Ole Kofoed Hansen

»Hvis vi kun rekrutterer fra halvdelen af talentmassen, så er det jo slet ikke nok«

Det gamle studie er sikkert skrevet af en hvid mand og er derfor værdiløst.

Nu må du vælge, mener du at:

 • Mænd og kvinder mentalt ens,
 • Mænd og kvinder er ikke mentalt ens, og mænd er onde eller inkompetente

De kan ikke begge være sande.

18. august 2021 kl. 12:26
Rejsekort skal it-moderniseres: Findes noget bedre end plastickort og 19.000 standere?

Det kan godt gøres svært at identificere på gangart.

https://youtu.be/eCLp7zodUiI

Så er problemet bare, at vi mennesker er ret dårlige til at generere tilfældighed.

Og hvis du mente, at vi skulle bruge et individuelt sæt bevægelser som en slags biometrisk underskrift for at identificere os selv frivilligt, så kunne det eventuelt også være et problem, hvis man ikke lige har haft i tankerne, at man kunne være kommet til skade ved at falde på førnævnte is, da man "designede" sit bevægelsesmønster.

21. april 2021 kl. 13:56
Britisk politi vil bruge AI mod voldelig kriminalitet - før det sker

Man må da håbe for det britiske politi, at deres spåkone-AI er bedre end deres porno-genkendelses-AI, som har svært ved at kende forskel på "nudes" og "dunes" i billedform.

https://gizmodo.com/british-cops-want-to-use-ai-to-spot-porn-but-it-keeps-m-1821384511

10. december 2018 kl. 14:16
Stemmesedler versus stemmemaskiner

Skal vi lige tage den én gang til?

https://youtu.be/w3_0x6oaDmI

Og citatet kan vi lige så godt tage med også - denne gang oversat, hvis det engelske sprog er et problem: "Tillykke, du har lige opfundet verdens dyreste blyant!"

30. juli 2018 kl. 14:32
Forskere og tech-giganter: 10 nødvendige regler før verden er klar til kunstig intelligens

I har ramt en del ved siden af i jeres oversættelse af punkt 8 - i en grad så jeres tekst er nærmest volapyk.

Det oprindelige punkt 8 handler om diversitet blandt udviklerne, og uklarhed om virksomhedernes syn på minoriteter som udviklere. Det har intet direkte at gøre med AIens syn på minoriteter. Og slet intet at gøre med at algoritmer skulle have mangel på diversitet - hvad det så end skulle betyde.

27. oktober 2017 kl. 13:50
Spiludvikler kræver, at YouTube-mastodont fjerner alt indhold med deres produkter

En ret væsentlig oplysning, som mangler i artiklen, er, at firmaet med udsagn på deres hjemmeside har givet licens til alle og enhver til at lave og distribuere videoer af deres spil.

Det er korrekt, at der generelt er tale om en gråzone, når det gælder streaming og lets-plays, og at et firma er i sin fulde ret til at være selektiv i håndhævelsen af deres rettigheder, men her mener jeg, at firmaet er på tvivlsom grund. Selv hvis de skulle have en ret til ikke at blive set i sammenhæng med en person, de ikke kan lide, så er en DMCA-takedown ikke det korrekte instrument til dette.

12. september 2017 kl. 12:53
HBO sender advarsler ud til Game of Thrones-pirater

Er det lovligt at køre 110 på landevejen, når der er kø på motorvejen?

Er det lovligt at snuppe en avis i kiosken uden at betale, når dit avisbud sov for længe?

20. juli 2017 kl. 14:41
Offentlig database vildleder om internethastigheder

Hos mig giver den ikke for høje tal. Tværtimod. Den siger, at der med xDSL kan tilbydes 5/0,5 men jeg har tidligere haft 20/20 uden problemer (mener at jeg havde 20 op, men er ikke 100% sikker).

Dens højeste forslag er 100/20 via kabeltv, og den nævner slet ikke at der i hele boligselskabet er adgang til 100/100 via fiber, selv om vi har haft den mulighed i over 1½ år.

10. september 2015 kl. 16:13
Sådan bliver ikke-mobilvenlige websider ramt af Googles karate-spark

Så når din søgetekst er et dansk navn for et produkt, så undrer du dig over (eller mener at det er problematisk) at google giver dig steder i nærheden, hvor produktet kan købes?

Så er jeg nødt til at spørge dig: Hvad havde du forventet at se? Hvis en tilfældig bruger går ind på google og søger efter kaffe uden andre søgeord, hvad tror du så vedkommende er interesseret i?

8. april 2015 kl. 12:58
Italiener gør det, som Version2-blogger ikke formåede

Tak til Jens for en bil-analogi, som for en gangs skyld er ganske god til at illustrere problemet. Bare synd, du ikke selv så det.

Her er de vigtigste Ligheder og forskelle mellem dæk til en bil og OS til en PC.

Ligheder:

 • Et sideprodukt uden hvilket hovedproduktet ikke kan anvendes til sit normale formål
 • Det er forholdsvist let at skifte dæk eller OS
 • Det er nærmest umuligt at købe bil/PC uden dæk/OS
 • Der er et bredt udvalg af dæk/OS, udover hvad der normlt følger med bil/PC.
 • Dæk/OS har oftest andre producenter end bil/PC.

Forskelle:

 • Det er mere besværligt at levere en bil uden dæk end med. For en PC har OS ikke betydning for transport.
 • Dæk kan videresælges både før og efter man har taget bilen i brug. OS er normalt bundet til en specifik PC.
 • Dæk kan bruges til andet end deres hovedformål (f.eks. gynger, støddæmper ved kaj).

Hvad kan analogien så vise os? Jo for eksempel, at hvor det er rimeligt for en bilforhandler at nægte at sælge en bil uden dæk, er det ikke på samme måde rimeligt for en PC-forhandler at nægte at sælge uden OS. Og problemet ville være mindre, hvis OS kunne videresælges.

16. september 2014 kl. 15:31
Bankerne tvunget til selv at tage hånd om oplæring i Cobol og mainframes

Jeg har været ansat hos Bankdata, der ligesom BEC er en datacentral for en flok danske banker.

Da jeg startede, kom jeg først igennem et forløb, de kaldte IT-College, hvor vi blev undervist i alt muligt om organisationen, forretningsgange, mainframes og COBOL. Selve det at lære COBOL var en meget lille del. Størstedelen af programmeringsundervisningen gik på at anvende Bankdatas egenudviklede systemer til redigering, versionsstyring og igangsætning.

På en skole, som skal uddanne folk til alle mulige virksomheder, kan jeg ikke se, at det vil give mening at undervise i COBOL, for det er trods alt et mindretal af erhvervslivet, der benytter lige det sprog. Derudover er COBOL et ret let sprog at lære, hvis man i forvejen kan et andet sprog, så det kan jeg ikke se skulle være en urimeligt stor byrde for de virksomheder, der kører på mainframes.

3. september 2014 kl. 21:17
Filmfolk: Teleselskaber skal betale 62 millioner kroner til film

Jeg vil vove at påstå at f.eks. Netflix heller ikke tjener penge på at folk streamer - for dem er det også bare forbundet med udgifter. Det, de tjener på, er at sælge en flat-rate ydelse, som giver kunderne adgang til at streame, men jo mindre kunderne bruger det, jo mere vil Netflix tjene - så længe folk bruger det nok til at de synes, det er prisen værd for adgangen.

Eller sagt på en anden måde, så står Netflix og ISPer i min optik ret lige her.

29. august 2014 kl. 13:01
Nedtælling for Java: Banker skifter til Java-fri NemID i løbet af sommeren

Før skiftet fra individuelle login-løsninger til NemID, virkede Bankdatas netbank ganske rimeligt på en smartphone. Det var ikke på nogen måde optimeret til den lille skærm, men bortset fra det, var der ikke noget problem.

Hvordan den nuværende udgave af deres netbank har det med smartphones ved jeg ikke (da den jo er låst inde bag java-login), men jeg vil tro, at den stadig virker rimeligt.

8. juli 2014 kl. 02:50
Facebook vil dele din browserhistorik med annoncører

Jeres kilde har rettet i historien. Der er netop ikke tale om at facebook deler oplysningerne med annoncører, men om at facebook vælger hvilke reklamer, de viser dig, udfra de oplysninger, de har om dig. Altså ikke rigtig noget nyt.

Det eneste nye, er at facebook nu også vil bruge besøg på andre sider med en facebook-widget som en del af de oplysninger.

Derudover har i misforstået en smule. Der er en lille men afgørende forskel på "browsing history" og "browserhistorik". Forskellen er at den ene (som facebook bruger) kan være baseret på oplysninger fra de sider man besøger, hvor den anden ligger i brugerens browser.

12. juni 2014 kl. 19:18
Microsoft gør udvikling af Internet Explorer gennemsigtig

Kære V2

I burde måske lære hvad open source betyder, for dette tiltag har umiddelbart ikke noget med det at gøre. Der er stor forskel på at gøre koden offentlig og at fremlægge udviklingsplaner.

30. maj 2014 kl. 08:15
Patentrådgiver: Sådan bliver software patenteret, selvom softwarepatenter er forbudt

Jan Simonsen siger, at vi glemmer at se på, hvad patentet faktisk dækker. Jeg vil mene, at det er ham selv, der måske glemmer lidt. Uanset hvor specifik en fanebladsimplementation det pågældende patent dækker, er der stadig tale om at man kan have to computere, der har helt ens hardware og kan gøre præcis de samme ting, men kun den ene bryder patentet, fordi den præsenterer det, den kan gøre, på en anden måde.

Jeg kunne måske til nøds overtales til at se noget fornuftigt i softwarepatenter, hvis de kun blev udstedt for "opfindelser", der gør computeren i stand til at gøre noget, den ikke kunne før.

23. maj 2014 kl. 14:42
Dansk EU-parlamentsmedlem vil have slettet falsk kønsskiftehistorie fra Google

Jeg prøvede lige at se, hvor langt ned i resultaterne, man skal, før man finder noget om det fiktive kønsskifte. Det var adskillige sider - dog var der en foreslået søgning med hendes navn og ordet kønsskifte.

Det første hit ved søgningen kun på navnet var en undskyldning, og de havde et citat fra Britta Thomsen, hvor hun udtaler, at hun vil tage det som en mand.http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-22816929.html

15. maj 2014 kl. 13:51
Statens NemID-chef: NemID er sikker nok hos Nets

Udover Jyske Bank, BEC og SDC var der mindst en udbyder af netbank, nemlig Bankdata. Jeg vil tro at Danske Bank og Nordea også var, men dem ved jeg ikke med sikkerhed.

På Bankdatas løsning var der to forskellige login-metoder:

 • nøglefil. Denne metode brugte Java.
 • nøglekort (meget i stil med NemID). Denne metode brugte kun JavaScript.

Idag kører Jyske Bank deres netbank på Bankdata.

12. maj 2014 kl. 22:20