Palle Meinert

Apple M1 hardware: Jeg er imponeret...

Jeg ved ikke hvad du vil fortælle med den kommentar. Er bekendt med de nye M1 Pro/Max, men det er stadig ikke en af dem som sidder i Mac Mini og dette blog-indlæg plus sammenligning handler om.

2. november 2021 kl. 09:02
Apple M1 hardware: Jeg er imponeret...

Det er heller ikke 10 kerner, men M1 processoren fra sidste år, med 4 effeciency kerner og 4 Performance kerner. Samme processor som også er i iPad Pro. Tilgengæld er der ingen hyperthreading.

1. november 2021 kl. 22:50
Aalborg Universitet hacket: »De kan have skaffet sig adgang til forskning og alle andre oplysninger«

Hvorfor var det ikke allerede et krav før?

Det var også allerede et krav, da jeg arbejdede for AAU for 15år siden, så ved heller ikke hvorfor VPN fremhæves som et nyt tiltag. Måske har de flyttet nogle online løsninger der tidligere var tilgængelig via internet til intranet.

11. august 2020 kl. 10:40
Ingen har brug for det: Det vrimler med tilbud på overflødige internetforbindelser

Jeg forstår simpelthen ikke problemet denne artikel ønsker at belyse. Det har i mange år været regeringens politik at få udbredt hurtigt internet og det ville da også være et større problem og bremse udviklingen, hvis hovedparten af befolkningen havde internet uden reserve kapacitet.

Det lyder som et luksus problem som folk i Australien og mange andre lande gerne ville overtage.

Desuden skal teleselskaberne stadig tjene penge og hvis ikke de kunne sælge den højere hastighed for en højere pris, vil de finde måder at øge prisen på de lavere hastigheder.

Selv om jeg ikke konstant har speederen i bund på min forbindelse (hvilket teleselskaberne heller ikke har dimensioneret deres infrastruktur efter), så er det da utroligt befriende at hente GB ikke er noget der skal planlægges eller bremse ens dag.

24. juni 2020 kl. 11:49
Apple lukker 'unc0ver'-hul

Jeg tror ikke at opdateringen forhindrer dig at jailbreake din egen telefon. Men den forhindrer hackere at jailbreake din telefon!

Det vil jeg nu mene det gør. unc0ver i forvejen ikke særlig anvendelig til ondsindet brug af fremmede, da den kræver fysisk adgang til en oplåst enhed og tilslutning til computer.

4. juni 2020 kl. 12:18
Er censur genindført?

Amerikansk afgørelse i lignende sag:

"PragerU's claim that YouTube censored PragerU's speech faces a formidable threshold hurdle: YouTube is a private entity. The Free Speech Clause of the First Amendment prohibits the government—not a private party—from abridging speech,"

"merely hosting speech by others is not a traditional, exclusive public function and does not alone transform private entities into state actors subject to First Amendment constraints."

"If the rule were otherwise, all private property owners and private lessees who open their property for speech would be subject to First Amendment constraints and would lose the ability to exercise what they deem to be appropriate editorial discretion within that open forum,"

https://arstechnica.com/tech-policy/2020/02/first-amendment-doesnt-apply-on-youtube-judges-reject-prageru-lawsuit/?comments=1

27. februar 2020 kl. 12:10
EU-Kommissionen klar til efterforskning: Apple anklages for at udnytte dominans på App Store

Men problemet er vel, at Spotify ikke kan lokke folk over på en webside og betale.</p>
<p>Og spotify er selv et monopol som dem der leverer indhold igennem dem ikke er glade for. Musikerne snydes af Spotify mener de.

Er det ikke netop humlen, at det må de ikke ifølge Apple's app-store betingelser.

Og spotify er da ikke et monopol og hvis de skulle blive det, så lad det være sin egen sag. 2 forkerte gør det ikke rigtig.

9. maj 2019 kl. 11:09
De Forenede Arabiske Emirater brugte avanceret værktøj til at spionere på modstanderes iPhones

</p>
<p>Arh, ska' vi nu ik' liiiiiiiige
Der er ikke delt nogen som helst oplysninger der underbygger noget som helst af denne histories påstande. SMSer, tjoh, hvis brugeren skriver reelle SMSer og ikke iMessages, så ryger det til teleoperatøren.</p>
<p>Mails... hvis de bruger teleoperatørens mailservice, så OK?</p>
<p>Billeder og lokationsdata?</p>
<p>Det er sgu' ret langt ude hvis vi skal tro på det uden beviser.

Som Ars Technica's angiver er det nok et sikkerhedshul i imessage der blev fremlagt af forskere på en sikkerhedskonference 19 januar. En ondskabsfuld besked kan udføre kode der opnår root adgang og installere ondsindet kode der ikke forsvinder ved genstart. Brugeren behøver ikke se beskeden eller foretage sig noget, bare modtagelsen af beskeden er nok til at blive kompromiteret. Det passer meget godt med, at man kun behøver ofrets telefonnummer eller e-mail.

1. februar 2019 kl. 23:15
De Forenede Arabiske Emirater brugte avanceret værktøj til at spionere på modstanderes iPhones

Men ville denne løsning så ikke virke lige så godt på android som på ios ?</p>
<p>Som jeg læser artiklen er dette jo et IOS specifikt "hack"</p>
<p>Mon ikke det drejer sig om at de har haft mulighed for at tilgå de data såsom billeder og lokation via apple's cloud, altså sådan at forstå at de ikke har haft adgang direkte til folks mobiler, men blot de data som mobilen sendte til deres icloud.</p>
<p>Lokationsdata og billeder er vel ting som typisk sendes til skyen. Billeder for backup og lokationsdata i forbindelse med "find my iphone".

Det kan være isoleret ios sikkerhedshul der ikke krævede at brugerens bekræftelse. Mener også at iPhone i starten skulle installere noget fra udbyderen for at kunne bruges, men jeg var ikke på iphone før 6s (også den eneste jeg har haft), så det har jeg ikke førstehånds kendskab til.

Men iCloud er også en mulighed. Må bare være noget af et sikkerhedshul, hvis det ikke engang krævede password på den ene eller anden måde..

1. februar 2019 kl. 10:08
De Forenede Arabiske Emirater brugte avanceret værktøj til at spionere på modstanderes iPhones

Måske hvis det kunne installere end internet apn med proxy-server uden bruger interaktion. I gamle dage tastede man dem ind, men idag konfigureres de automatisk, sandsynligvis ud fra simkortet, men kan forestille mig at der en protokol i netværket til at skubbe opsætninger ud.

31. januar 2019 kl. 16:16
Apple og Intel klar med patches til sårbarhed i bluetooth, der lader hackere stjæle data ved overførsel

Nok fordi Apple har været briefet i god tid før nyheden breakede, så et fix allerede er distribueret.

Du kan finde alle detaljer her:https://www.cs.technion.ac.il/~biham/BT/#introMed links til Apple's opdateringer under Vendors information.

26. juli 2018 kl. 15:09
MobilePay har øget sikkerheden efter svindel

eller dit SIM-kort

Hvis han afgiver nummer han har modtaget på sms, er det jo en omgåelse af dette krav. Så er det kun kortnummeret der mangler. Den kan man se i mobilepay's indstillinger. Så hvis man bliver bedt om at overføre eller modtage af en fremmed, hvor det ikke virker og den fremmede lige vil tjekke hvad telefonen viser, så kan en tricktyv i samarbejde med en partner til at distrahere, nemt få fat i den.

21. november 2017 kl. 20:29
Video: Her bliver MobilePay undertrykt af Apple Pay

Du bliver måske knap så meget fan, når du ser dine omkostninger til kortgebyrer, hvis du bruger Apple Pay i dagligvarebutikker.

Her er problemet bare, at fra 1/1-2018 må butikkerne ikke overføre gebyret på kunderne. Så når nogle kunder bruger et dyrt betalingsmiddel, kommer vi alle til at skulle dække udgiften over dyre vare.https://www.fdih.dk/nyheder/2017/april/nye-regler-om-betalinger-slut-med-at-overvaelte-kortgebyrer

31. oktober 2017 kl. 11:17
Tredobling af malware til Macs tyder på nye tider for platformen

Forskellen er vel stadig at man som Mac bruger skal indtaste et password for at installer programmet og eksekvere det før processen kan starte? Så vidt jeg ved finders der ikke auto run af downloaded filer på macOS.

Det er ikke korrekt. Det kræver ikke password at installere en app i Application mappen under din egen bruger. Heller ikke at køre den, men du advares første gang og hvis ikke den er signeret med et gyldigt certifikat skal du omgå gatekeeper for at eksekvere den.

5. juli 2017 kl. 13:36
Google hugger Android over i to dele

Her er Qualcomm medskyldig. Når de vælger ikke at supporterer nyeste Android på deres chipsæt, så er det ligemeget hvad producenten ønsker.

16. maj 2017 kl. 09:54
TDC på bar bund i efterforskning af kolossalt nytårsnedbrud

Har ikke selv Yousee, men den konklusion giver da ikke rigtig mening, når folk melder at de stadig kunne streame selv om broadcast var nede.

2. januar 2017 kl. 11:44
VIDEO: Filminstruktør spionerer i ugevis på intetanende tyveknægt med stjålen mobil

Hvis den ikke er tilgængelig på Play, kan den hentes på deres hjemmeside:https://www.cerberusapp.com/get

Nu er jeg ikke på Android længere, men da jeg benyttede Cerberus hentede jeg også disguised versionen fra deres, som alligevel aldrig har været tilgængelig i Play. Ligeledes mener jeg heller ikke Client app'en har været tilgængelig på play.

20. december 2016 kl. 21:13
To grunde til at Microsoft nu frigiver .Net som open source

Hvis Microsoft ikke anbefaler WPF hvad anbefaler de så?

Universal Windows Platform (UWP) formoder jeg ud fra artiklen.

29. juni 2016 kl. 14:48
3½ times data er gået tabt i Salesforce-nedbrud

Dropbox gemmer slettede filer i en slettet mappe i 30dage. Hvis man opgradere til betalings abn, kan dette og versionshistorikken forhøjes til 1år.

17. maj 2016 kl. 08:55
Nvidias Tesla-GPU leverer 5,3 teraflops til kunstig intelligens

AMD og Nvidea har været fanget på 28nm og stået i stampe siden 2012. Det ændre sig endeligt for begge firmaer i år. Så derfor får de mulighed for at øge transister antallet og hastigheden i år. Dette er det første eksempel på 16nm GPU. Det er derfor nærmere et efterslæb, de endelig kan indhente end Moore's lov der kommer til udtryk.

8. april 2016 kl. 09:00