Jeg synes ikke at det lyder som et scam, men ærlighed var ikke i højsædet da de skrev de risici de så ved projektet. Fra deres kickstarter:
Risks and challenges
So far, Scarlet Republics has been developed entirely with our own money. A successful Kickstarter campaign would prove to us that we're on to something special and that it's worth the grind. As with every project, "what ifs' and unexpected obstacles are always lurking in the shadows, but we bring flashlights. Having brought the game through its early development, we believe that we've scoped the game properly and should largely be able to avoid setbacks. Porting, marketing and localization are not our strong suit, so we plan to bring in people to guide us in these areas.
Det mangler vist ting som for eksempel at de aldrig har arbejdet på et spil før eller andre komplekse it projekter og deres begrænsede kode erfaring.
De har vist heller ikke helt overholdt kickstarters regler ved at love noget de ikke har haft nogen ide om de kunne levere.
Ejendoms løsninger på WIFI vil have samme problemer som antenne foreninger, bare i forværret grad da folk internet behov er meget forskellige samt teknologien ændre sig hurtigere.
Man ender nemt med en forældet utidsvarende løsning (der er fx antenne foreninger hvor yousee kun kan levere lave hastigheder da infrastrukturen er for dårlig). Fx vil der være penge til løbende opgraderinger? Det ville være ærgeligt i dagens danmark have have en 811.N løsning fordi der ikke var penge til at opgradere til 811.AC
Man tvinger brugerne til at betale for et produkt de ikke vil have, hvis de har brug for bedre internet. Lige som at der er folk der er tvunget til at betale for at være med i en antenne forening.
Hvad er egentligt et nomalt forbrug hos jeres fiber kunder?
Jeg kan se min husstand (2 voksne, 3 børn) bruger i gennemsnit ca 1,7 TB om måneden.
Jeg ville gerne købe produktet hvis det koster 500-600 kr, mest fordi jeg er fjollet og gerne vil have det hurtigste. Min nuværende gigabit er egentligt hurtig nok men hurtigt nok er ikke godt nok ;) I hverfald ikke hvis bedre er til fornuftige priser.
Med hensyn til slutbruger udstyr kan jeg se at TP link har wifi routere med en enkelt 2,5 gigabit uplink port til under 2000 dkr. Det er nok ikke det mærke jeg ville købe, jeg er mere til ubiquity eller mikrotik men det viser da at produkterne hurtigt kommer ned i pris (AX6000).
De 500-600 kr som Yoel nævner plus aws standard priser lyder meget til at betale.
Det virker som det apple prøver at løse med homekit i routeren: https://support.apple.com/da-dk/HT210544
Det er fra deres amplifi serie (amplifi HD). Deres support har bekræftet det og siger at man skal opgradere til deres nyere router (amplifi alien) for at få gigabit hastigheder på IPv6.
Som Baldur også nævner er IPv6 ikke altid godt implementeret i slutbruger udstyr.
Min ellers udemærkede ubiquity router kan maks levere omkring 250 megabit med ipv6 hvor den på ipv4 fint levere en gigabit.
I følge deres support har den simpelthen ikke kræfter til mere, uden at jeg helt kan forstå at ipv6 skulle kræve væsentligt mere cpu/ram end ipv4 men måske er det noget hardware offload der kun understøtter v4.
Det virker som kommunen har misforstået noget helt generelt eller er groft misinformeret.
De har sagt ja til at være pilot kommune, men samtidigt forventet at modtage et fuldt funktionelt og gennemtestet produkt. Det er da en direkte modsigelse, når et projekt går i pilot er det jo netop for at finde fejl og pilot projekter bør have ekstra resourcer både hos implementør men også hos modtager tilknyttet.
Jeg undre mig over at du placere ansvaret så tungt hos netcompany. Det er jo ikke forbruger salg det her, man må forvente at kombit/kommunerne er så professionelle aktører at de også ved hvad de køber, kan stille realistiske kravspecifikationer og rent faktisk følger op på det.
Dermed ikke sagt at leverandøren er uden ansvar men når man hører om alle disse projekter med fejl tror jeg at aben sidden begge steder.
Hvem har lyst til at være afhængig af, at en server bliver ved med at køre, for at ens projekt kan kompilere?
Da jeg startede på universitetet i 2001 var udviklingsmiljøet en sunray terminal der koblede op til servere i kælderen. Det fungerede rigtigt godt. I dag kunne det lige så godt være en server hos en af cloud udbyderne.
Det udvikling jeg laver i dag er alligevel meget afhængende af forbindelser til andet backend software så hvis serverparken er ustabil har jeg alligevel problemer.
Jeg tror også af miljøet hostet hos en cloud udbyder vil for mange (især små ikke rent IT virksomheder) virksomheder vil være mere stabilt og sikkert end det de selv sætter op.
Jeg har ellers 1000/1000 på TDC fiber (via hiper).
Hej
Jeg har en tinkerboard S, den kan godt levere en gigabit med iperf og have lidt tilovers men softwaren fra asus er noget skrammel. Jeg ville ikke anbefale den i 2020.
Jeg skrev tidligere en lille anmeldelse af den: https://www.martinschultz.dev/posts/2019-01-20-asus-tinkerboard-s/
I forhold til dem der mener at en 1 TB er rimeligt for at kalde en forbindelse fri trafik hvor mange % af internet kunderne skal nå denne grænse regelmæssigt før det bliver falsk reklame?
0.5%, 1%, 5% eller 10%?
Med den udvikling der sker i tjenester vil det gennemsnitlige internet forbrug stige.
mailbox.org tager ikke længere kreditkort men kun bankoverførsler og bitcoin så de er ikke så nemme at have med at gøre længere.
Der er en super god gennemgang med video reviews her:
http://www.nørdoteket.dk/index.php/wi-fi-test-oversigt/
Den korte anbefaling, Synology rt2600 hvis det skal være simpelt og ubnt Security gateway + access point hvis man gider den meget nørdede opsætning.
Jacob, de vil faktisk gerne sælge 50/50 hvis man ringer til dem, det prøvede de at tilbyde mig da jeg opsagde for at skifte til gigabit.dk
Men tjek om gigabit.dk ikke levere på din adresse, det er noget bedre hastigheder og priser.
Martin Schultz