Emil Mortensen

It-medier sår tvivl om cyberangreb på australsk folketælling

Australian Bureau of Statistics' direktør hævdede at serverne ikke var i nærheden af fuld kapacitet, da de gik ned, og at de allerede havde afværget 4 DDos-angreb, hvorefter deres IP Blocker crashede.

13. august 2016 kl. 05:25
It-medier sår tvivl om cyberangreb på australsk folketælling

Jeg har opholdt mig i Australien de sidst 6 mdr., og arbejder typsik 12 timer om dagen. Jeg lytter til radion samtlige 12 timer, da jeg sidder i en traktor.

Der har i nogle mdr. været kritik af overgangen til digital indsamling og lagring af person data. Denne bekymring lader dog til, hovedsageligt at komme fra nogle højtråbende politkere og journalister.

Der er (angiveligt) især bekymring om at navn og adresse kan forbindes til indkomst, religiøse overbevisninger, og andre private oplysninger, og at fremtidige regeringer, eller hackere og terrorister kan misbruge denne data - især nu hvor de gemmer dataen i 4 år, i stedet for 18 mdr. Medierne har gjort et stort nummer ud af det, og efter min mening dramatiseret hele situationen uden lige, for at have noget at snakke om.

Medierne var hurtige til at hævde at "The Chineese" stod bag angrebet, i forsøg på at få adgang til persondata. Disse beskyldninger var baseret på "discussions on the web". Om der menes privat hacker-gruppe eller staten, nævnes ikke. Dette er selvfølgelig fuldstændigt latterligt, da det var et DDos-angreb, og ikke et sikkerhedsbrud på severne som holder de personlige oplysninger, men det reflekterer de australske mediers professionalisme meget godt. Alle disse ting, er hvad de har sagt på ABC radio (Australian broadcast network), som er statsstøttet, og få timer senere er det samme blevet sagt på andre nyhedsmedier og radiostationer.

Au har lige formet ny regering, så oppositionen kritiserer nu sikkerheden omkring opbevaringen af persondata, og skyder skylden for nedbrudet på premierministeren.

13. august 2016 kl. 05:01
2 ud af 3 har smerter efter skærmarbejde

Har både højdejusterbare skærme og bord på min plads, men stolen er ikke god nok, og er årsagen til mine rygproblemer, selvom den har mange indstillingsmuligheder. Rygsmerterne kan dog trænes væk.

19. september 2013 kl. 15:23
Dansk computerspil får latinamerikanere på barrikaderne

Et godt eksempel på, at man ikke kan putte lidt barsk virkelighed i et spil, uden at høre et ramaskrig fra alle verdens hjørner.

Virkeligheden er åbentbart for skrækkelig, til at folk må udføre den i et spil.

Ville gerne se reaktionen, hvis Rockstar gjorde det muligt at dræbe børn i GTA, men det er endnu en ting som medierne og politikere ikke ville acceptere.

Et andet godt eksempel på den tiltagende censur, er sange, hvori der bliver sagt skældsord, eller youtube-videoer med nøgenhed.

De originale version eksisterer, men man skal søge specifikt efter dém.

5. august 2013 kl. 14:02
Er Windows 8 en død sild?

Nu er det jo således, at de nye Windows-tablets har mulighed tilhørende tastatur og mulighed for at stille den på højkant. Desuden er der USB-ingang, så man vil kunne tilslutte mus, hvilket giver folk mulighed for at bruge den som både tablet og bærbar pc. Selvfølgelig er det måske ikke så brugbart på Windows RT, men de kommende tablets, der er baseret på intel-processorer i stedet for arm, og dermed kan have en fuld version af Windows 8 i stedet for RT, giver mulighed for brug af alle de samme programmer, som man kan bruge på en traditionel bærbar eller stationær pc. Det ser jeg umiddelbart som en idé med stort potentiale.

Dermed ikke sagt at det er verdens 8. vidunder, men det skaber da nogle nye muligheder og samler flere funktioner og muligheder i én enhed, end man hidtil har set.

16. november 2012 kl. 12:30