Thorvald Johannes Pedersen

Første Nokia-smartphone i to år lanceres stilfærdigt i Kina

Enig med ovenstående kommentarer. Jeg har min Nokia X3-02.5, som jeg synes er den bedste telefon jeg har haft. Hvis de lavede en opdateret og moderniseret udgave af den - uden at miste det god design, kunne jeg godt være interesseret. Vi er nogen, der ikke har brug for de helt store smartphones eller alle deres funktioner. Jeg kunne nøjes med sms og tale og evt. Internet browser, samt muligheden for at køre maps.me. Alt andet har jeg ikke behov for. Og sådan tror jeg der er mange der kan have det.

11. januar 2017 kl. 12:40
Intel: Der går nu 5 til 6 år mellem pc-udskiftninger

Min Asus G73SW er meget præcist 5 år gammel eller vistnok 5 år og 1 måned. Jeg har lige opgraderet til Windows 10, og det synes jeg var en positiv oplevelse. Men generelt er computeren stadig meget god, hurtig nok og der er ikke noget der er i stykker på den. Jeg vil gerne udskifte de to harddiske i den med 2 SSD'ere, når jeg får samlet lidt penge sammen - og så tror jeg såmænd den kan holde et par år endnu. Den begynder at mangle plads, men det kan et par SSD'ere med totalt større kapacitet jo også råde bod på. Ellers har den 16 GB Ram, en i7 processor, og kan køre de programmer jeg bruger - så jeg mangler sådan set ikke noget. Min kones computer havde lidt irriterende problemer, men de forsvandt da den blev opgraderet til Windows 10. Så den holder også lidt endnu.

3. juni 2016 kl. 16:26
Nu må amerikanske medier skrive internet med lille 'i'

Nå - det vidste jeg ikke (at det blev lavet om i 2001 - det er alligevel nogen år siden). Jeg skriver altid Internet, med stort - og det bliver jeg nok ved med..... :-)

5. april 2016 kl. 20:01
Microsoft skrotter Skype til TV

Jeg synes Skype er fantastisk. Men jeg er bange for at opgradere den, netop fordi engang jeg gjorde det, synes jeg den mistede en god funktionalitet (at man kunne se hvad klokken er hos modtageren). Så jeg installerede version 6.21.0.104 og den version kører jeg stadig med og afviser at opgradere. Men hvad så når jeg opgraderer til Windows 10 - er Skype så god eller dårligere end de ældre versioner? Skype til TV - tja - jeg ved heller ikke hvor meget jeg selv ville bruge det, hvis jeg havde muligheden. Men man kan jo sige at det er nemmere for en gruppe personer evt. i begge ender, at snakke sammen, når man kan få det op på stor skærm. Så af og til, måske.

9. marts 2016 kl. 13:06
Apples danske datacenter skal bygges oven på 2.500 år gammel bronzealderby

Nu ved jeg ikke om man kunne det - men kunne man ikke redde begge projekter - både jernalder projektet og Apples datacenter, ved at flytte datacenteret lidt? Jeg synes da også at fundet lyder endda meget bevaringsværdigt.

11. februar 2016 kl. 12:22
Windows frustrerer ansatte: Pc’er bruger timer på at opdatere i arbejdstiden

Med nutidens mere flydende forhold hvordan brugen af tid, sted og bærbar fordeles mellem arbejde og privat, ville det mange steder være et drakonisk krav regelmæssigt at kræve maskinen efterladt på arbejdsgivers adresse.

Tja - måske - men det er vel et spørgsmål om rutine - at forlange at medarbejderne holder fri, når de går hjem - som minimum denne tirsdag hver måned eller hvor ofte det nu var. Det ville jo kun være positivt at virksomheden beder medarbejderne om at slappe lidt af en gang i mellem, i stedet for altid at tage arbejdet med hjem.

26. januar 2016 kl. 12:55
Windows frustrerer ansatte: Pc’er bruger timer på at opdatere i arbejdstiden

»Udfordringen er, at pc’en skal være tændt for at kunne opdatere. Før kunne vi gøre det centralt ved at tænde pc’erne om natten, opdatere og så slukke dem. Nu har folk laptops, så de er ikke på netværket,« siger Jesper Brink Sørensen.

Hvorfor ikke? Man kan vel bare sige at standarden er at den bærbare ved fyraften skal efterlades sat til med oplader og netværkskabel - kan de så ikke opdateres udenfor arbejdstiden?

26. januar 2016 kl. 12:19
Frankrig har fået nok: Deres Azerty-tastatur gør praktikanter til psykopater

Aha - den er ikke nem at huske. Men ok, bruger man det ofte nok, så husker man det nok.

25. januar 2016 kl. 16:21
Frankrig har fået nok: Deres Azerty-tastatur gør praktikanter til psykopater

Anyway, på et dansk tastatur får du ß frem ved at skrive AltGt-s

Går ud fra du mener Alt Gr + s. Men det virker ikke i Thunderbird, Kingsoft Writer eller i mit tegneprogram. Måske ikke så relevant (med mindre jeg skulle lave tegninger til et tysk projekt). Men det undrer mig dog lidt at det ikke virker i Thunderbird. - Og forresten heller ikke her når jeg skriver dette.

25. januar 2016 kl. 12:48
Frankrig har fået nok: Deres Azerty-tastatur gør praktikanter til psykopater

Jeg synes det lyder som en god idé med at lave en form for international standard for tastatur layout (i hvert fald vestlig layout....). Sådan at tastaturer til dansk, svensk, norsk og engelsk, ville blive det samme (bortset fra at man så i engelsktalende lande ikke ville have æ, ø og å).

Nogen af Jer siger - så vidt jeg forstår - at man kan skrive det tyske ss, direkte på et normalt dansk tastatur. Hvordan? Men ellers vil jeg også sige at man kan det meste (så vidt jeg ved) med et dansk tastatur fra f.eks. Logitech.

25. januar 2016 kl. 12:13
sexbomb.dk, jehova.dk, eurobanker.dk … DK-Hostmaster bakser med at frigive attraktive domæner

vil man give alle en lige stor chance skule man vel bare frigive dem uden omtale det .

Ja, det ville jeg da også sige. Hvorfor gøre så stort et nummer ud af det. Hvorfor ikke bare lægge dem ud, sammen med alle andre .dk domæner, og hvis der så er nogen der på et tidspunkt kommer i tanke om at de godt kunne tænke sig at oprette / købe et domæne der hedder jehova.dk f.eks. - så ligger det på listen over ledige domæner, Færdig.......

18. januar 2016 kl. 11:20
Hver sjette voksne dansker holder sig fra sociale medier

Det ville så heller ikke være mig så meget imod, hvis ikke det var fordi at facebook stjæler meget mere tid end bare den til alm. kommunikation.

Man kan jo bare lade være med at bruge det til andet end alm. kommunikation. Det gør jeg. Jeg har e-mail notifikation på, så jeg får en e-mail når der "sker noget". Hvis det vedkommer mig, kigger jeg ind, hvis det ikke vedkommer mig kigger jeg ikke ind.

23. december 2015 kl. 14:05
Hver sjette voksne dansker holder sig fra sociale medier
  • Men det har jeg idag. Det er dog ikke særligt lang tid siden jeg lavede den. Grundlæggende er jeg imod den massive brug af facebook, i stedet for at bruge hjemmesider. Men det er nok fordi det er nemmere. Den eneste grund til at jeg oprettede en facebook profil, var for at kunne blive orienteret om hvad der sker i min fritidsklub (bueskydningsklub). Fordi - og det tror jeg gælder generelt, har jeg på fornemmelsen af - man bruger ikke hjemmeside og e-mail mere, til at holde sine medlemmer orienteret - man bruger facebook. Så hvis man vil kunne følge med i klubbens aktiviteter m.v., er man næsten nødt til at have en facebook profil. Faktisk var det først ikke derfor jeg oprettede den, men fordi jeg var med i en ad-hoc arbejdsgruppe (også inden for bueskydning), der ønskede at man kunne kommunikere, idéer osv. på facebook. Jeg var den eneste der var modstander og den eneste som ikke havde facebook. Så det endte sådan. Men jeg bruger så også kun facebook i forbindelse med bueskydning. Jeg har ingen venner (på facebook....), og jeg har lavet min profil så privat som muligt. -Tror jeg nok - jeg har faktisk ikke prøvet at søge på min profil fra min kones FB. Nå ok - prøvede lige - hvis man kender mit navn, kan man faktisk godt finde min profil. Men jeg er ikke engang venner med min kone (på facebook..... ;-) ) - netop for at min profil ikke skal dukke op blandt venner og venners venner og venners venners venner. For at acceptere min brug af facebook, ser jeg på facebook som et slags debat / informations forum i stil med f.eks. recordere.dk. Så kan jeg bedre kapere at være på FB. Men jeg synes det er lidt sørgeligt at det er nødvendigt af hensyn til sin fritidsinteresse. Èn enkelt ting kan være smart nok - muligheden for at søge efter gamle venner. Har prøvet lidt, men har dog faktisk ikke fundet nogen endnu.
23. december 2015 kl. 12:03
Derfor stemmer vi ikke over internettet i dag

Jeg tænkte igår på at det burde være simpelt at afholde Internetvalg. Man får sit brev med valgkortet. På dette valgkort står der en hjemmeside, som man skal gå ind på for at sætte sit kryds. På valgkortet er der skrevet et password, som man skal bruge for at komme ind og stemme. På valgdagen kl. 9 åbner denne hjemmeside. Man logger sig ind, f.eks. med NEM-ID samt det givne unikke password. Når man har afgivet sin stemme og den er registreret af systemet, så kan man ikke bruge dette password mere og systemet logger automatisk en af. Til gengæld, hvis man ikke får afgivet sin stemme, fordi der sker et eller andet nedbrud, før man får stemt og registreret sin stemme, men efter at man er logget ind - så skal passwordet stadig kunne bruges.

4. december 2015 kl. 12:25
Mozilla vil af med Thunderbird

Thunderbird er et godt e-mail program. Jeg kan godt lide det og håber det fortsætter. Jeg bruger ikke webmail, da jeg vil have mine ting på computeren og ikke ude i luften. Nu arbejder jeg hjemmefra og bruger min egen computer til det, så jeg bestemmer selv hvad der skal være på computeren af programmer. Men kort sagt så kunne jeg ikke undvære en lokal e-mail klient.

3. december 2015 kl. 12:23
Stem nu for fanden imorgen 3.dec

Glem alt om Ja og nej sides tosse kampanger.</p>
<p>Hvis du mener at EU skal bestemme hvad vi kan være med til så stem: Nej</p>
<p>Hvis du mener at DK selv skal bestemme hvad vi vil være med til vha en tilvalgs ordning så stem: Ja

Som andre antyder vil jeg nu også mene at det er lige omvendt. Og jeg ved godt hvad jeg vil stemme - fordi jeg stemmer altid imod EU. Men jeg har da læst den avis der kom rundt (eller lidt af den i hvert fald), for at sikre mig at et kryds ved nej, nu også betyder "imod EU". Men jeg vil dog sige at det var en god idé at den avis blev lavet og sendt rundt. Fordi for ikke så længe siden begyndte jeg at se (nogle ganske få) valgplakater enkelte steder og tænkte: "Skal der være valg? - om hvad da?". Det skal så også siges at jeg aldrig ser nyheder i fjernsynet, kun læser ugeaviser (og dem er jeg 1 måned bagud med), kun læser ganske få nyheder på Internettet - dvs. primært fra ing.dk og skimmer version 2's nyhedsmail. Men netop derfor var det et godt tiltag at den avis kom rundt - fordi jeg er sikkert ikke den eneste der ikke interesserer sig så meget for at følge meget med. Og vi skal jo også have en chance i forbindelse med så vigtige valg.

2. december 2015 kl. 12:18
TDC hæver igen priserne på mobilabonnementer

Godt man har taletidskort fra Lebara. Men nu bruger jeg også mobiltelefon ekstremt lidt. Faktisk så lidt at jeg stadig har 156 kr på kortet, selvom sidst jeg tankede 150 kr på det, var i slutningen af juli. Med mit forbrug behøver jeg stort set kun at tanke op 1 gang om året eller sjældnere. Med mindre selvfølgeligt der lige kommer en periode, hvor jeg må bruge mobilen mere. Men jeg har også fastnettelefon, så hvis jeg ringer (hvilket er ekstremt sjældent) og hvis jeg er hjemme, bruger jeg den. Så mobilen er kun til lidt sms og endnu mindre tale.

1. december 2015 kl. 11:46
Er det 'en bug eller en feature' når :) bliver til J i dine mails?

Sidder og smågriner. Får J'er fra én bestemt afsender. Troede det var en kult-ting med at sende skæve smil...

Haha - jeg troede også det bare var en anden måde at skrive :-) på. Der kan man bare se.... ;-) :-)

1. december 2015 kl. 11:38
I det herrens år 2016 udgiver Samsung ... en klaptelefon!

Jeg savner måske ikke lige akkurat klaptelefon (har aldrig haft en). Men jeg er meget glad for min Nokia X3-02.5 "Touch and type". Lille, let, handy, flot og lækkert design. Kun 2" skærm, men jeg har heller ikke brug for noget særligt mere, da jeg næsten ikke bruger mobiltelefonen (eller telefon i det hele taget). Bruger kun mobilen til tale og sms og som sagt ikke ret meget. Men en telefon lidt i stil med min nuværende, med Windows 10, kunne måske få mig til at skifte mobiltelefon, men også kun måske.

19. november 2015 kl. 11:51
Kombineret LTE- og satellit-netværk skal give flypassagerer hidtil uset internet

Det kan godt være det lyder som et dumt spørgsmål - men jeg har aldrig turdet prøve det (og har vel heller ikke haft behov for det) - men er det det som flytilstand på en mobil gør - slukker de "vitale" mobiltelefon funktioner? Men hvis man godt må bruge mobilen under selve flyvningen, kan man jo lige så godt slukke den før man går om bord og så tænde den når man oppe i luften - hvis man har behov for det. Men min bærbare computer derimod kunne jeg godt se at jeg kunne have lyst til at bruge under langdistanceflyvning som f.eks. til Filippinerne. Men er dér noget man skal være opmærksom på?

27. september 2015 kl. 18:55