Marc Barnholdt

Komma eller punktum er bare første forhindring når du skal indlæse tal fra tekst

Hvad med konceptet om at én million kan skrives som 1e6, hvor det er et ti-tals system, men hvis man skriver 010 (i nogle sprog) så er det 8 fordi det er en oktal og 0x10 er 16 fordi det pludselig er 16 tals systemet.

og når man så får et regnestykke som (0x10/010)*1e6 som retteligt bør være to millioner, så bliver det rigtig svært at læse/parse.

4. april 2017 kl. 16:23
Kære webudvikler: Vær med til at sænke overvågningen

um.dk er en ting, men en daglig dags ting, som mange besøger er da mere skræmmendehttp://www.cdnplanet.com/tools/cdnfinder/#site:http://eb.dk

25. februar 2017 kl. 09:13
3 fikser https-svipser på login-side i kølvandet på sag om datalæk

Det er uskik at bruge //: Hvis det tilbydes via HTTPS, så brug HTTPS. Hvis ikke, så overvej om det er en partner man stoler på.

17. februar 2017 kl. 05:50
Webservice fail...

Umiddelbart er tommer defineret ud fra SI og er præcist 25,4 mm per tomme. Dette gør så at fod, yard, mil og US Gallon også er SI omregnelige. (12 tommer på en tod, 3 fod på en yard, 1760 yards på en mil og 231 kubik tommer på en gallon). Af alle systemer ville jeg da forvente at CAD ville have styr på omregning, så jeg er ganske enig i at det er noget skræmmende...

28. september 2016 kl. 11:39
TeamViewer nægter sikkerhedsbrud efter bruger mister 20.000 på PayPal-fjernstyring

Du kan også bare bruge:minmail@gmail.comer det samme som:minmail+ebay@gmail.comminmail+spam@gmail.com

Det virker også med google apps: minmail@mitdomæne.com er samme som: minmail+spam@mitdomæne.com

10. juni 2016 kl. 11:13
It-ledelse er ledelse

Jeg synes dit indlæg er helt rigtig i den ånd at ledelse kompetencer oftest glemmes. Men jeg synes bestemt også du glemmer de andre roller de fleste it ledere har - nemlig projekt leder og arkitekt. Disse to fylder forholdvis meget i den dagligdag de fleste it chefer har og adskiller sig væsentligt fra dine eksempler med hr og økonomi.

20. januar 2016 kl. 02:13
Hypercomputere og beregning af det uberegnelige

Hej Aage

Umiddelbart vil jeg henvise dig til http://en.wikipedia.org/wiki/Continuum_hypothesis - det er sådan, at med de regler matematik følger (aksiomer) kaldet ZFC, så kan den ikke bevises. Hele diskussionen følger jo af, at man i grunden kan vælge et hvilket som helst sæt aksiomer som udgangspunkt og så vil der være sande sætninger der ikke kan bevises. Inden for det sæt aksiomer vi i dag arbejder med inden for matematik, er der så eksemplet med overfornævnte hypotese, som ikke kan bevises. Og som nævnt tidligere - vi ved ikke om den er sand, blot at den ikke kan bevises. For viste vi den var sand, var den også bevist.

Vælges der et andet sæt aksiomer, vil der være andre hypoteser der ikke kan bevises og der vil ligeledes være andre hypoteser som også er sande og ikke kan bevises.

19. februar 2015 kl. 11:01
Hypercomputere og beregning af det uberegnelige

Hej Aage

Der findes sætninger, som er ubeviselige. Et eksempel er continium hypotesen. Men da vi ikke kan bevise den, kan vi aldrig vide om den er sand. Så der kan ikke konstrueres et eksempel, for ved vi den er sand, er den jo også bevist.

19. februar 2015 kl. 07:44
Weird Al til Danmark: Min top 3

Helt enig i, at det er et must at se ham. Jeg husker dog også hans "fat" som en af de bedre :-)

22. januar 2015 kl. 13:38
Hvorfor skal der være højhastighedsinternet og 4g mobildækning i udkantsdanmark?

Er det ikke bare en retfærdiggørelse, af at det ikke, på lige fod med veje, er en statslig infrastruktur, og derfor styres udelukkende af markedskræfter, som ikke ser potentiale i udkanten? Jeg er nu ikke helt uenig med Anders, det ville være smartere at investere, der hvor der bor flest. Man indsætter heller ikke busser, hvis der ikke er mennesker nok. Det rammer den enkelte, men er bedre økonomi for den samlede brugerskare.

Én ting er dog ikke med i analysen - digitalisering og de muligheder det vil give.

@johnny har du eventuelt kilder på dine påstande?

17. december 2014 kl. 07:57
Den nye bacheloruddannelse

Det er fedt at se, at maskinarkitektur har fået bedre vilkår. Jeg tror der dumpede 43 % på min årgang, da det bare er et svært fag

16. december 2014 kl. 06:47
Betalingsappen Swipp køber konkurrent

Kiggede lige på dit link til tilmelding. Det kan ikke bruges uden for åbningstid. Så der tabte de mig...

26. november 2014 kl. 05:42
Moving to the Cloud ?

Det er rigtigt at lønudbetalinger kører nemt, men lønberegning er lidt mere tricky.. I forhold til økonomi er jeg helt enig, men mon ikke forfatteren mener erp systemer, som også stadig halter bagefter. Ja, AX kan køre på azure, men det gør det ikke til SaaS :-)

17. november 2014 kl. 07:50
HTML5-standarden er færdigudviklet - nu kommer HTML5.1

Fra artiklen:HTML5 lancerede blandt andet et universelt videoformat til hjemmesiderne med tagget og gjorde det muligt at rendere bitmap-billeder og shapes direkte i browseren med -tagget.

Vi har aldrig fået et format til video, vi har bare fået et tag. Vi fik derimod en format krig fordi browserne ikke kunne blive enige om et format...

29. oktober 2014 kl. 21:23
Reverse Engineering af en programmørvittighed
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
Reverse Engineering af en programmørvittighed

Kan ni kvinder lave en baby på én måned? - nej

Kan ni programmører lave en implementation på én måned? - ja, hvis koden kan paralleliseres.

Er det ikke ca. Samme argument?

22. august 2014 kl. 16:19
Microsoft lancerer dræberknap til smartphones før tid

Den oprindelige historie forklarer det bedre. Telefonen er død efter brug af kill switch

20. juni 2014 kl. 17:43
NemID overholder ikke den centrale mail-RFC

Smtp er erstattet af 5321

30. maj 2014 kl. 09:37
'Strikse' PCI-krav reddede ikke datasikkerhed hos Nets

Jeg er enig omkring epay, det giver virkelig dårlig følelse af sikkerhed og jeg fravælger aktivt sider, som bruger dem

13. maj 2014 kl. 09:46
DTU-studerende finder det billigste mobilabonnement med Hadoop og Amazons sky

jeg er faktisk tilbøjelig til at give dig ret. 30 mobilselskaber (lad os tage alle de små med) 20 abonnementer hos hver (privat + erhverv?)

Find abonnementer, som indeholder mobiltelefon X og er privat/erhverv = 600 opslag i linær liste, samt to bool betingelser. For hvert abonnement, beregn pris med tre variable (sms, data, taletid) = 3multiplikations operationer + tre sum operationer (hver variablepris og sum + abonnement) Hold løbende øje med minimum = maks 600 boolske opslag

Jeg kan egentlig heller ikke se hvorfor det er så svært?

12. maj 2014 kl. 18:14