Karl Johan Simonsen

KL har ingen exit-strategi for Chromebooks: Overbevist om egen løsning

Den 18/11 havde Ole Tange et blogindlæg om Classroom+. .

Ved nogen mere om : "FRANCE BANS MS Office 365, Google Docs in schools: Linux & Open Source news" re : https://www.youtube.com/watch?v=GZ5BbqC0_VA

Jeg har set offentlige PC'er på biblioteket med et skrivebord kun med en fast menubjælke med ikoner for browser og kontorprogram, som er hvad der tilbydes / er brug for. Det var min fornemmelse at folk godt kunne finde ud af at bruge det. Det er først når man går ind i hjælpemenuerne at man måske opdager at det er Ubuntu.

22. november kl. 11:53
Vi får aldrig plads nok...

Når man specificerer dimensionerne på hulkort, så er det en god ide at huske den 3. dimension. For 40 år siden kunne IBM hulkort ikke bruges på CDC udstyr. Efter sigende pga forskellig tykkelse. Der var også en nyttig tabel der for hvert tegn angav tegn på tastaturet, hvad der blev trykt øverst på hulkortet og hvad der kom ud på printeren. I det mindste var bogstaver og cifre standardiserede. Så standardisering kan være vanskelig:-)

22. november 2021 kl. 18:16
New Zealand indfører krav til brug af algoritmer i forvaltningen

AI dækker over mange forskellige teknikker og den mest "kendte" er rigtig nok en black box. I hvert tilfælde tidligere studerede man under AI også fx rule-based systems hvor experter/sagkyndige formulerer et omfattende sæt af regler. Her kan systemet liste hvilke regler der i en given situation giver anledning til resultatet. Derimod er rule-based machine learning noget andet som jeg ikke har viden om.

Desuden er der Bayesian network hvor systemet også kan vise de beregnede sandsynligheder i netværkets knudepunkter. Og man har mulighed for at spore baglæns fra resultatet eller forlæns fra input samt lave følsomshedsanalyser. Se fx Hugin og Munin på [https://www.hugin.com/index.php/history/]

30. juli 2020 kl. 10:29
Dekryptering af 16 år gammel harddisk

VirtualBox OSE udkom januar 2007. Ca 4 måneder senere udkom Mandriva linux 2007 Spring (ca samtidig med Debian 4) og fra standard repositories kunne VirtualBox installeres. Mulighed for Guest Additions fremgår ikke. Et år senere kom Mandriva 2008 Spring med mulighed for Guest Additions. Har lige checket begge, da de er del af en multiboot på en af mine stationære PCere. Jeg er dog først begyndt at bruge VirtualBox i de senere år og for de sidste 4 versioner af Mageia viser det sig at Guest Additions automatisk installeres når OS installeres som guest. Jeg har også lavet en guest af Red hat Linux 8 (den fra 2002) - dvs uden Guest Additions . Den bruges til Simula-programmer med CIM-compileren. Har stadig programfiler fra dengang.

26. juli 2020 kl. 00:02