Jens Pedersen

Det var Ministeren der ringede...

Samtidigt er sagen en kærkommen lejlighed til lige at få placeret socialistike partikammerater de snart ledige poster, nøjagtigt som det også er sket i ministerierne.

Før havde efterretningstjenesterne noget på alle politikerne, snart er det regeringen der har noget på alle politiske modstandere.

Mor Mette passer jo på os alle - systemskiftet er efterhånden en realitet...

26. august 2020 kl. 09:50
Er censur genindført?

Grundloven har aldrig sikret noget ret til at ytr sig igennem det medie de måtte ønske sig.

Og det var heller ikke det som var meningen.

Mening er, og har altid været at man uden represalierfra frygte (konge)magten kan ytre de tanker og idéer man har.

Det er et værn imod diktatur, ikke en pligt til at et givent medie, uanset hvor store de er, kan pålægges at skulle formidle et givent budskab.

At Google, Twitter, Facebook så generelt har alt for stor indflydelse på alt for meget, det er en helt anden ting, men det har ikke noget at gøre med grundlovens $77...

26. februar 2020 kl. 13:34
Varnish software kvalitet halveret ?

Hvilket groft sagt er den problemstilling f.eks. Lets Encrypt har løst ved at sige:

Well, du kan lige så godt, med det samme, få styr på din opdaterings-strategi, for du for brug for den om 3 måneder...

Som så igen ikke nødvendigvist er en hindring for at new guy staidg dukker op og finder en glemt produktions-server i fuld sving med opgaver - hvis tingene bare er gjort rigtigt

3. september 2019 kl. 13:31
Har du styr på MitID, nyt NemLog-in og ny Digital Post? Få en opdatering her

Læg dertil at papkortet var en usikker tåbelighed som gennemhullede sikkerheden fordi folk tog mobilbilleder af kortet (så det var på mobilen hvor man skulle bruge det),

Vrøvl. Samme argument kan bruges om sikkerhedsselen - hvis man bruger den forkert, så kan den gøre mere skade end gavn.

Papkortets genialitet, uanset hvor analogt det er, er at det virker. Og at det er håndgribeligt for langt de fleste hvordan man skal bruge det. Og det er robust imod vand, stød, slag, fugt oma.

Man kunne endda forbinde opstart af computer/tablet med systemet sådan at man kun logger ind en gang og så er alle tjenesterne tilgængelige.

Det er da lige så ringe som når folk tager billeder af deres papkort. Hvis man kan logge på én gang så har du en stærk sikkerhedsmekanisme beskyttet af en (potentiel) svag sikkerhedsmekanisme. Altså med mindre du antager at: (enheden ikke er kompromitteret) && (Folk husker at låse deres pc) && (har sikre adgangskoder). ... Hvilket ofte ikke er tilfældet

24. oktober 2018 kl. 11:18
Advokater: Udvidet nummerpladeovervågning på Øresundsbroen krænker privatlivet

Status i dag er at: Der er en total-registrering af nummerplader som kører af/på broen i Sverige, igennem betalingsanlægget. Der er totalregistrering af nummerplader (ANPG) der kører ned i / ud af røret i Danmark

M.a.o: Der er i dag en totalregistrering af nummerpladerne på Øresundsforbindelsen.

Hvordan bliver det et privatlivsproblem at man lægger en automatisk hastighedsmåling oveni?

Det er for mig at se to diskussioner som der er blandet totalt sammen.

23. oktober 2018 kl. 13:30
Glem 802.ax - nu hedder det Wi-Fi 6

Det ville nok være i retning af: (1): a (2): b (3): g 4: n 5: ac 6: ax (7): (sætter pengene på ay)

Men det er vist kun fra og med 4, man har "ulejliget" sig med at definere tal-referencen til standarden. Nok fordi de ældre protokoller ikke længere bliver brugt (i hvert fald ikke i produkter der sælges som nye - læs: som marketingsafdelingen interesserer sig for...).

5. oktober 2018 kl. 12:52
Juleopgave del 1: Opgradering af bolignet

Har selv drevet netværk i en bolig-forening. Fordelen ved at bruge PDS-kabel frem for fiber ud til slutkunden er til at få øje på, både i forhold til simplere terminering i lejligheden (et passivt netværksstik op imod en knap så passiv fiber-konverter).

Hertil kommer mindre support - fiber er mere følsom end PDS-kabler.

Men det giver begrænsninger i form af afstande og hastigheder. Men 1gbit/s dækker nok de fleste behov en rum tid endnu...

12. december 2017 kl. 13:49
Nets-kunde: »Nets er en mur af elendighed og modvilje«

Hvis man ringer til nets er der lange telefon-køer - vi snakker halve og hele timer. Beder man om at blive ringet op, sker det langt fra altid.

Udfylder man en form om support kræves der ofte både aftalenummer, CVR-nummer - har man ikke begge dele foran sig - så er det bare ærgerligt.

Skriver man en mail til dem (og bare at finde en relevant email at skrive til er en udfordring) måles svartiden i uger og måneder. Altså bare for at få en kvittering på MODTAGELSEN af mailen...

Opsigelse af aftaler sker med halve års varsel.

Det er mine erfaringer med Nets - ud fra flere års erfaringer. Og kan se de ikke har tænkt sig at ændre på det - der er jo praktisk talt ingen problemer....

21. november 2016 kl. 11:00
It-advokat: Dommerne kan ikke vurdere værdien af sessionslogning

Flot; det var altså selskabernes skyld at data var ubrugelige? Hvem havde specificeret hvad og hvordan der skulle logges?

I det nye lovforslag kommer sikkert et punkt om at alle data skal gemmes direkte i Excel-format - så bliver det nemt at lave filtrer og sorter... :)

23. februar 2016 kl. 10:57
Kan man hacke et fly fra sæde 3A ?

Ofte er haleplanet på et fly designet til at give negativ opdrift, bla. for at placere COG foran hovedvingen. Dette er med til at give højere stabilitet.

Det vil OGSÅ medføre at ved forhøjet fart (forøget motorkraft) vil flyet stige.

Det må også give en form for selvregulering - hvis farten forøges, hæves næsen, så farten aftager som følge af at man climber og omvendt - på den måde vil flyet kunne finde en stabil ligevægt mellem climb og speed...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tailplane

18. maj 2015 kl. 10:10
Den kan opdateres!

Tillykke med opdateringen - mere plads, bedre udnyttelse af batteri og mere robust overfor fysisk mishandling - det er ren win-win-win :)

Skulle lige til at sige at du så bare mangler at udskifte batteriet, men kan se du har været der for ikke så mange år siden :)

10. april 2015 kl. 11:45
Politiken udelukker abonnenter

Jeg prøvede at gå på politiken her til morgen. Der blev jeg mødt med tvangs-login - ellers "var alt helt sort" - frit efter deres egne ord.

Nå - jeg forsøger at logge ind - det lykkes ikke, da jeg har glemt adgangskoden. Pyt - jeg fornyer bare. men ak' fornyelsesmailen bliver først sendt efter en halv time.

  • Nå, med ny adgangskode logger jeg ind - og får et tilbud om gratis adgang i en måned - det takker jeg ja til, med beskeden om at det kan jeg alligevel ikke få - uden yderligere forklaring.

Jeg er mildest talt ikke imponeret...

9. marts 2015 kl. 08:59
Organisationer advarer mod terrorpakke: Masseovervågning er imod grundrettigheder

Fordi tryghed og handlekraft sælger bedre end relismen. Befolkningen ønsker ikke at forholde sig til den virkelige verden - den er alt for kompliceret.

Hvis politikerne sælger idéen om at "vi skruer lige på dén her knap" (det kan være systemetisk overvågning) så har befolkningen fået deres tryghedsdope.

Jeg tror ikke på at der er et større konspiratorisk komplot i gang af mørke kræfter - det er en udvikling som befolkningen selv er med til at skabe i trangen til stadig større tryghed...

24. februar 2015 kl. 10:37
Raspberry Pi 2 - en billig og spændende minicomputer

Hvad er din subjektive opfattelse af performance på raspberry pi 2 i forhold til den gamle? Kan man for alvor mærke det går hurtigere?

22. februar 2015 kl. 23:21
EU-ekspert: Det kan tage flere år at gøre trafikovervågning lovligt

... er at myndighederne/politikerne bruger meget energi vise hvor meget de beskytter borgerne imod kommercielle interesser (eller som i ovenstående system) imod almene interesser, hvor der i systemet netop er indbygget en beskyttelse mod sporing - og hvor der er fuld åbenhed om hvordan systemet virker og faktisk beskytter dem som bliver sporet(hvilket de færreste har interesseret sig for).

SAMTIDIGT indføres der flere og flere muligheder for selv samme myndigheder at overvåge selvsamme borgerne ned til mindste detalje, uden dommerkendelse og uden mulighed for indsigt for dem som bliver overvåget.

9. februar 2015 kl. 10:48
København sætter ‘ulovlig’ trafikovervågning på pause

Meningen med cookie-loven er at sikre privatlivets fred. Det står ret tydeligt i loven. I ovennævnte system er der netop taget hensyn til privatlivets fred - altså, man overholder til punkt og prikke det som dem som har skrevet loven har sigtet imod.

Nogle kommuner er så intelligente nok til at gennemskue at loven er unøjagtigt skrevet og dermed utilsigtet - men tager netop udgangspunkt i den virkelige verden: Ingen bliver krænket - hvilket må være et altoverskyggende argument.

Det kalder i den grad på at loven bliver lavet om - så privatlivet fortsat holdes i hævd - men at info som f.eks. MAC-adresse fortsat kan bruges så længe det forvanskes/hash'es i en grad så det alene kan bruges til at måle flow - og som ovennævnte system allerede overholder - ikke kan bruge til at spore individer.

Det er for så vidt fint at loven bliver afprøvet og min forventning er at brug af MAC-adresser vil være tilladt, såfremt det IKKE kan tilbageføres til en person/individ.

5. februar 2015 kl. 12:17
København sætter ‘ulovlig’ trafikovervågning på pause

Hvad med udbyderne af IT-systemet bag, kan de upåvirket fortsætte logningen af dataene? jeg går ikke ud fra at det er kommunernes eget IT-system men snarere noget de lejer rettigheder til.

Cookie-loven skal sikre mod at ens identitet bliver brugt (/misbrugt) til kommercielle formål. Det er jo ikke det som sker her.

Din mobile enhed kaster konstant din mac-adresse ud i omgivelserne - ovenstående system anonymiserer netop mac-adressen, tilmed med en ny anonymisering med jævne mellemrum, så den fremstår som ID_XYS det ene tidspunkt og ID_HJD det andet tidspunkt - uden reel mulighed for at "rulle" baglæns.

Så du er stadig anonym - men du har bidraget til at føre trafik-flowet bedre.

Kan du forklare i let sprog hvorfor det er helt forfærdeligt?

4. februar 2015 kl. 15:36
Weird Al til Danmark: Min top 3

Det er alligevel en hel del sange der blev plads til på dén top 3 :)

21. januar 2015 kl. 14:25