Jes Struck

Devops – jeg fatter det ikke!

Til at starte med skal det siges at jeg har selv tidligere være værktøjs konsulent, der besøgte virksomheder og hjælp dem med at få automatiseret build & deploy, så mange på denne tråd vil nok allerede betrakte mig som partisk. Om hvorvidt det er gammelt kendt viden ved jeg vil jeg ikke udtale mig om, men jeg må da sige at tanke om at splitte sine projekter helt op så hvert team, er fuldt ansvarlig for hele life cycle manegement, ligger forbavsende langt væk i de fleste af de virksom heder jeg ha været i. Der forstiller man sig stadig at man har forskellige specialist team hvor man så flytter opgaven igennem de forskellige team, i stedet for at det enkelte team har fuld det fulde ansvar for at feature/fixet kommer i produktion. Hvis det er Buzz words der skal til for at vores leder fanger disse smarte ledelses tricks så er det vel det vi må bruge.

P.S. jeg arbejder nu ikke så konsulent med sider i en fast stilling hvor vi tools & automation

18. oktober 2016 kl. 09:16
Sydbank: Login uden nøglekort er sikkert nok

Jeg reklamere ellers ikke normalt for banker, men lige i dette tilfælde, har Jyske Bank faktisk introduceret to-faktor systemet for alle transaktioner og logins på deres side. Det synes jeg nu er meget god praksis. så pyt med at mit nøgle kort bliver brugt lidt hurtigere

20. november 2014 kl. 13:51
Digitaliseringsstyrelsen udskyder NemID til mobilen i 11. time

For det første skal vi ikke lige skille tingene ad, det er ikke Java som sprog der er sikkerheds risikoen, det er en enkelt lille sub-del af Java, kaldet Java Applets som i sin grund struktur er en syg ting som man opfandt.

For det andet i hvilken verden har man på så stort et projekt ikke CI (Continuous Integration - For de uindviede ;)) sammen med en helt fornuftig portion agil projekt styring.

28. maj 2014 kl. 10:18
Hovedstadens sygehuse bruger 58 millioner på forlænget Windows XP-support

Undskyld mig, men er det ikke totalt hul i hovedet at opgradere til Windows 7, som er releaset i 2009 (altså allerede ca. 4.5 pr gammelt). Burde man ikke opgradere til windows 8.1, rent migrærringsmæssigt burde der ikke være de store forskelle på at få det til at virke på Win7 eller Win8.

Hvis de altså har høre bindinger til Windows platformen, ellers skulle de selvfølgelig som allerede nævnt skrotte disse licenserede produkter og bruge pengene på "Varme hænder istedet"

18. marts 2014 kl. 10:11
Vil du være med til at forme en konference om versionskontrol?

Det kunne være en god ide med en konference, men hvad skulle temaet være og hvilke slags speaks havde du forestillet dig, skal vi snakke vcs'er eller processor?

Jeg er meget enig med de ovenstående kommentarer om at de nye vsc systemer ikke mere er problemet, det jeg ser i hverdagen (som tool konsulent) er mere folk ikke har set de nye værktøjers kunne, eller har misforstået processer, som fx. CI, branching, etc. Så jeg ville mene at det måske nok er mere disse ting man burde havde fokus på, alternativt skulle man kort lægge de vigtigste problemstillinger i vcs'er i dag og hvordan de håndteres i de forskellige værktøjer. Det kunne fx. komponenter eller dokument styring, jeg har endnu ikke set en god løsning på dette problem. dog påstås det at Mercurial kan med hjælp af plugin'et ZipDOc men jeg har dog aldrig selv set det.

20. januar 2014 kl. 10:48
Oracle: Javas sikkerhedshuller stammer fra Sun

Arhh er det ikke lige sølle nok, en ting er at det måske er sandt at fejlene stammer helt tilbage fra 2010. Men hvorfor har Oracle så ikke fundet dem, det er muligt de ikke har lavet fejlene oprindeligt men ved at sende ny versioner på market har de god skrevet kvaliteten af produktet.

Hvad andgår spam baren så er det da verdens dårligste påfund ad!..

25. september 2013 kl. 08:57