Emil Moe

Svenske myndigheder vil skrotte amerikansk cloud: Her er alternativerne

De fandt simpelthen ikke andet end JIRA til Kanban? Atlassian er iøvrigt vidst ved at bevæge sig helt over til cloud?

Det er fint nok med services, men snakkede de ikke om hosting og andet infrastruktur?

3. januar kl. 09:24
Kenneth frygtede mangel på udvikleropgaver under pandemien: Det blev lige omvendt

Bringer de andre medier ikke nok af personificerede historier? Jeg forstår nok ikke helt, hvorfor medierne kaster sig over dem – eller det forstår jeg måske, men jeg forstår ikke, hvad vi skal bruge dem til?

26. maj 2021 kl. 11:05
Tabte på kvalitet men vandt på prisen: Sådan fik Netcompany coronapasset

Og i sidste ende bliver det Netcompany laver jo altid dyere end aftalt og dermed et dårligere og dyere produkt

3. maj 2021 kl. 11:41
Utilfreds far melder Mette Frederiksen til Datatilsynet

Billedet er blevet brugt af privat-Mette, og for private gælder GDPR ikke.</p>
<p>Ophavsrette gælder dog stadig privat-Mette, så der er måske en lille mulighed for straf/sanktion her, men det er mere forkølede straffe end GDPR, tror jeg.</p>
<p>

Man kan vidst godt argumentere for, at hendes Facebook profil ikke er et privat foretagende.

Det er ligegyldigt at den teknisk set hos Facebook er markeret som "privat", hvis hun bruger den til at fremme ikke-private interesser - hvilket man må sige er tilfældet.

8. april 2021 kl. 13:10
Utilfreds far melder Mette Frederiksen til Datatilsynet

Men nu er det corona-relateret. Så får de nok "dobbelt kritik" ?

8. april 2021 kl. 11:12
Nu falder der domme i sager om brug af ulovlige fildelingstjenester

Plex (https://plex.tv/) hoster du selv dit indhold. Om det er lovligt eller ej kan jo være svært at afgøre – man kan fx købe titler og digitalt eje dem. Oftest ligger det på en computer hjemme hos dig, ellers en server du ejer. Plex.tv proxier dig blot til din lokale installation og streaming (hvis portene er åbne) er direkte og ikke gennem plex.tv. Er der ikke åbnet porte vil plex.tv stå for en 2mbit relay server.

3. april 2021 kl. 19:22
Ny afgift på computere og smartphones sikrer kulturlivet 93 millioner

Heldigvis kan vi da bestille det i andre EU lande..

Omvendt vil jeg gerne kompenseres for at radioen kun spiller det jammer som nogen åbenbart mener er musik, men det betaler jeg åbenbart mindst dobbelt for nu (skattebetalt licens + afgift)??

Som softwareudvikler, hvor får jeg så min kompensation, for man kan jo også have mit software på en harddisk - eller et blank medie - ikke mindst når man cacher en hjemmeside. Cachen er jo tilgængelig offline!

15. februar 2021 kl. 16:34
Google truer med at gå: Australsk parti vil have offentligt-ejet søgemaskine

Apropos sociale medier, I den perfekte verden kunne alle frit lave et sub netværk og koble det op på de andre gennem offentlige API, som ethvert større netværk skulle være tvunget til at have, men dette sker nok ikke.

4. februar 2021 kl. 10:03
Lightroom-opdatering sletter billeder og presets

Hvad har Flash' logo at gøre med det her? Udover at de er fra samme firma selvfølgelig.

22. august 2020 kl. 10:05
Stor spilkunst på en sløj bærbar: Version2 tester cloud gaming

Udover at GeForce Now vist kun virker med Steam i øjeblikket, så da jeg skulle spille Skylines ramte jeg ind i problemet, at workshop content ikke bliver hentet med ned. Dette er en stor del af spillets DNA og gør dette spil (næsten) ubrugeligt gennem GeForce now. Forhåbentligt får de løst dette.

17. august 2020 kl. 12:27
Ingen har brug for det: Det vrimler med tilbud på overflødige internetforbindelser

Har lige kørt den samme test, der er dog kun 5,4 MB (transfered) - 30MB lyder også lidt voldsomt. Det er klart at 10, 100, 1000 mbit intet har at sige i den sammenhæng. Når der browses er det i dag stortset kun latency mellem server og klient samt afvikling af scripts der er faktorer, så at DR har 131 requests på forsiden er et større problem end om man har 10 eller 1000 mbit.

25. juni 2020 kl. 00:26
Ingen har brug for det: Det vrimler med tilbud på overflødige internetforbindelser

Et meget simpelt eksempel på, hvorfor jeg er glad for at have 1gbit og ikke 100mbit.

Den anden dag skulle jeg installere GTA V, det fylder ca 90 gb. Det tog 20-25 min, hvis jeg havde haft 100mbit havde det taget over 2 timer. Samtidig streamede jeg TV over internettet, uden at det laggede.

Med andre ord betyder 1gbit at aldrig skal gå på kompromis. Det hele kører i øvrigt wifi, så det er heller ikke en begrundelse, for at man ikke kan udnytte høje hastigheder.

Prisforskellen for mig er 240 kr om året.

25. juni 2020 kl. 00:12
Danske myndigheder har ingen mål for brugere af ny corona-app

Det er også meget få mennesker der ikke kan installere den :-) Det er en bagatal-diskussion, man er altid nødt til at lave et tradeoff

19. juni 2020 kl. 20:08
Danske myndigheder har ingen mål for brugere af ny corona-app

Jeg skal lige forstå korrekt, at de har en meget presset økonomi, men har samtidig en af de dyreste telefoner man kan købe? En iPhone ældre end 6 er dårligt brugbar mere, 4S og muligvis 5 kan fx heller ikke bruges med Mobile Pay.

Heldigvis kan en iPhone der understøtter denne app erhverves for 1000-1500 kr, så hvis man absolut vil have Smitte Appen og absolut vil have en iPhone, så er det stadig muligt og folk i lavindkomstgrupper får 1.000 kr i hånden.

Det lyder for mig mest af brok for at være brok og langt fra en virkeligheden jeg kan se og forstå skulle være relevant når man laver landspolitik. En Android der kan bruge app'en koster vel nogle få hundrede kr – den behøver jo ikke være installeret på ens primære telefon.

19. juni 2020 kl. 15:34
Danske myndigheder har ingen mål for brugere af ny corona-app

Nu er Smitte Appen jo ikke alt eller intet for at undgå smitte, det er blot 1 ud af flere faktorer i strategien. Det har jo også vist sig at de ældre kan tænke sig mere om end de unge, det er også de unge der møder mange forskellige mennesker. Det er typisk de unge, som du siger, der har den seneste telefon, så i den kontekst rammer det jo plet.

19. juni 2020 kl. 13:07
EU-Kommissionen starter undersøgelse af App Store og Apple Pay

Og hvis modellen du nævner fra MacOS førtes over på iOS kunne du da stadig bare holde dig til App Store

16. juni 2020 kl. 22:55
Feature i NemID bidrager til tyveri af nøglekort

Men en usb forlænger koster 10-20 kr, så det er jo nemt løst :-)

16. juni 2020 kl. 13:22
Feature i NemID bidrager til tyveri af nøglekort

Det tænkte jeg nok, jeg bruger ikke selv de computere, så kan kun tale ud fra teksten her.

Jeg er lidt uforstående overfor, hvorfor det så skulle resultere i en "thumbs down". Men det er jo ikke sikkert det er fra dig.

16. juni 2020 kl. 10:11
Feature i NemID bidrager til tyveri af nøglekort

Det er blevet skrevet, at adgangen til USB stikket er der, for at man kan arbejde med egne dokumenter. Sådan en computer på biblioteket burde være i en helt lukket kasse, med 1 USB stik på bordet ved tastaturet samt en meget tydeligt information, som alle kan forstå, at man skal fjerne evt USB enheder før man går igang. Computeren burde ligeledes blive nulstillet til bibliotekets opsætning ved logud/genstart, så evt vira er ryddet. Yderligere sikkerhed kunne opnås ved helt at nægte login sålænge der var sat en enhed i bruger-USB-stikket.

At lave foranstaltninger som beror på at "det burde man tænke på", det går altid galt. Murphys lov eksisterer stadig.

16. juni 2020 kl. 09:36