Peter Olesen

Windows 10 bliver den sidste Windows-version - sådan da

11 er jo højere end 10...

8. maj 2015 kl. 15:31
Tid til danske datacentre

Hej Brian Jeg er ikke lige din kernevælger, men jeg vil godt lyfte hatten for at du rent faktisk går i dialog på denne side, hvor der er mange der har forstand på IT, og dermed også let kan blive en øretævernes holdeplads, hvis man som ikke fagperson skriver noget forkert. Det skal du ikke tage alt for ilde op, men som du netop gør forsætte dialogen. Og jo længere du begår dig her jo mere viden vil du også få om emnerne. Min største anke omkring Chrisitansborgs tilgang til IT er at I beslutter ting ud fra nogle ønsker, men ikke ud fra en viden om hvad der kan lade sig gøre og er fornuftigt. Derfor vil jeg råde dig og dine kollegaer til at skrive og lytte her, og tage den uundgåelige øretæve der kommer af og til. Indtil videre god stil!

6. februar 2015 kl. 16:24
Iphone-app krypterer NemID-kort og finder den rigtige nøgle med tekstgenkendelse

Er det ikke mod brugsvilkårene for NemID? I øvrigt vil jeg mene at folk burde tænke sig over en ekstra gang inden de lægger noget så vigtigt i en app...

29. oktober 2014 kl. 08:34
Inden afgørelsen: Ni ting, der er vigtige for at forstå hackersagen

Om Gotfried er skyldig eller ej vil jeg ikke tage stilling til, da jeg ikke ved hvad han har gjort eller ej. Derimod står det lysende klart at først CSC og dernæst politi og anklagemyndighed har gjort sig skyldige i grov pligtforsømmelse og dermed burde stå overfor sanktioner, der i sidste ende også burde ende i frihedsberøvelse for i hvert fald CSCs ansvarlige leder og virksomheden som helhed.

6. oktober 2014 kl. 08:35
München går tilbage til Microsoft efter fejlslagent forsøg med Linux

Hvorfor bruger de ikke bare Kolab eller OpenExchange så er det halløj ude af verden. De kunne også bruge Zimbra. Der er masser af løsninger som tilbyder det (næsten) samme som Exchange.

19. august 2014 kl. 10:59
Justitsministeriet stopper internetlogning af danskerne

Bliver de gamle logs så slettet? For hvis det ikke stoppes pga. dets ulovlighed, så forholder de sig jo heller ikke til de allerede indsamlede data? Jeg håber der er nogen der kan stille de rigtige personer det spørgsmål!

2. juni 2014 kl. 13:35
Apple køber Beats – vil fortsætte med Android- og Windows-apps

Forstår ikke Beats, de laver de absolut dårligste hovedtelefoner til prisen. De kan ikke spille andet end BUM BUM BUM... Men der er jo desværre også en del der forbinder det med god lyd. Deres streaming app har heller ikke fået andet end halvlunkne anmeldelser på diverse tech sites, så jeg står tilbage som et meget stort spørgsmålstegn.

30. maj 2014 kl. 09:40
Hvorfor møder Jeppe ?

Flere politikere burde tale med uafhængige folk, der har forstand på sagerne. Rigtigt godt gået PHK!

27. december 2013 kl. 11:27
Derfor kunne analyse-systemet ikke forhindre Carlsberg i at løbe tør for julebryg

Man ville med en smule snusfornuft og viden om forcasting godt kunne kommet tættere på. Det er typisk når man har så store systemer som SAP, at mantraet bliver "det siger systemet". Om jeg kan få Carlsberg eller ej, rager mig en høstblomst, da det ikke har noget smagsmæssigt at byde på. Det er lykkedes dem at hive smagen ud på alt deres øl. Sådan er det når virksomheder bliver drevet ud fra CBS/Harvard principper.

21. december 2013 kl. 10:29
Gadget-kalenderen #15: For 108.000 kroner Mac-monster

Nej at bygge en maskine selv der er ligeså god eller bedre. Hvis man køber sådan en dyr maskine i en sådan æsker, hvor man ikke kan lave det store om, er man ikke helt rask... Storage, GFX update, etc... Alt sammen ikke muligt.

20. december 2013 kl. 10:34
Gadget-kalenderen #15: For 108.000 kroner Mac-monster

I kunne I det mindste have regnet ud, hvad det ville koste selv at bygge en...

20. december 2013 kl. 09:13
Trine Bramsen overvejer forbud mod at bruge TOR

Synes godt nok hun skulle kravle ned i sin hule igen og bliver der. Hvordan kan man være så blottet for demokratisk forståelse som politiker, og hvordan kan hun ikke se at det er en indskrænkning af de individuelle rettigheder. SKRÅPLAN!

14. november 2013 kl. 09:20
Må du bruge LinkedIn’s InMails til markedsføring?

Fint indlæg omkring reglerne. Facebook er så også begyndt med at sende reklamer i notifikationer uden man har bedt om det. Og yderligere er der problemet omkring invitation til håbløse applikationer og spil. Det må da også tælle for SPAM?

8. juli 2013 kl. 09:31
Dansk undersøgelse: OK, at PET snager i private onlinedata

Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety. ---Ben Franklin

24. juni 2013 kl. 10:11
Surface RT kommer til Danmark 14. februar: 3.999 kroner for 32 GB

Der er ikke 3G i Surface, hvilket må siges at være det eneste minus ift. andre tablets. Men de priser som fx Apple tager for data forbindelse er det nok godt nok...

23. januar 2013 kl. 08:55
Dansk usability-guru giver Windows 8 drøje hug

Hvis de bare giver muligheden for at slå Modern UI fra og få start menuen tilbage... Modern UI fungere nogenlunde, men de applikationer der kører under det er stærkt feature begrænset, hvilket egentlig er det største problem for den nye brugerflade. Dog er det at man kan starte apps på to måder lidt irriterende (som nævnt)... Udover dette er Windows 8 ganske fremragende, alt andet er blevet gjort bedre.

20. november 2012 kl. 12:34
Pas på udsendelse af orienteringsmails

Jeg er helt enig i betragtningen omkring statusmails og opdateringsmails. De er enormt irriterende og forstyrrende. Dog er disse mails også et problem på arbejdspladsen. Tidsrøvere og ofte ren informationsforurening.

17. oktober 2012 kl. 11:57
Forbud mod forbrugeres indkøb af piratkopier?

Kan kun tilslutte mig PHK. At forbyde folk at købe kopivare, sætte en unfair byrde over på forbrugerne i og med det forventes at forbrugeren kan skelne. Og da mærkevarer ikke i sig selv repræsentere en værdi i forhold til produktfunktionen, kan det være svært at se forskel. Synes i det hele taget ikke at folk skal præmieres for at kopiere sig selv uden at tilbyde noget som er specielt. Firmaer burde adskille sig på ting som kvalitet og funktion i stedet for halløj.

14. september 2012 kl. 14:16
Hackergruppe: 3F lukkede selv dagpenge-server for at høste sympati

Konceptet er at fjolset fra Vejlegården opsiger overenskomsten med 3F for at lave løndumpning. Det var ikke medarbejderne der ville. De tør bare ikke gøre modstand eller protestere. Det er netop i sådanne situationer at fagforeninger har sin berettigelse. Se evt. http://www.cevea.dk/debatindlaeg/hovedloest-angreb-paa-den-danske-model, hvor det forklares på udmærket vis hvorfor det er komplet uansvarligt for en arbejdstagere at sympatisere med fjolset fra Vejlegården.

7. september 2012 kl. 11:23
Hackergruppe: 3F lukkede selv dagpenge-server for at høste sympati

Forstår ikke hvad folk der hævder at være fra Anonymous vil med Vejlegården? Synes det er noget uden for de områder de normalt beskæftiger sig med. At man kan støtte Vejlegården, kan kun være ud fra en misforståelse af hvad frit valg betyder og hvad der kan ligge til grund for et sådan. Når frit valg for arbejdsgiver betyder tvang overfor medarbejder, er frit valg begrebet brugt meget løst... Men undrer mig generelt over at hackere blander sig i dette... Jeg vil ikke tildele Version2s kilde meget troværdighed, men hvis der er bare lidt sandhed i anklagerne om at 3F nølede med dagpengene for at få sympati, er det ikke ligefrem en smuk ting...

7. september 2012 kl. 09:45