Matias Bennike

Firefox slår kontroversiel kryptering til i USA

Som jeg har forstået den store del af problemstillingen, er det at ISP'er i USA historisk set har logget og solgt information om deres brugeres adfærd på nettet til reklamenetværk.

Da en ISP både har information om brugeren (navn, adresse, køn, osv) samt information om præcis hvilke sider denne besøger og i nogle tilfælde, hvad brugeren foretager sig på siden, sidder de inde med information der er perfekt til reklamenetværk.

Ved at bruge DoH, tager man noget af den data og værdi fra ISP'en. Data de ikke har nogen ret til, i øvrigt.

Er det en perfekt løsning? Nej. Er det en bedre løsning end den nuværende, når den store fjende er din ISP der prøver at samle information om din færden på nettet? Ja.

26. februar 2020 kl. 13:59
Schweizerne inviterer hele verden til at hacke landets stemmesystem

Formålet med denne øvelse er jo lige præcis at gøre livet rigtigt surt for blackhat hackere, ved at få whitehats og andre til at gøre opmærksom på så mange sikkerheds huller som overhovedet muligt.

At der er sat en penge præmie på, er for at tiltrække de bedste og dygtigste whitehats - hvis en enkelt blackhat eller to vil være med vil det selvfølgelig også være fint, men det er næppe for fjendens skyld at man har lavet denne øvelse.

14. februar 2019 kl. 11:33
Forslag kan blokere annonce-blokering i Chromium-baserede browsere

Brugeren kan også konfigurere en Pi-hole eller lege med iptables. Slået sammen med en VPN server derhjemme, kan du altid slippe for reklamer, selv når du roamer med din telefon.

Og der faldt ca. 99,99% af samtlige brugere på internettet fra - når man forbyder en nem måde at undgå reklamer og undgå at blive sporet, så falder størstedelen fra. Google vil bare gøre det nøjagtigt så svært at blokere reklamer, at størstedelen ikke gider gøre noget ved det.

23. januar 2019 kl. 15:50
Målinger i projekter

Som han skriver i artiklen "...but I would strongly advise not to use them for individual performance evaluations", så du er helt enig med artiklen (ligesom jeg er).

"At måle en persons effektivitet ud fra LoC er som at måle et flys effektivitet ud fra dets vægt" (som en kollega sagde).

27. november 2018 kl. 10:56
Lækkede kodeord bruges i ny e-mail afpresning

hvordan kan "detektiven" vide at det fx er Bo Hedegaard som har overført og dermed slette hans videoer, billeder osv?

Afsenderen af mailen har aldrig haft nogle billeder eller film, det er ren skræmme kampagne. Det eneste han har, er et password han har taget fra et dump der har været brugt på en side sammen med en mail adresse.

Så sender han en skræmme mail til mail adressen og henviser til passwordet for at få personen til at tro, han har adgang til billeder/film.

Jeg troede at Bitcoin overførelser var anonyme. Hvordan kan "detektiven" finde ud af hvem der har overført $1900?

Såfremt alle bliver bedt om at sende til den samme bitcoin adresse, har han ingen mulighed for at se hvilke personer der har betalt.

16. juli 2018 kl. 10:09
Rettet: Belgisk justitsminister: Lootboxes i spil er gambling

Så bliver det næste velsagtens at man kan købe noget kendt indhold, og så følger der en pakke med ukendt indhold med ganske gratis. På den måde omgår man den nye lov, og leder stadig børn og ungdom til gambling.

Så er man som dansk forbruger berettiget til at få "gaven", uden at betale hvis dens pris angives som 0 kr. Såfremt "gaven" har en anden værdi end 0 kr er det stadig gambling og derfor ulovligt.

22. november 2017 kl. 11:39
Professor: Smid bare trusselsbreve fra piratjægere i papirkurven

Så kan du være næsten sikker på at dine data bliver solgt - ikke kun til højestbydende, men til alle der gider byde på dem. Hvis du vil bruge en VPN, så brug enten et meget veletableret firma, eller lav din egen VPN på en VPS man kan leje for meget få penge.

26. oktober 2017 kl. 10:13
Sådan gør du dårlige møder gode

En tidligere chef/afdelingsleder udsendte en mail, hvori han skrev at hvis en udvikler var inviteret til et møde, men at man ikke syntes det berørte én, eller der var manglende forklaring/program i mødeindkaldelsen, skulle man bare blive væk. Hvis der efterfølgende kom brok over man ikke var mødt op, skulle man blot henvise til ham.

Der er ikke noget der kan ødelægge et godt work-flow som et ligegyldigt møde.

29. september 2017 kl. 15:52
Aarhus-firma vil udvikle software til lydoverførsel i hjemmet - uden udfald

Jeg fandt patentet her: https://www.google.com/patents/WO2016119792A1?cl=en

Der lader til at være tale om et simpelt distribueret netværk, hvori der er indbygget en funktionalitet til at vælge en master samt at erstatte denne master, hvis den ikke længere er responsiv. Masterens funktion er så at sørge for at musikken der afspilles er synkroniseret over alle enheder (og kan også virke som repeater).

Medmindre der er nogle rigtigt skarpe måder at udføre funktionaliteten på, må det her nok betegnes som "yet another software patent".

26. april 2017 kl. 14:47
Facebook har lanceret fake news-forsvar: Se, hvordan det ser ud

Daily Mail? Virkeligt?

Jeg tror Se og Hør ville have været et mere troværdigt medie at citere. Det er sku en ommer.

22. marts 2017 kl. 11:42
Eksamenssnyd kan ikke undgås med monitorering

Hvordan vil du kvæle et "rogue AP"? Det kræver ikke andet end en gammel smartphone der agerer AP og undlader at broadcaste SSID. Denne kan snildt ligge i tasken, på lydløs så den ikke opdages. Alternativt skal du opstille jammere og risikere bøder for dette.

Jeg vil gå så langt som til at sige at hvis man vil snyde i denne typer eksamener, er det bestemt muligt. Altså er problemet uløseligt.

23. november 2016 kl. 11:42
Eksamenssnyd kan ikke undgås med monitorering
  1. Når man giver en eksamen hvor det er målet at finde information på internettet, er det i mine øjne en mærkelig skelnen at sige at f.eks. www.dst.dk er OK, men at det ikke er i orden at spørge en kollega til råds. Vil man partout have informationssøgning/internet som en del af opgaven, må man indse at der ikke er meget forskel mellem at spørge internettet og at spørge en kollega.

  2. Jeg har selv prøvet begge metoder; at have en bærbar med selv og så at benytte universitetets dertil specielt inderettet IT-lokale. Det der bedst begrænser muligheden for snyd er den sidste. Det er muligvis den dyreste, afhængigt af hvad spion-softwaren koster?

22. november 2016 kl. 11:41
Dansk online-krigsspil betatestede i 2 år for at få helt styr på kampvogne og forretningsmodel

Det er jo lige præcis det der gør spillet casual, at man kan betale sig fra at grinde. Når folk kun har nogle få timer om ugen at bruge på computer, så gør det at man kan betale sig fra en lille fordel, at disse også kan være med. Ja, undskyld men det er ikke alle der kan lægge 10-15 timer om ugen og derudover skal udviklerne skal vel også have mad på bordet?

Jeg har selv spillet Heroes & Generals en del og selv uden at købe bedre udstyr i spillet (f.eks. på en ny soldat) er det ret lige til at ligge i top 5-10 i hver kamp.

Det eneste jeg kan sige er at Reto VIRKELIG burde skifte over til at bruge VAC-bans i stedet for deres egen anti-cheat engine. Det er begyndt at vælte ind på Steam med anmeldelser hvor folk melder at de er blevet bannet uretfærdigt. Det også skete for mig og der er naturligvis ingen mulighed for at få omstødt disse bans.

På den ene side betød det ikke så meget, da jeg ike har brugt penge på spillet, men på den anden side gør det mig bange for at bruge penge på spillet, da jeg kan miste investeringen med det samme. Derudover er det heller ikke rart at blive kaldt for en snyder, når man ikke har gjort noget galt.

27. september 2016 kl. 10:58
Spiludvikler fordømmes bredt for at sagsøge skribenter bag brugeranmeldelser

Du kan læse den Ars Technica artikel der henvises til her, for at få et bredere billede.

Det kan nævnes at Steam har afsluttet samarbejdet med Digital Homicide og ikke længere sælger deres spil på Steam-platformen. Grunden hertil var vist direkte Digital Homicides sagsanlæg mod Steams kunder.

20. september 2016 kl. 11:39
Et typisk hackerangreb koster store virksomheder 5,7 mio. kr.

Det ville være interessant at vide hvordan beløbet ser ud for virksomheder der har investeret tilstrækkeligt i IT-sikkerhed FØR angrebet.

På den anden side giver det en masse arbejde til konsulenterne, så når virksomhederne ikke lige kan finde ud af det med IT, kommer der da noget godt ud af det.

(I øvrigt peger linket til Kaspersky på en tom side)

20. september 2016 kl. 10:45
Mobil-hack af anonyme rejsekort: Fem personer tiltalt for at rejse gratis 1.061 gange

Det eksisterende system gør det svært at forhindre snyderi, dog er det ekstremt nemt at fange folk der snyder, efterfølgende. Hvis man kan leve med det, fungerer systemet efter min mening.

2. september 2016 kl. 13:24
Firefox udvikler styresystem til Raspberry Pi

Jeg ville selv skyde på Raspbian som det mest populære, om der er behov for endnu et alternativ terrier jeg ikke, men det kan da være at Mozilla pønser på en RPI klon i den nærmeste fremtid.

28. oktober 2014 kl. 16:33
Fjernbetjening af Raspberry Pi - det var nemt...
  1. Brug diske med ekstern strømforsyning.
  2. Det virker med NTFS-format (og diverse linux formater, naturligvis, jeg har selv prøvet med ext3)
  3. Guide: http://raspi.tv/2012/how-to-mount-and-use-a-usb-hard-disk-with-the-raspberry-piMin harddisk automounter altid, så jeg har ikke haft brug for at gå dybere ned i problemet.

Edit: Mht. at bruge fjernbetjening til at styre din Raspberry Pi lader det til man skal bruge HDMI-v.1.4 for at kunne bruge CEC, jeg kan ikke bekræfte det da jeg mangler at modtage mit v.1.4 kabel.

25. september 2012 kl. 14:55