Michael Hein

Tysk tilsyn og hollandske ministre: Microsoft og Google er ulovligt i skolerne

Men hvad hvis de så var Amerikansk ejede som f.eks. DXC? Betyder ejerforholdet noget da ejeren kan blive udsat for "pres" fra Amerikanske myndigheder - eller er det alene hvor data er placeret / behandles?

19. juli 2021 kl. 09:40
Tysk tilsyn og hollandske ministre: Microsoft og Google er ulovligt i skolerne

De er ejet af en kapitalfond og selvom den er britisk hvilket p.t. er ok, så har kapitalfonde det med at sælge ud af deres investeringer lige pludseligt. Så fra den ene dag til den anden kan Contabo være ejet af Blackrock eller Vanguard, f.eks. via HG, hvilket gør dem ulovlige til det meste brug, i EU.

Hvis den logik skulle holde vand, så er ingen jo sikre - hvor mange tidligere opensource løsninger er ikke over tid blevet købt/skiftet ejere?

Er f.eks. KMD så ikke længere en option i Danmark da de er Japansk ejede - eller må regionerne på sjælland indstille sig på at EPIC der jo er Amerikansk ikke kan være deres leverandør mere?

19. juli 2021 kl. 08:13
Danmarks største sundheds-it-projekt udrulles nu: Gentofte og Herlev hospitaler først

Hvis man læser den forgående artikel om at projektet er blevet 172 millioner dyrere, så ender prisen i denne med at platformen koster 1,033 milliarder.. Nu er prisen i denne artikel så steget til 1,15 milliarder..

Skrider økonomien så hurtigt? for den forgående artikel er fra 10 november..

2. maj 2016 kl. 15:20
200.000 kan se, om du bruger Viagra: Fælles medicinkort er tikkende privacy-bombe

Er denne debat ikke lidt overdrevet?

FMK er endnu ikke rullet ud hos andre end læger, speciallæger, tandlæger og sygehuse. Apotekerne er ikke på endnu og det er der heller ikke noget sagsbehandlere der er.

Alle tilgange til dit medicinkort bliver logget, og enhver kan se på sundhed.dk hvem der evt. har kigget i dit kort hvornår.

Alle de parter der nu kan se dine data er også parter der har adgang til, eller kan rekvirere oplysninger i forvejen.

Man skal have tilgang til FMK via en sundhedsfaglig digital signatur, som giver dig dine rettigheder og også er baggrund for logning. Så enhver sosu/sagsbehandler ville aldrig bare som sådan kunne komme ind på FMK, og hvis de ikke har brug for at kende en patients aktuelle medicinering, så kommer det nok heller ikke derind - hvorfor skulle man give dem adgang, de har jo heller ikke adgang til at læse dine e-journaler eller andet i dag.

26. august 2013 kl. 22:30
IT-folk ud af IT-politik

Jeg tror du rammer sømmet ret godt med det indlæg.

IT er jo mange ting, og mange områder så det er jo svært lige at samle alt under en paraply uden den bliver ret u specifik i forhold til den måde mange af os herinde nok tænker IT.

Debatten om e-Valg drukner jo næsten i lav niveaus debat (på den gode måde) om metode og værktøjsvalg, og fra vores side tænkes der jo ikke på samfundsaspekter m.v. omkring en sådan løsning. Så hvad skulle vores fælles organisation byde ind med?

Prøv bare at se på debatter herinde om metoder, open source, for ikke at tale om sikkerhed hvor resten af Danmark måske slet ikke ser, kender eller interesserer sig for dette på det niveau - de ønsker en løsning der gør det let for slutbrugeren, nemt for dem der driver det, giver en besparelse for dem der betaler det - og bliver man nogen siden enige om hvad der så er den bedste løsning i en bred forsamling?

18. august 2013 kl. 12:50
NSAs botnet ?

Så giver de fund bl.a. Kaspersky folkene lavede omkring FLAME nettet, og de andre lignende net, jo bedre mening..

http://en.wikipedia.org/wiki/Flame_(malware)

8. juli 2013 kl. 07:42
Microsoft lover frit browservalg i Windows efter kritik

Hvorfor må Apple så stadig pakke deres systemer med browsere osv? burde der ikke være ens regler for alle på det område?

13. september 2012 kl. 19:47
Mit netbank-design!

Hos mig kan jeg tilmelde mit mobilnummer i netbanken, og rette min underskriftskode som jeg har lyst til - den er uafhængig af den kode jeg bruger som nem-id adgangkode. Jeg har en af de mange SDC netbanker, men mener at kunne huske jeg kunne noget tilsvarende da jeg havde Danske Bank.

23. august 2012 kl. 15:56
Mit netbank-design!

De fleste netbanker i dag har jo allerede en række sikkerhedsprocedurer på plads, der håndtere de fleste af de nævnte problematikker.

  1. Login via nem-id, ikke perfekt men som tidligere sagt udelukker det en række muligheder for misbrug.

  2. Hvis du laver en transaktion der dømmes "mistænkelig", får du en sms med en kode du skal taste for at gennemføre transaktionen. Det er store transaktioner, mange små, overførsler til udlandet m.v.

  3. De enkelte transaktioner skal allerede i dag underskrives med en kode som BØR for alle brugere være forskellig fra deres login (den er selvvalgt).

Det betyder jo i praksis at du for at overføre 10.000 kroner til rusland skal kende / bryde nem-id, have adgang til mobiltelefonen og kende brugerens personlige underskrifts kode.

Hvis nogen gør det, kan du stadig anke - og banken er ansvarlig for dit tab, medmindre du er erhvervsdrivende.

22. august 2012 kl. 20:57
Syddanske hospitaler indrømmer: De ansatte deler passwords

Ja nemlig, og det ville man kunne implementere og teste uden at det kræver en investering i et helt nyt miljø, med de udfordringer der nu kan opstå af den vej - og uden at skulle investere i ny hardware.

Og viser det sig så at det i virkeligheden er Cosmic der er problemet, så ville hardware løsningen jo alligevel ikke ændre på andet end windows opstarts tiden. Og man kan ny at behandle det problem uden at man allerede har brugt sine penge på en stak tynde klienter og terminalservere.

6. august 2012 kl. 23:38
Syddanske hospitaler indrømmer: De ansatte deler passwords

Lige netop - men det kunne jo også lynhurtigt implementeres på det eksisterende hardware, uden at gå i gang med et stort projekt. Er der problemer med at logge ind i windows med et afdelings brugernavn og bare lade den stå - hvis cosmic ellers bliver lukket efter brugeren forlader maskinen? Eller har alle brugere på afdelinen personlige skriveborde som de har brug for til det brug?

6. august 2012 kl. 22:58
Syddanske hospitaler indrømmer: De ansatte deler passwords

Men så lyder det da også til at problemet i langt højere grad er hastigheden i cosmic, end den egentlige tid et login tager. Det ændrer man vel ikke på ved at virtualisere desktoppen og bruge tynde klienter.

6. august 2012 kl. 21:27
Syddanske hospitaler indrømmer: De ansatte deler passwords

Hvorfor ikke bare bruge generiske afdelings logins på pc'erne - og så bruge brugernavn m.v. i applikationerne? Virker da fjollet at vente på at en maskine starter op, og hvis man står med en startet applikation og bare skal identificere sig, kan de da umuligt tage så lang tid som beskrevet..

Jeg mener det er da ikke svært at lave et skrivebord i "cafe" mode, og lade alle applikationer være åbne og så kun logge ind i det system man skal bruge. Man kunne vel endda sagtens lave en lille "login token" løsning der gav en bruger adgang til alle systemer uden at skulle taste forfra - indtil man trykker logud knappen i en applikation som så fjerner ens token.

Det virker i min optik at skyde helt over mål at starte med et kæmpe virtuelt setup, med tynde klienter og de potentielle problemer der så kan opstå, istedet for at starte med at kigge på de enkelte elemeter i tidsforbruget og så optimere derfra - medmindre jeg misforstår hvad de mener med opstartstid på 2 min..

6. august 2012 kl. 19:35
S vil sende danskere på kursus i at vedhæfte filer til e-mails

FOF har da i årevis kørt billige kurser i IT, og der har da også været puljer med tilskud til PC-Kørekort som indeholdt de fundamentale ting.

Mange biblioteker kører også mini kurser, og underviser dem som henvender sig gratis, så er det ikke mere et spørgsmål om at informere bedre om de eksiterende tilbud, end at opfinde det varme vand igen igen.

Jeg ved desuden fra mit job, at det faktisk er utroligt udbredt blandt pensionister at få computer og tage på kurser - og det rent faktisk er en meget høj %-del af ældre der anvender netbanker, email konsultationer hos læger m.v. så er der reelt et behov blandt folk der også er intereserede i at lære at bruge it?

28. juli 2010 kl. 14:27
Logica skal levere børne-journaler til Københavns Kommune

Jo, langt de fleste af landets kommuner anvender et andet system og har ikke følt sig nødsaget til at opfinde den dybe tallerken igen igen..

Klip fra www.novax.dk, som laver et af systemerne på markedet:

64 af landets 98 kommuner bruger i dag NOVAX Sund

10. maj 2010 kl. 22:38
S efter ministersamråd: Regeringen snød yderområder for IT-milliarder

Men jvf. deres udrulningsplan er hele jylland og fyn dækket nu, så mon ikke de har rullet noget mere ud siden du tjekkede sidst?

10. maj 2010 kl. 08:52
S efter ministersamråd: Regeringen snød yderområder for IT-milliarder

Nej, Skyline dækker jo netop yderområderne.. De er så vidt jeg ved ikke færdige med at rulle ud endnu, men i Jylland dækker de stort set overalt, og det var jo en klausul i kontrakten med staten at de skulle dække alle.

Det kan være din definition af bredbånd er en anden end min, men der burde snart ikke være mange steder hvor man ikke som minimum kan få en 2 mbit.

9. maj 2010 kl. 08:53
S efter ministersamråd: Regeringen snød yderområder for IT-milliarder

Var det ikke netop for at få bredbånd ud til yderområderne på en hensigtsmæssig måde, at Wimax licensen blev solgt med en klausul om at man netop skulle dække hele danmark med det? Så mon ikke efterhånden alle i Danmark kan få en eller anden form for rimeligt internet..

8. maj 2010 kl. 15:47
Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux?

Forhold du dig nu hellere til debattens emne, istedet for at have så travlt med hvad du mener jeg bør bruge eller ej. Intet er da mindre konstruktivt end folk der ikke vil andet en trække sine meninger ned over andre istedet for at debattere.

12. april 2010 kl. 18:39
Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux?

Forfatteren til artiklen slutter helt konkret af med at spørge:

"Hvor synes du der skal sættes ind overfor de personer, der med fordel kan kyle Windows XP ud og installere Linux i stedet?"

Til det nævner jeg 3 punkter der kør jeg ikke kan kyle min windows ud. Hvis du læser det som brok - så misforstår du min pointe. Debatten her burde ud fra oplægget handle om hvordan man får flere folk til at bruge Linux - men alle der skriver noget de savner, synes er svært/dårligt eller kommer med forslag er så blevet haglet ned. Men det er jo altså det artiklen og debatten handler om hvordan man får flere over på linux - og ikke det evindelige windows bashing, og halve påstande om hvad windows kan, ikke kan eller kommer til.

Link lige til et indlæg i denne debat hvor du bidrager med noget til emnet!

12. april 2010 kl. 17:50