Rune Thor Mårtensson

Ny Raspberry Pi kommer med indbygget Bluetooth, Wifi og 64-bit processor

Hvis man kan leve med at der nok ikke er lige så god software support og der ikke er nogen indbygget wifi, så er Hardkernels nye Odroid C2 måske en mulighed til ca. den samme pris.

Det har også en quad core Cortex A53 baseret SoC, men 2 GHz i stedet for 1.2, dobbelt mængde RAM (2GB DDR3) og gigabit Ethernet (som ikke er bundet til USB).

29. februar 2016 kl. 12:18
Intel leverer ny chip med integreret signalprocessor

Skylake bliver produceret med "14nm" litografi, ikke "22nm". eDRAM er ikke nyt, det var også i at finde i den forgående generation (Broadwell).

Måske skulle I holde jer til artikler omkring IT i DK.

2. september 2015 kl. 15:38
Alvorlig Linux-bug fundet

Fejlen, som blev opdaget af Qualys og kaldt CVE-2015-0235, er kendt som en GHOST-sårbarhed, fordi den kan udløses af bibliotekets gethostbyname, familie af funktioner.

Den er kendt som GHOST sårbarheden, ikke som en GHOST sårbarhed. Hvis I læste jeres egne kilder ville dette være klart.

This bug is reachable both locally and remotely via
the gethostbyname*() functions, so we decided to analyze it -- and its
impact -- thoroughly, and named this vulnerability "GHOST".

28. januar 2015 kl. 15:10
Jeg flytter hjemmefra

Hvis du har behov for certifikater til SSL, så tilbyder http://www.startssl.com gratis certifikater, som understøttes på de fleste nyere platforme. Windows XP før SP2 har problemer men ellers burde det virke.

@Peter Toft: Har du gjort dig nogle tanker om redundans i forhold til mail? Efter mine erfaringer er det ofte uheldigt, at "kun" have én mailserver til at modtage post på.

14. november 2013 kl. 14:02
Chromecast til $35 - måske et hit

Jeg har lige prøvet af oprette en bestilling på amazon.com, de vil ikke sende det til min adresse.

På amazon.co.uk og amazon.de er det ikke Amazon der sælger dem, men derimod tredjeparts leverandører (i enkelte tilfælde fra Amazons lager).

15. oktober 2013 kl. 10:16
Fuld HD digital video afspiller til 164 kr

Det er et svært valg, umiddelbart ville jeg nok tage Pivox Xios DS hvis valget stod mellem de to bokse, når der er en kone der skal acceptere det.

Men... du skal også tænke på prisen, Pivos boksen koster 115$ på amazon.com oveni det kommer der porto, importgebyr og moms, hvor crowdfunding projektet koster 99$ plus "en mindre udgift til porto", oveni det så har boksen mere RAM.

Hvis man ser bort fra prisen og funktionerne, så afhænger det også af hvilket projekt du vil støtte, Pivos støtter XBMC android udvikling og crowdfunding projektet støtter generel åbning af udvikling omkring AML8726-M3.

Hvis det bare skal virke, så vil Apples TV3(ATV3) nok være et fornuftigt alternativ, man kan altid håbe på at nogen får jailbreaket den, så der kan køres XBMC på den ligesom på ATV1 og ATV2.

15. november 2012 kl. 22:14
Fuld HD digital video afspiller til 164 kr

PengStick og den VidOn.me minipc er nogenlunde det samme som en RikoMagic Mk802+, som har været på markedet en del tid, den kan findes til 45$ på pandawill.com og sikkert også hos aliexpress.

Det bør dog nævnes at på den første generation af mk802 (og muligvis også andre varianter fra samme OEM), mangler der ESD beskyttelse på HDMI, nu er jeg bestemt ikke nogen elektronik ingeniør, men angiveligt skulle risikoen være at sticken dør tidligt og i værste scenarie dør fjernsynet samtidigt.

Det er muligt at køre android XBMC på en mk802, men du skal ikke regne med hardware accelereret video dekodning endnu, det kommer måske, men der er ingen garantier.

Til XBMC vil et bedre valg vil være at finde en stick baseret på en AMLogic SoC som AML8726-M3, det er den samme chip som der sidder i Pivos Xios DS boksen, som har xmbc understøttelse. Et bud kunne være at støtte dette crowdfunding project: http://www.indiegogo.com/open-amlogic-boxIgen er der ingen garantier, men det burde være et bedre valg.

Hvis man er lidt mere eventyrlysten, findes der en masse andre sticks der er betydeligt hurtigere end sticks baseret på Allwinner A10, eksempler: UG802 (Rockchip RK3066 med dual core cortex A9), ATV1200 (AMLogic AML8726-MX, dual core cortex A9), snart også Hiapad Hi802 (Freescale i.MX6Q, quad core cortex A9)

15. november 2012 kl. 18:27