Claus Bruun

Teleselskaber går sammen om at komme spoofing til livs

Enig, den bør vendes om. Alle er låste til eget nummer per definition og så må man eksplicit meddele ens teleselskab, hvem der lovligt må spoofe ens nummer (call centre etc).

29. november kl. 14:15
Kontroversielle kinesiske kameraer skal overvåge danske motorveje

Men er problemet ikke, at Hikvision er databehandler

Hvis politiet kan garantere, at de er spærret inde i eget net og aldrig kan komme til at tale uden for dette net, ville jeg tro, at det er politiet selv, som er databehandler, men jeg er ikke ekspert.

Og ved vi, om politiet bruger et lukket net?

Nej, og hvis de gør, og det net ikke er fysisk isoleret, er der rig mulighed for, at fejlkonfigurationr/-betjening kan tillade kameraerne at rapportere, det de har registreret, hjem i det øjeblik, der er åbent ud ved en fejl.

28. november kl. 18:01
Kontroversielle kinesiske kameraer skal overvåge danske motorveje

Hvis politiet/vejdirektoratet holder data på et lukket net, hvor kameraerne ikke kan ringe hjem (og udefrakommende ikke kan komme ind på kameraerne), ved jeg ikke om de bryder nogen regler ?

28. november kl. 17:40
Kontroversielle kinesiske kameraer skal overvåge danske motorveje

Der skulle selvfølgelig stå 8MP

28. november kl. 17:34
Kontroversielle kinesiske kameraer skal overvåge danske motorveje

Hvad er det egentlig, disse kameraer skal overvåge?

Jeg var inde og se "køkkenrullen" (den runde bygning Banedanmark og Vejdirektoratet bor i - imodsætning til "lokumsrullen", som er en tilsvarende lavere bygning, BaneDanmark har i Fredericia), og der fik vi forklaret, at vejdirektoratets folk kun kan se billeder på et niveau, hvor personer ikke kan genkendes, MEN politet har deres egen adgang, og der skulle de kunne se både ansigter og nummerplader. De nyeste Hikvision, der er hængt op har optisk zoom på 32-50+ og en opløsning på 8K, så man kan gå ret tæt på

28. november kl. 17:27
Venstre og SF vil have en it-minister i ny regering

Lyder som en god ide, men så håber jeg dælen dylme, at man vælger een (gerne ikke valgt), som ved noget om materien fra starten, istedet for det sædvanlige (DJØF?) cirkus, hvor ministerposterne fordeles efter rang og ikke faglig indsigt, hvilket gør at nye ministre skal bruge adskillinge måneder før, de forstår de dybere problemer og kan hande på en fornuftig måde.

25. november kl. 13:20
Nyt rejsekort kan få op til fem leverandører: »Det ser ikke ud til, at der er én, som kan levere det hele«

Kan vi ikke lave en pre-havari-kommision :-) (aka en god designfase, der inddrager brugerne).

Jeg kan stadig ikke forstå, hvorfor kortet skal bindes op personligt, hvis det ikke er for at overvåge os alle. Uden personlig opkobling, men med unikke kort, kan man stadig lave de traffikstatistikker, man gerne vil have til vores super komplicerede takstsystem. Man kan også lave rabatter ud fra kørslen uden at kende personen.

Og så skal vi kave fundet en måde at undgå check-ud. Som casual user lærer jeg det aldrig, det passer simpelthen ikke ind i tankegangen, når man står af. Endvidere er der situationer, hvor man ikke ved, om man skal checke ud. fx ved skift fra bus til bus, hvor man skal løbe måske 100m for at nå hen til den næste, som så kan være kørt og næste bus er om en time, hvorfor man går hjem. Humlen er, at man så ikke har mulighed for at checke ud i den bus, man kom fra, omvendt hvis man når den næste bus skal man jo ikke checke ud. Og med anonymt rejsekort, kan man ikke længere bruge check-udvej appen (sikkert for at presse folk væk fra anonymt kort).

24. november kl. 14:12
NemID Nedbrud -1/2

Men det faktum at Nets med oprejst pande tør sige at de kun har "en ambition" om at test DR planen får mig til at g

gyse, græde, græmmes, ...?

Slightly off topic: Men der er noget der klipper dine indlæg af næsten hver gang. Kan du ikke checke preview før du poster.

23. november kl. 12:40
Få så lavet gov.dk

Ha ha - præcis :-)

22. november kl. 23:33
Få så lavet gov.dk

hvad med .stat.dk eller bliver politi.stat.dk så for slem ?

22. november kl. 09:41
DSB togstop

Nogen, der ved, hvad der foranlediger det totale togstop hos DSB ?

29. oktober kl. 11:43
Telefoncentral søges

Det er vigtigt, at den central, vi leder efter, kan transportere et analogt modem signal. Centralen skal således være helt analog med relæer, eller være en digital central med så gode A/D D/A konvertere, at hele spektret kommer igennem uden generende digitaliseringsartefakter. Jeg har set mange digitalcentraler - specielt de tidlige (fx Ericsson Business Phone) - som ikke kunne dette.

Som tidligere nævnt er en gammel central som BELLA 24 (vistnok fra Kirk) en god reference, da den er analog, kan det den skal og er lavet med så simpel elektronik, at vi nemt kan reparere den. Den har også en tidsalder, som vil passe ind på museet.

...og med dens strømforbrug er det nok ikke noget, nogen private vil køre med mere :-)

Claus/Datamuseum

21. oktober kl. 12:44
Telefoncentral søges

Hvis nogen ligger inde med en BELLA24, ville det være et godt match

18. oktober kl. 00:59
350.000 danskere rammes særligt hårdt af MitID-hack

Er brugernavnet et kodeord

Hvis nu bare ALLE skulle bruge både brugernavn OG password, før et login blev valideret (ligesom med NemId), så ved man ikke om brugernavnet findes før man har gættet det rigtige password.

Og derefter kunne tofaktor være app, chip, nøgleviser, whatever.

13. oktober kl. 12:40
Datatilsynet strammer nettet om Chromebooks: »Jeg tror ikke, det her ender lykkeligt for Helsingør Kommune«

Ja, vi kommer ikke udover, at det kommer til at koste ekstra, men vi kunne spare ny client hw i dette tilfælde, hvor cromebooks allerede er købt ind

19. august kl. 14:41
Datatilsynet strammer nettet om Chromebooks: »Jeg tror ikke, det her ender lykkeligt for Helsingør Kommune«

Der skal også findes alternativer til "Workspace for Education"

Præcis "remote" i min kommentar skal også løses.

19. august kl. 12:58
Datatilsynet strammer nettet om Chromebooks: »Jeg tror ikke, det her ender lykkeligt for Helsingør Kommune«

Men vil det virke ?

Hvordan bruger eleverne maskinerne ? Får de dem bare udlånt time for time, eller har de een fast i en periode ? Og i så fald, gemmer eleverne ikke ting lokalt på maskinerne, mens de arbejder med det (ligesom de fleste andre) ? Så er det jo ikke så smart, hvis OS2 maskinen wiper state ved logout ?

Det kan selvfølgelig løses ved at tvinge eleverne til at gemme alt remote, men så skal de også være online hele tiden, og hvormange har ikke prøvet at tabe data af den grund ?

19. august kl. 12:27
Mens vi venter på MitID

Ellers tag kodeVISEREN - den har fine store tal på 6x3mm - jeg kan i al fald nemt se dem - også uden læsebriller. Du kan altid bestille en kodeOPLÆSER senere gratis. Mao skriv tilbage at du gerne vil have en kodeVISER nu istedet, og bestil så efterfølgende en kodeOPLÆSER, hvis det er nødvendigt. Du kan frit enable og disable enhederne (og app) på mitid.dk.

3. august kl. 16:48