

21. januar 2021 kl. 09:46
Ærgerlig justitsminister i samråd om ulovlig logning: Jeg ville allerhelst blive ved

Systemet holder med systemet. Derfor spiller de danske domstole med på regeringens udskydelser. Du skal over til EU domstolen, som i kraft af dens tværnationale natur ikke holder specielt med de danske myndigheder.</p>
<p>Det er kendt, også i andre sager, at de danske domstole kun nødigt dømmer staten, kommuner og andre offentlige instanser til fordel for en privat part. Man kan naturligvis godt vinde en sag men systemet er på hjemmebane.</p>
<pre><code>6 0
</code></pre>
<p>

Hvilket minder mig om den jura-professor som for mange år siden påmindede sine studerande om hvad en retsstat er. Det er ikke en stat hvor alle er lige for loven - det var de i Stalins Rusland da han gladeligt kappede hovedet af såvel høj som lav. Nej, det er et samfund hvor borgerne er beskyttet imod staten. Staten har uendelige ressurcer til at tromle enhver borger, hvis de ikke bliver skyttet imod staten. Det skulle blandt andet være en af bevæggrundene til at der findes fri process.

Tænk at det skulle komme så langt at vi skal til at se EU som det/dem der kan/skal/vil beskytte os imod den almægtige stat :-/

15. januar 2021 kl. 12:06
Nyt ejendomsvurderingssystem på vej: Næsten hver tredje vurdering er upræcis

altså salgspris minus købspris</p>
<p>Det lyder mere simpelt - lige indtil man begynder at tænke det lidt igennem...

Det danske system lyder nu heller ikke specielt simpelt - uden at man behøver at tænke specielt meget over det - man kan bare kigge lidt på hvordan det går med at implementere det ;-) Svenskerne lader til at være rimeligt tilfredse med deres system - og ja, det er lidt mere avenceret end "bare" salgspris minus købspris, men efter sigende ganske simpelt og til at forstå og baseret på konstaterede priser (ikke vurderede). Hvis man vil have noget som er 100% millimeterretfærdigt risikerer man vel bare at havne i noget der ligner "gældsindrivelseskomplekset". Når man lovgiver burde man gøre det så også almindelige mennesker kan forstå det - og så en almindelig lille landkommune kan administrere det. Ellers bliver det vel abstrakt teori.

28. oktober 2020 kl. 20:26
Nyt ejendomsvurderingssystem på vej: Næsten hver tredje vurdering er upræcis

Kunne man ikke bare indføre den svenske model? Der groft sagt går ud på at beskatte fortjensten på ejendommen - altså salgspris minus købspris. Men så kan man jo ikke kaste AI/ML efter det ;-) Og det vil nok også gå en del op og ned hvor meget staten får ind hvert år - men over tid er det vel tilnærmelsesvist forudsigeligt. Og så kunne et program til at håndtere det vel udvikles over en weekend?

28. oktober 2020 kl. 18:57
Man skulle være nordjyde...

Dagens gode nyhed!

---en glad thybo

9. oktober 2020 kl. 12:05