Bryan Lindenskjold

Fejl i IBM-system giver kanylemangel på sjællandske hospitaler

Nu skal man også huske, at IBM blot har leveret en løsning, specificeret AF Regionen! Dem som har prøvet (og opgivet) de tåbelige regler for et udbud, ved at det er den som nikker til alle krav og er billigst som vinder. Det er gerne IBM, CSC, KMD eller lignede, da de har afdelinger kun til at fabrikerer svar til de krav udbyder stiller.

Det er efterhånden udviklet sig til, at jo flere fantasifulde krav man kan indbygge, jo bedre et system får man - hvis det virker. Ingen af de statslige indkøbsløsninger virker som specificeret i udbud, faktum!

Spørg en hvilken som helst privat virksomhed, vil de have krav eller forretningsforståelse med i handlen, de vælger altid det kloge og får succes.

28. januar 2014 kl. 12:29
Digitaliseringsstyrelsen: Danmark er verdens førende på digitalisering

Er målet at blive digitaliseret uden at tage hensyn til brugervenlighed? Hver gang man taler med en alm bruger, så benytter de sjældent deres e-boks... hvorfor? De glemmer dem imellem de andre 3-6 mails systemer de benytter. At man ikke tænker en adviseringsproces ind i designet fatter jeg ikke, men igen, brugervenlighed i offentlige systemer ER en by i Rusland!

2. december 2013 kl. 11:00
Nyt it-system skaber kaos: Region Sjælland kan ikke betale regningerne

Hvornår lærer det offentlige, at dem der gider byde på udbud absolut ikke er de bedste til at løse opgaverne. At det er svært at modtage dokumenter som har været standard for staten siden 2005 slår en, men igen når man vælger et system lavet til det amerikanske marked, så minder det om IC4, hvor man køber el tog og kræver dem leveret som diesel tog.... endnu en bommert....

6. september 2013 kl. 12:42
Kæmper for at redde lukningstruet it-system til 106 millioner

Kristian - fordi det man byder på aldrig er ens med det man levere. Tidsplaner er så lange på de projekter, at udviklingen indhenter dem og der er så mange change request's at det bliver et kludetæppe. Derfor ser du aldrig fastpris, det vil slå enhver virksomhed ihjel.

9. juli 2013 kl. 11:27
Kæmper for at redde lukningstruet it-system til 106 millioner

En udtalelse fra en statslig IT direktør, der gør man stopper op.

"Og så kunne vi måske have brugt mere standardteknologi" sikker en aha oplevelse hun må have haft, det er jo netop det alle snakker om, ikke bare i dag men for mange år siden. Standarder som OIOUBL er jo en del af statens krav om standard teknologier, dem har de haft fra før 2005, hvor OIOXML kom på banen.

Svaret ligger nok i at man aldrig fra en statslig virksomheds side vil "nøjes" med standarder, for det man vil have, skal altid kunne det hele. Det er klart en ommer på mange planer indenfor det statslige apparat, hvad man vælger og hvem man vælger. Et udbud er jo altid kun teknologier fra dem der gider deltage, ikke nødvendigvis fra de bedste der kunne deltage.

Forsat god sommer!

9. juli 2013 kl. 11:25
Har du succes med din digitalisering?

I en nylig gennemført undersøgelse om den digitale parathed, svarede mange virksomheder, at de ikke følte sig sikre på, hvordan de skulle gå til opgaven. I et klassisk seminar holder en virksomhed typisk et indlæg om alle deres gevinster, men sjældent om hvordan man knytter det hele sammen i en helhed.
Derfor afvikler Medius, Sproom og e-marketsquare et fælles seminar, det første den 29. maj, hvor alt fra udgående til indkommende elektroniske dokumenter bliver gennemgået. Det er et gratis seminar som foregår i Vallensbæk og Århus, du kan se mere på dette link: Http://www.e-marketsquare.com/page/digitalisering

27. september 2016 kl. 17:20
Begår danske virksomheder fejl ved at vælge indkøb via deres ERP

En undersøgelse fra primo 2013 viser, at danske virksomheder forventer en mindre vækst i implementeringen af indkøb via deres ERP system. Et spørgsmål i undersøgelsen gik også på:

Om man ville at opgaven med at vedligeholde omkostningsvare data lægges over på leverandøren?

Det betyder at man skal have en løsning som tilbyder alle ens leverandører, og ikke kun de store, en mulighed for at sende nye opdaterede kataloger til din løsning. De ansatte skal altid kunne stole på at prisen og beskrivelsen på de vare som er i markedspladsen er aktuelle. De mindre leverandører som I ønsker at støtte skal kunne levere et katalog på en nem og enkel måde, som via et regneark, således man ikke modarbejder sine gode stabile leverandører. Den tid der frigives til indkøbsafdelingen ved dette arbejde kan nu bruges på at lave analyser, se på bedre aftaler og priser samt ikke mindst at udvikle afdelingen.

Det sker ikke med en ERP løsning, der skal indkøber selv vedligeholde data, sikre priser er korrekte således ordre og faktura automatisk kan udlignes. Tiden er til at se intelligent på automatisk leverandørdata opdateringer, simple bestillingsprocedure og ikke mindst muligheden for at spare tid på opgaver som ikke gavner virksomheden vækst!

27. september 2016 kl. 15:01