Ivo Santos

Velkommen til det nye Version2

Teksten må meget gerne være mere sort, og måske en smule større. Jeg har altid syntes at grå tekst på hvid baggrund er en dårlig konbination. Grå tekst på sort baggrund kan godt læses uden problemer.

21. marts kl. 23:34
GDPR og Europas "tredje vej" (del 1 af 2)

Fastholdelse af kunder

I den fysiske verden, i vores lille andedam er det sjælden at man støder ind i en fysisk svindel butik. På internettet derimod, er der en meget stor chance for at støder ind i en svindel butik, derfor kan det, for det meste, betale sig at man holder sig til den samme butik.

18. marts kl. 12:27
Analytics-forbud truer: »Det vil have store konsekvenser for danske virksomheder«

Statistik kan sikket være en god ting, men nogen gange kan det betale sig at spørge brugerene hvad de syntes kunne forbedres.

Jeg tør ikke tænke på hvor mange sider jeg har droppet fordi de er så håbløse, at selv ordet 'ubrugelig' eller 'håbløs' ikke engang er nok til at dække oplevelsen, og i sådan et tilfælde er det ikke engang sikkert at analyse værktøjer kan bruges til noget som helst.

Om det er mig som er gammeldags, det aner jeg ikke, men de jeg benyttede for 10 til 15 år siden var mindst 1000 procent mere brugebare i forhold til nutidens websider, så hvis en virksomhed vil forøge deres indtjening kan det være at det er der problemet ligger.

2. marts kl. 10:53
Justitsministeriet fjerner ulovlige Google Analytics fra sin hjemmeside

DNT: (Do Not Track) Vi har jo DNT, så hvorfor ikke tvinge hjemmeside ejerne til at acceptere DNT instillingen!!..

1. marts kl. 11:04
Horesta kritiserer ‘halv sessionslogning’: »Hvorfor skal vores medlemmer hente de oplysninger?«

Endnu en grund til at man lader være med at erstatter sin telefon og meget andet med et fysisk kraks kort eller lign.

Vi er ganske vist godt på vej til kinesiske tilstande, men er der ikke helt endnu, men vi er dog nået op på stasi niveau af overvågning.

1. marts kl. 10:53
Hackere stjæler danske børns identiteter med snedig russisk kode

Svindel, svindel emails, identitetstyveri, og meget andet burde komme på skoleskemaet. Det kunne måske være en løsning. Måske nogle af de berørte har lyst til at fortælle om deres oplevelser til elever på diverse skoler.

25. februar kl. 15:59
Danske kommuner i venteposition efter Stockholms Microsoft-beslutning

Problemet kunne løses ved at europæiske virksomheder eller evt. partnere for mulighed for at købe en licens som gør det muligt for dem at installere Office365 på deres lokale datacenter. Det ville helt sikkert løse det meste af hele GDPR problematikken.

Det andet spørgsmål er som om det ville være muligt at benytte samme løsning med hele Azure platformen. Altså, at det er muligt for europæiske cloud udbydere at købe en Azure datacenter licens, som gør det mulig for dem at installere hele Azure platformen i deres egen datacenter.

7. februar kl. 13:43
Skal De også have en SAFe? Fortidens skygger truer

Uanset hvilken overordnet metode man vælger at benytte, så er det vigtist at man vælger den rette metode i forhold til den opgave man skal løse.

En af de ting der kan ødelægge ethvert projekt er hvis der er for mange ledelseslag, og hvis den øverste ledelse absolut skal godkende hvert eneste beslutning. Ind i mellem er den bedste løsning at den øverste ledelse overgiver eller lader, de enkelte mindre hold at tage den endelige beslutning.

Og til sidste er der jo "hold det simpelt" princippet, eller på engelsk "KISS" Der er trods alt stor forskel på at bygge en bro, et højhus, en træhytte, eller en traditionel bygning i mursten.

31. januar kl. 17:45
EU vil skabe egen DNS-tjeneste med indbyggede filtre

... som vil kunne blokere DNS-opslag for ondsindede domæner, såsom dem, der er værter for malware, phishing eller andre trusler...

De fleste scam emails jeg får er enten sendt. eller har henvisning til enten yahoo, gmail, eller outlook, så på det led, ville de pågældende domæner nemt kunne kategoriseres som arnested for enten phishing emails eller malware, eller andet.

Noget andet er så at en del cloud services, både små som store ligeledes også bliver brugt til deling af phishing emails og meget andet, så jeg tør slet ikke at tænke på hviken rammaskrig der ville komme hvis de EU's DNS feature begynder at blokere for de nævnte domæner.

24. januar kl. 13:23
Google revser den østrigske Analytics-afgørelse

Det er nok nærmere republikanerne i senatet der skal trykkes på, for Biden kan intet gøre på nuværende tidspunkt.

21. januar kl. 10:43
Den nye cyber-strategi er en ommer

Hvad gør vi forkert? Eller hvad kan vi gøre bedre!.

  1. Alt infrastruktur skal være bag ved en VPN, og meget gerne et som kræver et klient certifikat.

  2. De mest kritiske VPN indgange skal være konfigureret så ledes at de sender en email eller meddelelse således at et vagt eller lign. bliver opmærksom på at noget benytter en given VPN indgang. Det burde da kunne højne sikkerheden.

  3. Kontor personale og andre der håndtere emails og lig. bør sendes på et sikekerhedskursus hvor de blandt andet lærer om falske emails og lign.

Disse forslag burde højne sikkerhedes i det danske land

21. december 2021 kl. 11:04
Professor i clinch med Nationalbanken: Vi skal have en e-krone, hvis vi vil være herrer i eget hus

Dankortet havde ellers en fin start. PBS var også en fin ting for 25 år siden.

Desværre er det hele blevet solgt igen, og igen, og altså ikke længere en national ting. Og!, hvor var eller er regeringen henne da det hele blev solgt og ødelagt af tusind vis af afgifter og lign, for brugerene?

Vi har ikke brug for en e-krone Dankortet er og var en god løsning, og nu har vi Mobilpay som tildels også løser et lign. problem. Hvis så bare vi kune få Dankortet tilbage på danske hænder, men ikke på danske grådige hænder, så kunne man da løse et par problemer, det samme gælder for det daværende PBS betallinger, og så længe Mobilpay ikke er på grådige hænder, ved så ikke hvad jeg skal mene om Danske Bank, så er det vel alt hvad vi har brug for.

Alternativt kunne man lave et digital Dankort til dem som ikke ønsker Mobilpay.

10. december 2021 kl. 10:48
It-leverandør kritiserer det offentlige: Prioriterer ikke grønne løsninger i udbud

Er det frameworks så som .net eller nodejs imod c eller c++ løsning?

Umidelbart burde med en lille kode base kræve en mindre processor type og mindre hukommelse i forhold til overforbrug af frameworks.

2. december 2021 kl. 13:20
Danmark er ved at tabe krigen om it-talenterne

Jeg kan i mesterlære som murer, VVS, og meget andet.

Når jeg søger efter "mesterlære som robotudvikler" på en hvilken som helst søge service så kommer der ingen relevante resultater frem.

En løsning, kunne jo være hvis relevante firmaer begyndte at udbyde rene mesterlære forløb.

29. november 2021 kl. 11:00
Undersøgelse afslører stor ulighed: Hver fjerde dansker er digitalt udfordret

Nu bliver det nok heller ikke bedre at designet i de officielle hjemmesider er noget som selv en amatør kunne have gjort 10 gange bedre.

Det var i hvert fald den oplevelse jeg havde da jeg skulle flytte folkeregister adresse. Fint nok at man kan se hvor man tidligere har boet, men hvorfor er der ikke en knap enten ovenover eller nedenunder listen hvor man tidligere har boet? Det tog mig flere minutter at finde ud af at knappen er skjult i nederste højre hjørne, - det er ekstremt godt design. Og 2, på den pågældende knap står der "Næste", i min verden ville det give større mening hvis der stod "start flytning".

Der findes sikkert noget som ikke kan fatter ret meget at it, men jeg vil mene at grunden til nogle ikke kan finde ud af at bruge digitale tjenester handler også om at tjenesterne er ekstremt dårligt designes, og derfor er en del brugere totalt forvirret når de skal bruge digitale tjenester.

23. november 2021 kl. 13:28
Stigende cyber-trussel: SF ønsker opgør med forsvarsforbeholdet

Nu hjælper det vel ikke at alt infrastruktur ligger frit tilgængelig på internettet. Alt Infrastruktur burde som minimum ligge bag ved en VPN med dertilhørende certifikater eller lign.

Ærlig talt, det er ikke muligt at stoppe indbrud, hvad enten det er fysisk eller digitalt, ved at indsætte hæren. Man kan tilgengæld gøre meget ved at bruge sikre teknologier samt uddanne kontor personale i at opsnappe svindel breve og lign.

17. november 2021 kl. 14:06
Computerhistorie er ikke kun hardware

Åh ja, Seagate ST2383N 300MB disk.

Det er den bedste disk jeg indtil videre har.

14. november 2021 kl. 08:40
Kæmpe legacy-oprydning i Rigspolitiet: Farvel til de store monolit-systemer

Umidelbart vil jeg mene at man bør holde sig fra frameworks som hele tiden ændrer sig.

Et eksempel kunne .net sproget. Som et eksempel, så skal en komponent som er designet i .net 2.0 redesignes hvis det skal fungere med .net 5.x, hvilket godt kunne blive et problem når vi snakker om tidsintervaler på mere en 10 år. Jeg ved så ikke om Java 8 til Java 11 er anderledes da jeg ikke programmere i Java.

29. oktober 2021 kl. 12:39
Tyskland undersøger omstridt kinesisk mobilfabrikant

censur delen bliver aktiveret, hvis en kineser logger ind på enheden, eller hvis enheden kommer i kontakt med en kinesisk mast. Det lyder da ikke helt urealistisk.

4. oktober 2021 kl. 10:49
Whatsapp registrerer og gemmer dit telefonnummer, selvom du ikke er bruger

Det kunne da ellers være dejligt, hvis det var muligt at dømme Whatsapp for stalking på baggrund af den nye opdaterede lov.

17. september 2021 kl. 13:41