Ole Michelsen

Dansk startup brugte anerkendt ukrainsk udviklingshus og fik russisk bagdør i koden

Jeg undres en smule over ræsonnementet: lad os lave et firma hvis primære produkt er software, men ikke ansætte nogen som ved noget om software.

Det svarer vel til at lave et VVS-firma, uden at ansætte blikkenslager?

4. november 2015 kl. 09:08
Planet Ohm2013.org the internet freedom fight is on!

Vi danskere er faktisk også repræsenteret i det trykte program for OHM2013. Min kæreste og jeg har lavet den regular expression crossword (regexcrossword.com), som vises på sidste side sammen med andre brain teasers :-)

Fedt arrangement ellers, super idé at få engageret nye generationer i nørdede sysler.

3. august 2013 kl. 22:25
3. parts JavaScript kan få dit site til at gå i sort

Jeg er generelt enig i dine betragtninger, men jeg føler der bør gøres opmærksom på en væsentlig forskel i de forskellige udbydere af 3. parts scripts.

Libraries såsom jQuery, Twitter Bootstrap, Knockout mv. hostes af et bredt udvalg af CDN'er: Google, Microsoft, cdnjs.com osv. De er versioneret, men loades for det meste ikke asynkront, da de er "byggeblokke", som siden ikke kan køre uden. Disse CDN'er har en ekstrem høj oppetid, for det meste bedre end den server man selv har (i hvert fald hos billige hostingsites). Samtidig følger der et kæmpe performance-boost ved at bruge en CDN, da scriptet allerede kan være cachet fordi det er referet på andre sites, og fordi de kan levere filerne fra den server nærmest dig.

De store syndere er firmaer som Facebook, UserReport og div. reklame-agancies, da de ikke er nødvendige for at loade siden, men som du siger sjældent loades asynkront. Samtidig er det min erfaring at de efterfølgende hiver store mængder data ned, som man måske ikke forventer. En Facebook like-knap kan fx resultere i omkring 200 kb ektra data skal downloades til scripts, styles og billeder. Desuden benytter de sjældent en lang (hvis overhovedet nogen) cache, da de som sagt ikke er versioneret, og gerne vil have folk altid har det nyeste script.

Så din pointe er ganske valid. Jeg synes bare at libraries og CDN'er, som ved hvad de laver, skal fremhæves/udpeges.

PS. Jeg har aldrig oplevet en konflikt i det globale namespace, da jeg prøver at udgå dem fuldstændig, og følge best practices omkring indkapsling i funktioner. Det er nemt at gøre med f.eks. jQuery plugins, og heller ikke umuligt at opnå med div. anden funktionalitet på siden, hvis man holder tungen lige i munden.

27. maj 2013 kl. 08:53
JS og regulære udtryk - do you feel lucky, punk?

@Peter: det var faktisk dén som inspirerede mig til spillet. Den er vidst fra MIT Mystery Hunt. Efter at have løst den, synes jeg det ville være rart med nogle lidt lettere for det "brede" publikum ;-)

3. april 2013 kl. 15:49
JS og regulære udtryk - do you feel lucky, punk?

Hvis man gerne vil øve sig lidt i regular expressions, har jeg lavet et lille (gratis) spil: Regex Crossword

Det går ud på at løse en kryds og tværs, hvor ens udgangspunkt er forskellige regular expressions.

3. april 2013 kl. 14:34
Få en temporær anonym email-adresse på 2 sekunder

Gmail har en super funktion, hvor du kan skrive +hvadsomhelst efter dit brugernavn, f.eks. minmail+version2@gmail.com.

Gmail ignorerer alt efter +, så du kan bruge minmail+facebook@gmail.com til din Facebook-konto og så fremdeles. Hvis der begynder at komme spam ind på en + adresse, så ved du præcis hvor den kommer fra og kan nemt blokere den.

Det virker også hvis du bruger Google Apps med dit eget domæne.

Man kan læse mere her http://ole.michelsen.dk/blog/gmail-plus-your-email-to-filter-maillists-and-catch-spam/ - det virker f.eks. også med punktummer.

4. november 2012 kl. 15:44