Sine Zambach

Password og cybersecurity med Harry Potter

Gode pointer. Og hey - quizzer er jo lige noget for Rawenclaw'erne. Som jeg synes har en lidt arrogrant holdning til passwords

17. december 2021 kl. 10:12
Password og cybersecurity med Harry Potter

Det må man godt være :-) Og sikkert gode inspirationskilder som jeg ikke har læst. Men man kunne også finde nogle sjove ting i Hichhikeren - tror bare der er lidt for mange der har været der før mig. måske skal man finde post-2000-romaner for rigtigt at kunne læse cybersikkerhed ind i dem?

17. december 2021 kl. 10:09
Password og cybersecurity med Harry Potter

Tusind tak! Men Sirius prøver at komme ind med vold - og den går ikke. De tror det er Sirius der tager sedlen og kommer ind, men jeg mener bestemt at det er Ormehale...

17. december 2021 kl. 10:06
Else Haugsted - en hacker fra den kolde krig

Tak for anbefalingerne! Og ja - Colossus var jo eletronisk og lidt mere avanceret end den elektromekaniske Bombe (Enigma-bryderen), men af en eller anden grund er det konstant Enigma vi hører om. Måske fordi det var den første?

20. september 2021 kl. 13:45
Hidden Figures frem i lyset - men hvorfor er Johnson kodet så ydmyg?

Jeg var også lige ved at droppe indlægget efter at have læst den kilde - og filmen er jo for øvrigt fyldt med godt skuespil og fed musik. Jeg syntes (og synes) bare stadig der er et mismatch mellem hvordan hun beskriver tiden i andre kilder og hvordan hun bliver portrætteret. Specielt i forhold til den utroligt handlende chef, det at hun faktisk minglede socialt med sine mandlige (hvide) kollegaer, var ligeglad med toilet-seggregeringen og måtte insistere på at stå ved sin ret.

Fx her: Johnson: “We needed to be assertive as women in those days — assertive and aggressive — and the degree to which we had to be that way depended on where you were. I had to be,”https://indianexpress.com/article/explained/nasa-mathematician-katherine-johnson-passes-away-why-her-story-matters-6286384/

4. september 2020 kl. 14:29
Inklusion i jobannoncen afmystificeret

Interessant! Godt eksempel på at det hele er lidt mere komplekst end man lige tror - tak for det.

(Det virker også som om mobiltelefonernes størrelse har varieret mere over de sidste 15 år end hvad håndstørrelser kan forklare...)

13. juli 2020 kl. 12:08
Inklusion i jobannoncen afmystificeret

... så skal man bare linke til en timelang video :-).</p>
<p>

Ved du hvad - jeg er er heller ikke pjattet med lange videoer - slet ikke her i corona-tiden.

Jeg tænkte bare at jeg ville linke til den for dem der var særligt interesserede i emnet. Det kræver så mere end at være interesseret - sorry. Q and A-sessionen til slut (ca 15 min - igen - kunne godt være kortere) er måske den med mest nyt i forhold til det jeg skriver.

13. juli 2020 kl. 11:00
Inklusion i jobannoncen afmystificeret

Jeg er i og for sig enig i at ord ikke bør være så afgørende.

Problemet er at fx kvinder (ofte) ikke føler sig talt til når der bruges kliche-ord som ambition, strong, etc. Heller ikke selvom de er både ambitiøse, dygtige, skarpe og klar til at arbejde hårdt - og i virkeligheden er en man gerne vil have som virksomhed. Jeg kan godt grave en kilde frem - det er måske lidt uimodsagt.

Det de kunne se var at det i hvert fald ikke afskrækkede de bedste fra at søge, men i højere grad afskrækkede dem der ikke var særligt gode, men selv var overbeviste om at de var gode (iflg foredragsholderen).

Men det bunder helt klart i uligheder i kultur og opdragelse - det er jeg enig i. Fx skræmmende at etniske minoriteter føler sig ekskluderet af ord som excellent (selvom de er virkeligt dygtige).

Men indtil det lige bliver fikset, synes jeg man også må se på hvad man kan gøre nu og her.

13. juli 2020 kl. 10:53
DataScience@home med corona

Var det bare pingviner :-)

28. juni 2020 kl. 20:08
Techbøger del 2: Hvem er det egentlig, vi bliver overvåget af?

Helt enig! Det var ment ironisk, men man hører bare mange stemmer i debatten, der ikke overvejer at når alle pludselig skal overvåges, skal de også selv. Mine bedsteforældre flygtede selv fra en overvågningssamfund i 56 og det skaber ikke mentalt sunde mennesker! Uanset om de har noget at skjule eller ej.

20. februar 2020 kl. 08:28
Techbøger del 2: Hvem er det egentlig, vi bliver overvåget af?

Det var ´virkeligt ment ironisk. Jeg har garanteret en masse at skjule!

20. februar 2020 kl. 08:25
Techbøger del 2: Hvem er det egentlig, vi bliver overvåget af?

Tak for det gode råd. Godt der er 29 dage i denne måned!

20. februar 2020 kl. 08:23
Techbøger del 1: Forstå kunstig intelligens - på dansk

Enm anbefaling jeg fik andetsteds i dag: Finnerne har besluttet at alle skal forstå AI, så de har lavet dette kursus: https://course.elementsofai.com/Det er godt nok ikke en bog, men det ligner noget coursera-light-agtigt. Det ser jeg om jeg når inden bogblog del 2!

24. januar 2020 kl. 13:44
Techbøger del 1: Forstå kunstig intelligens - på dansk

Tak skal du have. Jeg skal også i gang med lidt tungere litteratur om AI, og havde egentlig tænkt mig at gå videre med nogle review-artikler. Men velskrevne bøger kan være at foretrække :-)

24. januar 2020 kl. 13:42
Historien kan give os en forklaring på techs skæve kønsfordeling

Girls Who Code skulle virkeligt blive oversat. Jeg er ret begejstret for den!

18. november 2019 kl. 23:00
Forudsigelse eller prognose?

Godt bud! Men hvordan kobler man en sandsynlighed på et bud? For der er jo forskel på om der er (forudsagt) 95% sandsynlighed for noget eller 75%, fx.

18. november 2019 kl. 22:50