Michael Fjeldsted

Ny browserkrig? Dansk Microsoft-ansat: Mozilla, kom ned fra elfensbenstårnet

Suk, endnnu en "udvikler" der ikke nogensinde har læst en RFC eller forstået at Internettets styrke er baseret på åbne standarder og veldefinerede interfaces.

Fordelen ved Open Source er da netop at vi ikke alle behøver at udvikle det samme igen og igen, men at alle kan vælge chromium. MS er gået meget over til Open Source, så at de også gør det til deres browsermotor ligger meget godt i tråd med det.

Økonomisk har Open Source også givet god mening for dem, hvor de nu på .net platformen, C#, typescript osv har set hvordan mange andre programmører end MS ansatte koder på projekterne.

En tredje del af alle vm der kører i deres azure er Linux og til deres Azure Sphere har de lavet deres eget linux baseret OS, så der kommer aldrig windows understøttelse.

Open Source er kommet for at blive i MS.

30. januar 2019 kl. 11:16
SF: Vi vidste ikke, at det er muligt at anonymisere trivselsmålinger

Det er da fuldstændigt urimeligt at SF'ere i dagens danmark ikke har bedre forståelse for en så central del af den danske infrastruktur.

Omvendt må man da give dem kredit for at de er ærlige om at de ikke har forstand på det. Så mangler vi bare alle de andre partier.

29. januar 2019 kl. 21:06
Facebook bruger 65 mio. kr. om året på at beskytte sin topchef – så meget bruger de andre it-giganter

Selskabet Oracle, som blandt andet laver it-værktøjer til databaselagring og selskabsplanlægning

Tak - det er lige sådan en præcisering der hører til på et IT medie.

19. januar 2019 kl. 21:53
Staten skal overtage sundheds-it efter nedlæggelse af regionerne

af en eller anden grund er jeg bange for at det bliver Sunhedsplatformen som bliver valgt

Nu har du nogle politikkere eller måske endda en udpeget bestyrelse som kan fravælge Sunhedsplatformen uden at tabe ansigt - da de ikke selv har valgt platformen i første omgang. Det burde være nemmere at tage den beslutning nu end nogensinde før.

16. januar 2019 kl. 22:27
Microsoft giver adgang til sine softwarepatenter

"Microsoft has its own selfish interest in this case. This time around it is more about protecting Microsoft and its cloud business on Azure that depends heavily on Linux. "

Hvordan kan det være negativt at 40% af alle vm'er i azure i dag er Linux og at Microsoft at bidraget en masse til Linux kernen for at få den til at køre optimalt på Hyper-V (herunder azure). Det er vel det Open Source handler om - at alle bidrager. Hvordan kan det være negativt fordi Microsoft bidrager og fx også har gjort hele .net core open source, med C#, asp.net osv typescript er fx et glimrende eksempel på at de også kan starte noget open source som bliver taget imod af andre.

Microsoft Post Balmer har være mange kæmpe skridt i den rigtige retning - Satya Nadella synes at sætte en helt anden retning. Men derfor er han selvfølgelig stadig CEO i en stort børsnoteret selskab der skal levere overskud og vækst kvartal for kvartal - men hvorfor skulle man ikke kunne tjene nogle de penge på aktiviteter relateret til open source?

14. oktober 2018 kl. 20:21
Google lukker Google+ efter afsløring af datalæk

Og var der ikke noget med at alle der oprettede sig eller var oprettet via Google automatisk fik en G+ konto?

Spørgsmålet er nok ikke om man som gmail bruger har en G+ konto, men nok nærmere hvor mange venner man har i G+ og om Google har hjulpet med at finde venner i gmail contacts.

9. oktober 2018 kl. 15:48
Ny lov i Californien: Nemme standard-passwords ulovlige på net-opkoblede enheder fra 2020

Og så mangler vi bare at sikkerhedsrettelserne så også kommer på enhederne. Det er de færreste som opdaterer deres router med ny firmware - måske en god del af læsere på dette site gør, måske de kun gør det når de alligevel er logget ind i boksen.

8. oktober 2018 kl. 18:08
Google kigger væk mens svindlere malker virksomheders reklamebudgetter

Synes ikke rigtigt at den her artikkel giver mening på nogen måde - den virker meget rodet og faktuel forkert mange steder. Hvordan kan det være svindel at sende trafik til en kampagne jeg opretter. Adsense viser jo relevante reklamer og hvis jeg klikker på en reklame er jeg nok interesseret i det der reklameres for. Om den annonce så vises på v2.dk eller en eller anden "svindel" side gør vel ikke annoncen mere eller mindre relevant?

Det lyder mere som om der er nogle amatører som ikke forstår hvad det er de køber og så brokker sig over at sælger er ude på at tjene penge, samtidigt med at konkurrenterne er bedre til at sætte adwords op.

En vigtig ting ved google man skal huske er at de lever af at vise de rigtige resultater når folk søger. Så hvis jeg skal fortsætte med at bruge google, så skal de vise noget relevant på samtlige søgninger jeg laver hver eneste dag. Ja - de tjener massere af penge på at vise mig reklamer, men hvis ikke det er relevante ting jeg får præsenteret, så bliver min oplevelse med google dårlig.

24. september 2018 kl. 01:03
Udvikler demonstrerer elegant og automatiseret NemID-angreb

Kunne være at fjerne IFRAME muligheden, så der altid er pop-up med verificerbar URL.

Jo, men det er jo ikke lige så pænt som boksen på siden. Og hvis folk kommer til at trykke på vinduet bag popup'en så forsvinder den. Brugervenlighed er jo vigtigere end sikkerhed - det er også derfor at der ikke er forskel på store og små bogstaver i password til nemId. Så kan folk have aktiveret caps-lock ved en fejl og alligevel logge ind - nemt og bekvemt.

3. september 2018 kl. 11:47
Fire virksomheder klar til kæmpe-udbud på Serviceplatformen

Ud fra artiklen er det kun Netcompany der er underleverandør. De 4 andre er de 4 der er blevet prækvalificeret.

31. august 2018 kl. 00:23
Dansk trader lænset for 130.000 kroners kryptovaluta af ukendte hackere

nu er 130.000 kroner ikke en lille sag

For 4 år siden var 100.000 grænsen for hvornår politiet ville bruge tid.https://www.b.dk/nationalt/minister-bekraefter-politiet-efterforsker-ikke-tyverier-for-under-100.000-kronerSiden da har vi haft angrebet på krydttønnen som har givet en masse bevogtningsopgaver i København. Derudover en ny regering med DF som støtteparti, så Politiet nu også har vigtige bevogtningsopgaver ved grænsen til Tyskland. Så at tro Politiet her i 2018 har resourcer til at efterforske 130.000kr, endda i en valuta der ikke er en "rigtig" valuta er nok en lille smule til den optimistiske side.

2. juli 2018 kl. 12:01
Ung læge advarer om 'skræmmende' fejlramt søgefunktion i Sundhedsplatformen

Min anden søgning på "atrieflimmer" og "flimmer", hvor jeg intet fandt, selvom ordene var nævnt i adskillige notater finder jeg mere problematisk.

Så kan det være at det også bare skal være på engelsk. Så prøv med alle notater på engelsk og så søg på engelsk. Måske det hele bare kan rettes med en google translater der oversætter alt inden der søges.

29. juni 2018 kl. 13:11
FDIH: GDPR-mailstorm var unødvendig - og i nogle tilfælde ulovlig

Det nye i GDPR er vel at der bliver stillet væsentligt større krav til dokumentation af permissions. Så hvis du havde permission i forvejen, men ikke let tilgængelig dokumentation vil en fornyelse bringe dokumentationen i orden.

Så er spørgsmålet selvfølgelig og folk er begyndt at over dokumentere efter at det nu kan koste en kæmpe bøde og ikke småpenge som før.

At Tina Morell så mener at bedre dokumentation er ulovlig at indhente forstår jeg ikke helt.

22. juni 2018 kl. 11:30
Der findes ikke gode monopoler

Hvis du kigger på det her som en branding øvelse, plus de måske kan erstatet vstfs og alt det andet halv sløje code hosting haløj de har fundet igennem tiden så er det endeligt nok billigt sluppet. De kan nemlig både bruge det internt og til de kunder der ikke har fattet at man ikke bruger Microsoft produkter til sådan noget mere.

Microsoft kører hele deres egen udvikling på vsts med git. Vsts understøtter i dag udover dot net også C++, java, php, node.js ruby osv. Efter Satya fik gennemført at de selv skulle bruge deres egen produkter er det faktisk blevet et meget stærkt værktøj til hele devops pipelinen.

5. juni 2018 kl. 00:01
Der findes ikke gode monopoler

Det er ingen hemmelighed at hele windows udviklingen sker på git i dag, dog i Visual Studio Team Services, men hele deres Open Source strategi er hosted i github.https://github.com/microsofthttps://github.com/dotnethttps://github.com/azure

Og hvis Microsoft ville have ting til at køre på windows havde de vel næppe investeret så meget i at få Linux til at køre på Azure.

Det er længe siden Steve Ballmer var ved roret og så Open Source som fjenden.

4. juni 2018 kl. 23:55
Partier benytter pixel tags til overvågning af deres besøgende

Kan vi få en teknisk journalist til at bore lidt i hvad risikoen reelt er, i stedet for bare at være mikrofonholder for de krænkelsesparate privatlivsbannerførere, der jo ikke forsømmer muligheden for at sidestille pixel tracking med Facebooks salg af persondata til Cambridge Analytics. Det må jo være stort set det samme, ikke

Nu har facebook jo aldrig solgt noget data til Cambridge Analytics. Facebook har "bare" bl.a gjort det muligt at målrette annoncer ud fra forskellige ting som fx interesser. Derudover har Cambridge Analytics selv indsamlet et hav af information. Det de politisker partier kan bruge facebooks pixel tracking til er også målretning af annoncer, hvor de kan sende budskaber ud til folk der har besøgt deres hjemmeside og samtidigt kan de så udvide med at det også skal være look-alike audience. Så facebook finder folk der ligner. Hvis du har haft besøg af 10.000 på din side, så kender facebook helt sikkert 100.000 personer der ligner dem.

Og helt lavpraktisk er det som regel script tags og ikke image tags der bruges - så der lige kan indsamles lidt ekstra info - lidt ligesom google analytics, som de helt sikkert også bruger.

24. april 2018 kl. 10:33
Ny lov genstarter data-slagsmål: USA kræver påny mails fra Microsofts irske servere

Så med andre ord skal vi have et helt seperat setup, som fx Azure i Tyskland (eller Kina) for at være 100% sikre på at US ikke får adgang til data.

23. april 2018 kl. 13:05