mikkel Holm

Sociale medier koger: »MitID er en katastrofal brugeroplevelse«

Et familiemedlem oplevede at banken havde oprettet brugernavnet forkert. Der havde sniget sig et mellemrum ekstra ind. Det tog mange opkald til banken, der til sidst erkendte fejlen. Det er ganske enkelt under al kritik, at man som borger i Danmark på den måde kan blive sat ud i kulden.

17. april kl. 18:42
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Og den her ballade kunne være undgået, hvis man havde været pragmatisk og gjort Ukraine neutral og FN ansvarlig for at håndhæve neutraliteten. Og det er ikke kun mig der mener det.

Ikke et eneste sted har jeg kunne finde russisk dokumentation for påstanden. Hvis du har en kilde, hvor Putin tilkendegiver at være positiv overfor forslaget, vil jeg rigtig gerne se det? Når du nævner Ukraine, menes der så hele Ukraine eller Ukraine minus Crimea, Donetsk og Lugansk (evt. hvilke grænser)?

Jeg har læst ufattelig meget om emnet den sidste uges tid, for at forstå krigen. Men vil gerne vide endnu mere :)

3. marts kl. 23:48
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Hvilke kerneværdier er det Putin udfordre Vesten på ?

Menneskerettigheder, Genéve-konventionen, internationale regler og retten til selvbestemmelse.

Det synes jeg personligt er stærke værdier vi for alt i verden skal beskytte. Lige nu ser Putin stort på dem alle sammen.

3. marts kl. 19:10
Stort cyberangreb lammer 4G- og 5G-netværk i Portugal

Fortsæt selv listen.

Alt du har nævnt kræver strøm. Det mest oplagte mål er at gå efter strømmen; på den måde ligger du alt teknologi ned.

10. februar kl. 03:03
Koks i Kørekort-appen: Opdatering slettede brugeres data

Hvorfor går staten ikke blot fuldt ind i totalovervågningen med fingerscanner? Så skal vi aldrig have andet med end vores højre pegefinger. Mangler den efter eksempelvis en dummebøde, kan man blot bruge den venstre :)

10. februar kl. 02:57
Zuckerberg efter Schrems II: Måske lukker vi Facebook og Instagram i Europa

Lad os nu få ryddet op i den elendige danske partistøttelov. Hele området er gennemsyret af mere eller mindre åbenlys korruption - ganske vist statsautoriseret, lovliggjort korruption, men korruption er det! Vi må håbe, at det er bedre i resten af EU, for hvis det er op til danske politikere at holde fast her, vil Mark/Meta få deres vilje.

Jeg kan sagtens følge dig. Jeg er dog mere tilhænger af at det bliver et krav om at politikerne skal iføre sig sponsortrøjer/jakkesæt med påsyet virksomhedslogoer. Således bliver det synligt, offentligt og let at gennemskue når de taler for gode forhold for bestemte virksomheder ;)

7. februar kl. 18:54
Zuckerberg efter Schrems II: Måske lukker vi Facebook og Instagram i Europa

»sandsynligvis ikke vil være i stand til at tilbyde vores produkter og tjenester, herunder Facebook og Instagram, i Europa,«

Det høre vist til sjældenhederne for mig, at være enig med Facebook. Dejligt forfriskende for en gang skyld. Luk dét gerne for mig.

Men i realiteten er det nok nærmer et forsøg på at råbe politikerne op og sætte fokus på Facebooks igangværende lobbyarbejde. Aktionærene vil næppe gå med til at miste en så stor kundegruppe.

7. februar kl. 14:42
Certifikat-brøler hos MitID gav usikker forbindelse: »Det må siges at være røde ører«

Når der browses på https, bruges der først PKI i dette tilfælde LC. MitID ligger inde med den private nøgle og browseren kan hente det public keypair. Efter etableret forbindelse mellem browser/server, forhandles en asymetrisk nøgle til sessionen.

Akamai har ikke adgang til den private nøgle hos MitID. Hvordan skal de hermed kunne dekryptere data?

3. februar kl. 20:01
Helsingør Kommune: Folkeskolen kan ikke køre uden Google

Selvom den amerikanske tjeneste er essentiel i den nordsjællandske kommune, viser sagen, der har kørt i omkring **to år **hos Datatilsynet, at Workspace skaber andre juridiske udfordringer.

For mig viser det igen at Datatilsynet reelt ikke har nogen virkning når det kommer til borger spørgsmål. De kan blåstemple embedsværket - den såkaldte digital håndvask. Det er tiltrængt at der kommer et modsvar til Datatilsynet, der tilgodese borgerne. Vi kan kalde det Borger-Datatilsyn. Og hvis de således også havde mulighed for at komme efter staten og ikke kun firmaer, er det helt perfekt. Utopi, men man har vel lov til at drømme :)

11. januar kl. 10:04
Helsingør-skoler beholder Google: Vi må leve med risici for børnenes databeskyttelse

Er techgiganternes datasnuseri ikke bare et vilkår?

Så længe du får en ydelse gratis i form af Facebook, Gmail mv., acceptere du samtidigt, at du er produktet og betaler med dine data. Problematikken ligger i, at gøre noget obligatorisk og presse det ned over hovedet på skolebørn der ikke må sige fra. Det er i min optik, ganske enkelt forkert at gøre.

Som samfundsborgere er vi nødt til at antage, at alle de data, der er indført i word-dokumenter eller excel-regneark, potentielt er til rådighed for Microsoft

Ganske korrekt, og det er først nu med GDPR at problemet bliver belyst. Derfor så jeg også gerne der blev gjort noget for at minimere brugen af Microsoft's Cloud OS, Windows og ikke mindst Office. Men det kræver jo et paragidmeskift og vil nok være utænkeligt. Tech-industrien er for magtfulde. Men jeg håber da det engang kommer til at ske.

13. december 2021 kl. 14:27
Helsingør-skoler beholder Google: Vi må leve med risici for børnenes databeskyttelse

Men Office sender da ikke (uden videre) data til USA?

Office har allerede oprettet 5-10 forbindelser til Microsoft, inden du er begyndt at skrive.

*(...) for example Translate in Word, the text you typed and selected to translate in the document is also sent and processed to provide you the connected experience. *

https://privacy.microsoft.com/en-US/data-collection-office

Der er sikkert flere eksempler på indhold der sendes til Microsoft.

13. december 2021 kl. 14:13
Helsingør-skoler beholder Google: Vi må leve med risici for børnenes databeskyttelse

Problemet her er nok at så skal 200-400 kommuner arbejde sammen på tværs af 2-5 lande.</p>
<p>Det vil være nødvendigt med en <strong>ditator tilgang,</strong> (..)

Nu er EU heldigvis demokratisk. Formålet er at lave et alternativ til Google, Microsoft mv., som er valgfrit at bruge. Projektet skal gerne være opensource, således lande kan lave egne 'apps'., dog med krav at de er opensource. Systemet skal gerne kunne hostes i eget land, således der er styr på data; men kunne arbejde på tværs af lande.

Bliver det populært, har du fordelen let at kunne samarbejde på tværs af lande og giver helt nye muligheder.

Til de der siger der allerede er indkøbt Chromebooks. Jeg kan umildbart se det er muligt at installere native Linux. Men har aldrig ejet en Chromebook, så kan ikke efterprøve. I såfald det er muligt, kan der skiftes væk fra ChromeOS uden hardwareomkostning.

13. december 2021 kl. 12:50
Helsingør-skoler beholder Google: Vi må leve med risici for børnenes databeskyttelse

Det eneste alternativ jeg kan se er, at der skiftes til Linux OS. Windows har reklame indbygget og sender data til Microsoft non-stop. Mac er måske lidt bedre?

Hvis EU så kunne gå sammen om at lave en skole web-platform, ville vi have kontrol over data kun forbliver EU (forudsætning den ikke hostes på Azure, Amazon mv.). Men det er desværre nok kun et drømme senarie.

13. december 2021 kl. 10:59
FE melder pas: Kan ikke genskabe SMS-beskeder fra mink-sagen

Det kan vel ikke komme bag på nogen at det ikke kan genskabes. Jeg tvivler nu også på, at det er de korrekte telefoner der er udleveret til forsøget. De er nok forlængst destrueret.

Jeg bygger det på, at når justitministeren ikke engang kan redegøre for hvor mange enheder der er tale om, så kan det for mig ikke siges tydeligere mellem linjerne.

Det eneste gode ved vores korrupte system er, at det trodsalt kommer frem i lyset. Sagen her giver nok ikke andet end et stort dyrt show betalt af skatteborgerne til de korrupte lommer og så bliver det ellers glemt igen.

8. december 2021 kl. 21:05
Ukrypteret USB-stik med oplysninger på 92.425 borgere forsvundet i Vejle Kommune

»Det er det dilemma, der ligger her. Hvis oplysningerne havde været krypteret, så var der ingen, der ville have adgang til det på dén facon. Men det er en af de opdateringer, vi laver fremadrettet at få håndteret det sådan, at der er en stærkere kontrol med det,« siger Brian Slot, der er chef for Digitalisering og IT i Vejle Kommune

Spin og volapyk, der stiller flere spørgsmål, end det besvare. Kunne Version2 måske få en uddybning af hvad der menes?

Hvis det er krypteret, vil netop kun de med koden have adgang. Så at postulere ingen har adgang, giver ikke mening. Hvad er det for en stærkere kontrol der er tale om? Betyder det at de fremadrettet vil kryptere fortrolige informationer?

8. december 2021 kl. 20:31
Den nye lognings-lov er stadig noget ulovligt juks

Det er trist at se der er gået Arto i Version kommentar sporet. Kan i venligst tage den privat. Det skaber dårlig stemning her på sitet. Tak.

7. december 2021 kl. 18:58
Den nye lognings-lov er stadig noget ulovligt juks

Vi skal indrette det med klare begrænsninger, som vi selv finder er en rimelig balance mellem hensynet til borgernes privatliv og samfundets behov for efterforskning af alvorlige forbrydelser.

Det lyder jo meget fint, men du kunne måske præcisere, hvor du mener grænsen skal gå?

Lige nu har vi totalovervågning af alle borgere. Alt andet vil naturligvis være en forbedring. Jeg mener dog kun det skal være muligt at overvåge bestemte personer ved en begrundet mistanke og en dommer har sagt god herfor.

3. december 2021 kl. 18:58
Politiet kan ikke genskabe SMSer i mink-sagen: »Ingen tillid til regeringen i den her sag«

Nu kræver hverken Signal eller WhatsApp at man har styr på teknologi. Begge dele er bevidst nemme at sætte op.

Det er jeg sådan set enig med dig i, men jeg mener nu stadig ikke ikke hun er teknologi analfabet. Grunden dertil ligger jeg at BB skal viden om alt der sker i STM og er med i alle loops. Hun er ikke typen der overlader noget til tilfældighederne. Så derfor tror jeg, hun er velvidende om hvordan Signal virker. Det er jo blot end-to-end kryptering af beskeder.

22. november 2021 kl. 15:03
Politiet kan ikke genskabe SMSer i mink-sagen: »Ingen tillid til regeringen i den her sag«

Jeg tror grundlæggende at Barbara er teknisk analfabet.

Hun har en Signal og Whatsapp konto. Derfor tror jeg hun er godt inde i, hvordan hun skal bruge hvilken teknologi til en given situation. Mon ikke Mette har en Signal konto også?

19. november 2021 kl. 21:51