Peter Naumann

Kriminelle hyrer hackere til at udføre cyberangreb: Minister er bekymret

Har man ikke kunnet det, de sidste 20 år? Kunne være hun skulle have hørt efter hvad tennissokkerne sagde for laaaang tid siden, i stedet for at fokusere så meget på sokkerne.

https://www.version2.dk/blog/opraab-til-it-noerderne-smid-tennissokkerne-og-tal-saa-vi-kan-forstaa-det-254054

Apropos!kaste med sten når man selv bor i et glashus!https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f8/Trine_Bramsen.jpg/220px-Trine_Bramsen.jpg

Nå men sikkerhed og tryghed plejer jo at være noget med øget overvågning hos sosserne. Så vi må jo frygte for det værste og håbe på det bedste.

7. juni 2021 kl. 11:53
Konservative afliver idé om IT-ministerium: »Vi kan jo ikke have ministerier for alt«

Har du prøvet at læse Monas Cv, og så evt, sammenligne med dit eget?https://monajuul.dk/cv/Ualmindelig uværdig og dum udtagelse.

12. marts 2021 kl. 14:27
Amerikanske borgere får digitalt vaccinepas

Virker oplagt med Pasintegrationen og QR kode til kontrol. Eller er det for nemt?

25. januar 2021 kl. 14:37
Stort DDoS-angreb på UniLogin: »Børne- og Undervisningsministeriet gør alt for at afværge«

Men umiddelbart kan det være svært at finde dokumentation på et Ddos angreb på DK. Se fxhttps://www.digitalattackmap.com/#anim=1&color=0&country=ALL&list=0&time=18338&view=mapMen det kan være at andre finde dokumentation.

20. marts 2020 kl. 15:00
Europa arbejder hjemme: Forsinkelser i Microsoft Teams

Teams messaging functionality issues TM206544, Microsoft Teams, Senest opdateret: March 16, 2020 12:40 PM Starttidspunkt: March 16, 2020 8:58 AM Status Tjenesten gendannes Brugerpåvirkning Users may be unable to create a team and update team memberships within the Microsoft Teams service. Oplever du dette problem? Er dette indlæg nyttigt? Seneste meddelelse Vis historik Title: Teams messaging functionality issues

User Impact: Users may be unable to create a team and update team memberships within the Microsoft Teams service.

More info: Additionally, users may be unable to schedule or create meetings. Users are now able to send and receive instant messages.

Current status: We’ve identified that one of our dependent services is experiencing timeouts, which is impacting messaging scenarios. We’ve fixed the timeouts by load balancing the environment. We have also taken extra measures to mitigate impact, such as rerouting traffic and applying throttles to non-critical client-side APIs. While the service has mostly recovered, we’re taking precautions to make sure that the service remains healthy while we ease the throttling measures.

Scope of impact: Your organization is affected by this event, and impacts any user who is served through the affected infrastructure.

Next update by: Monday, March 16, 2020, 2:00 PM (1:00 PM UTC)

16. marts 2020 kl. 13:08
Regeringen vil indføre særskat for tech-giganter

ved at Amazon, Alibaba, de

Ja, og ?? Bortset fra det ikke kan lade sig gøre, så har Danmark forsat et stort handelsoverkud, det betyder vi sælger mere i udlandet end vi køber. Og hvem tror du så der kommer til at betale mest i skat? Det er mit sidste indlæg.

4. september 2019 kl. 11:59
Regeringen vil indføre særskat for tech-giganter

Men modsat kunne USA fx forlange at medicingiganterne skal betale skat i USA. Og så skal fx NOVO smide de 5,7 milliarder i skat i USA i stedet for i Danmark. Det er helt uholdbart og igen noget sludder fra sosserne. Længere er den vist ikke.

4. september 2019 kl. 11:30
Værdig alderdom for vores grå it-guld!

I lighed med forslaget om den 6 årige der skal kunne skifte køn hvis vedkommende ikke er til tilfreds med det af naturen udstukne, skal en It-chef som mig på 60 kunne skifte juridisk alder og evt køn. Jeg ville derfor kunne søge som 36, - naaa 35 årig mand, - nej hellere kvinde, hvis de også har noget ligestillingsnoget kørende. Mon så ikke jeg kunne komme til samtale hos KMD :-)

5. august 2019 kl. 12:22
Den Digitale Prøvevagt udskydes: For mange fejl i systemet

Netbus var en nærmest genial trojaner fra 1998. Kunne stort set alt det Den digitale prøvevagt skal kunne. Kunne være undervisningsministeriet skulle ringe til Carl-Fredrik Neikter. Her link med indkomst og hele balladen.https://www.hitta.se/carl+fredrik+neikter/stockholm/person/zdWZ4HHHHb

13. marts 2019 kl. 11:52
DKCert: Offentligt ansatte sender følsomme persondata over ukrypteret mail

Lader ikke til at de skelner mellem TLS og payload kryptering. Og hvad er reglerne er for hvornår man skal bruge det ene og det andet, Læs mere om det her.https://www.datatilsynet.dk/emner/persondatasikkerhed/transmission-af-personoplysninger-via-e-mail/

Kan det skyldes en let arrogant tilgang til emnet? "Men det kan bero på manglende viden om, at åbne mails er ubeskyttede, eller hvad reglerne er"

19. december 2018 kl. 11:30
København dropper P-scannerbiler: Teknologien er for ringe

Var overskriften kunne man læse for et par år siden i Version 2.´ I artiklen fremgår det at det dog kun er 150.000! om måneden Ud over dette blev der håndscannet 50.000 om måneden. Altså 400.000 scanninger i november og december 2016. Dette gav i alt 6075 p-afgifter pr måned. Dette et meget lille tal i forhold til de 25.000 stk. p-afgifter der nu angiveligt bliver hevet i land pr. md. af de højtydende cyklister. Jojo, mon ikke de skulle have købt de cykler lidt før. Det kunne altså have givet kommunen 24 måneder med + 19.000 afgifter for det nu becyklede korps, og dermed en indtægt på 232.000.000 over de 2 år. Det kunnet have skæppet godt i den i forvejen bugende kommunekasse. Man må vel regne med at centerchef Jes Øksnebjerg ikke får en så stor bonus i år på trods af det vise cykelindkøb.

https://www.version2.dk/artikel/kamerabiler-succes-scanner-200000-biler-hver-maaned-parkeringssynder-koebenhavn-1071532

23. oktober 2018 kl. 12:26
GDPR giver dødsstødet til storstilet offentlig svensk sundhedsdata-tjeneste

Ha, som sædvanlig når Svenskerne os ikke til sokkeholderne. 140 SVENSKE millioner er ingenting. Næ i jævla svensken. Kom til Danmark så skal i se kulsejlede It projekter ;-)

9. oktober 2018 kl. 11:16
Minister: Gratis at skrotte Sundhedsplatformen - men et nyt system bliver dyrt

Bliver der kun brug for et system, og det bliver godt. Den eneste grund til at der har været forskellige systemer, er jo at der har været 5 regioner.

28. september 2018 kl. 11:27
Kommuners ukrypterede mail-svipsere er ‘dybt ulovlige og tegn på umodenhed’

Jeg har ikke mere at tilføje. Tak for denne gang.

31. juli 2018 kl. 15:27
Kommuners ukrypterede mail-svipsere er ‘dybt ulovlige og tegn på umodenhed’

Det er ikke en påstand, det er et fact. Som sagt gælder det kun transmissionen, og du vil fx ikke kunne sende til en Gmail-- USA- du ved. I nogle tilfælde vil der være andre krav og den dataansvarlige kan godt beslutte et e2e ansvar, men det er en anden sag. Dette drejer sig om transmissionen.

31. juli 2018 kl. 14:32
Kommuners ukrypterede mail-svipsere er ‘dybt ulovlige og tegn på umodenhed’

Debatten har ikke handlet meget om den forkerte afsenderadresse, som egentlig var problemet i Randers, men om alt muligt andet. Muligvis p.g.a. den fjollede artikel og overskrift. Det som jeg selv bl.a. kommenterede, var at man kunne bruge TLS som en sikker kommunikation for mail. Det er så af en troll? blevet modsagt, med alle mulige luftige argumenter. Men jeg kan oplyse efter at have læst dokumenterne i forhold til Datatilsynets pressemeddelelse og desuden have talt med Datatilsynet i telefonen. At det er tilstrækkeligt at anvende TLS minimum version 1.2 som kryptering for transmissionen. Og der er intet angivet i dokumenterne om et end2end ansvar, i forhold til transmissionen. Der er naturligvis 1000 andre forhold gør sig gældende i forhold til at sende en mail, men i forhold til transmissionen er TLS 1.2 tilstrækkeligt.

31. juli 2018 kl. 13:33