Thomas Pedersen

»Nok er er nok«: Konservative i Region Sjælland vil skrotte Sundhedsplatformen

Selv om politikerne ønsker Systematic Columna CIS, så kan de bare ikke være 100% sikre på at de får det.

Nej heldigvis, fristet jeg til at sige. Jeg synes ikke det klæder debatten, at politikere og andet godtfolk fremhæver ét kommercielt produkt frem for et andet, og det skaber en usund markedskonkurrence, at man så åbenlyst erklærer sin kærlighed til Systematic Columna CIS "bare fordi", at Epic ikke lever op til forventningerne.

Hvis politikerne og fagfolk ønsker at bryde med Epic, så må man strategisk og udbudsteknisk finde frem til, hvordan man nedbringer Epics konkurrencemæssige fordele, så alle er ligestillet (og så krydse fingre for, at sin foretrukne leverandør rammer plet med sit tilbud). Andet vil være unfair business.

17. maj kl. 10:49
»Nok er er nok«: Konservative i Region Sjælland vil skrotte Sundhedsplatformen

Kontrakten skal vel køres til ende for at undgå juridiske slagsmål og evt. søgsmål. Men efterfølgende står det vel Region H og Region Sjælland vel frit for, at strikke et udbud sammen, som sikrer hospitalerne den forretningsværdi, der efterspørges.

Når dette er sagt, så synes jeg det er en farlig vej at bevæge sig ud af, altså at åbenlyst i medierne fremhæve og favorisere en it-leverandørs platform frem for en anden.

17. maj kl. 09:16
Digital Post snubler på målstregen: Forsinket til 2022

Beslutningen virker fornuftig. Smittebølgen brager derud af og indkaldelser til vaccination sker via Digital Post. Så er det måske ikke det rette tidspunkt at lukke for posten i 3-4 dage.

25. november 2021 kl. 08:35
AI-algoritme får medhold i australsk patentsag

Mon ikke "det problem" blot det kan løses ved, at algoritmen, for at være opfinder, skal have tilknyttet en juridisk entitet fra en fysisk person, som igen er tilknyttet en juridisk person, dvs. en virksomhed?

3. august 2021 kl. 11:21
Undersøgelse: Devops sparker release-hastigheden i vejret

Det er vel stregt taget ikke det en sikkerhedstest skal kunne?

For hvordan skulle en sikkerhedstest, som er beregnet til at fange sårbarheder, kunne fange, at der er noget galt i forretningslogikken?

6. maj 2021 kl. 10:59
Konservative afliver idé om IT-ministerium: »Vi kan jo ikke have ministerier for alt«

Jeg har endnu ikke set et tungt argument for, at oprette et it-ministerium, når nu størstedelen af de ting der oplistes, allerede varetages af Digitaliserinsstyrelsen og de fællesoffentlige parter.

12. marts 2021 kl. 11:05
Digitaliseringsstyrelsen udskyder ny Digital Post med fire måneder

Det er da også ubekvemt. Nu har de fleste offentlige instancer endeligt fået tilpasset deres omstillinganlæg som en blind labyrint, og man har sikret sig brevposten ikke længere fungerer. Nu er der så nogen der vil ødelægge denne effektive envejs-kommunikationsform og skabe et hul igennem på port 995.

Nej, den envejs-kommunikationsform bliver ved med at gøre sig gældende.

29. januar 2021 kl. 13:39
Digitaliseringsstyrelsen udskyder ny Digital Post med fire måneder

Nej de skulle ikke.

Der står intet i loven om, at ALLE offentlige myndigheder skal være kontaktbare via Digital Post.

Der står alene, at myndigheder KAN bruge Digital Post men, at vi borgere SKAL modtage posten digitalt.

29. januar 2021 kl. 08:07
Ambitiøs finanslov – umuligt it-projekt?

Hej

Jeg kan ikke rigtigt gennemskue, om du med dit oplæg "bare" er utilfreds med ambitionsniveauet på 775.000 elbiler i 2030 eller, om du mener at forretningsreglerne for den nye beregning ikke er #DigitaliseringsklarLovgivning som vil sende den danske bilbranche ud i et kafkansk cirkus?

10. december 2020 kl. 09:26
Efter digitalt kørekort: Sundhedskortet kommer i ny app til 10 millioner kroner

Gav vide om borgerne, der bruger disse ville blive mistænkelige nå app's kræver positionsdata, lov til at benytte mikrofon/kamera eller beder om lov til at se ens kontakter?

Kender du til offentlige apps, som gør det?

4. december 2020 kl. 08:39
Over en halv million hentede kørekort-app det første døgn

Hvorfor er det tosset?

Passet bruges for, at opnå autentifikation af kørekortindehaverens identitet og billede.

Det offentlige har (heldigvis) ikke et billederegister over danske kørekortindehavere, så for at få et validt billede i det digitale kørekort, skal det komme fra et autoriseret sted (chip i passet).

Jeg tror ikke på, at der findes et nemmere og billigere alternativ, men kom gerne med et bud :-)

2. december 2020 kl. 11:36
Det svageste led i projekter

Påstand: Der er lige så mange private it-projekter, der fejler, som der er offentlige it-projekter, som går skævt og lukkes ned. Forskellen er bare, at de offentlige projekter har større bevågenhed fordi, at det er skattekroner der bruges.

Som ansat i en stor kommunal virksomhed oplever jeg meget ofte, at forretningen er villig til, at modernisere og digitalisere, Men det skal ske på forretningens præmisser og ikke pga. af tekniske finurligheder. Jeg oplever stort set altid, at holdningen er, at et system skal understøtte og modernisere arbejdsgange, men ikke diktere kursen for, hvordan man skal gøre sit arbejde. Dette gælder iøvrigt både når vi snakker implementering af standardsystemer og udvikling af løsninger.

4. april 2013 kl. 11:29