Christian Halgreen

XGS-PON - en tresporet motorvej i din forhave

Med mindre udbyderen tilbyder noget, som kan åbne en port så sætter CG-NAT dig reelt skakmat.

Du har givetvis ret,men jeg forstår det ikke. CG-NAT har vel ikke 'lukkede porte'. CG NAT fungerer ikke som en firewall, ligesom NAT routeren gør det.
Hvis CGNAT var et stort problem for peer-to-peer kommunikation, ville det ikke være svært at finde en udbyder, der tilbød offentlige IPv4 adresse.

Og har du en almindelig IP med en NAT router, skal du åbne for din service i routeren.

Ja, men det er vel heller ikke så svært at åbne fra den spilclient, der befinder sig bag ved routeren.

31. marts 2021 kl. 23:49
XGS-PON - en tresporet motorvej i din forhave

Igen synes jeg at vi mangler IPv6</p>
<p>I dag går mange services via en cloud løsning for at man kan spille sammen. Men med IPv6 kunne man gå peer to peer og spare tid.

Jeg kan ikke helt følge logikken her. Nok er der mange udbydere, der ikke tilbyder IPv6,men på næsten alle adresser i DK er der udbydere, der tilbyder IPv6, enten på TDC's kobbernet eller på TDC's fibernet. Sikkert også på mange andre infrastrukturer.

Men IPv6 er vel ikke nødvendigt for at kunne spille peer to peer. Der kan etableres forbindelse gennem NAT, både NAT i din lokale router og igennem CG-NAT, hvis din udbyder benytter det på IPv4. Jeg er ikke vokset op med computerspil, men har ikke problemer med at tilgå min NAS 'udefra' ved at bruge en Dynamic DNS.

31. marts 2021 kl. 22:51
Slid, men vid: Ting Ta'r Tid

Tjah burde den ikke være en anelse højere end 5?</p>
<p>.........</p>
<p>Med de ting, du oplever, lyder det som om, du sidder bag et CGN, der er defekt, eller som minimum ikke er optimalt konfigureret.

Det kunne vel også være NAT44 funktionaliteten i den lokale router, der har en uhensigtsmæssig begrænsning. Jeg noterer at det er andre enheder på det lokale netværk, der ikke kan oprette forbindelser. Lasse skriver ikke noget om nye forbindelser fra de enheder, der har aktivitet i gang.

18. februar 2021 kl. 16:43
Europa har ikke flere nye IPv4-adresser

Hvis en almindelig bruger er en der bare skal kunne browse og spilde sin tid med fæcesbog, så er det nok de færreste.

Det er da en lidt nedladende karakteristik af den store gruppe af brugere, for hvem Internettet er den infrastruktur, der giver dem adgang til self-service hos det offentlige, banker og forretninger, til information og underholdning, til deltagelse i den politiske debatog til at arbejde og studere hjemmefra.

30. november 2019 kl. 12:18
Europa har ikke flere nye IPv4-adresser

Synes det er tragisk komisk at vi i 2019 har stadigvæk brug for Tunnelbroker fra Hurricane Electric, hvis man vil på IPv6 nettet.

Har du brug for en tunnelbroker? Hvis du vil, kan du vel få native IPv6. Der tilbydes mobil og mobil bredbånd med IPv6 og næsten alle adresser, i det mindste alle adresser hvor man kan få bredbånd gennem TDC's kobbernet og/eller TDC's fibernet kan man få internetadgang med native IPv6.

27. november 2019 kl. 11:20
Europæisk IP-administrator opretter kø for tildeling af IPv4-blokke

Mandag d.25/11 løb RIPE tør for IPv4 adresser til uddeling, og der er oprettet venteliste for LIR, der nu kun få tildelt én /24

https://www.ripe.net/publications/news/about-ripe-ncc-and-ripe/the-ripe-ncc-has-run-out-of-ipv4-addresses

Lige nu står 11 LIR i kø.

Ventetiden i kø bremser dog næppe disse aktørers aktiviteter på Internettet, for som hidtil henter de vel deres IPv4 ressourcer på det kommercielle marked.

26. november 2019 kl. 06:22
Europæisk IP-administrator opretter kø for tildeling af IPv4-blokke

Det er gået stærkt de sidste måneder, så i denne uge kom vi under 1 mio ledige tilgængelige IPv4 adresser hos RIPE. RIPE må derfor stoppe uddelingen af /22 og oprette kø til /24 uddeling allerede i november. Den dato bliver en mærkedag rent symbolsk, men reelle betydning er næppe stor. Det påvirker ikke det marked for IPv4 adresser, der allerede eksisterer.

10. oktober 2019 kl. 10:14
Europæisk IP-administrator opretter kø for tildeling af IPv4-blokke

Politikken med /24 blev diskuteret på Island til RIPE78, og der var udsigten af den ville blive relevant FØR næste møde, som er i Oktober. Så i praksis er den så tæt på at træde i kraft at det er en petitesse.

Man kan estimere ikrafttrædelsestiden ud fra RIPE's statistik over tilgængelige IPv4 adresser påhttps://www.ripe.net/publications/ipv6-info-centre/about-ipv6/ipv4-exhaustion/ipv4-available-pool

  1. juli var der 2,61 mio ledige IPv4 adresser og dette tale er mindsket med 0,45 mio pr måned gennem det sidste år. Så mon ikke overgangen til /24 uddeling vil ske i januar 2020.
6. august 2019 kl. 19:29
Ekspert efter '3' flytter til IPv6 og offentlige IP-numre: Smid din gamle Android-mobil ud

Med hensyn til indgående services, så kører sådan noget som Bittorrent væsentligt bedre.

Hvis Bittorent kører bedre med dual stack skyldes det vel, at man så har forbindelse til seeds der er IPv4-only, IPv6 only og dual stacked. Med IPv4 har man kun adgang til seeds, der er IPv4-only og dual stacked. Men endnu er det vel meget få Bittorrent clienter, der kører IPv4 only?

27. december 2017 kl. 16:39
Ekspert efter '3' flytter til IPv6 og offentlige IP-numre: Smid din gamle Android-mobil ud

Uden på nogen måde at være representativ kan jeg da se at trafikken på mit hjemme-net får mere og mere trafik over ipv6. Jeg mangler bare at stofa får fingeren ug og leverer native ipv6 på mit fiber ;-)

Har jeg forstået dig rigtigt: Du har et hjemmeneværk med dual-stack router, men kun IPv4 internetforbindelse eksternt, Så det du fortæller er at mere og mere lokal trafikudveksles mellem IPv6 enablede devices (PC, NAS m.v.)?

27. december 2017 kl. 16:32
Juleopgave del 2: Bedre WiFi

Jeg har min router placeret i det ene hjørne af et større etplanshus, så der har altid været problemer med dækning i det modsatte hjørne. En billig Medion Powerline adapter løste problemerne, så der er dækning til tablets og mobiler selv på terassen udenfor. De to enheder er på hver deres sikringsgruppe -men jeg mener de er på samme fase. Ikke sikker, og måske får jeg i julen rigget en testopstilling op, så jeg kan teste funktionen på tværs af faserne. Da jeg så ville bruge chromestick på et fjernsyn i problemhjørnet virkede det ikke -men det viste sig at være mit Medion Access punkt, der default havde AP-isolation. Da jeg fjernede det, fungerede også chromestick.

https://support.google.com/chromecast/answer/3213084

Lige indtil julen stod for døren. Nu hænger der en masse LED-guirlander i huset, og så virker powerlinen ikke. Det er fomentlig switch mode strømforsyningerne, der støjer for meget i elnettet.

Men heldigvis har vi i mellemtiden fået Apple TV, og antennen heri er langt bedre end i Chromestick, så den kan fange Wifi direkte fra routeren.

22. december 2017 kl. 08:16
Ekspert efter '3' flytter til IPv6 og offentlige IP-numre: Smid din gamle Android-mobil ud

Nu er det jo altid godt med en undskyldning for at skifte sin mobil til den nyeste model. Men hvis man har en ældre android, hvis man er på '3' net og hvis der er grund til bekymring for ikke at være bag et NAT, kunne man så ikke bare gå i telefonens indstillinger og fravælge IPv6?

20. december 2017 kl. 08:18
IPv6 Day Denmark

Meget tyder på at 6rd ikke rigtigt bruges, selvom udbyderen tilbyder det. I hvert fald viser APNIC's statistik meget lave IPv6 andele fra netudbydere, der tilbyder 6rd.

26. november 2017 kl. 19:52
Jagtet af antipirat-advokater? TDC beskytter dig dårligere end mindre netudbydere

Så du er sikker på, at alle de identiteter, som TDC udleverede, havde set et "skilt" i form af en advarsel om, at de var ved at overtræde copyright på strafbar vis.</p>
<p>Er det sådan det skal forstås?

Nej, hvordan kan du dog tro det. Du spurgte, om du kunne opkræve bøder af dem, der parkerer i din indkørsel og jeg svarer dig, at det kan du ikke, men du kan kræve parkeringsafgift, vel at mærke, hvis du har skiltet ordentligt om det.

20. november 2017 kl. 11:45
IPv6 Day Denmark

Lige omkring Netflix/HBO kan det faktisk være en ulempe at have ipv6 igennem en tunnel, som f.eks. Hurricane Electrics tunnelbroker, fordi når man vil streame film via IPv6, så tror den at man befinder sig i USA, hvilket betyder, at man får ikke lov til at se filmen på grund af forkerte rettigheder.

Kan man ikke opsætte tunnel, således at man kun anveder tunnellen til servere, der er rene IPv6,men anvender sin native IPv4 overfor servere, der som Netflix, YouTube - og en gang ad åre også Version2.dk/ing.dk - tilbyder både IPv6 og IPv4? Det virker som en omvej hvis den trafik skal om ad en tunnel.

12. november 2017 kl. 16:11
Hvornår vil YouSee, Stofa og Waoo være med?

Hej Baldur Særligt til dit punkt 3, må jeg sige, at jeg, der 'kun' har et par IPv4 tilslutninger, er fuldt klar over, at jeg ikke kan kommunikere per-to-peer med andre, der kun har IPv6 og ikke kan eller vil anvende NAT64. Det kunne være en ven, der havde opsat et interessant webcam, jeg gerne ville følge. Men jeg er ikke stødt på det endnu -og du nævner selv en god grund til det. Det kan være, at Peter Christiansen er, og det ville jeg gerne høre om. Der er ingen tvivl om, at det vil komme. Det kunne f.ex. være et webcam eller en anden tjeneste i Belgien, hvor IPv6 andelen er over 60% og derfor vil markedet også drive IPv6 udrulningen.

Jeg spiller ikke, så derfor kender jeg ikke til at blive ramt fordi andre har misbrugt samme IP adresse som min. Men selvom jeg havde gjort det, ville IPv6 vel kun nytte, hvis min spilserver også var på IPv6. Og mig bekendt er det de færreste, der giver denne mulighed. Jeg undrer mig over at de ikke gør det, men sådan er situationen pt. Den vil ændre sig, og så snart de populære spiludbydere vælgerat promovere IPv6 (som Xbox gjorde det år tilbage), så vil de store ISP'er givetvis også give deres kunder IPv6

1. november 2017 kl. 06:00