Jakob Steen-Petersen

KL revser Datatilsynets Chromebook-afgørelse: Vi kan ikke leve med usikkerheden

Er der ikke en der på highlevel kan forklare mig hvorfor det hele tiden lyder som om det er et kænpe problem at man ikke kan bruge Google Chromebook og Workspace?

Jeg mener: selv i ovenstående artikel står der:

Datatilsynet opfordrer dog også i afgørelsen til, at kommunerne samarbejder om at finde en lovlig løsning på at bruge Googles værktøj.

Men hvorfor er det så vigtigt at bruge Google Chromebooks mv? Jeg troede egentlig, at formålet grundlæggende var, at forberede børnene på at anvende IT - og mig bekendt er der ektremt få (omend nogle) virksomheder eller offentlige organisationer som anvender Google Chromebooks som arbejdsredskab? Så ja de lærer at trykke på et taststur, men så heller ikke meget mere som er anvendeligt i praksis.

Så var den simple (og lovlilge) løsning ikke blot at indkøbe en stak HP notebooks og installere onPremise office pakke?

Ved godt det måske er lidt forsimplet, men almindelige markedmekanismer vil jo tilsige, at hvis alle EU lande stoppede med Google og andre Cloud-bikse, så vil der opstå en europæisk Cloud-biks.

18. august kl. 18:06
Helsingørs borgmester raser over Chromebook-afgørelse: »En helt rædselsfuld og totalt urimelig situation«

Jeg ved ikke rigtigt om jeg synes det er urimeligt. Reelt er det vel kommunens ansvar at undersøge om de produkter man anvender er lovlige. Er der ikke mulighed for at indhente en forhåndsgodkendelse fra Datatilsynet inden man køber ind?

Ethvert barn ved jo efterhånden at der er et GDPR issue med ALLE cloudtjenester som er ejet af non-eu selskaber.

Så den simple/sikre løsning ville jo være at anvende en EU baseret leverandør?

18. august kl. 17:16
Helsingør trodser Chromebook-forbud: Har sendt tusindevis af siders forklaring til Datatilsynet

Det var ca det jeg startede med at skrive: Datatilsynet har formuleret sig nogle termer som gør, at Helsingør kan (mis)forstå det - efter forgodtbefindende. I stedet for at skrive det klart og tydeligt: stop med at bruge Chromebooks. Kom med redegørelse/dokumention. Når vi har godkendt denne, kan i fortsætte. Punktum. Så vil Helsingør hyle og sige: jamen vi har en masse børn der skal lære noget. Svaret er så: bad luck - så skulle i have indhentet tilladelse inden i gik i gang. Indtil da; blyant og papir

4. august kl. 08:56
Helsingør trodser Chromebook-forbud: Har sendt tusindevis af siders forklaring til Datatilsynet

Det virker som 2 offentlige institutioner som fører krig mod hinanden - i jurasprog, istedet for at sige det ligeud. Altså enten så må Helsingør bruge de Chromebooks (mv) eller også må de ikke. Men det kan datatilsynet ikke finde ud af at skrive, fordi de forsøger at pakke det ind i en masse tekst - hvorved det går galt, fordi de får krøllet det ud i nogle formuleringer som kan give Helsingør et figenblad.

3. august kl. 08:49
Stort nedbrud i staten: Ansatte med computer fra Statens It afskåret fra nettet

Findes Skype stadig? Troede alle var gået over til Teams....

17. maj kl. 22:27
Weekenden bliver uden post fra det offentlige

Ud fra overskriften kunne man godt få indtryk af at det er denne førstkommende weekend. Det er altså først om en måned :-)

18. februar kl. 17:00
Minkkommissionen vil lade FE genskabe slettede sms'er

Helt enig. Det er præcis formålet med det hele…. Som tidligere nævnt, så vil det ganske enkelt være en endnu større skandale, hvis FE kan finde noget. Så det gør de naturligvis ikke.

4. december 2021 kl. 17:40
Bankerne starter MitID-nedtællingen: NemID skal udskiftes inden 30 dage

Man kan sige meget om MitID og man kan også argumentere for at bankerne burde give en længere overgang

Men grundlæggende fungerer det sgu meget ok. Lidt irriterende at man selv skal åbne app, men til gengæld slipper man jo for et password

Så grundlæggende Thumps Up herfra?

1. december 2021 kl. 20:08
Bankerne starter MitID-nedtællingen: NemID skal udskiftes inden 30 dage

Jeg har for længe siden tilmeldt mig MitID (fordi jeg gerne ville have et ok brugerid). Og det gik ganske fint UDEN brug af pas. Blot NemID app

1. december 2021 kl. 20:05
Bankerne starter MitID-nedtællingen: NemID skal udskiftes inden 30 dage

Jeg har i et stykke tid brugt MitID til Danske Bank…

Så kig lige en Ektra gang på danskebank.dk

De understøtter faktisk MitID!

1. december 2021 kl. 20:03
Socialdemokratiet klar til at pudse FE på mink-sms'er, hvis kommission beder om det

Sikkert - men desværre er der jo ikke tale om SMS’er. Derfor ikke noget at udlevere….

Fortæl din ven det, så forstår han sikkert hvorfor de ikke har bedt teleselskabet om at få dem!

28. november 2021 kl. 13:25
Socialdemokratiet klar til at pudse FE på mink-sms'er, hvis kommission beder om det

Jeg har sagt det før og siger det gerne igen: de bliver ved med at bede om at få genskabt SMS’er. Men der er jo slet ikke tale om SMS’er… De skal bede FE om at genskabe iMessages. Politi og FE gør kun præcist hvad de bliver bedt om

26. november 2021 kl. 19:40
Leverandørfejl slukkede for sundhed.dk: Glemte at tænde for strømmen

Lyder som om supporteren havde “trukket stikket” et par timer. Ha ha, den var næsten for oplagt… Men lyder jo næsten som samme problem som Facebook nedbruddet for nogle måneder siden; der er stort set ikke folk fysisk til stede på driftscentrene. Og de skal så først rykke ud fysisk for den slags. Måske man skulle overveje om det er besparelsen værd, ikke at have et par folk siddende i “on location”

25. november 2021 kl. 11:09
Digital Post snubler på målstregen: Forsinket til 2022

Og så læser man i samme moment (på CW), udskydelsen i virkeligheden skyldes at Regionerne ikke liiige er blevet færdige med at udvikle :-)

25. november 2021 kl. 11:01
Digital Post snubler på målstregen: Forsinket til 2022

Ok, men man har jo alligevel ændret i lovgivningen således at man kunne lukke i 4 dage. Så kunne man vel i samme ombæring have tilladt en kort overgangsperiode hvor det var tilladt for den tidligere leverandør at opbevare posten indtil den blev flyttet?

25. november 2021 kl. 10:52
Digital Post snubler på målstregen: Forsinket til 2022

Korrekt. Men det skyldes jo så, at man har valgt en løsning hvor man lukker i 4 dage medens man flytter gammel post over. Man kunne jo også have valgt en løsning der var således: fra den 30. November kl 00:01 vil den digitale post komme ind i din nye postkasse. Eksisterende post vil blive overført inden for et par dage… I og med at E-boks også bliver visningsklient, er problemet nok til at overse

25. november 2021 kl. 10:14
Politiet kan ikke genskabe SMSer i mink-sagen: »Ingen tillid til regeringen i den her sag«

@mogens ritsholm Ergo er der i realiteten slet ikke tale om en “SMS sag” alene, men en kæmpestor iMessage sag og en meget lille SMS sag…

Synes bare det virker som om utroligt mange journalister og politikere (og embedsmænd) også har misset den pointe og blander de to kommunikationsformer sammen. Sikkert fordi de aldrig rigtigt har sat sig ind i hvorfor nogle af deres beskeder er “blå” og nogle er “grønne”.

Alle kunne jo have spurgt ind til om ikke de “blå” var 100% tabt?

Men det kunne være spændende om nogle af alle de kloge hoveder, der alle mulige steder har sagt at man sagtens kunne genskabe sms også mener det samme om iMessages?

Som sagt tidligere; det ville ligne Apple dårligt, såfremt det var muligt

19. november 2021 kl. 13:26
Politiet kan ikke genskabe SMSer i mink-sagen: »Ingen tillid til regeringen i den her sag«

Jeg tror du har helt ret: teknisk set er der ikke og har aldrig været tale om SMSˋer, men i stedet iMessages. Og iMessages har vel reelt intet med SMS at gøre - de sendes over internettet mellem 2 iPhones? Det eneste “SMS” i det, er at iPhonen bruger samme app og er så smart, at hvis modtager ikke har en iPhone, så sender den en god gammeldags SMS. Det har politiet formentlig vidst fra dag 1 - men nu fik de jo besked på at forsøge. Og de få de så har genskabt, er de få “rigtige” smsˋer. De ville også ligne Apple dårligt hvis man kunne finde slettede iMessages nogen steder…

18. november 2021 kl. 18:59
Rejsekort skal moderniseres: Ny direktør vil bruge erfaringer fra leverandørslagsmål

Offentlig transport bør jo i princippet være omkostningsneutralt, så dybest set så koster en rejse det den koster - hver rejse bliver ikke billigere rent system- og belastningsmæssigt fordi jeg kører meget.

Netop - så gør lige som med licensen: lad det være gratis at køre med den Offentlige transport og kør det over skatten. Så sparer vi både Rejsekort og kontrollører, samtidig med at vi får flere over i den Offentlige transport (som jo åbenbart er meget bedre rent miljømæssigt).

14. oktober 2021 kl. 11:27
»Fuck Apple!«: Privacyfolk rødglødende efter Apples beslutning om at omgå kryptering – for børnenes skyld

Andre medier skriver at backup og iCloud ikke er krypteret og det vil Apple benytte sig af ved mistanke? V2 skriver at filerne er krypteret?

Hvad er korrekt? Og betyder dette, at Apple reelt har muligheden for at sidde “på bagsiden” af iCloud og kigge i billeder etc?

6. august 2021 kl. 16:37