Morten Saxov

Hver fjerde dansker stempler MitID som 'dårlig'

HVIS nu MitID havde været et helt vildt fantastisk produkt, ja så havde folk jo nok rost det til skyerne, men det gør folk jo ikke - de gør faktisk det modsatte - og det må vel så betyde at det IKKE er særlig godt, punktum?.

Ikke nødvendigvis.

Personligt kunne jeg få den bedste service, og det bedste produkt, og en overordenlig god oplevelse, men ville ALDRIG gå ind på trustpilot og skrive det. For jeg selv, og ingen i min bredere omgangskreds bruger, stoler på, eller har noget til overs for trustpilot. 

Trustpilot har i sig selv så dårligt et ry, at det ikke er noget en stor del af danskere bruger til andet muligvis at checke om en side er reel eller en fake online shop.

22. november kl. 09:55
Stort nedbrud rammer Borger.dk, NemId og andre tjenester

Er det sådan, man formulerer det, hvis man er blevet udsat for ransom-ware-kryptering?

Forhåbentligt er det et større hardware crash, og ikke bare at "ledig plads på c-drev er 0 bytes" så kan ikke skrive log-filen

23. juni kl. 10:09
Millioner af danskere bruger stadig kun e-Boks trods udbuds-nederlag til Netcompany

Man skal ALDRIG kunne ændre eller tilbagekalde en mail!

e-Boks har de sidste 14 år kun ændre i modtaget mails med hvem der er afsender. Men det er også det eneste der (mig bekendt) kan ændres i modtaget mails.

Det med at tilbagekalde mails, har i e-Boks været brugt ofte de sidste mange, mange år, bl.a. i forbindelse med mails der har indeholdt cpr-oplysninger der er sendt til en forkert modtager. Fx en besked om et barn der er sendt til både mor og far, hvor afsender ikke har været opmærksom at far lige er dømt for vold mod mor/barn og har fået frataget forældremyndigheden.

15. juni kl. 09:21
Millioner af danskere bruger stadig kun e-Boks trods udbuds-nederlag til Netcompany

'det simple scenarie' udgør 95+% af alle meddelelserne

50-60% er måske mere relevant.

For så snart du besvarer post, hvad end du er almindelig bruger eller virksomhed/myndighed, så kan der vedhæftes en helt masse metadata, som bruges i myndighederne/virksomhederne til at automatisk journalisere beskederne korrekt, og videre sende til korrekt afdeling, etc.

Der ligger en masse i MEMO formatet som alm. email ikke understøtter.

15. juni kl. 09:14
Millioner af danskere bruger stadig kun e-Boks trods udbuds-nederlag til Netcompany

Du skal bare lige huske at kunne dokumentere at din egen mailbox så altid, og uden undtagelse, kan og vil sende et korrekt svar tilbage når du åbner din post. Da fx domstolene kan sende dig forkyndelser. Disse har lovmæssige grundlag, og der er lovmæssige konsekvenser der afhænger af om pg hvornår domstolene modtager en åbningskvittering.

Samtidig skal din mailbox understøtte at en besked kan tilbagekaldes, selv om du har modtaget den. Det sker at en myndighed for sendt data til en borger som ikke skulle have det, og data derfor tilbagekaldes fra borgers postkasse.

det er altid let at se en løsning for det simple scenarie, nemlig at den post man modtager bare skal afleveres til dig, og der ikke skal ske mere.

14. juni kl. 16:17
Velkommen til det nye Version2

Tekst-breddeBredden af tekst-kolonnen er bevidst, også til desktop. Karaktertallet pr. linje er cirka 65-80 lige nu, og denne bredde er besluttet på baggrund af

Hele den citeret linie, er én tekstlinie på min skærm, der er altså 162 tegn på en linje.

22. marts kl. 10:06
Logningsbekendtgørelsen: Hvordan ser teledata ud idag?

Er det korrekt opfattet at det man ser/læser i krimier, hvor sim-kortet skiftes dagligt, er spild af tid, fordi man til enhver tid blot kan spore på IMEI?

For ca. 10 år siden, faldt jeg over at jeg kunne se alle de IMEIs der havde været knyttet til mit mobil nummer (mens det havde været hos Telenor/Sonofon). Så der kunne jeg se alle mine mobiler fra 1998-2011. Så tænker det er gemt et eller andet sted.

18. november 2021 kl. 07:19
Ny unicode-sårbarhed kan ramme open source-projekter: Men ekspert frygter ikke storskala-angreb

fil med et navn med et mellemrum i i et FAT-system

Det kunneman godt. Havde et tekstbehandlings program i start 90'erne, der også understøttet mellemrum i filnavne i FAT.

Jeg fik oprettet sådan et dokument. Den eneste måde jeg kunne kopiere/rename det dokument på, var vi at sikre jeg kunne fange det med wildcards, fx copy *.txt. Men det lykkes at både kopiere og rename det via MS-DOS 5 eller 6

11. november 2021 kl. 12:03
Digital post er nede i fire dage ved leverandørskifte: »Det er altid ubelejligt«

Øhh, betyder det at konverteringen kan FJERNE noget fra vores mailboxe ?</p>
<p>

Nej,

Det betyder at e-Boks har et juridisk ansvar for at de løber alle de beskeder igennem du har liggende, og vurdere hvilket af dem, der er underlagt "Lov om ændring af lov om Digital Post fra offentlige afsendere" (https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/1941)

Disse beskeder skal filtreres fra alle dem du har liggende i e-Boks, så de KUN udlevere er beskeder til Netcompany som du har liggende, som er underlagt denne lov. Selve beskeden må e-Boks stadig beholde, da det er din personlige post.

Men de skal sikre sig at de har lovgrundlag for alle de beskeder de udlevere til Netcompany.

26. oktober 2021 kl. 20:41
Digital post er nede i fire dage ved leverandørskifte: »Det er altid ubelejligt«

Så hvad det er NetCompany skal bruge 4 døgn til i 2021 er mig en total gåde!

[disclamer] Jeg er ansat hos Netcompany [/disclamer]

Start med at se setuppet.

I dag driver e-Boks én løsning hvor der ligger både privat og offentlig post. Fra denne løsning skal data filtreres, udtrækkes, testes i henhold til bl.a. GDPR for at der ikke udleveres data der ikke er omfattet af digital post reglerne. (Noget jeg antager du ikke bekymrede dig synderligt over i sidste årtusinde) Der efter skal data overføres til Netcompanys datacenter, hvorfra det skal indlæses, verificeres at alt er modtaget og indlæst korrekt i henhold til hvad e-Boks har specificeret. Der skal valideres at der ikke er modtaget data der er GDPR stridigt.

Først herefter kan konvertering starte.

Du kan se her: https://digst.dk/it-loesninger/digital-post/om-loesningen/tal-og-statistik-om-digital-post/, der sendes ca. 500.000 digitale beskeder i døgnet. En besked kan have op til 100MB vedhæftninger.

26. oktober 2021 kl. 18:08
Hackere banker italiensk vaccinesite i bund med ransomware

Ang. Hacvker/cracker, så har denne diskusion kørt minimum de sidste 25 år herhjemme, men ifølge den danske ordbog, er hacker det rigtige ord for en der bryder ind.

https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=hacker

6. august 2021 kl. 09:47
Coronapasset er 80 procent færdigt: Sådan kommer det til at se ud

... og igen: Både 14 og 21 er tommelfingerregler.</p>
<p>

Tror pointen var at sundhedsstyrrelsen gik væk fra 21/14 og ned til 14/7 for lang tid siden.

De nuværende anbetalinger: https://www.sst.dk/da/viden/alkohol/alkoholforebyggelse/sundhedsstyrelsens-udmeldinger-om-alkohol

Du har en lav risiko for at blive syg på grund af alkohol ved et forbrug på 7 genstande om ugen for kvinder og 14 for mænd

Du har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol hvis du drikker mere end 14 genstande om ugen for kvinder og 21 for mænd

22. april 2021 kl. 14:03
Politiet udvider massiv ANPG-overvågning: Slettefristen fordobles til 60 dage

Manglede der et /irony tag?</p>
<p>Hvis ikke, så må du meget gerne forklare mig hvordan et ANPG system er i stand til at se at førerens kørekort ikke er som forventet?

Nu er det ikke så svært, når du 3 gange har opdaget af Søren køre uden kørekort, og Søren kun har en bil, og Søren er ene bruger af bilen. Så hvis bilen er på vejen, så er der en god chance for at Søren er ude og køre igen.

I gamle dage, var det samme logik, der fik landbetjenten til at stoppe folk, men han skulle så lige personligt huske og kende alle lokale biler/nummerplader, den uddannelse har man så flyttet over i et IT-system.

25. februar 2021 kl. 09:43
Hardware søges: Gigabit-probe

Hvis målet er en pris på 200 kr. pr. md. kunne man lave en løsning, hvor man betaler 300 kr. up front pr. md., men hver 12. måned får refunderet 1200 kr.

Vil det ikke være lidt ligesom Totalkredits "kundekroner" hvor man får en vis del af sidste års regning "refunderet" i form af billigere regninger det efterfølgende år.

Altså, en form for loyalitetsprogram?

30. november 2020 kl. 12:28
Regningen for Smittestop-app vokser med 1,4 millioner kroner

Det spændende er jo også hvordan de 1,4 mil bruges. Kigger man på de 12 mil der blev tildelt i oktober, var halvdelen jo til kommunikation dvs. sikkert PR arbejde. Det er vist svært at brokke sig over Netcompany ikke dækker regningen for hvad end regeringen vil have lavet af PR arbejde og PR materiale for appen.

Disclamer: er ansat i Netcompany, men har intet med Smittestop projektet at gøre.

26. november 2020 kl. 15:42
Smittestop-appen har fundet 161 coronasmittede siden juli

Vi vil derfor anbefale dig at kigge i din telefons indstillinger ifht. om den gør brug af strømspare funktion eller intelligent styring af batteri - dette bør slås fra.

Det er vel svært at udvikle en app, der løbende checker og giver dig besked, hvis din telefon er indstillet til at slå appen ned hele tiden?

Især OnePlus (som jeg selv har) er som standard indstillet til at dræbe programmer der ligger og kører i baggrunden med jævne mellemrum.

24. november 2020 kl. 14:02
11 udviklere og et nyt ATP-system skal sikre danskerne feriepenge til oktober

Det er vel ligemeget hvad deres roller er. Der er 11 af dem og de formøbler 10 mio. på 3 mdr., i hvad der på artiklen lyder som lønninger.

Tænker du er lige hurtig nok.

Lad os sige et 11 mand scrum udvikler team, plus projekt ledelse 1 mand, plus måske en 4-5 testere der skal forbruge mellem 7,4 og 10 mio. kr, primært til udviklingstimer.

Ofte tælles test og projektledelse/styring under udvikling.

Så det vi ved er at 11 (måske op til 16-17 mand) på 3 måneder koster "lidt under" mellem 7-10 mil.

Så, regner vi med worstcase, så er det 300k/person/måned (10 mil/11personer/3 måneder), regner du med mere bredt så er det måske mere i retning af 156k/mand/måned (10 mil/17 personer/3 måneder - primært = 80%)

156K/måned, tilsvarer ca. 1.000 kr/timen (Hvis der ikke tages højde for overarbejde), hvilket passer med standard prisen for mange konsulenter.

14. august 2020 kl. 11:44
Facebook fjerner Trump-kampagnes opslag med Nazi-reference

Du er altså "anti-antifa".</p>
<p>Imidlertid er "antifa" en forkortelse for "anti-facist".</p>
<p>Du er altså "anti-anti-facist"</p>
<p>"anti" betyder som bekendt modstander af og vi kan derfor forkorte "anti-anti" bort

Spørgmålet er som om man er anti-antifas holdning eller anti-antifas metode?

På den anden side, kan man ikke altid skue hunden på hårene, vi kan jo i flæng nævne, "Den Demokratiske Republik Congo" og "Den Demokratiske Folkerepublik Korea" - tænker ikke du vil sige at de er perfekte eksempler på demokratiske republiker ;)

22. juni 2020 kl. 08:36