Michael Thygesen

Blog: Lenovo computere har indbygget bagdør

Ifølge forfatteren selv på Twitter er det en gammel fejl i Intel's reference implementation der er blevet copy/pastet.

Ikke at det gør det et hak bedre. Men i det mindste viser det sig så at Lenovos/Lenovos leverandører, som forventet, ikke er kompetente nok til at indbygge en bagdør med vilje.

30. juni 2016 kl. 13:32
Test din egen etik mod den selvkørende bil

Der vil givetvis opstå situationer hvor vi bagefter konstaterer at bilen burde have opført sig anderledes, det bliver ikke til et etisk dilemma af den grund, det er blot data som kan bruges til at forbedre styreprogrammet

Enig. Og hele præmissen for de her etiske dilemmaer er at man ignorerer al kontekst. Hvor tit er det lige en menneskelig chauffør kommer i en situation som beskrevet, uden at have indtaget stoffer først? Hvorfor er der grund til at tro at en maskine vil havne i den situation, uden at der foreligger andre fejlvurderinger først?

Du rammer enten væggen og dør, eller du rammer fodgængerne og de dør! Ja, eller jeg spoler 5 minutter tilbage og lader være med at køre med lukkede øjne, således at dilemmaet ikke opstår.

30. juni 2016 kl. 13:26
Adblock - for bonus patere

Fordi det koster 50 øre i betalingsgebyr til NETS. Jeg er ikke sikker på om beløbet er 50 øre, men transaktionsomkostningen er ofte højere en mikrobetalingen. Desuden er jeg ikke interesseret i at der kommer flere tusinde mikrobetalinger på mit dankort kontoudtog, eller for den sags skyld at min bank skal have at vide hvilke medier jeg læser.

Det medgiver jeg gerne. Det kunne udlignes ved at samle alle mikrobetalinger i en pulje og betale dem samlet ved en termin. Men det er nu heller ikke pointen, som jeg også skrev så er direkte betaling i sig selv en dårlig ide som løsning på det fremlagte problem.

Diskussionen gik jo på adblockers og hvordan man kan holde en forretning kørende uden reklamer. Præmissen var at så skulle der brugerbetaling til, mit argument er at, nej, det skal der ikke - der skal ryddes op. Løsningen på faldende reklameindtægter er ikke en ny HTTP header og mikrobetalinger med BTC. Løsningen er jo helt simpelt at gøre reklamerne udholdelige for brugerne, samt at komme af med trackere og malware.

17. juni 2016 kl. 17:23
Adblock - for bonus patere

Hvorfor ikke det?</p>
<p>Skulle version2 implementere ovenstående kunne dagskursen for BTC jo anvendes til at beregne indtægtstabet for manglende visning af reklamer. Og BTC kunne indløses hurtigt, så kursen ikke påvirkes så meget.</p>
<p>Jeg har svært ved at se problemet.

Der er ingen grund til at din løsning ikke kunne foregå i Euro, Dollars eller DKK. Men så er der pludselig ikke nogen forskel på din løsning og Dankort løsningen du selv brugte spalteplads på at afvise. Hvorfor er 10 øre alt for meget, men hvis der betales den samme sum i BTC er det OK? (jf. kommentar med dagskurs for tabt reklamevisning, det må alt andet lige være 10 øre i BTC).

BTC er ikke et magisk trylleord der løser alle de andre problemer du kommer til at løbe ind i. Hvad med søgemaskiner? Skal bots komme gratis ind? Skal de betale dig for at indeksere dit site? Når man skræller tryllestøvet af indlægget, så står vi reelt tilbage med hvad de store tyske mediers våde drøm er: betal os for alt hvad vi laver, så vi ikke skal nytænke vores forretning.

Og helt ærligt, helt præcist hvor meget copy-paste journalistik har vi reelt brug for i verden? Løb lige en tur ned over nyhedslisten her på v2, og se om du kan finde et par artikler der ikke har et andet medie som kilde og som ikke er blogindlæg? Hvorfor er det lige at brugerne skal betale 2, 3 eller 10 gange for det samme "indhold"? Du vil gerne have at vi betaler for den her. Det vil Ars Technica og Engadget også gerne. Hvem af de tre skal have pengene? Skal jeg betale for alle tre? Når nu indholdet bygger på Et offentligt dokument? Er det i orden?

Målet er jo klart nok. Lav noget indhold som folk vil betale for, eller ryd op i egen svinesti så det ikke er livsfarligt at besøge dit site med reklamerne slået til. Der er ingen grund til at skulle udtænke mere eller mindre komplekse løsninger, når der allerede er simple metoder til at nå målet. Software Development 101.

17. juni 2016 kl. 09:36
Adblock - for bonus patere

Hvad er problemet? Tjo.

Bitcoins er ikke, og har aldrig været, nogen stabil valuta at handle i. Det er nok ikke verdens bedste ide at udbrede den som en fundamental del af internettet.

Og, af en eller anden grund så har "indholdsskabere" bildt sig selv og hinanden ind at bare fordi de skaber indhold, så har de krav på at overleve. Sådan virker verden bare ikke. Kan du ikke få en forretning op at køre, så må du lukke igen, sådan ser det ud for alle andre brancher - hvorfor er det at mediebranchen har fået den opfattelse at det ikke gælder for dem?

Vi er masser af folk her på internettet der skaber indhold, uden at have behov for at sidde og tude over at vi ikke kan leve af det.

Derudover, så behøver det ikke være et problem at leve af reklameindtægter. Men det kræver at man først stopper hykleriet. Problemet er jo ikke at brugerne blokerer for reklamerne, problemet er at der er en rigtigt god grund til at blokere for reklamerne. Min færden på internettet er ekstremt meget sikrere med noscript og adblock installeret, fordi der sidder profithungrende "indholdsskabere" derude, som er pisseligeglade med hvor stor en fare de udgør for deres brugere.

Som jeg ser det, så er bolden på mediernes banehalvdel: bevis for os at i kan opføre jer ansvarligt, stop tracking, stop malware, stop alt det gejl med blink og lyd, så kan vi snakke om at i får lov at vise reklamerne igen.

16. juni 2016 kl. 14:48
Tusindvis af Windows 7 maskiner tvangsopgraderet

Helt simpelt er problemet: der er ikke 100% overlap mellem drivere understøttet i Windows 7/8/8.1 og Windows 10. Men det afholder ikke Microsoft fra at erklære en PC kompatibel, for derefter at opgradere mens du kigger væk.

Funktionalitet betyder ikke en skid når der ikke findes drivere til dit netkort... Prøv at smutte en tur ind på HP's supportforum og se om du kan finde gehør for din antagelse om at alt er det samme.

21. marts 2016 kl. 08:07
Stor undersøgelse: Udviklere vil hellere bruge Mac OS end Linux - og Javascript er klart nummer et

Bare fordi man bruger Javascript er det ikke ensbetydende med at man foretrækker det. Jeg bruger min tid 50/50 på Javascript (fordi det er jeg nødt til).

Jeg synes alligevel at de folk der opfandt det - og videreudviklede på det, allesammen skal stilles op på rad og række og losses i løgene.

54.4% siger intet om hvor mange af SO's brugere der bruger Javascript, men hader Javascript som pesten.

18. marts 2016 kl. 13:23
Jeg blokerer dine reklamer. Nej, jeg blokerer din blokering. Fint, så blokerer jeg din blokering af min blokering!

8 trackere på jeres artikelsider, og så vidt jeg husker 6 på nyhedsoverblikket. Synes i selv at det er helt OK v2? Jeg bruger Ghostery og NoScript, hvilket blokerer stort set alle reklamer på nettet.

Men der er jo en helt simpel løsning for medier som jer, der bare gerne vil svælge i jeres brugeres personlige oplysninger: lad være med at bruge javascript til at indlæse reklamerne med. Indlejr det i siden på server side, krydret med lidt random tag id/class og så vil i kunne snotte rundt i folks personlige data igen.

Eller tag chancen og find ud af hvor meget jeres indhold rent faktisk er værd for brugerne, med en helt ny og reklamefri forretningsmodel.

17. december 2015 kl. 11:19
Hvad er det ideelle valgsystem?

Er løsningen så ikke mere i retning af at kunne holde repræsentanterne op på hvad de lover, frem for at flytte beslutningen over på en gruppe der har endnu ringere forudsætninger for at træffe den korrekte (objektivt set) beslutning?

En anden alternativ løsning kunne være anonym opstilling. Et parti forfatter en sammenhængende plan, der så bliver stillet op til valg uden information om hvem der står bag. Dermed bliver vælgere nødt til at tage stilling til indholdet frem for personen/partiet.

16. juni 2015 kl. 14:15
Hvad er det ideelle valgsystem?

Den helt indlysende forskel er jo at politikere står til ansvar for de beslutninger de tager, og ingen gider blive kendt som "spaden der kørte landet konkurs". Vi kan ikke forvente den samme disciplin ved an anonym afstemning.

16. juni 2015 kl. 13:39
Hvad er det ideelle valgsystem?

Her risikerer man så at landets økonomi ikke vil kunne løbe rundt, idet der ingen garanti er for at folket som helhed vil stemme på et antal sager der summer til 0 i udgift. Hvis alle både vil have en ny grænsebom og flere varme hænder, men også mere ulandsbistand og en betalingsring, så falder det sammen.

Det vil også være et problem i og med at visse forslag har en meget længere økonomisk horisont. En investering i folkeskolen vil for eksempel ikke rigtigt bære frugt før ti år efter, mens lavere topskat vil kunne måles inden for et års tid eller to.

16. juni 2015 kl. 12:46
Computerspil får en dobbelt så stor bid af dansk filmstøtte

Er jeg den eneste der er en smule bekymret over at det er Det Danske Filminstitut der skal stå for at uddele de penge? Er der reelt brug for spillet Festen: Mega Hard - Ultimate Collectors Edition?

6. november 2014 kl. 20:17
Brancheforening: Hackede virksomheder skal ikke i offentlig gabestok

Hmm! Jeg vil nu mene at klaphatten er ham der udnytter defekten - ikke den stakkel der uforvarende implementerer en defekt han ikke på forhånd kunne vide noget om!

Ja det kunne man godt argumentere for. Det kommer lidt an på hvad, hvordan og hvorfor. Jeg køber ikke præmissen at udvikleren per default er en uforvarende lille stakkel der bare gerne vil tjene til dagen og vejen.

Det er alt for nemt at smide hænderne i vejret og skyde skylden på angriberen. Man glemmer bare lidt at angriberen ikke ville kunne udnytte defekten hvis den ikke var blevet introduceret til at starte med.

16. oktober 2014 kl. 15:31
Brancheforening: Hackede virksomheder skal ikke i offentlig gabestok

Alt efter hvem man spørger, og kontekst, kan 0-day betyde både den defekt der endnu ikke er lukket, eller det kode der udnytter defekten.

Men jeg skulle nok bare have skrevet "defekt" i stedet for at spille smart :)

16. oktober 2014 kl. 14:16
Brancheforening: Hackede virksomheder skal ikke i offentlig gabestok

Det her er sgu ikke et spørgsmål om at vi "forskrækket skal følge med fra sidelinjen", men at vi som forbrugere skal kunne træffe informerede beslutninger omkring vores data, og specielt hvem der må håndtere dem.

Det rager mig en papand hvad der sker efter McDonalds har fået hacket deres POS system, men jeg vil gerne vide at det faktisk er sket, så jeg kan købe min burger et andet sted.

Og ja, jeg vil også gerne vide hvilken klaphat der konfigurerede serveren, eller implementerede den 0-day der blev brugt. Det bør være i IT branchens interesse at komme af med dødvægt i form af elendige virksomheder der stadig tror at vi befinder os i et "gold rush".

16. oktober 2014 kl. 11:45
Kapacitetsproblemer har nedlagt E-Boks

Det er fanme heller ikke svært at have 100 i oppetid når man kun har syv brugere.

Og mon ikke resten af den offentlige sektor er revnende ligeglade med e-boks' oppetid. Når fru Hansen endnu ikke har reageret på hendes digitale post, så skal hun selvfølgelig sanktioneres, intet andet er passende.

26. september 2014 kl. 15:19
Forsvarets Efterretningstjeneste søger Version2-specialister

Nu blev loven jo vedtaget før den trådte i kraft (1. juli), og vi skriver stadig medio august for tiden.

15. august 2014 kl. 12:48
Forsvarets Efterretningstjeneste søger Version2-specialister

De åbnede deres Center for Cybersikkerhed for en måned siden, burde de folk ikke have været hyret lidt før det?

15. august 2014 kl. 12:04
Overblik: Er det slut med det 'hemmelige' cpr-nummer?

Man sidder lidt med en fornemmelse af at en eller anden hos CSC har haft brug for at skubbe lidt til debatten. Det er påfaldende at "lækagen" sker lige midt i en CPR nummer debat, en uge efter flere politikeres numre blev offentliggjort.

4. juli 2014 kl. 08:34
Enhedslisten om kæmpe cpr-læk: 'Samtlige 900.000 er nu i risiko for at få deres identitet misbrugt'

Du kan bruge CPR nummeret som et start sted for at bygge en ny identitet, eller kopiere en allerede eksisterende. Du kan ikke betale med CPR, men du kan identificere dig med kørekort (gen-udstedt på baggrund af CPR), samt oprette kredit aftaler.

Det er flere år siden det blev dokumenteret (Kontant på DR måske?) hvordan du kan starte med et lånekort til biblioteket, få CPR, gå på kommunen og få udstedt dåbsattest osv.

3. juli 2014 kl. 12:26