Morten Hansen

Historien om Jan Soelbergs Circuit Design

… for ikke at glemme Concurrent Pascal der var udviklet af Poul Brinch Hansen, der også udviklede sproget SOLO til PDP 11/45 … så vidt jeg husker.

14. marts kl. 20:11
Historien om Jan Soelbergs Circuit Design

Hvorfor står der ingen artikel på Wikipedia om Jan Soelberg ?

(jeg kunne ikke finden nogen - andet, end en der der blot indeholder navnet Jan Soelberg)

14. marts kl. 13:14
Opkald i Facebook Messenger har fået end-to-end-kryptering

Når Facebook krypterer data-trafik, bliver det med en vis gradbøjning:

https://thenextweb.com/news/facebook-encryption-ads-ai-team-rumor

18. august 2021 kl. 09:05
Tysk kommissær: Myndigheder bør slette deres Facebook-sider inden 2022

Jf. debat om Danmarks IT-infrastruktur, forleden her på V2, kunne en offentlig platform for ministerier, kommuner, myndigheder, institioner, foreninger … ja selv politikere og embedsmænd, med mulighed for kommentar-/debatspor. Så får medier også en mere officiel kilde at citere fra, når man citerer politikeres udmeldinger i presssen. Og samtidig kan politikere skelne mellem privat og embede.

Så kunne man også indføre regelsæt der både overholder nationale regler og etik. Et SoMe der også gør at brug af algoritmer bliver åbent. Et SoMe der også gør at man have ansvarshavende redaktører og måske et organ der kan tage ankesager op, når brugere (borgere) bliver ekskluderet.

Det krævet bare en beslutsom regering (som den tyske) og 50 mil’ish

Når en statsminister på en onsdag i marts kan sige : “Vi lukker alt ned i morgen” kan denne vel også sige “Al offentlig kommunikation sker via some.borger.dk fra 1. Januar (bare som eksempel) hvor alle er velkommen til at like og kommentere som de plejer”.

Go on Mette !!

2. juli 2021 kl. 19:45
Infrastruktur uden IT

Undersøg hvor mange databaser der anvendes i det offentlige, som kan erstattes af open-source. Der findes sikker utallige stjerne dyre licens-aftaler med big O eller big Blue som med lidt god vilje kunne erstattes af bl.a. PostgreSQL.

29. juni 2021 kl. 08:45
Infrastruktur uden IT
  • Lav en "DK App-store" for offentlige systemer, hvor ansvarshavende var tvunget til at kigge, før de begyndte at starte nye projekter.
  • kortlæg hvor mange administrative funktioner der bruger Excel som sit primære værktøj.
  • lav et centralt register over samtlige systemer der bruges af offentlige instituioner og myndigheder, og sammel dem i klynger af buisness-grupperinger
  • Jeg mener i Norge eller Sverige bruger alle ministerier det samme CMS - med /x-ministeriet som den eneste forskel (og måske farvesammensætning). Det ville også på sigt spare mange penge, når internationale organisationer sætter nye standarder for tilgængelighed.
29. juni 2021 kl. 08:37
IT fylder for lidt i Folketinget: »Det kan ikke konkurrere med corona og klimaet«

Det er jo slet ikke det der står i artiklen, tværtom, men at man i sin forhippelse på, at det for en hver pris skal være digitalt, har udsultet andre ressortområder, med f.eks. deraf følgende elendig postgang.

Det var heller ikke min pointe (så det kan være lidt malplaceret link).

Min pointe er at digitalisering indgår i praksis i implementeringer af politiske beslutninger, så det at det er et mindre vigtigt emne end C19 eller klimaspørgsmål, er jeg bare ikke enig.

Det kan så være at den fortsatte digitalsering - eller fokus på området - tilsidesætter folk med svært adgang til internet eller [tilsidesætter] personlig betjening på kommunen, er måske en ærgelig konsekvens for nogen. Men jf. diskussion på Reddit om samme artikel, mener flere at mindre digitalisering ville skabe et mindre effektivt embedværk og at danskere i udlandet savner den nemme og fleksible adgang og kommunikation (henvendelse, indberetninger osv) med specielt offentlige instanser.

Så digitialisering perspektivering bør ikke tilsidesættes af andre akutte problemer.

26. februar 2021 kl. 13:27
IT fylder for lidt i Folketinget: »Det kan ikke konkurrere med corona og klimaet«

Her bliver der fremlagt som et spørgsmål om enten eller. Det er jeg ikke enig i.

I en kronik for nylig i kristeligt dagblad, blev det stillet spørgsmålet om grænsen for digitalisering i Danmark er ved at være nået:

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/kritik-graensen-digitalisering-af-det-offentlige-er-naaet

Men håndtering af C19 og klimaproblemer ville være hæmmet af mindre digitalisering.

26. februar 2021 kl. 12:11
Huawei vil lancere eget styresystem til smartphones næste år

Google må tage ad nota at Apple skruer på Privacy-skruen med IOS 14 (IDFA), og det er generelt blevet modtaget godt (med nogle undtagelser). Hvis Huawei vil kapre et kundesegment er det måske nogle parametre man skal indrage i produkt-strategien.

Men det kræver selvfølgelig også åbenhhed.

Så der er måske en kundegruppe der ikke magter at skifte til Apple, men også inderst inde er lidt skeptiske over hvad Google registrerer og ikke registrerer - og at mange beslutninger om privacy er taget på forhånd for brugeren.

15. september 2020 kl. 10:15
Google fjernede DR's børne-app: Nu har tech-giganten skiftet mening

Umiddelbart virker det oplagt at tillægge nogle algoritmer - fejlen at fjerne en app pga nogle uskyldige lakridspiber.

Men appen var ikke dedikeret denne programserie - og ramasjang sender mange andre udsendelser via denne app. Jeg går ud fra at google ikke sidder og gennemser samtlige programmer der sendes via denne og andre apps. Så min teori er at en dansker (der i forvejen var bekendt med appens og programmets eksistens) havde godt ondt rumpen over DR - og fandt en måde ar at hævde sig på.

Google erkender tydeligvis de har begået en fejl, siden appen relativt hurtigt blev lagt tilbage på deres app-store. At google reagere amatøragtigt er en anden sag - og specielt Google Danmark burde vise en smule respekt for ramasjangs unge seere , deres forældre og ikke mindst DR og sende en officiel undskyldning.

7. august 2020 kl. 13:53
Ingen har brug for det: Det vrimler med tilbud på overflødige internetforbindelser

Herligt at læse at der stadig er liv i dig Yoel.

Min pointe var som ikke en bøn om en reaktion fra dig - selvom de altid er velkommne; men mere at ud fra det faglige grundlag artiklen er skrevet på, manglede der måske lidt basal faglig viden om hvordan man presse en internetforbindelse.

Den viden kunne efter min mening let være indhentet ved at kigge i ens blogger-kartototek. Og vidensdeling var måske ikke engang nødvendig, blot nogle korte instruktioner/vejledninger.

At du så kan trække en mere nyanceret debat/analyse ud af emne, er kun positivt og interessant - og i den grad velkommen.

26. juni 2020 kl. 08:26
Ingen har brug for det: Det vrimler med tilbud på overflødige internetforbindelser

Med det faglige niveau artiklen er skrevet på, ved jeg ærligt talt ikke hvad formålet - eller målgruppen var. Nok ikke V2s kernelæsere.

Hvis formålet var at skabe en debat, må det siges at lykkes. Måske ikke lige om de emner ophavsmanden til artiklen havde håbet.

Jeg tænker bare ... hvor blev Yoel Caspersen af?

Jeg fornemmer at artiklens formål er at sætte internetudbydere i kritisk lys. Og selvom Yoel arbejder indenfor det område, ville han sikkert gerne bruge 5 min for sin blog-medie på at stille 3 fagligt fornuftige testcases op til fomålet.

God sommer.

25. juni 2020 kl. 21:13
FaceBook er til ___ som IBM var til ___

Mnjae... Problemet med den løsning er vist nok at grundlovstaler anses for "partipolitiske" og derfor ikke skal fremmes med "partineutrale" resourcer som ft.dk og dr.dk.

Efter min mening, er grundlovstalen mindst ligeså partipolitisk som nytårstalen. Det bliver måske det næste skridt, for at møde folket. Løkke forsøgte det ihvertfald med en mere uofficiel version af det, for nogle år siden.

8. juni 2020 kl. 09:01
FaceBook er til ___ som IBM var til ___

Jeg fandt statsministerens optagede grundlovstale via Reddit. Men kunne fornemme ud fra diverse artikler på andre medier at den officielt var lagt ud via Facebook. Talen holder hun på Facebook, netop på grund af coronakrisen.

WHAAATT!! Tænkte jeg da jeg læste det. Så burde man enten bruge ft.dk eller Altinget.dk. At indtage FB i noget så statsligt er noget af et skråplan for folketinget.

7. juni 2020 kl. 23:32
HP48 Revance

Hvorfor (phk) bliver den slags hussysler ikke lagt på tuben - eller et andet sted (evt. blog - med lidt mere detaljeret og illustreret gennemgang af processen/forløbet med at grave med skeer og fjerne støv med pensler - til glæde for os der står nærmest måbende, og prøver at lede efter videoer man kan sluge råt - som et alternativ til Den Store Bagedyst.

Pft En stor beundre af folket der udfører den slags husflid - i stedet for at pynte toppen af kransekagen.

NB: Hvis læsere af denne kommentar skulle have links til materiale om den ovenstående projekter, er jeg meget nysgærrig.

28. april 2020 kl. 13:39
En ny lokal token valuta til byer

“Jeg kaldte det borgerpoint. Konteksten var dog at betale borgere for at komme til deres aftaler, men konceptet er det samme: en lokal token valuta til det offentlige.“

Jeg synes man kender ideen fra Kina, der allerede har implementeret en ide/løsning der ligner:

https://nyheder.tv2.dk/udland/2018-04-15-ekstrem-overvaagning-i-kina-alle-faar-point-for-deres-opfoersel

Derudover kan jeg også anbefale bogen : “ Den store tech-revolution” af Christina Boutrup.

En øjenåbner på flere måder.

22. januar 2020 kl. 08:55
DR digitaliserer 188.000 spolebånd med 75.000 timers optagelse

Der er klart flere fordele ved at digitalisere samlingen end ved at holde fast i de gamle medier. Og når du først har digitaliseret tingene kan du jo gemme kopier på harddiske og opbevare materialet fysisk på en mere kompakt og sikker måde.

Fordi man tillader sig at kigge i retrospekt, må man erkende at udstyret som regel pt er det bedste - men at der hele tiden er sket en udvikling, og dermed bedre muligheder for - her digitalisering - at behandle råmateriale.

Den mulighed vil desværre forsvinde hvis råmaterialet så senere hen er destroeret - i den tro at der ikke ville komme en bedre digitaliserings-metode.

26. juni 2019 kl. 13:17
Humor i IT

Der er sikkert mange i dette forum det vil fnyse når navnet nævnes - men Jeff Dean Facts har floreret viralt nogle år efterhånden :

http://www.informatika.bg/jeffdean

18. november 2018 kl. 10:59