René Fléron

Cybergeddon er aflyst i Ukraine: »Hackerangreb er intet sammenlignet med en bombe på Nørreport«

Det ville da være underligt hvis Ukraine valgte at angribe dem der hjælper dem...

6. september kl. 22:55
Vestas-hacket vokser: Topledelse og produkt-data kompromitteret i kæmpe læk

Det lyder som om Vestas har været rimeligt åbne og giver dem ret i at man ikke behøver hjælpe banditterne. Kunne Version 2 ikke lave en analyse af hvem det er, der får noget ud af det? En profilering af bagmændene og måske lidt graver journalistik - det ville være interessant.

24. januar kl. 10:13
Kritik af ANPG-udvidelse: Nu må politiet gemme uskyldige bilisters data dobbelt så længe

Jo mere overvågning des mere frihed. Når vi bliver aller-som-friest kan vi svæve op og svæve med tidens strømme, for til sidst at dale glade og storsmilende ned i verdens aller-aller-frieste land: Nordkorea.

4. januar kl. 21:10
Scam, scam, scam, bitcoin, fraud and scam...

Flad læringskurve.

4. januar kl. 20:18
Medie: Facebook har udviklet produkter til 6-årige børn

Det virker som om at trylleordet "some" lammer alle beslutningstagere.

Pipper man op og siger stop en halv er man bare "gammeldags", men der er jo ikke forskel på forretningsplanen for nogen virksomhed der lever af at sælge et afhængighedsskabende produkt. Om man bliver afhængig af nikotin eller dopamin er jo ligegyldigt. Det vigtige er her at de rette beslutningstagere tør og vil handle.

Det vil sige at forældre tør sige: "Nej du må ikke få en smartphone" eller "Nej du må ikke være på Facebook eller Tics tak". Fordi de ved at det kan skade deres børn og fordi de tør tage ansvar. Tics tak giver neurologiske forstyrrelser hos unge piger. Alle some platforme lever af at skabe en fomo situation. Fomo skaber usikkerhed og kan give mindreværdsfølelser.

Det er bare ikke sundt for børn og unge - punktum.

Det tog hundrede år før vi turde sige højt at rygning er usundt.

Når børn får mindreværd, spiseforstyrrelser, depressioner, angst eller tiks er det ikke godt.

Derfor er det rimeligt og forventligt at ansvarlige personer, fra forældre til myndigheder tør gribe ind og sikre at der reguleres.

Det er ikke er svær beslutning og "some" er ikke et trylleord der hindrer handling.

2. november 2021 kl. 14:25
En nekrolog over privacy: Da de to tårne styrtede, tog de privatlivet med sig i gruset

Da vi i 2001 hørte at nu skulle terroristerne ha' bank og enten var man med dem eller os, gik jeg igang med et læserbrev med titlen "Terroristerne vinder".

Fysikken love tilskriver at aktion avler reaktion. Det var dét terroristerne havde regnet ud og på snedig vis har brugt imod os lige siden. Af artiklen ovenfor og ikke mindst kommentarsporet fremgår det hvor effektiv den strategi er.

De der tror at overvågningskameraer hjælper, ender med at blive skuffede, men når de opdager det er det for længst for sent.

På det tidspunkt vil vi leve i det terroristerne vil kalde paradis, vi andre helvede.

Brændstoffet til motoren i overvågningssamfundet er angst. Terrorangrebet i 2001 slog ca 3.000 mennesker i hjel. Samme år døde ca 16.000 mennesker af rygning - i Danmark alene. Så hvorfor er vi så frygtløse når det kommer til rygning?

14. september 2021 kl. 08:42
Spørg om du bør, ikke om du kan, bruge AI (DataTech)

God artikel. Det er en rigtig god ide at anvende sund fornuft inden AI tages i anvendelse. Det er nogle gode eksempler på forkerte anvendelser du har fundet frem.

7. juli 2021 kl. 22:38
Ukrypterede CD'er med sundhedsdata på fem millioner danskere havnede hos kinesisk firma

Er der nogensinde nogen, der har spurgt Danmarks statistik om de havde bedt om at få disse data fra SSI eller om SSI bare sendte dem?

5. november 2020 kl. 09:07
Trods international løsning: Danmark holder fast i national corona-app

I mine ører lyder det fornuftigt at sporingsapps holdes i nationalt regi.

25. september 2020 kl. 09:21
KU’s CISO: »Informationssikkerhed handler om meget mere end it«

Forkortelser forklares første gang de optræder. Skal det ikke hedde Informationssikkerhedschef? Altså bare I eller evt ISC?

22. september 2020 kl. 09:57
Velkommen tilbage fra påske – nu skal der ske noget, Mette!

Det er altså en misforståelse at Danmark ikke vil teste. Hvis det skal sættes op i sort/hvid er det mere korrekt at sige: Danmark kan ikke teste. Der bor syv milliarder mennesker på kloden, lidt under en promille er danskere. Corona har smittet hele jorden, så alle vil gerne testes.

Test tager tid, test kommer i forskellige kvaliteter og testkits skal leveres. Det er et hel klassisk business case i ressource mangel.

Der er flere ressourcer, der skal være til stede før vi "bare" tester alle danskere: Penge, tid, kvalificeret personel, kavlificerede test-kits, en indkaldelsesprocedure og/eller logistik til distribution og gen-indsamling. Det er let at skrive "Hvis vi lige tester alle, så wupti er vi klar igen." Jeg tror ikke der er en eneste politikker der ikke gerne ville gøre det, hvis det var muligt.

Når det er sagt så ville jeg ligesom dig elske bare at komme igang igen.

Mht App's: Nej tak. Et sådant overvågningsværktøj vil blive misbrugt - fordi det kan. Allerede for solnedgangsklausulerne, der skal sikre at kradse love er midlertidige, viser det sig at Solen bare går ned igen og igen - altså at lovene bliver forlænget. Vi skal ud på den anden side til et samfund med færrest mulige skader.

15. april 2020 kl. 17:33
End ikke justitsministeren ved, hvor mange danskere Apple og Google har transskriberet

Hvordan skal man gøre opmærksom på at gratis internet services vil omvælte vores samfundsstruktur længe før klimaet gør?

Må jeg allerydmygst bede ejere om internetopkoblede produkter der spionerer på jer om at lægge produktet i en spand vand?

De indsamlede data bliver brugt til at profilere samfund. Profilerne kan så bruges til at influere (på ny-dansk) samfund. Det er reelt en afvikling af demokratiets ide. Måske eksisterer det stadig som institution, men det er uden praktisk betydning.

Det eneste forsvar er at holde op med at bruge spion-dimserne.

Jeg ved godt dimserne ser smarte ud og tilbyder alt muligt smart - men de stjæler.

19. september 2019 kl. 23:43
Omfattende sårbarhed lader angribere overtage sim-kort kun med en sms

Menes der alle mobiltelefoner eller alle smartphones? Altså kræver udnyttelsen at telefonen er en bærbar computer, jvnf. "tvinge mobilen til at tilgå en inficeret webside."?

Hvis det er alle mobiltelefoner må denne brist have eksisteret i mere end 20 år.

13. september 2019 kl. 15:33
Faceapp, løbehjul og fake news – er der en sammenhæng? Vol. II

Kære Martin,

Jeg læser dit indlæg som at du overvejende er teknologibegejstret og det er der bestemt intet galt med, men det er også vigtigt at være kritisk. Særligt hvis man ved noget om et emne.

"Nyt" er ikke synonymt med "godt" - nyt kan være godt. Da freon var nyt var der stor begejstring, ligeledes var ætylbly genialt i sin tid. Senere er vi blevet klogere.

Opmærksomhedskapitalismens forretningsplan betragter jo ikke brugerne som kunder. De er som du selv skriver produktet. Helt analogt med fx en kyllingefarm. Selvfølgelig skal kyllingerne have det godt nok til at man får en god pris, men kundefokus ligger jo i sagens natur på aftageren af produktet. Der er vel ikke noget galt i at spekulere lidt over hvad en gratisservice tjener penge på? Omvendt kan jeg godt forstå at udbyderne ikke har nogen interesse i at afdække det. Dels er brugerne et produkt - og hvad kommer det produktet ved hvad det skal bruges til? Dels vil det give konkurrenter en fordel.

Jeg synes derfor ikke det er helt fair at skyde tvivlere eller kritikkere i skoene at de tror på Illuminati o.lign. De undrer sig måske bare over om det er for godt til at være sandt?

21. august 2019 kl. 20:54
Skal cpr-nummer kobles direkte med DNA på Nationalt Genom Center?

Singulariteterne er en sekt lignende forsamling, der har en religiøs tro på at teknologien er en ny frelser. Problemet med dem er at de sætter mennesket under den, i deres optik, uafvendelige teknologiske udvikling og at de har fået uhyggeligt godt fat i danske politikkere med al deres ævl. Desværre tror mange af vores politikkere på disse skrædderes nye klæder - oftest følges deres argumenter med lækre begreber som ‘øget sikkerhed’ og ‘besparelser’.

1. juli 2019 kl. 21:50
Skal dine sundhedsdata stilles til rådighed for medicinalindustrien?

Singularitetsuniversitetet i Silicon Valley begår sig ud i at spå om fremtiden. Fremdeles om enden på homo sapiens. Der er to muligheder:

  1. De har ret. Homo sapiens går under eller bliver en andenrangsrace. Det er jo trist, men desværre ikke noget vi behøver bekymre os om.
  2. De har ikke ret - og så behøver vi jo ikke at bekymre os om det.

Singulariteterne har kendetegn der minder mest om religion - hvilket jeg synes er meget væsentlig at være opmærksom på. Skulle deres religiøse profetier gå i opfyldelse er det så som sagt ikke noget vi behøver at bekymre os om. Måske skal vi ærgre os over ikke at have udvist rettidig omhu.

1. juli 2019 kl. 14:46
Enhedslisten: Tæt på flertal for uvildig undersøgelse af fejl i politiets dataindsamling

Det svarer vel til at narkokriminelle fortørnet kan henvende sig til forbrugerklagenævnet og klage over at den narko de med møje og besvær har anskaffet viste sig ikke at leve op til deres kvalitetskrav.

Det forunderlige ved historien er at der tilsyneladende ikke er én journalist der tage spørgsmålet om ulovlige data med.

20. juni 2019 kl. 22:51
Enhedslisten: Tæt på flertal for uvildig undersøgelse af fejl i politiets dataindsamling

Har jeg misforstået noget? Er de data der tale om ikke telelogning som EU domstolen har kendt ulovligt? Hvis der er tale om de data er det nærmest morsomt - men vel ikke værd at bruge resourcer på - det skal vel ophøre under alle omstændigheder og lige netop nu ville vel så netop være en god lejlighed.

20. juni 2019 kl. 14:31
Opgør med den tech-monopoliserede fremtid

Jo mere overvågningen bliver sat på dagsordenen, des bedre. Jo mere den bevidstløse tro på at "singularitetens komme" vil frelse menneskeden bliver udfordret, des bedre.

Jeg er helt enig i at anlægge en religiøs analysevinkel på singularitetstilbederne.

Desværre savner den aktuelle valgkamp totalt et overvågningstema. Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er det vigtigste tema - alle de andre temaer bliver jo sekundære hvis ikke demokratiets fundament beskyttes.

27. maj 2019 kl. 14:49